Gå til sidens hovedinnhold

Messi er tilbake

Med all respekt for Tippeligaen, så er det herlig å se at Barcelona er tilbake på tippekupongen.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Mjøndalen har fått opp dampen

Oddstips 2: Juventus mener alvor

Tippeligaen: Siste skade- og karantenytt

V64 Dannero: Stor jackpotomgang med Tor og Silje i hovedrollen

V65 Jarlsberg: Det smeller i Tønsberg

Søndagens tippekupong består av fire kamper fra Tippeligaen, seks kamper fra Adeccoligaen, en kamp fra Oddsenligaen og avsluttes med Barcelonas serieåpning hjemme mot Levante som kamp nummer tolv. Bonuspotten er nå kommet opp i ca 2 millioner kroner.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Viking - Brann
Elleve serierunder før slutt er dette en meget viktig kamp om bronsemedaljene. Viking på fjerdeplass har tre poeng opp til Aalesund på bronseplass, mens Brann er fire poeng bak Viking igjen på sjetteplass. Viking har hele fem poengdelinger på sine seks siste seriekamper, men er ubeseiret hjemme på Viking stadion (5-4-0). Imponerer fortsatt ikke spillemessig, men plukker altså jevnt med poeng. André Danielsen er ute med lyskeskade ellers er det ingen skadebekymringer for Kjell Jonevret.

Heller ikke Brann imponerer spillemessig, men ingen tvil om at bergenserne hadde fortjent alle poengene hjemme mot Lillestrøm sist fredag. Brann står med svake 0-3-2 på sine fem siste, men tre av disse er spilt på bortebane der Brann står med begredelige 0-2-7. Markus Jonsson (legg) er eneste fravær for bergenserne.

Viking har vunnet de tre siste tilsvarende i Stavanger, og vi tror Viking står uten hjemmetap også etter denne kampen, men utelukker ikke Brann kan ta ett poeng. HU.

2. Hønefoss - Sandnes Ulf
Etter 0-1 tapet borte for Haugesund sist helg, har Hønefoss inntatt jumboplassen på tabellen etter Starts meget overraskende seier borte mot Vålerenga. Elleve serierunder før slutt har Hønefoss fem poeng opp til Tromsø på sikker plass og da er det bare tre poeng som gjelder søndag. Men med åtte kamper på rad uten seier og de fire siste alle med tap, er formen mer enn tvilsom. Hjemme på Aka Arena står laget med moderate 2-3-4. Nykommer Øyvind Hoås soner karantene.

Sandnes Ulf slo tilbake etter 1-3 tapet borte for Haugesund nest sist og beseiret Tromsø 2-1 hjemme sist helg. Det var faktisk den fjerde seieren på de fem siste og Sandnes Ulf har med sine 22 poeng fire poeng ned til Start på nedrykksplass. Borte står laget med 3-1-5. Nils Petter Andersen (korsbånd) og Anthony Ricketts (lyske) er ute. Edier Frejd, Fredrik Torsteinbø og Steinthor Thorsteinsson er usikre, mens Henrik Furebotn soner karantene.

Utfra formen hadde det jo vært naturlig å sette B i utgangstegn her, men vi har en veldig god følelse for at Hønefoss griper denne sjansen og snur tapsrekken søndag. H.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

3. Sarpsborg - Sogndal
Hjemmelaget er nesten i samme båt som Hønefoss, men har ett poeng mer og litt bedre hjemmestatistikk (3-2-4). Men med seks strake tap brenner det et blått lys for Brian Deanes menn nå. Sarpsborg kan stille helt skadefritt.

Sogndal tok ledelsen litt mot spillets gang hjemme mot Molde sist helg, og hadde tilsynelatende full kontroll utover i andre omgang, men i løpet av noen få minutter scoret Molde to ganger og kunne reise fra Fosshaugane med alle poengene. Etter en god periode har nå Sogndal tapt to på rad og med 23 poeng er det fortsatt klar fare for at Sogndal kan rykke ned. Brukbare 3-3-4 på bortebane. Tonny Brochmann er fortsatt ute. Ingen skader ellers.

Vrien kamp dette og vi må bruke alle tegn. HUB.

4. Tromsø - Aalesund
Seks på rad uten seierf for Tromsø som er i ferd med å bli innblandet i nedrykksstriden og kun har tre poeng ned til Start på direkte nedrykk nå. Europa League-eventyret har kostet og Agnar Christensen har ikke lykkes med å ta opp arven etter Per-Mathias Høgmo heller. Hjemme på Alfheim leverer Gutan fortsatt bra (5-2-2). Steffen Nystrøm er blitt skadet på trening og mister kampen mot Aalesund. Thomas Kind Bendiksen blir derimot klar.

Etter en liten formsvikt har Aalesund slått kraftig tilbake og står med 4-2-1 på de sju siste. All den tid Rosenborg rotet vekk to poeng hjemme mot Vålerenga lørdag kveld, vil Aalesund med seier her kun være tre poeng bak Rosenborg og det er ikke sikkert Aalesund bare kjemper for bronsen nå lenger. Variable 4-1-4 på bortebane. Hugues Wembangomo, Tor Hogne Aarøy, Demar Phillips og Christian Myklebust er uaktuelle.

Tromsø må ha tre poeng, Aalesund er kapable til å ta alle poengene. Vi tror på en vinner på Alfheim søndag kveld. HB.

5. Bryne - Kristiansund
Vinner Bryne denne kampen er laget tilbake på direkte opprykksplass, ender det uavgjort eller med borteseier rykker Kristiansund opp på direkte opprykk. Det er altså toppkamp på Jæren dette. Bryne står med 3-1-2 på sine seks siste seriekamper og har solide 6-1-2 hjemme på Jæren.

Kristiansund har tapt to av sine tre siste, men er altså med i opprykkskampen for fullt og har levert en strålende sesong etter opprykket. 5-1-2 er blant de beste bortestatistikkene i Adeccoligaen og ingen av disse lagene spiller mye uavgjort.

Vi tror det blir en vinner også på Jæren, men klarer ikke å skille lagene. HB.

6. Elverum - Ullensaker/Kisa
Hele elleve poeng opp til sikker plass for nyopprykkede Elverum som tross 2-2 borte mot Sandefjord sist helg, trolig må belage seg på et kortvarig opphold på nest øverste nivå. Har fortsatt ikke vunnet på hjemmebane (0-2-7) og må trolig vinne sju av sine resterende 12 kamper for å ha mulighet til å overleve. Det høres ikke veldig sannsynlig ut.

Ullensaker/Kisa har med to strake seire kommet seg tre poeng klar av nedrykksstreken, men Roar Johansens gutter må kjempe for hvert poeng fremover. 2-3-3 er tallene på reise for Romerikslaget.

Vi har gardert for tre poeng til Elverum i flere hjemmekamper denne sesongen uten å få napp, nå har vi gitt opp. B.

7. Follo - Bodø/Glimt
Ett poeng foran Elverum på tabellen ligger Follo og Vard Haugesund og Follo har dermed ti poeng opp til Ull/Kisa på sikker plass. Det høres svært vanskelig ut og hjemme på Ski stadion har Follo kun vunnet en kamp denne sesongen (1-2-5). Svært overraskende 1-0 seier borte mot Fredrikstad nest sist, men har ikke bedre enn 1-2-6 på sine ni siste seriekamper.

Bodø/Glimt er på full fart tilbake mot Tippeligaen og vil med seier og tre poeng i denne kampen ha hele 14 poeng ned til tredjeplassen og med elleve serierunder igjen etter denne runden, må det en kollaps til om Glimt skal misse opprykk. 4-2-2 er helt greie tall på bortebane, for hjemmesterke Bodø/Glimt som står med 10-0-0 hjemme på Aspmyra.

Glimt har ikke vunnet mer enn halvparten av sine bortekamper, men normalt blir det tre poeng borte mot svake Follo. B.

8. Hødd - Sandefjord
Etter en svak periode har både Hødd og Sandefjord havnet utenfor topp seks, men det er veldig tett fra andreplassen og nedover. Europa League-eventyret til Hødd har vært kostbart og laget fra Ulsteinvik har ikke bedre enn 1-3-4 på de åtte siste og er i ferd med å miste grepet om en topplassering. Svært variable 4-0-4 hjemme på Høddvoll.

0-3-3 på de seks siste for Sandefjord, men likefullt har Arne Sandstøs lag kun ett poeng opp til playoff. Meget skuffende 2-2 hjemme mot tabelljumbo Elverum sist helg. 4-1-3 er bra tall på bortebane.

Også dette er en vrien kamp å vurdere. Vi må bruke alle tegn. HUB.

9. Mjøndalen - Ranheim
Mjøndalen var ansett som en outsider i opprykkskampen før sesongen, men vårsesongen ble meget skuffende for bruntrøyene. Må har laget funnet formen og står med ti poeng på de fire siste seriekampene og det er kun fire poeng opp til Ham-Kam på den siste playoffplassen og Mjøndalen har en kamp tilgode på Kamma. 4-1-3 hjemme i Mjøndalen. Kevin Beugre har ankommet fra Hønefoss på lån, og er en spennende tilvekst for Mjøndalen.

Etter 1-1-5 på de sju siste seriekampene, slo Ranheim tilbake med 5-1 hjemme mot Kongsvinger sist helg. Trondheims-laget har tross den svake perioden fortsatt los på playoff og ligger på femteplass. Sterke 6-0-3 borte.

Formsterke Mjøndalen har fått opp farten nå og vi tror oppgange fortsetter søndag og bruker Mjøndalen som en av våre sikre. H.

10. Vard Haugesund - Strømmen
I likhet med sine felles bunnkolleger Follo og Elverum er det kun seire som gjelder for Vard Haugesund nå, men laget er fortsatt uten seier hjemme (0-3-5) og det ligner nedrykk etter kun en sesong på dette nivået. Gjorde en uansett en flott opphenting borte mot Fredrikstad mandag, men 4-4 gir som kjent kun ett poeng.

Bortesvake (0-4-5) Strømmen ligger fjerde sist og på en siste direkte nedrykksplassen. I vanlig stil tar Strømmen poengene sin hjemme (4-2-3), men laget må også ta flere poeng på bortebane om plassen skal berges også denne sesongen. Men de to siste bortekampene har i det minste gitt to poengdelinger.

Ingen av lagene har noe glede av ett poeng, og da tror vi på en vinner i Haugesund søndag kveld. HB.

11. Lyn - Raufoss
Lyn kom tilbake fra både 0-1 og 1-2 borte mot Strømsgodset 2 mandag, men måtte nøye seg med ett poeng. Alta har som kjent forlatt konkurretene i denne avdelingen og Lyn på 3. plass har hele 18 poeng opp til Alta til tross for 8-4-4 totalt. 5-2-1 er tallene hjemme i Oslo.

Sju poeng foran Lyn befinner Raufoss seg på tabellen, men Raufoss har tross 11-2-3 hele elleve poeng opp til Alta. Solide 4-2-1 på bortebane.

Vi bruker vår tredje helgardering i kupongens eneste kamp fra Oddsenligaen. HUB.

12. Barcelona - Levante
Barcelona endte opp 15 poeng foran Real Madrid sist sesong, etter blant å ha prestert 18-1-0 hjemme på Camp Nou. Neymar er en svært spennende nykommer, mens David Villa har forlatt klubben. Gerardo Martini er ny trener av året.

Levante åpnet strålende sist sesong, men dabbet litt av på slutten og endte på 11. plass. Borte var ikke laget mye å skryte av (4-6-9).

Vi trenger ikke skrive allverden om denne kampen. Alt annet enn hjemmeseier vil være en gedigen overraskelse. H.

96-rekker:

1. Viking—Brann H

2. Hønefoss BK—Sandnes Ulf H

3. Sarpsborg 08—Sogndal HU

4. Tromsø—Aalesund HB

5. Bryne—Kristiansund BK HB

6. Elverum—Ullensaker/Kisa B

7. Follo—Bodø/Glimt B

8. Hødd—Sandefjord Fotball HUB

9. Mjøndalen—Ranheim H

10. Vard Haugesund—Strømmen HB

11. Lyn—Raufoss HU

12. Barcelona—Levante H

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Viking—Brann HU

2. Hønefoss BK—Sandnes Ulf H

3. Sarpsborg 08—Sogndal HUB

4. Tromsø—Aalesund HB

5. Bryne—Kristiansund BK HB

6. Elverum—Ullensaker/Kisa B

7. Follo—Bodø/Glimt B

8. Hødd—Sandefjord Fotball HUB

9. Mjøndalen—Ranheim H

10. Vard Haugesund—Strømmen HB

11. Lyn—Raufoss HUB

12. Barcelona—Levante H

Klikk her for å levere 432-rekkeren

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill