*Nettavisen* Sportspill.

Mer jubel for Falcao

Foto: Reuters/Scanpix

Colombia og måltyven Radamel Falcao er på god vei mot VM-spill i Brasil. Les oddstipset.

11.10.13 13:41

Sportspills meny fredag:
V5 Solvalla: Ørjan fikser cashen på Solvalla
V65 Biri: Hamre dominerer totalt
V64 Kalmar: Fredag tar vi Kalmar
Tippetips: Høgmos første test

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra VM-kvalifiseringen, Allsvenskan Hockey og NHL.

Dagens langskudd
Slovenia – Norge

Avgjørende kamp for Norge. Eneste mulighet for VM-spill er gjennom å kapre andreplassen, som Island innehar med to poeng mer. Er nødt til å vinne i dag for å holde drømmen i live. Matchen blir første test for Per-Mathias Høgmo, som har varslet en ny kurs for landslaget. Offentliggjorde forrige mandag sin aller første tropp som inneholdt tre debutanter; sisteskansen Kenneth Høie, Ola Kamara og Martin Linnes. Troppen består av:
Keeper: Kenneth Høie – Djurgården , Rune Almenning Jarstein - Viking Forsvar: Vegard Forren – Molde, Tom Høgli – Brugge, Martin Linnes – Molde, Brede Hangeland – Fulham, Omar Elabdellaoui - Eintracht Braunschweig, Johan Lædre Bjørdal - Viking Midtbane / Angrep: Stefan Johansen – Strømsgodset, Valon Berisha - Red Bull Salzburg, Daniel Braaten - FC København, Magnus Wolff Eikrem – Heerenveen, Per Ciljan Skjelbred - Hertha Berlin, Alexander Tettey - Norwich , Tarik Elyounoussi – Hoffenheim, Mohammed Abdellaoue – Stuttgart, Ola Kamara – Strømsgodset, Frode Johnsen – Odd

Både Joshua King og Alexander Tettey er usikre til kveldens kamp.

Norge står med 1-2-1 på bortebane, hvor de har tapt mot Island, slått Kypros, og spilt uavgjort mot Sveits og Albania.

Slovenia ligger poenget foran Norge og øyner muligheten til å bli nummer to i gruppen. Står med 2-0-2 hjemme, hvor de har slått Albania og Kypros, men tapt for Island og Sveits. Har betydelige forfall i Valter Birsa og Josip Ilicic, mens Bojan Jokic også trolig må stå over.

Per Mathias Høgmo har gjort en utmerket jobb i svenske Djurgården og det er lov å håpe at han også gir det norske laget et løft allerede i debuten. Norge vant det omvendte oppgjøret, men det måtte et straffemål på overtid til før seieren var sikret. «Nye-Norge» skal være fullt på høyde med vertene spillemessig, og vi prøver oss med et langskudd på borteseier til 2.80 i odds.

Dagens avslag
Hellas – Slovakia

Når to kamper gjenstår har både Hellas og Bosnia nitten poeng i Gruppe G, men sistnevnte leder med bedre målforskjell. Og med syv poeng ned til nærmeste utfordrer kan vertene dårligst bli nummer to. Står med 6-1-1 totalt. Tapet kom borte mot Bosnia, mens returmøtet i Athen endte 1-1. Tar få sjanser og fortsetter å dyrke sin «gjerrige» spillestil. Spilt på seg 9-4 i målforskjell og vunnet med ett mål i fem av seks kamper.

Slovakia er nummer tre i gruppen, men med syv poeng opp til vertene har VM-toget allerede gått. Tok en overraskende seier borte mot Bosnia forrige måned, men med tap i returmøte fire dager senere var det over og ut. Har til gode å tape på bortebane hvor de har spilt 1-1 mot både Liechtenstein og Litauen.

Hellas er favoritter, men vinner ofte med knappest mulig margin. 1.40 på hjemmeseier synes i det minste laget og vi melder pass.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
Colombia – Chile

VM-kvalik. Colombia har ikke deltatt i VM siden 1998, men med to kamper igjen å spille i CONMEBOL trenger Tricolor kun ett poeng for å kvalifisere til Brasil. Er nummer to med 8-2-4 totalt, tre poeng bak Argentina på topp. Har under José Néstor Pekerman, som tok over i januar 2012, levert gode resultater, og laget ble i sommer belønnet med en tredjeplass på FIFA rankingen, deres beste notering noensinne. Er under Pekerman ubeseiret hjemme i Botoga hvor de har vunnet alle seks kvalik-kampene, samt en treningsmatch mot Serbia, uten å slippe inn mål. Fikk derimot ikke med seg noen poeng i bortekampen mot Uruguay sist som endte 0-2.

Kan være et skifte på topp hos Colombia i kveld, Teofilo Gutierrez har startet ved siden av Falcao i de siste kampene, men Portos måltyv Jackson Martinez har med syv mål på syv kamper i serien lagt inn en sterk søknad for plass i startoppstillingen.

Carlos Zuniga er skadet, ellers ser troppen bra ut.

Chile ligger to poeng bak vertene og trenger to poeng fra de to siste kampene for å være sikret VM-plass. Startet året med å tape borte mot Peru, men har siden vunnet fire strake, senest 3-0 over Venezuela. Var nære ved å tukte Spania i en treningskamp forrige måned, men Jesus Navas utlignet for spanjolene på overtid. Står med 3-0-4 på bortebane i kvaliken.

Stiller med Juventus-spilleren Arturo Vidal på midtbanen, mens Barcelonas Alex Sanchez starter på topp. Spissen står med fire mål på seks kamper i La Liga, men Sanchez har ikke vært like effektiv på landslaget, hvor han kun har en scoring på ti kvalik-kamper.

Colombia valgte en defensiv taktikk mot Uruguay sist for å sikre seg ett poeng, men det viste seg å fungere dårlig for Tricolor. Samme premiss gjelder i dag, Colombia er videre med uavgjort, men vi tror ikke de gjør samme feil som sist og legger seg bakpå. Foran et fullsatt stadion i Barranquilla bør Colombia være i førersetet. Vertene vant 3-1 i det motsatte oppgjøret og vi setter vår hundrelapp på at Colombia er det beste laget i dag også til 1.95 i odds.

Colombia – Chile 1.95 3.15 3.30

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.