Foto: Erlend Aas/Scanpix

Mer motgang for Nordtveit

Borussia Mönchengladbach har mistet formen og går på en ny smell lørdag. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Ny opptur for Leeds
Tippetips: Ny smell for Tottenham?
Premier League/FA-cup: Oversikt over skader og karantener
V75 Momarken: Gigantiske 60 millioner i potten

Lørdagens langoddsprogram består av 83 spilleobjekter. På grunn av helgens kvartfinaler i FA-cupen, er det en litt amputert Premier League-runde denne helgen. I Championship spilles det som vanlig full serierunde. For øvrig er det en rekke vintersportdueller. Det spilles kvartfinaler i sluttspillet i den svenske eliteserien i ishockey. Det er flere treningskamper med Tippeligalag involvert og det spilles naturligvis toppfotball over hele fotball-Europa.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

I anledning at vi teller ned til Tippeliga-start inviterer vi deg til en konkurranse hvor du både kan vinne verdens beste mobiltelefon og en haug med Flax-lodd. Vi trekker ute en vinner som får en Samsung Galaxy Note, kalt verdens beste mobiltelefon av amobil, og 10 Flax-lodd. I tillegg trekker vi ut ytterlige 9 vinnere som også får 10 Flax-lodd.

Konkurransen
I 1991 fikk den øverste divisjonen i Norge navnet Tippeligaen, hvem vant den første sesongen?

A Rosenborg
B Vålerenga
C Viking

For å svare sender du ntkonk + bokstav på sms til 2242 (eksempelvis ntkonk A). Returmeldingen koster 1 krone. Mobilnummeret ditt vil kun bli brukt til å kontakte deg hvis du vinner en av premiene. Konkurransen går fram til 31. mars.

Dagens langskudd
Crystal Palace - Hull
To formsterke lag som møtes i Championship her. Hjemmelaget står uten tap på sine åtte siste seriekamper (2-6-0), mens opprykksjagende Hull er uten tap på sine ti siste seriekamper (4-6-0). Hull er inne på sjetteplass og playoff etter den råsterke borteseieren mot Cardiff tirsdag (3-0). Palace mangler noen viktige spillere i ettermiddag. Vi mener Hull er det beste laget av disse to og da må vi jage borteseieren. Vi synes Hull burde vært knepen favoritt og 2,60 på borteseier er et soleklart langskudd denne lørdagen.

Augsburg - Mainz
Tysk bundesliga. Hjemmelaget har funnet formen og står med 2-6-2 på sine ti siste seriekamper. Er dermed kommet seg over både nedrykkstreken og kvalifiseringsstreken, men det er kun ett poengs forsprang. Sterke 0-0 hjemme mot serieleder Borussia Dortmund sist helg. Mainz er også i brukbar form, men det er på hjemmebane laget leverer. Borte står Mainz med svake 1-7-4. Vi mener hjemmelaget skal være favoritt her og 2,60 på at fremgangen fortsetter for Augsburg må testes.

Dagens avslag
La Liga
Det spilles fem kamper i LA Liga i kveld og etter å ha sjekket samtlige av disse er det bar å melde pass. Laber odds på Barcelona i bortemøtet med Sevilla, og de fire øvrige kampene ser akkurat like åpne ut som oddsen indikerer. Styr unna.

Parma - Milan
Hjemmesterke Parma kan utmerket godt stelle i stand for et fortsatt meget skaderammet Milan. Det står 1-1-2 på de fire siste tilsvarende oppgjørene og selv om Milan har imponert den siste tiden, ser vi ingen verdi i 1,75 for borteseieren her.

Dagens spill
Bayer Leverkusen -Borussia Mönchengladbach
Etter å ha banket Bayern München i siste hjemmekamp for fjorten dager siden (2-0 hjemme) fikk Leverkusen seg en fotballleksjon av de sjeldne i returmøtet borte mot Barcelona fem dager etterpå og røk stygge 1-7 i Barcelona. Sist lørdag måtte laget tåle bortetap mot Wolfsburg (2-3). Ligger på femteplass, men har kun sju poeng opp til Schalke på den svært attraktive fjerdeplassen når ni serierunder gjenstår og åtte poeng opp til lørdagens motstander. Hjemme i Leverkusen står laget med 3-1-0 på de fire siste hjemmekampene og 6-3-3 totalt.

Med fattige to poeng på sine tre siste seriekamper, har Borussia sakket av i kampen om seriegullet. Mest betenkelig er det at to av disse kampene er spilt hjemme mot middels motstand. 1-1 mot HSV og 0-0 mot Freiburg blir det ikke medaljer av. Mellom disse kampene, ble det tap 0-1 borte for Nürnberg. Variable 6-1-5 på bortebane. Det er tre poeng opp til Bayern München på andreplass og hele åtte poeng opp til serieleder Dortmund nå.

Leverkusen må unnvære Vedran Corluka og Michael Ballack, Sidney Sam og Lars Bender. Men disse har vært ute en stund. Borussia må på sin side unnvære den meget gode offensiv midtbanespilleren Patrick Herrman, mens den faste forsvarsspilleren Tony Jantschke må sone karantene. Det står 10-3-1 i favør hjemmelaget på de fjorten siste tilsvarend. Vi har god tro på at Bayer Leverkusen vinner denne kampen og spiller hjemmeseier til 1,90 i odds. Kampen kan ikke spilles som singel og vi må kombinere.

Doncaster - Derby
Engelsk championship. Doncaster har sluttet å tape kamper, men spiller for mange uavgjorte (1-4-0 på de siste fem) til å klatre skikkelig på tabellen. Ligger tredje sist, men det er bare tre poeng opp til Bristol på sikker grunn. Shelton Martis (forsvar) og Tommy Spurr (forsvar) ser ut til å rekke dagens kamp. Habib Bamogo og George Friend er tilbake i trening, men Derby-kampen kommer trolig for tidlig. Midtbaneduoen Martin Woods og Brian Stock er fortsatt ute med skade.

Derby skuffet med 1-2 hjemme mot Watford for en uke siden, men slo Nottingham Forest 1-0 tirsdag og ligger nå på 13. plass. Det skiller åtte poeng opp til playoff. Kaptein Shaun Barker er ute resten av sesongen. Forsvarskollegaene Mark O'Brien og John Brayford er også på skadelisten. Den nordirske landslagsspissen Jamie Ward er heller ikke klar.

Doncaster er i form og møter et svekket Derby i ettermiddag. Kun tre poeng som gjelder for hjemmelaget nå pg Derby er ikke noe stort bortelag (4-5-8). Vi spiller hjemmeseier til 2,10 i odds i en dobbel med Bayer Leverkusen.

Totaloddsen på denne dobbelen er 3,99 i odds og vår innsats er kr 100.

Spilleforslag 1 lørdag (spillefrist kl 15.25):
Kamp 48 Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengla 1,90 3,00 3,15
Kamp 69 Doncaster - Derby 2,10 2,90 2,80
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus