Gå til sidens hovedinnhold

Martin Ødegaards Arsenal reiser seg på midtukekupongen

Martin Ødegaard og resten av Arsenal har havnet skjevt på det i starten av sesongen. Onsdag møter de West Bromwich i ligacupen og vi tror Arsenal kan slå tilbake på denne ukens midtukekupong.

Denne ukens midtukekupong består av seks kamper fra playoff til Conference League, tre fra playoff til Champions League og tre fra engelsk ligacup. Kampene spilles over to dager, hvorav de seks første spilles onsdag mens de resterende seks spilles torsdag. Bonuspotten har nå økt til ca. 2,8 millioner. Innleveringsfristen er onsdag kl. 20.40.

Det er ca. 31 millioner i Viking Lotto-potten! Lever din kupong her.

1. Brøndby - Salzburg
Tre playoff-kamper til Champions League åpner denne midtukekupongen. Brøndby er ikke akkurat inne i sin beste form for øyeblikket og ligger helt nede på 9.plass i hjemlig liga med kun fire poeng etter seks kamper. De har vært plaget av coronautbrudd i troppen, og mange spillere har vært ute. De har ikke vunnet en fotballkamp siden treningskampene i sommer, men klarte likevel å få med seg et sterkt resultat fra Salzburg når de kun tapte 1-2 i det første oppgjøret. Her får de mange tilbake fra sykdom, og det blir første kampen på lenge der de har nesten full tropp. Bjur og Riveros er dog fortsatt ute.

Salzburg er i en helt annet form, for de bare vinner og vinner. De har spilt tretten kamper siden forrige sesong, og 11-1-1 er meget sterke tall. I serien har de 5-0-0 og full pott, mens de altså slo Brøndby 2-1 her på hjemmebane i første kamp. Det sto faktisk 1-1 til det 90.minutt, men Salzburg fikk med seg en uhyre viktig 2-1 scoring helt på tampen.

Her er Salzburg videre med uavgjort, og det bør de kunne klare mot et Brøndby ute av form. Helt sikre er vi dog ikke så man dobler opp med UB.

2. Dinamo Zagreb - Sheriff Tiraspol
Dinamo Zagreb har vært med i CL mange ganger de siste årene, men nå ligger de an til å misse gruppespillet etter et sjokktap borte i Moldova. De hjelper nemlig lite at formen er ganske så fin når de klarte å tape hele 0-3 i den første kampen. Dermed trengs det en storseier her i dag for Dinamo Zagreb som har startet den hjemlige sesongen med ti poeng på fem kamper og som har slått ut Valur, Omonia Nicosia og Legia Warszawa på veien hit til playoff.

Sheriff Tiraspol er det klart største laget i Moldova, og nå er de kun en liten hårsbredd unna å kvalifisere seg til sitt første gruppespill i Champions League etter at de knuste Dinamo Zagreb hele 3-0 på hjemmebane. De har imponert hittil i CL-kvaliken, og da særlig bakover på banen. I forrige runde slo de ut Røde Stjerne med 2-1 over to kamper, mens Teuta og Alashkert har fått reisepass de tidligere rundene. Sju kamper i CL-kvaliken har endt med seks seire og en uavgjort, så får man se om de klarer den største testen hittil på onsdag.

Dinamo Zagreb er gode hjemme, og her er det kun en ting som gjelder. Alle mann i angrep! Tror Dinamo Zagreb vinner, men om de klarer CL er en annen sak. H.

3. Shakhtar Donetsk - Monaco
Shakhtar Donetsk kommer hit med en og en halv fot i gruppespillet etter at de vant 1-0 borte mot Monaco sist uke. Man skal likevel ha i bakhodet at denne kampen spilles i Kharkiv, og det betyr ganske nøytral all den tid Shakhtar Donetsk har spilt sine kamper i Kiev i det siste. Likevel, hjemmelaget har meget god form for tiden, og 4-0-1 betyr en andreplass i ligaen bak Dynamo Kiev etter fem kamper. I forrige runde i CL-kvalen slo de greit ut Genk med 4-2 over to kamper.

Monaco har fått en marerittaktig start på sesongen. Det startet ganske ok med to fine seire og 5-1 sammenlagt over Sparta Praha i den forrige kvalikrunden i CL, men foruten det er det ganske så nattsvart for de røde og hvite. 1-1 hjemme mot Nantes i serieåpningen ble fulgt opp av bortetap 0-1 for Lorient og hjemmetap 0-2 for Lens. Dermed har de 0-1-2 og kun ett poeng på tre kamper i serien i tillegg til at de altså røk 0-1 hjemme her i det første oppgjøret mot Shakhtar Donetsk. Kanskje ikke helt etter planen, for å si det mildt..

Shakhtar Donetsk har vært sterke, men har allerede 1-0 å gå på her. Monaco har fått en forferdelig start på sesongen, men troppen innehar mye kvalitet. Vrient å vite hvordan Shakhtar Donetsk går ut her og vi garderer fullt opp. HUB.

4. West Bromwich - Arsenal
Tre kamper fra den engelske ligacupen får vi også plass til på denne kupongen. Vi åpner med West Bromwich som etter nedrykket til Championship har begynt ganske så bra med 3-1-0 og ti poeng på fire kamper. Nest sist tok de en flott 4-0 seier hjemme mot Sheffield United, og sist tok de ned Blackburn på bortebane med 2-1. Tar man med treningskampene fra i sommer så står de nå med åtte kamper uten tap siden midten av juli. Likevel vant Arsenal begge kampene ganske så klart i serien i fjor med 4-0 og 3-1.

Denne sesongen har dog ikke helt vært i Arsenals navn så langt. De tapte de to siste treningskampene mot Chelsea (1-2) og Tottenham (0-1), og når serien har begynt like dårlig med skuffende 0-2 mot Brentford før det ble et nytt tap hjemme for Chelsea (0-2) så begynner det kanskje å murres i gangene allerede. Foran denne cupkampen får de dog Lacazette tilbake mens også Martin Ødegaard er spilleklar, selv om de fortsatt mangler White, Thomas, Nketiah, Gabriel og Bellerin.

Arsenal har startet dårlig, men Lacazette og Ødegaard gir Arteta flere muligheter offensivt. Vi tror de vinner, men sikrer litt og spiller UB på en ganske oversiktlig tippekupong.

5. Newcastle - Burnley
Newcastle ser ut til å kunne få en tøff sesong i Premier League denne sesongen. Det ble altfor mange baklengs forrige sesong, og denne sesongen har startet på akkurat samme måte med seks mål i mot på to kamper. To strake tap har det blitt, og etter at de ledet 2-1 i åpningen mot West Ham har det meste gått feil vei og det har endt med 2-4 mot West Ham og 0-2 senest mot Aston Villa. Newcastle slo Burnley 3-1 her i serien i fjor, og de har ikke tapt mot Burnley her på St. James' Park i nyere tid. (2-3-0 på de fem siste). Anderson, Darlow og Dubravka er fortsatt ute.

Burnley med en like dårlig serieåpning og to strake tap, der særlig det første var skuffende når de lenge ledet 1-0 mot Brighton før de til slutt tapte 1-2 etter to mål i mot siste 20. Sist ble det 0-2 borte mot Liverpool på Anfield, men det var nok mer forventet. Etter denne innledningen står nå Burnley med hele ni tap på sine elleve siste seriekamper og en opptur ville vært høyst nødvendig. Her må de klare seg uten Stephens og Long som er skadet.

To lag der begge har fått en svak innledning på sesongen. Burnley er ikke alltid lett å bryte ned, og selv om Newcastle får et lite tips blir det HU da de slipper inn for mange mål.

6. Newport - Southampton
Newport holder til nede i League Two, men tok seg hit etter at de slo ut Ipswich med 1-0 på bortebane i forrige runde. I serien har de åpnet ganske ok med to seire og et tap på sine tre spilte kamper. Newport er et cuplag, og de har faktisk spilt mot både Tottenham og Manchester City de senere år. Nå er det Southampton som står på den andre siden, og selv om det er noen divisjoner mellom lagene så er ballen rund og cup er cup. Et stort minus er dog at de ikke får med seg trener Flynn på benken da han har testet positivt på corona.

Southampton kommer fra et godt 1-1 resultat hjemme mot Manchester United sist søndag, og de hang bra med selv om de var litt heldige å fikk med seg et selvmål etter at Fred satte ballen i eget nett. Etter 1-3 borte mot Everton så var det nok godt å komme tilbake med en slik kamp, og her kan (og bør) de ta sesongens første seier når de møter Newport for første gang siden 1968! Southampton spiller dog kamp igjen allerede lørdag, og en noe rullerende ellever vil være forventet her.

Southampton kommer nok litt B-preget her, men det skal likevel være nok til å slå Newport fra League Two. B.

7. Rosenborg - Rennes
Rosenborg gjorde en ganske fin gjennomført bortekamp mot Rennes, der de særlig i 2.omgang var helt på høyde store deler. Dessverre kom det en scoring også i den omgangen og dermed måtte de ta med seg 0-2 tilbake til Trondheim. Det er ikke umulig å snu, men det er mye verre enn å hente 0-1. Det var det første tapet på ti kamper for trønderne som har sett meget bra ut spillemessig den siste måneden. De slo også kraftig tilbake i serien mot Odd på søndag når de vant hele 5-0 etter en fantastisk kamp, der særlig ungguttene Holm og Ceide sto frem. Det kan bli en spennende høst på Lerkendal, men først venter en knalltøff test her mot Rennes.

For Rennes har også de noen fantastiske unggutter på laget i bl.a Camavinga, Doku og Sulemana, og de to sistnevnte styrte store deler av showet hjemme mot Rosenborg i det første møtet. For etter to ganger 1-1 i åpningen i Ligue 1 mot Lens og Brest tok Rennes tak i taktpinnen fra første minutt sist uke og de fikk også en kjempestart med 1-0 allerede etter et kvarter. Etter det jobbet RBK seg mer og mer inn, men 2-0 var vel et ganske rettferdig resultat kampen sett under ett. Også Rennes tok en ligaseier i helgen med 1-0 hjemme over Nantes, og alt ser fint ut her foran returen.

Rennes er nok det beste laget, men de har to mål å gå på. Det kan holde i lange baner, og franske lag er ikke kjent for å kjøre på alt for hardt i slike situasjoner. Rosenborg må frem på banen og vi kjører UB på 96-rekkeren, mens vi garderer helt opp med HUB på 432-rekkeren.

8. Bodø/Glimt - Zalgiris
Bodø/Glimt har vært gode i kvaliken hittil, men tok kanskje litt for lett på det i det første møtet borte i Vilnius. Ihverfall kunne det se sånn ut når de havnet under 0-1 allerede etter sju minutter. De tok seg en kraftig prat i pausen, og snudde så kampen til 2-1 på ti minutter etter hvilen. Da så det ut til å renne ut i en grei borteseier, men med 2-2 på overtid er det plutselig helt åpent igjen foran møtet på Aspmyra. Bodø/Glimt møtte faktisk dette laget også i fjorårets europakvalik, og da tok de en ganske trygg hjemmeseier her med 3-1. Bodø/Glimt har også rukket å vinne 3-0 over Kristiansund mellom kampene her, og det kan man takke en mann for. Amahl Pellegrino. Han ble byttet inn på 0-0 etter 58 minutter. 20 minutter senere sto det 3-0 etter hattrick av Pellegrino. Han blir spennende å følge også her mot Zalgiris.

Zalgiris fra Litauen er nok godt fornøyde med å komme hit med 2-2 etter det første møtet. De har nemlig slitt den siste måneden etter at de slo ut Linfield i CL-kval. Først tapte de klart over to kamper mot Ferencvaros med 1-5, før de også røk ut av EL-kval med 0-1 mot slovenske Mura. Etter at de klarte uavgjort her i det første møtet har de hatt fullt fokus på denne kampen og de klarte kun 1-1 borte mot Hegelmann i serien selv om de stilte toppet lag. Dermed er de nå sju poeng bak Suduva på tabellen, men de har dog tre kamper til gode og fortsatt alt i egne hender.

Bodø/Glimt slo dette laget 3-1 her i fjor, og noe annet enn en gjentagelse vil overraske stort. Vi tror Bodø/Glimt fikser gruppespill og spiller H.

9. Elfsborg - Feyenoord
Svenske Elfsborg har en nær sagt umulig oppgave her etter de tapte hele 0-5 i det første møtet forrige uke. De vant greit mot Milsami (9-0) i første runde og tok seg til slutt hit med en flott bortekamp mot Velez Mostar sist runde (5-2), men nå blir det nok stopp for guttene fra Borås. De kjemper også om medaljer i Allsvenskan og ledet 2-0 helt til på overtid hjemme sist mot Hammarby, men to kjappe mål imot gjorde at det endte 2-2 og dermed ligger Elfsborg på 4.plass fire poeng bak ledende Djurgården.

Feyenoord har innledet sin sesong meget bra, og rader opp seire. Det ble to strake seire over Luzern i forrige runde (6-0 sammenlagt), og i serien har de begynt meget fint med to strake seire over Willem II (4-0) og Go Ahead Eagles (2-0). Etter sterke 5-0 på hjemmebane i første kamp har de nok også muligheter til å spare noen spillere her i returmøtet.

Det kan hende Feyenoord kommer hit med et litt B-preget lag. Det kan gjøre kampen litt jevnere enn man kanskje tror og vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. København - Sivasspor
Danskene fra København gjorde en flott kamp nede i Tyrkia, og kommer hit til Parken med en fin 2-1 ledelse etter første møte. De er i helt hysterisk flott form for øyeblikket og de femten siste kampene viser 10-4-1 hvorav de har 7-1-0 på de åtte siste. De har slått ut Zhodino (9-1) og Lokomotiv Plovdiv (5-2) på veien hit, mens de ligger på 2.plass i hjemlig serie etter fjorten poeng og 4-2-0 på de seks første kampene. Sist kommer de fra 2-0 over Sønderjyske sist helg.

Sivasspor tok seg knepent hit etter at de trengte ekstraomganger for å slå ut Dinamo Batumi fra Georgia i forrige runde. De virker ikke å være på nivået de var for noen år siden, ei heller det de var på slutten av forrige sesong når de var ubeseiret på de nitten siste seriekampene. For denne sesongen har de slitt mer, og i tillegg til at de altså tapte hjemmekampen 1-2 mot København har de også tapt begge kampene i serieåpningen i Tyrkisk liga. 0-1 hjemme mot Konyaspor har blitt fulgt opp av 1-2 borte mot Trabzonspor, og her trengs det en liten bombe for at de skal ta seg til gruppespill.

København virker utrolig solide for øyeblikket og får et lett utgangstips her. De går dog videre også med uavgjort og dermed blir det H på 96-rekkeren, mens vi dobler opp med HU på 432-rekkeren.

11. Roma -Trabzonspor
Roma seiler på en fin bølge her i starten av sesongen. De hadde en fin oppkjøring med 6-2-1 på ni treningskamper, og de fulgte fint opp med å vinne 2-1 nede i Tyrkia i det første møtet borte mot Trabzonspor. Dermed har de god kontroll foran denne kampen og kunne fokusere på serieåpningen mot Fiorentina sist helg. Det gikk aldeles nydelig og Jose Mourinhos menn vant til slutt 3-1 i en kamp som ble mer preget av to røde kort.

Trabzonspor slo som de fleste kanskje har fått med seg ut Molde på straffesparkkonkurranse sist runde, og tok dermed fra Molde muligheten til å kunne møte Roma her i playoff. Etter at Trabzonspor hadde spilt hele 19 kamper uten tap fikk de dog en på tygga av Roma som vant 2-1 nede i Tyrkia, og dermed kommer Trabzonspor opp til Roma med smått vriene forutsetninger. Trabzonspor virker likevel ikke å ha blitt for preget av det, for etter to serierunder i Tyrkia står de med seks poeng etter at de slo Sivasspor 2-1 sist helg.

Roma er klare favoritter, og mot et Trabzonspor som må blottlegge seg blir det fort kontringer utover i kampen. H.

12. Tottenham - Pacos Ferreira
Tottenham tenkte kanskje at dette ble grei skuring når de dro til Portugal for å møte Pacos Ferreira i første kamp i playoff. Det ble det absolutt ikke, og de måtte dra hjem med uforrettet sak når de overraskende tapte 0-1. De stile riktignok litt svekket der nede, og man skulle tro at de kommer med noe litt mer rutine på topp. (17-årige Dane Scarlett var spiss i det første møtet). Formen er likevel meget bra sett bort fra det første møtet her, for i serien står de nå med full pott og seks poeng etter to sterke seire over Manchester City (1-0) og Wolverhampton (1-0).

For Pacos Ferreira sin del er det bare en ting som duger nå, å det er å holde tett så lenge som det går. De slo lett ut Larne fra Nord-Irland i sist runde (4-1) selv om de faktisk tapte bortekampen med 0-1. De har også tapt de to siste kampene i hjemlig liga mot Boavista (0-3) og Estoril (1-3), så det er tydelig at dette oppgjøret nok har tatt litt fokus den siste uka. Men uansett hvordan det går så blir dette en opplevelse for de portugisiske guttene.

Her må Tottenham vinne, og stiller de et slagkraftig lag så gjør de akkurat det. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Brøndby - Salzburg UB

2. Dinamo Zagreb - Sheriff Tiraspol H

3. Shakhtar Donetsk - Monaco HUB

4. West Bromwich - Arsenal UB

5. Newcastle - Burnley HU

6. Newport - Southampton B

7. Rosenborg - Rennes UB

8. Bodø/Glimt - Zalgiris H

9. Elfsborg - Feyenoord UB

10. København - Sivasspor H

11. Roma -Trabzonspor H

12. Tottenham - Pacos Ferreira H

Sportspills 432-rekker:
1. Brøndby - Salzburg UB

2. Dinamo Zagreb - Sheriff Tiraspol H

3. Shakhtar Donetsk - Monaco HUB

4. West Bromwich - Arsenal UB

5. Newcastle - Burnley HU

6. Newport - Southampton B

7. Rosenborg - Rennes HUB

8. Bodø/Glimt - Zalgiris H

9. Elfsborg - Feyenoord HUB

10. København - Sivasspor HU

11. Roma -Trabzonspor H

12. Tottenham - Pacos Ferreira H