Argentina - Kroatia

Odds: Lionel Messi scorer mål - 2,40 i odds

Kampstart tirsdag 13. desember kl 20:00

Spillestopp kl 19:59

Lusail Stadium, Lusail

Kampen vises på TV2 Direkte

Vi tror at Lionel Messi scorer mot Kroatia. Det kan du spille på her

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Argentina - 3

Kroatia - 12

Messi jakter flere Maradona-rekorder

Uansett hvordan det går med Argentina i VM-semifinalen, har Lionel Messi i løpet av mesterskapet skrevet navnet sitt inn historiebøkene.

Han er allerede argentineren som har spilt flest VM-kamper noensinne. Messi har spilt 24 kamper, mens Diego Armando Maradona stoppet på 21 kamper.

Ikke nok med det.

Den målgivende pasningen til Enzo Fernandez i kampen mot Mexico gjorde at PSG-stjernen ble den første spilleren som har hatt målgivende pasninger i fem VM på rad – 2006, 2010, 2014, 2018 og 2022.

Mot Mexico hadde Messi både målgivende og scoring. Dermed ble han den yngste og eldste spilleren som har scoret og hatt en målgivende pasning i en VM-kamp. Han klarte nemlig den samme prestasjonen mot Serbia i 2006, da var han kun 18 år gammel. Nå er han 35.

Messi kan senke flere VM-rekorder, men noen avhenger av at Argentina tar seg til finalen.

Tyske Lothar Matthaus har spilt flest VM-kamper i historien med sine 25. Messi tangerer den rekorden om han spiller i semifinalen mot Kroatia. Dersom han også spiller i finalen eller bronsefinalen vil han stå med rekorden alene. Da har han 26 VM-kamper.

Messi har allerede scoret flere VM-mål enn Maradona i løpet av årets VM, men han kan ta enda flere rekorder fra fotballguden.

Maradona har åtte målgivende pasninger i VM. Messi står med syv før tirsdagens semifinale. Paris St. Germain-stjernen vil passere den argentinske legenden med to assist i de to siste VM-kampene. Det er ikke usannsynlig.

Det er flere Maradona-rekorder som henger i en tynn tråd.

Maradona bar kapteinsbindet i 16 VM-kamper for Argentina. Messi har gjort det i 15 kamper. Han vil ta rekorden til Maradona om han får kapteinsbindet i de to siste kampene i mesterskapet.

Sist, men ikke minst, kan Messi ta den argentinske målrekorden i VM.

Messi tangerte målrekorden til Gabriel Batistuta i kvartfinalen mot Nederland. Begge har nå scoret ti mål for Argentina i VM.

35-åringen spiller antakeligvis sitt siste verdensmesterskap. Han har vunnet seriemesterskap, cupmesterskap, Champions League og Copa America, men aldri VM. Messi har både scoret og hatt målgivende pasninger i tre forskjellige VM-kamper, og vi tror han også kommer til å spille en sentral rolle i tirsdagens kamp mot Kroatia.

Han både scoret og hadde målgivende mot Nederland og Mexico. Vi er litt usikker på om han klarer begge deler mot Kroatia, men dersom du tror han klarer det er oddsen 7,20. Det er et spennende spill, men det blir ikke vårt hovedspill.

Vi tror at Lionel Messi scorer mot Kroatia. Det kan du spille på her