Gå til sidens hovedinnhold

McCormack skyter Leeds til gammel storhet

Championships toppscorer skaper optimisme blant sultefôrete Leeds-fans.

Sporrtspills øvrige meny lørdag:
30 mill i V75:Vidunderdama fikser julemillionene
Tippetips:Sjekk Citys flaue statistikk
Oddstips:Laget som bare skal spilles hjemme
SuperLotto:40 mill ekstra i potten
Nyttig: Siste nytt om Premier League-lagene
Få oversikt: Ukens TV-sendte fotballkamper

Vi står overfor et flott langoddsprogram med bøttesvis av spill fra de store fotballigaene i Europa. Vi kan også spille på en rekke vintersport-objekter.

Dagens langskudd
Granada - Real Sociedad B 2,50

Fredagens langskudd fra La Liga (Malaga borte mot Eleche til 3,10 i odds) satt som et skudd, og i dag tester vi en ny borteseier i Spania. Granada ligger på en godkjent 11. plass med 20 poeng, men har en meget svak hjemmestatistikk (2-0-6). Symptomatisk for sesongen vant man 2-0 borte mot Alcoron i cupen, men tapte med samme sifre i hjemmekampen i midtuken og røk til slutt ut på straffer. Forsvarerne Brayan Angulo og Jeison Murillo sliter med skader og testes førkampstart.

Real slet innledningsvis i sesongen, men har fått opp dampen etter at avansementet fra CL røk. Det kan virke som om laget hadde problemer med å konsentrere seg om både Europa-spill og den hjemlige serien. Vant hele 5-1 over Real Betis forrige helg og fulgte opp med 4-0 i cupen mot Algeciras i midtuken. Stårmed 4-1-1 påde siste seks i serien og har klatret opp til sjetteplass.

Real er det beste laget av disse to og er i god form. Bør ha gode vinnersjanser mot et av ligaens svakeste hjemmelag.

Dagens avslag:
Fulham - Manchester City B 1,35

Fulham var tilbake på tapersporet med 1-4 mot Everton sist, etter en sjelden seier over Aston Villa runden før. Everton var det beste laget, men 4-1 var litt flatterende for hjemmelaget. Kaptein Brede Hangeland er nok en gang ute med skade. Matthew Briggs og Hugo Rodallega er heller ikke klare.

City var fantastiske i 6-3-fyrverkeriet mot Arsenal sist, og fremstår sammen med Liverpool som ligaens største formlag. Ligger nå bare tre poeng bak tabelltoppen. Imponerte også ved å slå Bayern München på bortebane i CL for halvannen uke side. Er klar for semifinalen i ligacupen etter å ha banket Leicester tirsdag.

City må klare seg uten toppscorer Sergio Aguero i julen. Pablo Zabaleta, Micah Richards og Richard Wright er også ute, mens Matija Nastasic er usikker.

Agueros fravær er stort tap for City, og laget har ikke vært til å stole på på bortebane (elendige 2-2-4) denne sesongen. 1,35 på B er for dårlig betalt selv om City naturlig nok er favoritter i dag.

Leeds – Barnsley H 1,60
Ross McCormack kom nok en gang på scoringslisten i 3-0-seieren over Doncaster sist, og Championships klare toppscorer står nå med 16 seriemål på 20 matcher.

Skotten er virkelig funnet tilbake fra storformen fra 2008/09 (21 mål for Cardiff) og 2011/12 (18 mål for Leeds) og har lagt den tunge fjorårssesongen (5 mål på 32 kamper) bak seg.

Seieren over Doncaster førte Leeds opp på andreplass på formtabellen (4-1-1), og den gamle storklubben ligger nå på den siste playoffplassen. Opp til Burnley på direkte opprykk skiller det sju poeng.

Danny Pugh sliter med en smell og er usikker til dagens kamp. Scott Wootton er aktuell igjen etter noen uker på sidelinjen. Noel Hunt er også tilbake i trening, men El-Hadji Diouf blir trolig ikke klar.

Barnsley spilte 1-1 i bunnkampen mot Yeovil forrige helg og ligger sist med 15 triste poeng på 20 kamper. Har sluppet inn dobbelt så mange mål som man har scoret (19-38), og bare Millwall står bokført med flere baklengs.

De svake resultatene har ført til at Danny Wilson er hentet inn som ny manager. Det er en stilling han også har hatt tidligere i klubben.

Spissen Chris O'Grady (sju mål) er blitt skadefri raskere enn antatt og kan rekke dagens kamp. Paddy McCourt betegens som usikker, mens keeper Luke Steele fortsatt er ute.

Leeds er seriens fjerde beste hjemmelag (6-2-2), mens Barnsley er seriens desidert svakeste bortelag (1-1-8). Med den formen Leeds er i, nøler vi ikke med å anbefale H til 1,60.

Vi kombinerer objektet med en annen match i Championship.

Ipswich – Watford H 2,25
Ipswich er et av de andre formlagene i Championship. Stod med tre strake trepoengere før det ble 0-0 i en vrien bortekamp mot Forest sist. Ligger nå på tiendeplass, men det er bare tre poeng opp til playoff.

Spissen Sylvan Ebanks-Blake ble hentet fra Wolverhampton torsdag denne uken, men det er tvilsomt om han går inn på laget allerede i dag. Manager Mike McCarthy kan ellers glede seg over en fulltallig tropp.

Situasjonen er langt verre for Watford, som tapte tre viktige poeng hjemme mot Sheffield Wednesday forrige helg. Ligger på bunnen av formtabellen med 0-3-3 og har ramlet ned til 12. plass.

Giuseppe Sannino ble onsdag innsatt som ny manager i klubben. Han erstatter landsmannen Gianfranco Zola og kommer fra et mislykket opphold i Chievo.

Eneste lyspunkt for Watford de siste rundene var 3-3 borte mot Leeds for to helger siden, der man reddet ett poeng i sluttminuttene. Har ellers ikke scoret på de øvrige fire siste kampene.

Joel Ekstrand (karantene sist) og Lloyd Doyley (skadet) er tilbake i troppen. Marco Faraoni, Almen Abdi, Essaid Belkalem og Tommie Hoban er fortsatt ute.

Vi synes 2,25 er godt betalt for et formsterkt Ipswich og kjøper H-oddsen.

Ipswich – Watford 2,25 - 3,05 - 2,75
Leeds – Barnsley 1,60 - 3,45 - 4,50
Samlet odds: 3,60
Klikk her for å levere dette spillet på nett

Kommentarer til denne saken