Frankrike - Marokko

Odds: Uavgjort - 3,85 i odds

Kampstart onsdag 14. desember kl 20:00

Spillestopp kl 19:59

Al Bayt Stadium, Al Khor

Kampen vises på TV2 Direkte

Vi tror at Frankrike og Marokko spiller uavgjort etter ordinær spilletid. Det spiller du på her til 3,85 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp:

Frankrike - 4

Marokko - 22

Marokko er historiske

Frankrikes forberedelser til VM ble preget av snakk om skader og Didier Deschamps' usikre fremtid.

Noen få uker senere er Les Blues på vei til å bli de første regjerende verdensmesterne som klarer å ta seg til finalen siden Brasil gjorde det i 1998. Du må gå ytterligere 50 år tilbake i tid for å finne sist gang en europeisk nasjon klarte å forsvare VM-tittelen. Det klarte Italia i 1938.

Frankrike var det nest beste laget på banen mot England, men de vant likevel. Scoringer av Aurélien Tchouaméni og Olivier Giroud gjorde at Frankrike vant 2-1, men historien kunne vært annerledes om Harry Kane hadde scoret på straffesparket de fikk mot slutten av kampen.

Frankrike går på banen mot Marokko onsdag som gigantiske favoritter.

Det er syvende gang de regjerende verdensmesterne spiller en VM-semifinale. Etter å ha tapt de tre første, har de vunnet de tre siste semifinalene de har spilt - i 1998, 2006 og 2018.

Det er Frankrike som har alt presset på seg i denne kampen.

Vi tror at Frankrike og Marokko spiller uavgjort etter ordinær spilletid. Det spiller du på her til 3,85 i odds

Marokko er historiske allerede før semifinalen. Atlasløvene er den første afrikanske nasjonen som spiller en semifinale i VM. De har ingenting å tape, men alt å vinne. Det er en stor fordel.

Marokko er ubeseiret i seks VM-kamper på rad. Det er også ny rekord for en afrikansk nasjon.

Frankrike skal passe seg.

Holdt nullen i fire kamper

Dette VM har virkelig vist at ballen er rund. Flere fotballgiganter har tapt mot mindre nasjoner, og det er akkurat det som gjør fotballen så sjarmerende.

At det beste laget ikke alltid vinner, og at de mindre nasjonene også kan vinne sine kamper om de er godt organiserte og jobber for hverandre.

Marokko er kanskje det beste eksempelet på akkurat det.

De slo ut Spania i åttendedelsfinalen, og de fulgte opp med å sende Cristiano Ronaldo og Portugal hjem etter kvartfinalen. Onsdag møter de regjerende verdensmester Frankrike i semifinalen.

Marokko er ikke overraskende store underdogs. Du får 6,70 ganger innsatsen om du setter pengene på Marokko-seier.

Resultatene viser at det nordafrikanske landet har vært undervurdert så langt i VM, og vi tror de kan skape frustrasjon hos de franske spillerne med sin måte å spille fotball på.

Marokkos suksess i VM har vært bygget på et nesten ugjennomtrengelig forsvar. Det viser også statistikken. Kun Canada har så langt klart å score mot Marokko.

Nordafrikanerne har klart å holde nullen mot Kroatia (0-0), Belgia (2-0), Spania (0-0) og Portugal (1-0) på veien til semifinalen.

Baklengsmål i alle VM-kampene

Walid Regraguis lag vil lage problemer for Frankrike. De er godt organisert bakover, og samtidig kontrer de med stor fart når de vinner ballen. Det kan bli en utfordring for franskmennene.

Marokko har kun gått målløse av banen mot Kroatia og Spania, og begge de lagene er bedre defensivt enn Frankrike, slik vi ser det. Frankrike har ikke klart å holde nullen i VM, og de har kun klart å holde tett bakover i én av de siste elleve kampene. Det gir grunn til optimisme for alle som holder med Marokko onsdag.

Men de har en formidabel oppgave. Didier Deschamps har ledet Frankrike siden 2012, og har i løpet av de siste ti årene vunnet VM, vunnet Nations League og vært i en EM-finale. Det er en sterk CV. De franske spillerne er vant til å spille store kamper, og det er en erfaring som er viktig før onsdagens semifinale.

Dette er en ny erfaring for Marokko som ble slått ut i kvartfinalen i forrige Afrikamesterskap, men de har spillere som er vant til å være på de store scenene rundt omkring i Europa, blant andre Hakim Ziyech i Chelsea, den tidligere Southampton-spilleren Sofiane Boufal og Sevilla-spissen Youssef En-Nesyri.

I forsvarsrekken har de Bayern München-spilleren Noussair Mazraoui, Achraf Hakimi fra Paris St. Germain og West Ham-stopperen Nayef Aguerd og forsvarssjefen Romain Saïss som tettet forsvaret hos Wolves sist sesong.

Aguerd var ute mot Portugal, men han er trolig tilbake mot Frankrike. Saïss, som har vært forsvarssjefen hos Marokko, fikk en muskelskade mot Portugal, og det er usikkert om han rekker kampen mot Frankrike. Det vil være et stort minus.

Vi tror likevel at denne kampen kan bli betydelig jevnere enn oddsen indikerer. Frankrike slo Australia 4-1 i åpningskampen, men i de øvrige kampene har de ikke vært like effektive foran mål.

Sykdom har forstyrret forberedelsene til den franske troppen. Dayot Upamecano og Adrien Rabiot var begge borte fra trening tirsdag, ifølge The Sun. Upamecano var heller ikke på mandagens trening. Begge er usikre til kampen mot Marokko.

Marokkos solide forsvarsspill har skapt vanskeligheter for Portugal og Frankrike, og vi føler oss sikker på at det også vil skape problemer for Frankrike.

Fire av de siste åtte VM-semifinalene har vært avgjort med ett måls margin, og tre av dem har måttet avgjøres etter ekstraomganger.

Vi synes fortsatt ikke at Frankrike har vært i nærheten av å komme opp på sitt beste nivå. Likevel er de i en semifinale. Det skyldes selvsagt gode individuelle kvaliteter i laget, men nå møter de en kompakt forsvarsmur.

Vi tror Marokko kan klare uavgjort mot Frankrike etter 90 minutter, og da kan alt skje.

Vi tror at Frankrike og Marokko spiller uavgjort etter ordinær spilletid. Det spiller du på her til 3,85 i odds