Argentina - Frankrike

Odds: Argentina vinner - 2,75 i odds

Kampstart 18.desember kl 16.00

Spillestopp kl 15.59 Live odds etter kampstart

Lusail Stadium, Lusail

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Argentina vinner. Det spiller du på her til 2,75 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking:

Argentina -3

Frankrike -4

Argentina lykkes i sitt tredje forsøk

Etter at Argentina vant VM i 1978 og 1986, har søramerikanerne spilt seg frem til to finaler. De tapte mot Vest-Tyskland i 1990 og mot et gjenforent Tyskland åtte år senere i Brasil.

Flere tvilte på at de søramerikanske mesterne skulle klare å spille seg frem til søndagens finale etter at de rotet vekk 1-0-ledelsen og tapte 1-2 mot Saudi-Arabia i åpningskampen. Før kampen mot Saudi-Arabia hadde de spilt 36 kamper på rad uten tap.

Likevel, Lionel Scalonis lag har vist lagmoral og slått tilbake, og de virker fast bestemt på å vinne mesterskapet.

Det har vært snakket mye om at dette er Lionel Messis siste VM, og de argentinske lagkameratene virker svært motiverte for å gi PSG-stjernen den VM-avskjeden han fortjener. De vil vinne for ham, og det er et svært godt utgangspunkt før finalen.

En ekstra hviledag

Frankrike er naturligvis en formidabel motstander. De regjerende verdensmesterne har gått hele veien til finalen, men uten å imponere.

Franskmennene har vist store svakheter defensivt, og de var heldige som unngikk baklengs mot Marokko i semifinalen. Det er kvalitetsforskjell på Argentina og Marokko offensivt, og vi tror Messi og lagkameratene vil skape mye større problemer for Frankrike enn det Marokko gjorde.

Didier Deschamps måtte se laget sitt tape mot Tunisia i den siste gruppespill-kampen, noe som var svært skuffende, og i kampen mot England hadde de hellet med seg da Harry Kane misset på straffesparket som kunne gitt dem utligning og muligens også ekstraomganger.

Det er også verdt å notere seg at Argentina har hatt en ekstra dag å forberede seg etter semifinalen mot Kroatia, og det kan også ha mye å si for utfallet av søndagens kamp.

Det virker også som de argentinske spillerne spiller for Messi i søndagens kamp. De vil at kapteinen skal vinne VM-tittelen. Dette er PSG-stjernens andre finale. Den argentinske kapteinen spilte også finalen for åtte år siden. Den gangen tapte de 0-1 mot Tyskland.

Uansett resultatet mot Frankrike vil Messi skrive seg inn i VM-historien i søndagens kamp. Han spiller sin 26. VM-kamp. Det gjør ham til den spilleren som har spilt flest VM-kamper i historien. Den gamle rekorden tillhørte den tyske legenden Lothar Herbert Matthäus (25).

Frankrikes statistikk mot Argentina gir ikke grunn til optimisme for franskmennene. De har kun vunnet tre av tolv kamper mot søramerikanerne i alle turneringer, og de har tapt to av de tre siste VM-oppgjørene. Sist lagene møttes var i 2018. Da vant Frankrike 4-3, og alle husker hvordan det gikk videre med Frankrike. De vant hele sulamitten.

Les Bleus har vunnet syv utslagskamper i VM på rad, to bak rekorden til Brasil. De skal søndag forsøke å bli det tredje laget som klarer å forsvare VM-tittelen. Det er en prestasjon bare Brasil (1962) og Italia (1938) har klart før dem.

Giroud fikk en smell på trenig

Di Maria er aktuell til kampen etter å ha slitt med skadeproblemer. Marcos Acuna og Gonzalo Montiel er begge tilgjengelige etter å ha vært suspendert i semifinalen mot Kroatia.

Det later til at de franske spillerne er friske igjen etter at et forkjølelsesvirus har herjet i den franske troppen, men Giroud pådro seg en skade under den siste treningen før finalen, ifølge Evening Standard.

Raphael Varane og Ibrahima Konate var de to siste spillerne som ble rammet av viruset. Adrien Rabiot, Dayot Upamecano og Kingsley Coman måtte alle stå over semifinalen mot Marokko fordi de ikke var i form.

Alle fem var imidlertid tilbake på trening lørdag. Det var også Aurelien Tchouameni og Theo Hernandez, som begge var borte fra fredagens trening.

Det har vært spekulert i om Karim Benzema ville gjøre en sensasjonell inntreden i finalen, men lørdagens lykke til-melding i sosiale medier antyder at det ikke kommer til å skje.

Frankrike er favoritt i finalen, men vi tror mest på Argentina.

Sist gang begge finalistene tapte tidlig i turneringen vant Argentina. De slo den gangen Nederland i finalen i 1978.

Cesar Luis Menotti, som ledet Argentina i 1978, var den siste unge treneren som var yngre enn Lionel Scaloni som vant VM.

Men det er den andre Lionel som stjeler rampelyset før søndagens finale.

Messi vil være en populær vinner omtrent over alt, men neppe i landet hvor han bor og spiller klubbfotball. Han spiller for Paris Saint-Germain. Vi synes 2,75 i odds på Argentina er såpass generøst at vi mener det er et spennende spill.

Vi tror at Argentina vinner. Det spiller du på her til 2,75 i odds