TABELLTIPS OBOS-LIGAEN:
10.-plass: HamKam

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Markus Solbakken?

- Jeg tror vi er bedre rustet enn vi var i fjor. Jeg føler vi har fått spilt inn spillestilen skikkelig, og at vi har fått de spillerne vi trenger. Forhåpentligvis får vi noen forsterkninger til. Jeg synes det ser lovende ut. Jeg tror vi kan konkurrere i toppen.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år - og hvorfor?

- Vi har veldig mange gode spillere, men vi har fått inn Steinar (Strømnes) fra Stabæk. Han virker som en veldig solid stopper og har mye erfaring fra Eliteserien. Han har sett bra ut, og jeg tror han blir en viktig brikke for oss.

- Hvilke lag tror du rykker opp fra OBOS i år, og hvorfor?

- Det er litt vanskelig å svare på, men jeg regner vel med at Lillestrøm er en god kandidat. Jeg føler egentlig at de ikke har noe i OBOS-ligaen å gjøre. Jeg hadde blitt litt sjokkert om de ikke rykker opp. Og så tror jeg at Tromsø har en fair sjanse.

- Hvilke lag vil slite i bunnen?

- OBOS-ligaen er uforutsigbar, så det er ikke så lett å svare på. Strømmen har vel vært nede der mange ganger nå, men de berger seg som regel. Hvis jeg si noe, så hadde jeg vel kanskje sagt Strømmen.

- Hvilken spiller tror du kommer til å bli Obos-ligaens store profil - og hvorfor?

- Jeg vet at Thomas Lehne Olsen har bøttet inn mål i Eliteserien, så jeg tror ikke han kommer til å ha noe problem med å gjøre det i OBOS-ligaen heller. Jeg tror nok han kommer til å stå med en del målpoeng på slutten av sesongen. Jeg går for han.

- Hvis du ikke kan velge egen trener, hvilken trener i Obos har du størst sans for?

- Jeg har jo veldig sansen for Gaute (Helstrup), og jeg liker måten han spiller på. Jeg har ikke kjennskap til så mange andre, så det må nesten bli han.

- Hva er den største grunnen til at folk bør se på Obos-ligaen i år?

- Den største grunnen er vel at det er en liga der alle kan slå alle. Det er spenning i de fleste kamper. Selv om det er noen favoritter, så er det jevnt stort sett. Det kommer overraskelser. Vi slo Start 4-0 i fjor, som var et kjemperesultat for oss.

- Hvilken bortebane i Norge liker du best - og hvorfor?

- Hva skal jeg si, da? På Åråsen har jeg ikke spilt, så det blir dumt å si.. Jeg liker å spille på gressbaner, så da blir det Jerv.

- Hvis du må trekke frem ett talent i Obos du har stor tro på og hvorfor, hvem velger du?

- Da velger jeg min gode lagkamerat Jarmund Øyen Kvernstuen. Han så pigg ut i de innhoppene han fikk i fjor og forhåpentligvis får han spille litt mer i år og får vist seg fram. Jeg vet at han har et stort talent og har troa med han.

- Hva er det beste og verste med å spille i Obos-ligaen?

- Det beste er vel at det er jevne kamper hele veien, og man går liksom ikke inn til en kamp og føler at man er skikkelig underdog. Du føler du kan vinne alle kampene. Jeg vet ikke hva det verste er, det er ikke sikkert at det er noe ille med det.

- Du signerte ny kontrakt med HamKam i vår, ut 2021-sesongen. Hvorfor landet du på den avgjørelsen?

- Det har vært litt fram og tilbake, så har vi kommet fram til at det er det beste. Jeg har vært opptatt av at den dagen jeg skal videre, så vil jeg at HamKam skal få litt igjen for meg. Det er en klubb jeg er veldig glad i. Jeg vet også at jeg får spille mye her og utvikle meg. Jeg tror det var en god avgjørelse for begge parter. Det er ingen tvil om at jeg vil videre, jeg og, men det var stort sett for at HamKam skal få sitte igjen med noe, så jeg ikke hadde gått fritt til sommeren.

- Så en overgang i sommer er fortsatt ikke utelukket?

- Hvis det hadde kommet et veldig fristende tilbud, så kan jeg ikke si nå at jeg hadde avslått det, selvfølgelig. Men det ser ut til at jeg spiller sesongen ut i HamKam nå.

- Du har tidligere vært på prøvespill i Serie A-klubben Bologna. Hvilke erfaringer gjorde du deg der, og hvilke erfaringer tok du med deg?

- Jeg var der en uke og trente litt med a-laget der. Det var veldig lærerikt. Jeg fikk spille med spillere på det øverste nivået, og det var kult å få se hvordan hverdagen var til de beste i verden. Man lærer at det kreves mye trening og et enormt fokus for å nå langt. Det var veldig tilstedeværelse på treninger, og alle trøkka til.

- Føler man et ekstra press når man heter Solbakken, spiller på HamKam og er sønn av Ståle?

- For min del har jeg aldri følt noe på det i det hele tatt. Jeg prøver bare å være selv hundre prosent og tenker lite på at det er faren min. Jeg tenker på han som en vanlig pappa.

- Hva er det viktigste du har lært av faren din som fotballspiller?

- Som fotballspiller fikk jeg ikke sett han så mye, men han har lært meg veldig mye. Han har vært veldig opptatt av at jeg skal alltid elske å spille fotball hvis jeg skal drive med det. Jeg skal ikke spille fotball for at det er noe jeg føler at jeg må. Sånn har det alltid vært. Jeg føler det har vært en av de viktigste tingene - at jeg alltid har fått lov til å drive med det jeg bryr meg om og ikke blitt pusha.