Søndagens tippekupong består av seks kamper fra Eliteserien, toppoppgjøret mellom Aalesund og HamKam i OBOS-ligaen, fire kamper fra Premier League og avsluttes med en kamp fra tysk Bundesliga. Bonuspotten ble delt ut på lørdagens tippekupong og er derfor på "kun" ca 240 000 kr i dag. Innleveringsfristen er søndag kl 14.55.

Onsdag er det ca. 43 millioner kroner i Vikinglotto-potten

1. Kristiansund - Rosenborg
To tredjedeler av Eliteserien er unnagjort og det er tett i toppen og det er tett i bunnen. Kristiansund stod med tre strake seire, før de måtte gi tapt for nytente Brann med 1-3 i Bergen sist søndag. Ligger på 4. plass med 35 poeng og har kun tre poeng opp til Molde på andreplass. Knallsterke 8-1-1 hjemme i Kristiansund. Andreas Hopmark måtte stå over med sykdom mot Brann, men er klar til søndagens hjemmekamp.

Rosenborg glitrer ikke spillemessig, men fortsetter å ta poeng. Gjorde en svært middels hjemmekamp mot Mjøndalen søndag, som de tilslutt vant 3-1, men Mjøndalen var ikke noe dårligere. Har faktist vunnet sju av sine åtte siste seriekamper og ligger på 3. plass med 37 poeng. Fire poeng opp til serieleder Bodø/Glimt og kun ett poeng opp til Molde på 2. plass. Andre Hansen mister søndagens kamp, mens Vebjørn Hoff, Dino Islamovic, Markus Henriksen og Alexander Tettey alle fortsatt er ute.

0-0 og 2-2 i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Rosenborg har tatt mange poeng den siste tiden, men får det tøft med å vinne denne. HU.

2. Mjøndalen - Brann
Tabelljumbo Mjøndalen har vært klart forbedret i sine to siste seriekamper, men har kun fått med seg ett poeng. Klart best hjemme mot Strømsgodset nest sist, men måtte nøye seg med 1-1. Hadde momentum på Lerkendal forrige søndag på stillingen 1-1, men endte opp med å tape 1-3. Med kun 14 poeng, er det kun tre poeng opp til Brann på kvalifiseringsplassen.

Et klart forbedret Brann med sju poeng på sine tre siste seriekamper. Sterk 3-2 seier borte mot Lillestrøm tredje sist og hadde fortjent alle poengene i 1-1 kampen borte mot Tromsø nest sist. Fortjent 3-1 seier hjemme mot Kristiansund sist søndag. Har dermed tatt seg opp på kvalikplassen med 17 poeng, men altså kun tre poeng ned til tabelljumbo Mjøndalen. Fredrik Pallesen Knudsen er tilbake fra karantene og dermed har Eirik Horneland ingen store mannskapsproblemer.

2-0 og 2-1 til Mjøndalen i tilsvarende kamp de to foregående sesongene og Mjøndalen har vært en marerittmotstander for Brann som ikke har tatt full pott borte mot Mjøndalen siden 1975. Likefullt tror vi mest på Brann-seier, men statistikken tilsier alle tegn. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

3. Odd - Molde
Solid 3-1 seier borte mot Haugesund for Odd sist søndag og Skiens-laget står dermed med 26 poeng og bør føle seg trygge med den poengsummen. Samtidig er det for langt opp til medaljestriden, når ti serierunder gjenstår. Brukbare 4-2-3 hjemm i Skien. Espen Ruud pådro seg en ankelskade mot Haugesund og er ute til søndagens hjemmekamp. Telemarksavisa melder om følgende startellever: Sannsynlig Odd-lag mot Molde: Leopold Wahlstedt – Gilli Rolantsson, Odin Bjørtuft, Magnus Lekven, John Kitolano – Joshua Kitolano, Fillip Jørgensen, Markus Kaasa – Conrad Wallem, Flamur Kastrati, Sander Svendsen.

Det går ikke helt på skinner for Molde om dagen og skuffende med kun 2-2 hjemme mot Viking sist søndag. Tapte dermed litt terreng til serieleder Bodø/Glimt og er tre poeng bak på andreplass. Moderate 3-4-3 på bortebane og er uten seier på sine fem siste bortekamper (0-3-2).

Det står 0-2-2 på de fire siste tilsvarende i Skien. UB.

4. Stabæk - Bodø/Glimt
Etter en periode med svake prestasjoner, overrasket Stabæk med 3-0 seier borte mot formsterke Sandefjord sist helg. Det skal tillegges at hjemmelaget måtte spille med ti mann den siste halvtimen og de to siste Stabæk-målene kom etter utvisningen. Innledet friskt hjemme mot Strømsgodset i onsdagens hengekamp, men falt av etterhvert og må si seg fornøyd med ett poeng. Fredrik Haugen måtte tidlig ut med skade da og er neppe klar søndag. Stabæk ligger nest sist med 17 poeng og har ikke bedre enn 2-3-5 hjemme på Nadderud. Kaptein Yaw Amankwah er ute for resten av sesongen.

Serieleder Bodø/Glimt vant tilslutt fullt fortjent 1-0 hjemme mot Vålerenga forrige søndag og står med sterke 5-1-0 på sine seks siste seriekamper. Topper tabellen tre poeng foran Molde og klart godkjente 5-2-2 på bortebane. Solid bortekamp mot CSKA Sofia i European Conference League torsdag som endte 0-0. Ulrik Saltnes pådro seg en smell mot CSKA Sofia og blir ikke klar til søndagens kamp på Nadderud.

2-2, 2-0 og 0-0 i tilsvarende kamp på Nadderud de tre foregående sesongene. Ingen walkover for Glimt dette. UB.

5. Tromsø - Haugesund
Sterk, overraskende og fortjent 2-1 seier for Tromsø borte mot medaljejagende Lillestrøm på Åråsen forrige lørdag og Gutan har dermed fortsatt hodet over vannet. Ligger fjerde sist med 19 poeng, men har ikke mer enn to poeng ned til Stabæk på direkte nedrykksplass. Normalt hjemmesterke Tromsø er det eneste laget i Eliteserien som fortsatt står uten hjemmeseier (0-4-5).

Ustabile Haugesund med 1-3 tap hjemme for Odd forrige søndag. Det var lagets andre hjemmetap for sesongen (7-1-2). Borte er kun en kamp vunnet (1-3-6). Ligger på 8. plass med 28 poeng. Viktige Sondre Liseth mister trolig kampen grunnet ryggtrøbbel, mens Sulayman Bojang helt sikker mister kampen.

2-2, 1-2 og 2-0 på de tre siste tilsvarende på Alfheim. Vi har veldig god feeling for at Tromsø tar sin første hjemmeseier for sesongen i kveld. H.

6. Vålerenga - Strømsgodset
Det er nesten forbausende hvordan Vålerenga klappet sammen etter salget av Aron Dønnum. Står med 1-5-3 på sine ni siste seriekamper og har rast ned til 9. plass på tabellen. Med 27 poeng er laget forlengst ute av medaljekampen og nå handler det om å fullføre sesongen på anstendig vis.

Strømsgodset var nærmest seieren i onsdagens hengekamp borte mot Stabæk, men alt i alt var vel uavgjort et riktig bilde av den kampen. Ligger på 7. plass med 29 poeng, men har ikke bedre enn 1-3-6 på bortebane.

Vålerenga har vunnet 2-0 hjemme mot Strømsgodset de to foregående sesongene og bør ha gode vinnersjanser også denne gang og blir en av våre sikre på søndagens tippekupong. H.

7. Aalesund - HamKam
Toppoppgjør i OBOS-ligaen der Aalesund på 2. plass har seks poeng opp til serieleder HamKam.

Aalesund viste sterk moral i bortekampen mot tredjeplasserte Jerv onsdag. Kom tidlig under 0-2 i den kampen, men to scoringer av Kristoffer Barmen sørget for 2-2 og ett poeng. Hjemme på Color Line Stadion står Aalesund med knallsterke 7-3-0 og Aalesund er faktisk ubeseiret på de femten siste seriekampene (10-5-0). I og med at Jerv måtte nøye seg med ett poeng borte mot Sogndal lørdag, får Aalesund tre poengs luke ned til Jerv med seier i kveld.

HamKam har stø kurs mot et litt overraskende comeback i Eliteserien og Kjetil Rekdal har gjort en fenomenal trenerjobb. Snudde 0-1 til 3-1 seier hjemme mot Sandnes Ulf onsdag kveld og står med 7-1-0 på sine åtte siste seriekamper.

Aalesund er uten tap på hjemmebane og på sine 15 siste seriekamper. Vi tror ikke Lars Arne Nilsens menn taper kveldens toppkamp. HU.

8. Liverpool - Manchester City
De fire neste kampene er alle hentet fra Premier League og vi innleder med en real storkamp mellom de to som kanskje er de største favorittene til å ta hjem seriegullet denne sesongen.

Liverpool fortsetter å imponere og knuste Porto 5-0 i Lisboa tirsdag kveld i Champions League. Har innledet sterkt i Premier League, selv om de måtte nøye seg med 3-3 borte mot den friske nykomlingen Brentford forrige lørdag. Topper Premier League før helgens runde med 14 poeng og har fire lag bak seg på 13 poeng. Trent Alexander-Arnold rekker ikke kampen, det gjør heller ikke Thiago og Harvey Elliott.

Manchester City med en maktdemonstrasjon borte mot Chelsea forrige lørdag og en meget fortjent 1-0 seier. Gjorde også en solid bortekamp mot PSG onsdag, men satt ikke sjansene sine og tapte 0-2. Verken Ilkay Gundogan eller Oleksandr Zinchenko er tilbake igjen før etter landslagsoppholdet. Ellers har Guardiola skadefri tropp.

1-4, 3-1 og 0-0 i tilsvarende ligaoppgjør på Anfield de tre foregående sesongene. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Crystal Palace - Leicester
Patrick Vieira var et omstridt trenervalg for Palace før denne sesongen, men den franske midtbaneleganten har vist at han duger. Strålende i hjemmekampen mot Tottenham tredje sist og fullt fortjent 3-0 seier. Gjorde også en klart godkjent bortekamp mot Liverpool nest sist til tross for 0-3 tap og var klart nærmest seieren i mandagens 1-1 kamp hjemme mot godtgående Brighton. Patrick Vieira kan velge fra en uforandret tropp.

Mon tro om Brendan Rodgers er i ferd med å leve farlig som manager for Leicester etter torsdagens 0-1 tap borte mot Legia Warszwava i Europa League. Det kom fem dager etter en meget skuffende hjemmekamp mot Burnley der Leicester kun klarte 2-2. Står med kun sju poeng på sine seks første seriekamper og to av tre bortekamper er tapt. Jonny Evans og Wilfred Ndidi er helt sikkert ute for Leicester

Det står 2-1-1 i de fire siste tilsvarende på Selhurst Park. Leicester er ikke som best om dagen og vi tror Palace taper denne. H.

10. Tottenham - Aston Villa
Tottenham innledet sesongen med tre strake ettmålsseire og alt var tilsynelatende i skjønneste orden. Men poengfangsten var nok flatterende for Spurs, de tre neste seriekampene er tapt med samlet målforskjell på 1-9. Skrekkelig førsteomgang mot Arsenal forrige søndag og ble utspilt hjemme mot Chelsea nest sist og borte mot Crystal Palace tredje sist. Har falt ned til 11. plass på tabellen med sine totalt ni poeng. Steven Bergwijn og Ryan Sessegnon er ute.

Aston Villa med kruttsterk 1-0 seier borte mot Manchester United sist lørdag og Villa ser bra ut. Måtte riktignok tåle 0-3 tap borte mot Chelsea tredje sist og rotet seg bort i seriepremieren borte mot Watford (tap 2-3). Men gode hjemme mot Everton nest sist (seier 3-0) og ikke minst borte mot Manchester United forrige lørdag. Axel Tuanzebe fikk ikke spille mot moderklubben Manchester United sist lørdag, men er tilgjengelig igjen nå.

Aston Villa vant 2-1 på Tottenham Hotspur Stadium forrige sesong og kan vinne igjen. Vi spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. West Ham - Brentford
Dette blir nok en festlig fotballkamp. Begge lagene har hatt en flott start på sesongen. West Ham med kun ett tap foreløpig, det tapet kom hjemme mot Manchester United nest sist. Da brente Mark Noble en straffe for West Ham på overtid på stillingen 1-2. Slo tilbake med sterk 2-1 seier borte mot Leeds sist helg og er oppe på 11 poeng på de seks første seriekampene. Høyreback Vladimir Coufal gikk glipp av torsdagens Europa League-kamp og er usikker også til søndagens kamp.

Nyopprykkede Brentford innledet sesongen med 2-0 seier hjemme mot Arsenal og leverte en strålende bortekamp mot Wolverhampton nest sist, der de fullt fortjent vant 2-0. Lå under både 1-2 og 2-3 hjemme mot Liverpool forrige lørdag, men kom tilbake to ganger og berget 3-3. Er faktisk ubeseiret på bortebane hittil. Langtidsskadde Josh Dasilva og Mads Sorensen er de eneste fraværene for Brentford.

West Ham får under tvil tillit som en våre sikre på søndagens tippekupong. H.

12. Bayern München - Eintracht Frankfurt
Søndagens tippekupong avsluttes med en kamp fra Bundesliga. Bayern München innledet sesongen med 1-1 borte mot Borussia Mönchengladbach, men deretter er blit sju strake seire. 7-0 hjemme mot Bochum nest sist og 3-1 borte mot Greuther Fürrt sist. I Champions League har de slått Barcelona 3-0 på Camp Nou og onsdag vant de 5-0 hjemme mot Dynamo Kiev. Benjamin Pavard ble utvist mot Greuther Fürth og soner karantene. Ellers er Tolisso eneste fravær av betydning.

Betydelig tyngre innledning for Jens Petter Hauge og hans Eintracht Frankfurt. De har riktignok kun tapt borte mot Borussia Dortmund i seriepremieren, men til tross for at tre av de fem neste er spilt hjemme, står de uten seier og faktisk med fem uavgjorte på rad. Torsdag kveld ble det endelig seier med 1-0 borte mot Antwerpen i Europa League. Forsvarsspillerne Erik Durm (fem seriekamper fra start), Christopher Lenz (tre seriekamper fra start), Obite N'Dicka (seks seriekamper fra start) er alle ute for Eintracht.

5-0, 5-2 og 5-1 til Bayern München i tilsvarende seriekamp de tre foregående sesongene. Ikke lett å argumentere for annet enn hjemmeseier i denne. H.

96-rekker:
1. Kristiansund - Rosenborg HU

2. Mjøndalen - Brann HUB

3. Odd - Molde UB

4. Stabæk - Bodø/Glimt UB

5. Tromsø - Haugesund H

6. Vålerenga - Strømsgodset H

7. Aalesund - HamKam HU

8. Liverpool - Manchester City U

9. Crystal Palace - Leicester H

10. Tottenham - Aston Villa HB

11. West Ham - Brentford H

12. Bayern München - Eintracht Frankfurt H

432-rekker:
1. Kristiansund - Rosenborg HU

2. Mjøndalen - Brann HUB

3. Odd - Molde UB

4. Stabæk - Bodø/Glimt UB

5. Tromsø - Haugesund H

6. Vålerenga - Strømsgodset H

7. Aalesund - HamKam HU

8. Liverpool - Manchester City HUB

9. Crystal Palace - Leicester H

10. Tottenham - Aston Villa HUB

11. West Ham - Brentford H

12. Bayern München - Eintracht Frankfurt H