Ole Gunnar Solskjær og Manchester United står foran en tøff hjemmekamp mot Manchester United i kveld. Den svenske landslagsspilleren Victor Lindelöf t.v.
Ole Gunnar Solskjær og Manchester United står foran en tøff hjemmekamp mot Manchester United i kveld. Den svenske landslagsspilleren Victor Lindelöf t.v. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Mer trøbbel i vente for Solskjær og United

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United får det tøft hjemme mot Manchester City i kveld. Vi lar City stå ugardert på midtukekupongen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddssingel PL: City har jerngrep på Manchester United
Oddssingel PL: Mer bortetrøbbel for Arsenal
Oddssingel tysk cup: Werder Bremen må bryte forbannelsen
Oddsdobbel La Liga: Motivasjonsdobbel til 5,52 i odds
Oddsdobbel håndball: Elverum får kamp av Fyllingen
V75 Bonus Bjerke:
Snakkhest bankerspilles i herlig V75-omgang
V4 Bro Park
: Herlig galopplunsj på Bro Park

Bonuspotten ble utløst på mandagens tippekupong og en heldig og dyktig tipper kunne kvittere ut nesten 1,6 mill bare på tolv rette da. Vi landet på ni rette til tross for at vi hadde HU både på Brann - Vålerenga, Mjøndalen - Tromsø, Bodø/Glimt - Sarpsborg og Rosenborg - Strømsgodset, men røk på tre sikre. Midtukekupongen består av to kamper fra Premier League, en semifinale fra DFB Pokal i Tyskland, begge semifinalene fra Coppa Italia, seks kamper fra midtukerunden i La Liga og avsluttes med Djurgården - IFK Norrköping fra Allsvenskan. Seks av kampene spilles onsdag kveld, de resterende seks spilles alle torsdag kveld. Bonuspotten starter på scratch igjen og er på ca 125 000 kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.25. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Onsdag er det ca 29 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Manchester United - Manchester United
Hvetebrødsdagene er definitivt over for Ole Gunnar Solskjær og søndag ble det altså grufulle 0-4 borte mot Everton, i det som må ha vært den svakeste kampen for United etter at Solskjær tok over.  Manchester United er ikke i nærheten av det nivået de hadde i innledningen når Ole Gunnar Solskjær overtok på Old Trafford. De røk som ventet ut av Champions League forrige tirsdag når det endte med 0-3 tap borte mot Barcelona. De har tre tap og to seire på de fem siste seriekampene, begge seirene er kommet hjemme på Old Trafford og begge gangene med 2-1. Men både mot Watford nest sist og mot West Ham forrige helg, burde bortelagene fått med seg poeng. Ligger på 6. plass. Men de fikk hjelp. Arsenal hadde en tilsynelatende klart overkommelig oppgave hjemme mot Crystal Palace, men tapte 2-3. Mandag kveld rotet så Chelsea vekk to poeng i hjemmemøtet mot Burnley og maktet kun 2-2. Med fire seriekamper igjen å spille (Chelsea har kun tre), ligger Tottenham på 3. plass med 67 poeng (29 plussmål), Chelsea på 4. plass med 67 poeng (en kamp mer spilt altså og 21 plussmål), Arsenal på 5. plass med 66 poeng (25 plussmål) og Manchester United på 6. plass med 64 poeng (15 plussmål). Kun ett hjemmetap på Old Trafford denne sesongen (10-5-1). Luke Shaw er endelig tilbake etter sin tre kampers karantene, mens Phil Jones er usikker.  Ander Herrera er også friskmeldt og aktuell.

Manchester City vant som ventet helgens seriekamp hjemme mot Tottenham og er dermed stadig to poeng bak serieleder Liverpool, men de har en kamp tilgode. Vinner de på Old Trafford onsdag kveld, skal det mye til om ikke Manchester City tar seriegullet også denne sesongen. Bortekamper mot Burnley og Brighton og hjemmekamp mot Leicester venter i de tre siste. Søndagens seier mot Totteham var forøvrig lagets tiende strake seier i Premier League. Totalt 11-2-3 på bortebane denne sesongen. Kevin De Bruyne ble skadet i søndagens kamp mot Tottenham, han er ute til denne. Forøvrig har Pep Guardiola skadefritt mannskap.

1-1-4 på de seks siste tilsvarende på Old Trafford, dokumenterer godt hvor hegemoniet i Manchester har vært de siste sesongene. Manchester United vil nok gjøre en bedre prestasjon onsdag, men det vært veldig mange svake prestasjoner av United i det siste. City skal stå som klar favoritt. Ingen av lagene er tjent med poengdeling. Manchester City har vunnet 2-1 på Old Trafford i de to foregående sesongene under Pep Guardiola. Vi gir City full tillit på midtukekupongen. B.

Klikk her for å levere din tippekupong Klikk her for å levere din tippekupong

2. Wolverhampton - Arsenal
Som ventet har Wolverhampton fått en liten reaksjon etter det forsmedelige semifinaletapet mot Watford for et par uker siden. Først ble det 1-3 tap borte mot Southampton og deretter skuffende 0-0 hjemme mot Brighton lørdag. Er likevel med i kampen om 7. plassen for fullt. Det skiller kun ett poeng opp til denne. 8-4-5 hjemme på Molineux denne sesongen. Av topp seks-lagene de har møtt hjemme, har de tapt mot Tottenham og Liverpool, de har spilt uavgjort både mot Manchester United og Manchester City, og de har slått Chelsea. Wolverhampton har vært veldig forskånet for skader denne sesongen og også i kveld har manager Nuno Espirito Santo helt skadefritt mannskap til disposisjon.

Arsenal gjorde to veldig gode bortekamper forrige uke. Først ble Watford slått 1-0 i Premier League forrige mandag og torsdag gikk laget likegodt hen og vant 1-0 i returmøtet mot Napoli og tok seg veldig greit videre til semifinale i Europa League.  Søndag kom nedturen da Arsenal gikk på sesongens andre hjemmetap med 2-3 mot Crystal Palace.  Med fire seriekamper igjen å spille (Chelsea har kun tre), ligger Tottenham på 3. plass med 67 poeng (29 plussmål), Chelsea på 4. plass med 67 poeng (en kamp mer spilt altså og 21 plussmål), Arsenal på 5. plass med 66 poeng (25 plussmål) og Manchester United på 6. plass med 64 poeng (15 plussmål). Moderate 6-4-6 på bortebane for Arsenal denne sesongen. Sokratis Papastathopoulos er tilbake etter to kampers karantene. Aaron Ramsey og Denis Suarez er uaktuelle, mens Granit Xhaka er usikker.

Wolverhampton har faktisk aldri slått Arsenal i Premier League. Totalt står det 0-2-7 uansett bane.

Wolverhampton er kanskje på vikende formkurve, men med tanke på at Arsenal stadig underpresterer på bortebane er denne vrien. U på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

3. Werder Bremen - Bayern München
DFB Pokal i Tyskland og semifinale og her spilles det ikke retur. Dette er en kopi av semifinalen i 2015/16-sesongen, da vant Bayern 2-0 i München.

Så sent som lørdag møttes lagene i München i seriekamp, da fikk Bremen en mann utvist drøye 30 minutter før slutt. Likevel drøyde det helt det 75 minutt før Bayern fikk seiersmålet til 1-0. Det var Werder Bremens første tap på 13 seriekamper, de stod med 6-6-0 på de tolv foregående. Werder bremen ligger på 8. plass med fire poeng opp til Hoffenheim på 6. plass (Europa League) når fire serierunder gjenstår. Solide 7-5-3 på hjemmebane. Midtbanespilleren Nuhi Sahin ble utvist mot Schalke i kvartfinalen og soner karantene i kveld. Det er det eneste fraværet av betydning for hjemmelaget.

Bayern München vant altså 1-0 mot Bremen lørdag og har dermed fortsatt det ene poenget til gode på Dortmund i teten. De har et greit gjenstående program bortsett fra bortekamp mot RB Leipzig i nest siste serierunde. Totalt 11-1-3 på bortebane. Bayern München har vært i finalen av cupen to av de tre siste sesongene. De tapte 1-3 mot Eintracht Frankfurt i fjor, mens de vant cupen i 2015/16-sesongen.  I følge velrenommerte kicker.de soner helgens matchvinner Niklas Süle karantene for Bayern i kveld. Franck Ribery spilte de siste 20 minuttene i lørdagens seriekamp, men er uaktuell i kveld.  Arjen Robben har vært ute store deler av sesongen og er også uaktuell i kveld.

10 strake borteseire i de ti siste tilsvarende i seriespillet. Men cup er cup og vi gir Bremen mulighten her. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

4. Milan - Lazio
Semifinale i Coppa Italia og her spilles det både hjemme og borte. Det endte 0-0 på Stadio Olimpico i det første møtet som ble spilt allerede 26. februar.

Etter en god periode har det kladdet skikkelig for AC Milan i det siste, som kun har vunnet en av de seks siste seriekampene (1-2-3). Den seieren kom mot nevnte Lazio hjemme på San Siro for halvannen uke siden (1-0).  Har fortsatt 4. plassen i Serie A, men er presset av både Atalanta, Roma og Torino nå og lever farlig. Totalt 10-4-3 hjemme på San Siro. Har vært i finalen av Coppa Italia to av de tre siste sesongenee, men tapt for Juventus begge gangene. Juventus er forøvrig ute av turneringen i år. Gennara Gattuso er ventet å starte med følgende mannskap i kveld: Reina; Caldara, Musacchio, Romagnoli; Calabria, Kessie, Bakayoko, Laxalt; Suso, Castillejo, Piatek.

Lazio hadde muligheten til å komme ett poeng bak Milan på 4. plass, dersom de hadde vunnet den tilsynelatende enkle hjemmekampen mot Chievo lørdag. Ustabile Lazio presterte å tape den kampen 1-2 og fem serierunder før slutt, skiller det fire poeng opp til 4. plassen. Slo ut Inter etter straffer i kvartfinalen.

Milan og Lazio møttes også i forrige sesongs semifinale. Da endte begge kampene 0-0, mens Milan vant straffesparkkonkurransen. Lazio tok seg til finalen i 2016/17-sesongen, men møtte der Juventus og tapte i likhet med Milan finalen mot Italias beste lag.

To lag som begge er i svak form dette, men Milan skal stå som favoritt på hjemmebane og vi tror ikke de ryker. HU.

5. Atalanta - Fiorentina
Denne spilles torsdag kveld og her endte det 3-3 i det første møtet som ble spilt i Firenze for nesten to måneder siden.

Atalanta skuslet vekk to meget viktige verdifulle poeng da de måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot svakt plasserte Empoli nest sist. Mandag kveld slo de tilbake med en råsterk borteseier mot Napoli og tok seg opp på a poeng med Milan på 4. plass. Har klart bedre målforskjell enn Milan, men i Serie A er det innbyrdes oppgjør som gjelder ved poenglikhet. Imponerte i likhet med Fiorentina i kvartfinalen, ved å banke Juventus 3-0 hjemme i Bergamo. Solide 9-3-5 på bortebane.

Det har vært en sesong helt på det jevne for Fiorentina. Fem serierunder før slutt er det ingenting å spille for. Laget ligger på 10. plass med kun 40 poeng og har hele åtte poeng opp til Sampdoria på plassen foran. Svært moderate 3-8-6 på bortebane. Lagets klart beste prestasjon denne sesongen kom i kvartfinalen av Coppa Italia, de de knuste Roma 7-1 så langt tilbake som 30. januar.

1-2-1 på de fire siste tilsvarende seriekampene i Bergamo. Atalanta vant denne sesongens oppgjør med 3-1 spilt 3. mars. Det skal være fordel Atalanta og vi spiller de som en av våre sikre på ukens midtukekupong. H.

6. Leganes - Athletic Bilbao
De seks neste kampene på ukens midtukekupong er alle hentet fra midtukerunden i La Liga. Tre av kampene spilles onsdag og tre av kampene spilles torsdag. Det gjenstår fem serierunder.

Mye takket være sterke 7-7-2 på hjemmebane, er det ingen fare for at Leganes skal rykke ned. De ligger på 12. plass med 41 poeng og har sju poeng ned til Levante under streken og det er også fem lag i mellom dem. Tapte som ventet helgens bortekamp mot hardt pressede Villarreal, men spilte 1-1 mot Real Madrid i forrige hjemmekamp. Hjemmelaget har ingen spesielle fravær.

Athletic Bilbao holdt 0-0 til pause borte mot Real Madrid søndag, men tre scoringer av formsterke Karim Benzema etter pause, gjorde at baskerne måtte reise fra hovedstaden med 0-3 tap. Laget ligger på 7. plass, men har seks poeng opp til Sevilla på 6. plass som gir Europa League. Svært moderate 3-6-7 på bortebane. Sentrale Raul Garcia må sone karantene for gule kort i kveld.  Forsvarspilleren Ander Capa er skadet.

1-1 og 0-0 i de to foregående sesongene i tilsvarende kamp. Hjemmelaget fjerner all tvil om nedrykk med seier i kveld. Viktige Garcia er ute med karantene for bortelaget. Vi sjanser på hjemmelaget. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

7. Espanyol - Celta Vigo
Espanyol vant sine fem første hjemmekamper for sesongen og har fortsatt med å levere på hjemmebane i Barcelona (9-2-5). Dog har prestasjonene vært vesentlig svakere på bortebane der kun to seriekamper er vunnet (2-7-8). Ligger på 10. plass med 42 poeng og har dermed ti poeng ned til Valladolid under streken. Formen er slett ikke verst med 4-5-2 på de elleve siste seriekampene. Ingen nye skader eller karantener for Espanyol.

Med ti poeng på de fem siste seriekampene, har Celta Vigo kommet seg over nedrykksstreken.  Lørdag ble det en meget viktig 2-1 seier hjemme mot Girona. Men det skiller kun ett poeng ned til Levante under streken og bortesvake (2-4-10) Celta Vigo skal ha tre av sine fem siste kamper på bortebane og den ene av de to gjenstående hjemmekampene er mot Barcelona. Sofiane Boufal må sone karantene for gule kort.

4-0-1 på de fem siste tilsvarende i Barcelona. Seieren til Celta kom i sesongen 2016/17 med 2-0. Hjemmelaget har lite å spille for, det gjelder ikke for Celta Vigo. Det er ikke lett å argumentere for borteseier uansett. HU.

8. Levante - Real Betis
Med kun en seier på de ti siste seriekampene (1-4-5) er Levante veldig involvert i nedrykksstriden.  Ettersom Valladolid vant sin kamp tirsdag kveld hjemme mot Girona, falt Levante ned på direkte nedrykk. Kun målforskjellen skiller til Girona på sikke plass og kun ett poeng opp til Valladolid og Celta Vigo på plassene over Girona. Levante har både Barcelona (borte) og Atletico Madrid (hjemme) igjen på terminlisten. 2-2 i de tre siste hjemmekampene og burde vel strengt tatt vunnet mot både Eibar, Huesca og Espanyol. Svært moderate 4-6-6 på hjemmebane. Midtbanespilleren Ruben Rochina ble utvist mot Espanyol søndag og soner følgelig karantene i kveld.

Real Betis var lenge med i både Europa League og Copa del Rey og hang også veldig godt med i serien. Men det tøffe kampprogrammet må ha kostet. Har nå hele ni poeng  opp til Sevilla på 6. plass og med kun fem serierunder igjen, skal det veldig mye til om Betis får spille i Europa til høsten. 5-3-8 er heller ikke spesielt sterke bortetall. Midtstopper Zouhair Feddal soner karantene for gule kort, det samme gjelder for midtbanespilleren Giovani Lo Celso.

Tre strake borteseire i de tre siste tilsvarende.  Hjemmelaget har alt å spille for og vi tror ikke de taper denne nå. HU.

9. Sevilla - Rayo Vallecano
Denne spilles torsdag kveld. Etter tre strake seire og 4. plass før helgens serierunde, endte den dårlig for Sevilla. Selv tapte de den meget viktige bortekampen mot Getafe med 0-3, og i tillegg vant Valencia 2-1 borte mot Real Betis. Dermed falt Sevilla til 6. plass, men de er kun to poeng bak Getafe på den veldig viktige 4. plassen som gir Champions League. de har tre av sine fem siste hjemme, og bøygen er bortekamp mot Atletico Madrid i nest siste serierunde. Sevilla leverer alltid knallsterkt hjemme, denne sesongen er ikke noe unntak (10-3-3). Venstreback Sergio Escudero ble utvist mot Getafe og soner karantene.

Rayo Vallecano rykket opp til La Liga før denne sesongen, men fem serierunder før slutt, ligger det an til nedrykk igjen. Har seks poeng opp til Girona på sikker plass og  med tanke på at laget har tapt tolv av sine 16 bortekamper denne sesongen, er det ikke oppløftende at tre av dem fem siste skal spilles borte. Samtidig er den ene av de to siste hjemmekampene mot Real Madrid. Toppscorer Raul de Tomas (14 seriemål) soner karentene for gule kort, det samme gjelder for midtbanespilleren Alvaro Medran.

Sevilla blir trolig midtukekupongens største favoritt og skal vinne denne. H.

10. Real Sociedad - Villarreal
Denne spilles torsdag kveld. Real Sociedad ga et passe motivert Barcelona kamp helt inn i lørdagens bortekamp mot Barcelona, men det endte med et hederlig 1-2 tap. Real Sociedad har levert en helt grei sesong og ligger på 11. plass med 41 poeng. Noenlunde like bra hjemme (5-6-5) som borte (5-5-7).  Men kun en seier på de ni siste seriekampene (1-4-4) forteller om dunkel form. Midtbanespillerne Adnan Januzaj og David Zurutuza er skadet, mens flere spillere er usikre.

Villarreal har tilbragt store deler av sesongen under streken, men tross suksess i Europa League, har de også hevet seg markant i seriespillet i det siste. 4-1-2 på de sju siste seriekampene og etter søndagens 2-1 seier hjemme mot Leganes, har laget to poeng ned til Levante under streken. De har tre tøffe bortekamper igjen, men samtidig to meget overkommelig hjemmekamper mot hhv Eibar og Huesca.  Moderate 4-2-7 på bortebane, men de har vunnet to av de fire siste. Det skal ikke være nye skader eller karantener for Villarreal.

1-1-3 på de fem siste tilsvarende og bortelaget har alt å spille for. UB.

11. Getafe - Real Madrid
Denne spilles torsdag kveld.  Lille Getafe har satt seg selv i en fantastisk posisjon til å nå en Champions League-plass. Etter søndagens overbevisende 3-0 seier hjemme mot Sevilla, tok Getafe tilbake 4. plassen og har to poeng ned til Valencia og Sevilla på plassene bak.  De har tre av sine fem siste hjemme, og borte der de kun har tapt to kamper denne sesongen (4-11-2), skal de møte Real Sociedad og i nest siste serierunde Barcelona (som da helt sikkert er klare som seriemestre). Hjemme på intime Coliseum Alfonso Pérez står de med 10-1-5 hittil denne sesongen. Midtstopperen Djene Dakonam (31 seriekamper fra start) ble utvist i søndagens hjemmekamp mot Sevilla og må sone karantene.  Forsvarskollega Mathias Oliveira er tilbake etter karantene, det er også backkollega Damian Suarez (31 seriekamper fra start).

Real Madrid har hatt en skuffende sesong, men de endre enten på 2. eller 3. plass. Lørdag stod det 0-0 til pause hjemme mot Athletic Bilbao, men Karim Benzema smalt til med tre scoringer i andre omgang og sørget alene for 3-0 seieren. Den godeste Benzema er i vanvittig form og har scorer de åtte siste seriemålene til Real Madrid og tegnet seg på scoringslisten i fem seriekamper på rad. 8-3-5 totalt på bortebane for Real Madrid denne sesongen. Sergio Ramos er fortsatt skadet for Real Madrid, men ellers er det skadefritt.

Fire strake borteseire i de fire siste tilsvarende. Vi må helt tilbake til 26. august 2012 for å finne sist gang Getafe beseiret Real Madrid hjemme på Coliseum Alfonso Pérez. Getafe må altså bryte en vond trend torsdag kveld. Det kan gå. HB på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

12. Djurgården - IFK Norrköping
Denne spilles torsdag kveld. Toppkamp på Tele2 Arena i Stockholm. Djurgården rotet bort en tilsynelatende trygg 2-0 ledelse til pause i seriepremieren hjemme mot GIF Sundsvall og måtte nøye seg med 2-2 da. Siden har det tre strake seire. Overbevisende 4-1 borte mot Ørebro i andre serierunde, deretter en sliteseier hjemme mot IFK Gøteborg med 2-1 seier. Søndag ble en råsterk 1-0 seier borte mot sterke Häcken i Gøteborg. Djurgården er dermed alene på topp i Allsvenskan med ti poeng etter fire serierunder.

IFK Norrköping er det også stilt store forventninger til foran denne sesongen. De innledet sesongen med 1-3 tap borte for nyopprykkede Helsingborg, deretter ble det 0-0 hjemme mot AIK. Så 2-2 borte mot Kalmar og langfredag kom den første seieren med 4-3 hjemme mot Falkenberg i en kamp der Jordan Larsson ble utvist for IFK snaue 20 minutter før slutt.

Oppsiktsvekkende 0-5-2 på de sju siste seriemøtene mellom disse i Stockholm. Vi tror ikke Djurgården går på sesongens første tap, det er stor fare for poengdeling. Vi har dårlig med sikre og spiller frekt. U.

96-rekker:
1. Manchester United — Manchester City B

2. Wolverhampton  — Arsenal U

3. Werder Bremen — Bayern München HUB

4. Milan — Lazio HU

5. Atalanta — Fiorentina H

6. Leganes — Athletic Bilbao H

7. Espanyol — Celta Vigo HU

8. Levante — Real Betis HU

9. Sevilla — Rayo Vallecano H

10. Real Sociedad — Villarreal UB

11. Getafe — Real Madrid HB

12. Djurgården — IFK Norrköping U

432-rekker:

1. Manchester United — Manchester City B

2. Wolverhampton — Arsenal HUB

3. Werder Bremen — Bayern München HUB

4. Milan — Lazio HU

5. Atalanta — Fiorentina H

6. Leganes — Athletic Bilbao H

7. Espanyol — Celta Vigo HU

8. Levante — Real Betis HU

9. Sevilla — Rayo Vallecano H

10. Real Sociedad — Villarreal UB

11. Getafe — Real Madrid HUB

12. Djurgården — IFK Norrköping U

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør