Gå til sidens hovedinnhold

Marte går for seier i Kollen

Verdenscupen i skiskyting avsluttes denne helgen med i Holmenkollen. Torsdag er det sprint for kvinner på menyen.

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Tippetips: 12 EM-kvalifiseringskamper på midtukekupongen
Verdenscup sprint skiskyting: Marte går for seier i Kollen
Oddssingel EM-kval: Spisstjernen fikser Israel-seier
V64 Åby: Helfrekke objekter på Åby
V65 Bergen: Toppomgang fra Bergen travpark
Eliteserien fotball: Her er Nettavisens tabelltips
Fotball: Dette er ukens fotball du kan strømme

Torsdagens langoddsprogram inneholder åtte kamper fra første runden i EM-kvalifiseringen. Det spilles også en kvartfinale i Champions League for kvinner, hvor Maren Mjelde og Chelsea møter Paris St. Germain hjemme i London. Ellers er det en rekke kvalifiseringskamper til NM for menn i kveld. På ishockeyfronten spilles den første semifinalen i NM-sluttspillet mellom Vålerenga og Frisk Asker. Og i NHL spilles det tolv kamper natt til fredag. I tillegg er det verdenscup sprint skiskyting for kvinner i Holmenkollen.

Verdenscup sprint skiskyting kvinner - Vinner Marte Olsbu 8,00 i odds (spillestopp kl 16.25)

Det skal avvikles seks renn i verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen fra og med torsdag til og med søndag. Det er sprint, jaktstart og fellesstart som skal gås både for kvinner og menn og først ut er kvinnenes sprint i ettermiddag.

Vi lanserte spill på at Norge tok VM-gull på kvinnestafetten sist lørdag til herlige 4,00 i odds og vinklet den saken på ankerkvinnen Marte Olsbu Røiseland. Hun leverte en helt enorm sisteetappe og skjøt fem rett ned på siste stående. Marte Olsbu Røiseland har tok tre gull i mesterskapet, singel mix stafetten, mixed stafetten og stafetten for kvinner. Men i de individuelle øvelsene lyktes det ikke for Marte. Hun skjøt fire bom på sprinten og endte på en skuffende 25. plass der. Hadde dermed et meget vanskelig utgangspunkt foran jaktstarten, men tross fire bom også på den gikk hun seg opp til 4. plass. På tirsdagens normaldistanse ble også for mye bom og fire tilleggsminutter er naturligvis altfor mye på en slik distanse. I søndagens avsluttende fellesstart under fryktelige værforhold ble det fire bom og 7. plass.

Men farten i sporet hadde marte Olsbu Røiseland stort sett gjennom hele VM, kanskje bortsett fra den avsluttende fellesstarten, men da skal man også huske på at hun gikk samtlige sju løp. Marte Olsbu har tre verdenscupseire individuelt denne sesongen, og to av dem er kommet i sprint. 21. desember vant hun sprinten i Nove Mesto og 14. februar vant hun sprinten i Soldier Hollow. I dagens sprint i Holmenkollen står sju av løperne til under ti i vinnerodds. Anastasia Kuzmina (verdensmester fra Østersund) og Denise Herrman står lavest til 6 i odds. Marte Olsbu Røiseland står til åtte i odds.

Marte går på hjemmebane i dag og hun har fått noen dagens hvile nå. Farten i sporet har vært voldsom de siste månedene og gjør hun jobben på standplass i ettermiddag, skal hun være med i seierskampen.

Åtte i odds er bra betalt og vi setter pengene på Marte Olsbu Røiseland i torsdagens verdenscupsprint i Holmenkollen.

Klikk her for å levere spillet

Kommentarer til denne saken