*Nettavisen* Sportspill.

Mer jubel i Karlstad

Foto: Scanpix

Fredag lanserte vi Färjestad hjemme mot Luleå, vi tror på ny hjemmeseier i Karlstad søndag.

29.01.12 10:09

Dagens tippetips: Kan vi stole på Arsenal?

Søndagens langoddsprogram består av 91 spilleobjekter. Håndball-EM skal avgjøres med både bronsefinaler og finale. Det spilles en rekke kamper i både La Liga og Serie A. Det er ishockey, belgisk fotball og annen diverse europeisk fotball på en innholdsrik liste, der det dessverre er langt mellom de gode objektene.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
51. Valenciennes - AC Ajaccio B 5,50
Ajaccio er i klart best form i disse to bunnlagene: De fire siste i serien har gitt 3-1-0, noe som innebærer at laget fra Korsika har tatt like mange poeng (9) på de siste tre kampene som på de 17 første til sammen. Valenciennes er klart best hjemme, men med 5,50 i odds på et Ajaccio-lag som har stått opp fra de døde og jager ny kontrakt, er et fristende langskudd.

80. Libya – Senegal H 2,95
Senegal er allerede ute av Afrikamesterskapet, og landets store stjerner tenker nok mer på kommende seriekamper for europeiske storklubber enn dette oppgjøret. Libya kan gå videre med seier, og kommer til å gi alt for tre poeng.

Dagens avslag
47. Arsenal – Aston Villa H 1,50
Et skadeplaget og formsvakt Arsenal må konsentrere seg om serien og Champions League. Aston Villa har flere sterke resultater i det siste og ligger slikt til i serien at de ikke trenger å tenke på verken nedrykk eller medaljer. Kampen er mer åpen enn 1,5 på H skulle tilsi.

Dagens spill
40. Färjestad - Djurgården H 1,80

Vi har lansert fem spill fra den svenske eliteserien de siste to ukene, og hatt veldig bra suksess med disse tipsene. Fire av dem har gått inn (til fin odds), den eneste vi har "bommet" på var torsdagens derby i Stockholm der vi trodde på AIK mot Djurgården. Til tross for at AIK ledet tre ganger i den kampen, endte det 3-3 etter ordinær tid, og det hjalp ikke vårt tips at AIK avgjorde direkte inn i forlengningen.

Fredag lanserte vi så Färjestad hjemme mot Luleå. Ikke minst siden backkjempen Jonas Frögren igjen var tilbake etter skade. Etter fem strake tap, ble det perfekt å gå etter Färjestad-seier. Til tross for at Luleå kom foran 0-1, endte matchen med 3-1 seier til Färjestad. Dermed er Färjestad avansert til sjetteplass på tabellen med sine 62 poeng, men det er kun tre poeng ned til ettermiddagens motstander Djurgården på ellevteplass.

Forutsetningene er alltid greie å repetere: Det spilles 55 serierunde i gruppespillet. Nå har lagene spilt mellom 41 og 43 kamper, og det begynner å bli med knapt med tid. De åtte beste lagene går til sluttspill, lag nummer ni og ti for ikke være med på noe som helst. Mens lag nummer 11 og 12 må spille kvalserie sammen med de fire øverste lagene fra nest øverste nivå (Hockeyallsvenskan).

Färjestad med og uten Jonas Frögren har vært to forskjellige lag denne sesongen. Frögren mistet de aller fleste kampene i høst, men spilte i desember og da var Färjestad det fremste formlaget i Eliteserien. I januar har han altså mistet fem kamper (alle er tapt), men med ham tilbake på isen ble det seier direkte fredag. Färjestad har vært i 18 av 36 mulige SM-finaler siden eliteserien startet og vunnet åtte av dem. Var den store forhåndsfavoritten også denne sesongen, men det har altså kladdet underveis. Kapasiteten er uomtvistelig og det er meget sannsynlig at Färjestad som så mange ganger før kommer til å få en flott avslutning på grunnserien.

Det er betydelig verre stilt hos ettermiddagens motstander, Djurgården. Var det svakeste laget i møtet med AIK torsdag, og var heldige som fikk 3-3 etter ordinær tid. Spillemessig fungerer det overhodet ikke for tiden, og selv om Djurgården har et bra toppnivå, er det sjelden laget får det ut. Treneren er omstridt og det er uro i spillertroppen. Forwarden Mika Zibajenad er fortsatt skadet, det samme gjelder backen Daniel Tjärnqvist. Backen Josef Boumedienne har i forståelse med klubben gitt seg.

Färjestad fikk akkurat den vitamininnsprøytningen de trengte da meget formsterke Luleå ble slått fredag og denne kampen tror vi de vinner nærmest på farten. Djurgården viser ikke form, fikk en ny nedtur i Stockholmsderbyet torsdag og 1,80 på at Färjestad tar en ny trepoenger søndag spilles. Kampen kan ikke spilles som singel, så vi må kombinere.

9. Sunderland - Middlesbrough H 1,55
FA-cup fjerde runde. Fantastisk oppsving for Sunderland etter at Steve Bruce fikk sparken og rutinerte Martin O'Neill overtok. 6-1-2 er fasiten etter at O'Neill tok tøylene på Stadium Of Light og laget overbeviste igjen med 2-0 seier hjemme mot Swansea sist helg i ligaen. På grunn av en svak sesongåpning er ikke hjemmetallene bedre enn 4-4-3, men de fire siste på eget gress har gitt sterke 3-1-0. Med 27 poeng har også laget fått en komfortabel avstand til bunnstriden. Onsdag venter hjemmekamp mot Norwich i Premier League, og den kampen bør ikke forstyrre noe særlig.

Titus Bramble og Nicklas Bendtner er skadede, ellers ser det bar ut for Sunderland.

Opprykkskåte Middlesbrough er falt ned til femteplass etter kun ett poeng på sine fire siste seriekamper, og den forventede nedturen har startet. 0-3 borte mot Blackpool, ble etterfulgt av 0-2 tap hjemme for Burnley og bunnen ble nådd sist helg da laget ble slått 1-3 borte av bunnlaget Coventry. I den kampen ble både Kevin Thomson og Julio Arca utvist og begge soner følgelig karantene her. Spissen Bart Ogbeche er skadet. Middlesbroug har flotte 7-2-4 på bortebane denne sesongen, men nå har altså laget to strake bortetap.

Et noenlunde skjerpet Sunderland må ha en topp sjanse her mot et formsvakt og svekket Middlesbrough og vi spiller Sunderland til 1,55 i odds. Vi får dermed en dobbel til 2,79 i odds og vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag søndag (spillestopp kl 14.25):
Kamp 9 Sunderland - Middlesbrough 1,55 3,45 4,65
Kamp 40 Färjestads BK - Djurgården 1,80 3,95 2,70
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag