Marokko - Portugal

Odds: Marokko vinner - 5,40 i odds

Kampstart lørdag 10. desember kl 16:00

Spillestopp kl 15:59

Al Thumama Stadium, Doha

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Marokko vinner. Det kan du spille på her til 5,40 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Marokko -22

Portugal - 9

Marokko kan skrive historie

Bruno Fernandes og Portugal møter overraskelseslaget Marokko i kvartfinalen i VM. Det blir en tøff oppgave for portugiserne. Atlasløvene slo ut Spania i åttendedelsfinalen, og lørdag kan marokkanerne bli historiske.

Walid Regraguis lag klarte 0-0 mot Spania etter ordinær spilletid, men slo dem 3-0 på straffespark etter fantastiske prestasjoner av keeper Yassine Bounou.

Det er ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18:00

Portugal har vært effektive uten å imponere i gruppespillet, men de løsnet på håndbrekket i åttendedelsfinalen, da de knuste Sveits 6-1.

Goncalo Ramos startet for første gang i mesterskapet. Han kom inn istedenfor Cristiano Ronaldo, og det byttet var en genistrek av Fernando Santos. Ramos ble den første spilleren siden 2002 som scoret hat-trick i sin første kamp fra start i et VM.

Med den formløse og utskjelte Ronaldo ute av laget, virket det som alt plutselig stemte for Portugal.

Men de får det ikke enkelt mot et Marokko-lag som er svært vanskelig å bryte ned.

Det viser også statistikken. De har holdt nullen i tre av de fire første kampene i VM. Det er en prestasjon ingen andre afrikanske lag har klart før.

Dersom Marokko skulle klare å slå Portugal, vil de bli den første afrikanske nasjonen som tar seg til en semifinale i et VM.

Marokko er bare det fjerde afrikanske laget som har spilt seg frem til en kvartfinale. Kamerun (1990), Senegal (2002) og Ghana (2010) har alle røket ut i kvartfinalene. Nordafrikanerne har oddsen mot seg.

Kun to av de elleve møtene mellom afrikanske og europeiske lag har endt med seier til laget fra Afrika, og én av dem var Marokkos straffesparkkonkurranse mot Spania.

Marokko er en av nasjonene som har flest supportere på tribunene i VM, og landslagssjef Regragui har gått ut å bedt om backing fra resten av den arabiske verden før kampen mot Portugal. Nettopp støtten fra tribunene kan bli viktig i lørdagens kamp.

Å sette inn Goncalo Ramos for Christiano Ronaldo var et smart trekk av Portugals landslagssjef Fernando Santos. Det viser at han ikke aksepterer den typen oppførsel som Ronaldo viste etter at han ble byttet ut i kampen mot Sør-Korea i den siste kampen i gruppespillet.

Bedre uten Ronaldo

I likhet med Manchester United, virker det også som Portugal spiller bedre uten Ronaldo på banen.

At Portugal er et bra lag visste vi, men at de skulle være så overlegne som de var mot Sveits var en overraskelse.

Denne kampen blir tøffere for Marokko enn kampene mot Spania og Belgia, men de er svært godt organisert defensivt. De har kun sluppet inn ett mål i løpet av mesterskapet så langt, og de er ekstremt aggressive på kontringer. Det er uheldig for Marokko hvis de må klare seg uten West Ham Uniteds Nayef Aguerd. Han har vært en nøkkelspiller i det marokkanske forsvaret, men måtte gå av banen i kampen mot Spania.

Store deler av troppen Walid Regragui har med seg til VM, er spillere som også var involvert i det forrige mesterskapet, og de har bygget opp erfaring som blir viktig i tirsdagens kamp. De har også spillere i en rekke toppklubber i Europa, blant andre Hakim Ziyech i Chelsea, den tidligere Southampton-spilleren Sofiane Boufal og Sevilla-spissen Youssef En-Nesyri.

Bakover har de solide karer som Bayern München-spilleren Noussair Mazraoui, Achraf Hakimi fra Paris St. Germain og West Ham-stopperen Nayef Aguerd og forsvarssjefen Romain Saïss som spilte i Wolverhampton sist sesong. Nå spiller han i tyrkiske Besiktas.

Dette laget har kvaliteter som kan sende Portugal ut av VM. De har også noen av de beste fansene, og det ville vært fantastisk om et afrikansk lag tok seg til semifinalen for aller første gang.

Denne kampen er vrien. Hodet forteller oss at Portugal vinner. De er full av selvtillit etter seieren mot Sveits, men denne gangen følger vi hjertet. Det sier Marokko.

Portugal kommer til å trille ball, men vi tror Marokko vil få overgangsmuligheter. Da kan portugiserne bli straffet. Slik oddsen er satt på denne kampen er det helt klart mest interessant å spille på sjokkseier til Marokko.

Vi tror at Marokko vinner. Det kan du spille på her til 5,40 i odds