Gå til sidens hovedinnhold

Messi vil til semi, vi vil ha tolv rette

Dagens kvartfinaler er på tippekupongen, det er også Rosenborg

Fin lørdagskupong denne gangen, med to kvartfinaler fra VM, Tippeliga, 2. divisjon og 3. divisjon. Bonuspotten er nå kommet opp i 3,25 millioner, og denne tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong. Spander på deg ett ekstra kryss på et overraskende resultat, så kan potten bli din. I tillegg til VM kan du se Rosenborg - Sandefjord i dag, på NRK1 klokken 18.00.

Oddstips lørdag: Andreas tror på Spania
V75 lørdag: Ola tror på Tjomsland
Spill andelslag på nett og kjemp om de virkelig store pottene!

Paraguay - Spania
Paraguay tok seg hit etter 0-0, ekstraomganger og straffekonk mot Japan. Vi trodde og håpet Paraguay skulle slå Japan på sine offensive kvaliteter, men dem så vi skuffende lite til. Noen sjanser hadde de, men Paraguay var for trege og lite oppfinnsomme. Det holdt likevel så vidt mot Japan. I dag blir det mye vanskeligere.

Ikke lett å se for seg hva Paraguays taktikk blir i dag, om de legger seg bakpå med alle mann i forsvar og håper på kontringsmuligheter eller om de går offensivt ut. Sannsynligvis blir det noe defensivt, og de kommer da ikke til å få låne ballen særlig mye, og det skal ikke holde mot kjappe og tenkiske spanjoler. Victor Caceres er klar for spill igjen.

Spania har levert gode resultater etter tapet mot Sveits. De levde tidvis farlig mot Portugal sist, men vant fortjent slik vi ser det. Igjen er det David Villa, denne gangen i off-side, som sikrer seieren, mens Fernando Torres og flere andre ser ut til å ikke ha dagen. Fernando Llorente Torres derimot, Athletic Bilbao-spissen, kom innpå og var god. Kanskje bør han få erstatte sin navnebror i enda større grad.

Vi forventer en kamp der Spania har ballen rundt 70 prosent av tiden, et defensivt Paraguay som går mer og mer sure og får flere og flere kort, avhengig av stillingen. Vi kan ta feil når det gjelder kampbildet, men at det ender med seier til Spania ved full tid har vi meget stor tro på. Fredag klokken 15.00 er Paraguay favoritter på folkerekka med 42 prosent. Det skjønner vi lite av. Vi går altså for den foreløpige outsideren Spania når vi markerer B i kamp 1.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Argentina - Tyskland
Argentina var både gode og heldige da de slo Mexico 3-1 i sin 1/8-finale. Heldige fordi den første scoringen fort kunne blitt annulert for off-side og den andre scoringen kom etter at Mexicos forsvarsspiller gir bort ballen til Higuain i en meget farlig posisjon. Gode fordi Tevez scoring er en ypperlig enmannsprestasjon. Det er ikke sikkert man er like heldige mot Tyskland i dag, men gode, det er Argentina alltid.

Tyskland kontret England i senk i sin 1/8-finale. Kanskje hadde kampen sett annerledes ut hvis linjemannen hadde sett det som resten av verden så, da Englands 2-2 utlikning var i mål. Slik gikk det ikke og det ble etter hvert mange kontringsmuligheter for Tyskland som til slutt vant 4-1. Det kunne blitt mer. Det beste laget gikk videre men i dag møter Tyskland langt tøffere motstand enn mot England sist.

Det er foreløpig usikkert hvem Maradona velger å starte med i denne kampen. Tyskland stiller samme lag som sist.

Det står 2-3-0 fordel Argentina på de fem siste innbyrdes (2002 - 2010). Argentina vant 1-0 i en vennskapskamp i mars i år.

Argentina må nok finne seg i å være favoritter, men vi klarer ikke helt å se bort fra at Tyskland kan vinne denne kampen og sende favoritten hjem. Argentina har ennå ikke gjort en dårlig kamp i dette mesterskapet, men man kan i blant se svakheter i det defensive. Det siste gjelder også for Tyskland. Vi helgarderer denne. HUB i kamp 2.

Rosenborg - Sandefjord
Lørdagskamp i Tippeligaen, som starter opp igjen denne helgen etter VM-pausen. Rosenborg spilte cup-kamp mot Alta på onsdag, og selv om de vant 3-1 leverte de en svak 1. omgang. I Tippeligaen har man fortsatt ikke tapt, og hjemmestatistikken er 5-2-0, 18-3 i målforskjell.

Sandefjord viste svake tegn til bedring før pausen, da de tok poeng i to hjemmekamper på rad. På bortebane er det bare sorgen. 0-0-7 og 5-18 i målforskjell. Det begynner å bli langt opp til sikker plass for Sandefjord, og vi håper de har brukt denne pausen til noe fornuftig og at vi får se et styrket Sandefjord utover høsten. Bortekamp mot Rosenborg er steintøfft uansett form.

Fra RBK sine nettsider: - Alejandro Lago gjorde det utmerket mot Kongsvinger og spiller fra start mot Sandefjord, sier trener Nils Arne Eggen. Eggen velger dermed å fortsette med nøyaktig samme startoppstilling som i forrige tippeligakamp: Daniel Örlund, Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Mikael Dorsin, Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred, Fredrik Winsnes, Steffen Iversen, Rade Prica, Morten Moldskred.

Fra Sandefjord sine nettsider: - Rosenborg er et meget offensivt lag. Det åpner dem bakover, og der ligger våre sjanser, sa trener Patrick Walker etter ettermiddagstreningen fredag.

Lagene skal snart møtes i cup-kamp også, i Sandefjord onsdag. Sandefjord slo RBK i cupen i 2006, på Lerkendal. Ellers har det blitt 4-0, 2-0 og 3-1 til RBK her i de tre siste innbyrdes.

Dette er en kamp Rosenborg trolig ikke behøver å yte maks for å vinne. De spilte tidvis svakt mot Alta, men vant likevel. Vi tror Eggen krever full skjerpings i dag, og det er kanskje positivt for innsatsen i dagens kamp at Rosenborg startet tregt mot Alta. Sandefjord kan ha funnet på noe lurt i VM-pausen, men å vinne på Lerkendal blir trolig for vanskelig. H i kamp 3.

Kristiansund BK - Nardo
KBK har virkelig prikket inn formen og de har vunnet de seks siste kampene, og av disse har fire vært bortekamper. De ligger på annenplass, tre poeng bak Skeid. De to siste hjemmekampene har gitt 4-3 over Rosenborg 2 og 2-0 over avdelingsleder Skeid. KBK virker bortimot uslåelige i denne avdelingen for tiden, men de slapp inn et par billige mål mot RBK 2.

Nardo har gjort en sesongen over alle forventning så langt. De var helt oppe på tabelltoppen før det ble 1-1 mot Hødd og 2-5 tap for Skeid i de to siste bortekampene. De ligger likevel på en fin tredjeplass, bare poenget bak KBK, og de har flotte 3-1-1 på bortebane totalt.

KBKs innlånte spiss Mahmoud El Haj har meldt overgang fra Moss til KBK. Dette er positivt for laget.

KBK vant tilsvarende oppgjør 2-0 i fjor, og 2-1 tre sesonger tilbake. Det året vant de også 7-1 i bortekampen.

KBK skal ta selv gode Nardo hjemme på Idrettsplassen. Historien og formen taler for nok en hjemmeseier. H i kamp 4.

Levanger - Byåsen
Levanger holder seg over nedrykkstreken, takket være gode prestasjoner på hjemmebane. De tapte en hjemmekamp for et KBK i storform, men har ellers 3-1 mot Skarbøvik sist, 7-2 mot Oslo City, 6-1 mot Molde 2 og 1-1 mot Strindheim i sesongens første kamp. Levanger er nødt til å fortsette den gode poengfangsten hjemme så lenge de ikke lykkes borte, ellers blir det nedrykk.

Byåsen så gode ut lenge, men juni ble innledet med et 0-10 tap for Molde 2. Nytt tap 2-3 for Hødd uken etter, før det ble 2-2 mot bunnlaget Oslo City. Forrige uke hang man ganske enkelt ikke med da det ble 0-5 for Skeid. Man surret bort det som kunne blitt gode målsjanser og lot stort sett Skeid trille ball som de ville. Byåsen vil nok finne tilbake til den gode formen, men per i dag peker pilen nedover. 2-2-1 på bortebane totalt er likevel bra.

Levangers Sverre André Valstad sto over forrige kamp på grunn av kort, men kan spille i dag. Fredrik Sunde og Eirik Leverås var skadet sist, og er trolig ikke med nå heller.

De tre siste innbyrdes på denne banen har endt 1-1, 4-2 og 3-1.

Vi holder en knapp på hjemmesterke Levanger, som kan klatrer et par plasser på tabellen med seier i dag. Byåsen håper nok på poeng her i dag, men vi ser ingen grunn til å gardere for U eller B så lenge de virker å ha mistet formen. H i kamp 5.

Oslo City - Strindheim
Nyopprykker Oslo City mangler litt før de kan hevde seg på dette nivået, ser det ut til. De er kjappe, tekniske og tidvis oppfinnsomme, men vinner likevel sjelden. De to siste har endt 1-1 borte mot Kolstad og 2-2 hjemme mot Byåsen. Man var nær et tap mot Byåsen, men utlignet på overtid. Hvis man legge godviljen til kan man likevel se tegn til bedring, med 1-2-1 på de fire siste, der tapet kom knepent 0-1 borte for smågode Nardo.

Strindheim blandet seg inn helt i teten etter 4-4-1 på de ni første. De to siste er imidlertid tapt, først 0-1 mot Molde 2 og så 1-5 for Hødd. Mot Hødd fikk man to baklengs mens man sto og sov, og som klubben selv sier det: Det er første gang i år at Strindheim ikke har vært i nærheten av å ta poeng.

Ingen tildigere møter mellom lagene. En vanskelig kamp å tippe, for det beste laget slik vi ser det, Strindheim, er ikke helt i form, men Oslo City har både hjemmebane og vist tegn til bedring. Det blir en noe sjansepreget HB-gardering i kamp 6.

Skeid - Kolstad
Skeid er kommet skikkelig i siget med fire strake seire. De har scoret 10 mål på de to siste kampene mot Nardo og Byåsen. De leder avdelingen, og på hjemmebane har de 5-0-0 og 13-4 i målforskjell.

Det er gledelig å lese at Skeid er på vei ut av det økonomiske uføret. Klubben har levert glimrende sportslige resultater midt oppi den vanskelige tiden, som ennå ikke er over, men det må påvirke positivt at det også økonomisk er "hope in a hanging snore" som en viss fotballtrener engang uttrykte det.

Kolstad startet sesongen bra og tok poeng i de tre første kampene. Deretter fulgte fem strake tap. Nå har Kolstad 1-2-0 på de tre siste og er på vei opp på riktig side av streken. De to siste har endt 2-2 mot gode Hødd og 1-1 mot Oslo City. Man var nærmere tap enn seier i den siste, og leverte generelt en dårlig kamp.

Kolstad skriver noen ord om troppen på sine hjemmesider: "Kolstad reiser til Oslo med et redusert lag: Alex Larsen, Vegar F. Stene og Snorre V. Bekken er uaktuelle pga skader, mens Kristian Selnæs er uaktuell pga 3 gule kort. Eivind Bratseth blir heller ikke med til Oslo. De som starter i morgen er: Onarheim, Lund, Henriksen, Breen, Svedjan, Skjærvold, Refseth, Hagen, Mosbakk, Langørgen og Osafo."

I 2006 vant Skeid 7-2 hjemme og 1-0 borte.

Dette skal være en klar H i kamp 7.

Pors - Vindbjart
Pors var ventet å kjempe i toppen, men en svak sesongstart holder laget nede på en tiendeplass. Formen er fin med 3-1-1 på de fem siste. Pors skuffet likevel med 0-1 tap mot Start 2 sist, et lag som pleier å stille ungt og lite rutinert. Etter eget utsagn var tapet mot Start 2 et ran av poeng, i en kamp Pors hadde 9-1 i målsjanser. Men mens man selv bommet på 9 av 9, satt 15-åringen Henrik Dahlum 1 av 1 for Start 2. Det er unødvendig og ikke minst utrolig svakt av Pors å tape den type kamper, slik vi ser det.

Vindbjart er sterke hjemme mens det går litt tråere på bortebane. 1-2-2 og 4-9 i målforskjell borte totalt er hverken bra eller dårlig. De er uansett et lag som alltid må regnes med. Øyvind Gausdal scoret tre mål og ble den store helten da Vindbjart slo Vard-Haugesund 3-2 på Moseidmoen sist. Senere ble nevnte Øyvind Gausdal og Morten Benestad lånt ut til et svekket Start som skulle spille treningskamp mot FC København, og disse bidro til at Start vant kampen 3-1.

Pors forteller på sine hjemmesider at Ulf Riis står over lørdagens kamp pga. gule kort, men Eirik Hanssen er klar igjen etter sykdom.

Pors slo Vindbjart 5-2 hjemme og 3-0 borte forrige sesong. Vi må tilføye at Pors var et topplag i fjor og nærmeste konkurrent til Strømmen som rykket opp, mens Vindbjart endte noe lenger ned på tabellen. Styrkeforholdet virker endret i dag.

Pors har 46 prosents oppslutning på folkerekka, men for oss er dette en helt åpen kamp. Vi flytter ikke ned helgarderingen fra Argentina - Tyskland, så her står valget mellom HU og HB. Vindbjart har bare scoret fire mål på bortebane, mens Pors har bare scoret fire mål på hjemmebane. Slett ikke sikkert dette blir noen målfest, selv om historien borger for det. Vi tror på en avgjørelse. HB i kamp 8.

Vidar - Flekkerøy
To lag i form møtes. Vidar har 3-1-0 på de fire siste, og det var sterkt å vinne 3-1 borte mot avdelingsleder Randaberg sist. Vidar er helt oppe på fjerdeplass med 5-4-2 totalt. Laget er nyopprykket, så dette er langt over forventning. Spissen Eivind Austbø lever i kamp etter kamp og scoret to viktige mål mot Randaberg.

Fløy er helt oppe på andreplass etter å ha prestert jevnt hele sesongen. De har tapt bortekampene mot Randaberg og Vindbjart, men ellers tatt poeng i hver eneste kamp. 3-1-0 på de fire siste kampene. Forrige bortekamp vant de hele 4-1 over et Ørn-Horten lag som til da var ubeseiret på hjemmebane. Sist var det hjemmekamp mot habile Ålgård, som man tilslutt vant 3-0 etter å ha levert bortimot årsbeste.

Fra Fløys hjemmeside, om kampen mot Ålgård: "Når Fløy spiller slik det gjør i dag er det ikke mange lag i Norge som skal føle seg sikre på seier. Fullstendig pottetett bakover, gode kombinasjoner og pasningspill på midten samt spisser som jobber skjorta av seg for laget. Fløy er nærmere en 6-0 scoring enn Ålgård er 3-1."

Vidar må klare seg uten sin veteranstopper Frode Hansen i dag.

Dette kan bli veldig jevnt. Kanskje er Vidar mer avhengig av at enkeltspillere har dagen enn Fløy er. Vi tror det er riktig å ta høyde for en borteseier her, men garderer med en H, i tilfelle Vidar leverer nok en god kamp. HB i kamp 9.

Nordre Land - Ottestad IL
3. divisjon Indre Østland 1. Nordre Land befinner seg rundt midten. Etter at de tapte årets første kamp 0-5 mot nettopp Ottestad, hadde de en meget god periode med 4-2-0 og og 14 poeng som resultat. Siden har det ikke blitt noe mer. Man har nå måttet bokføre fire strake tap, mot nummer 1, 5, 6 og 8 på tabellen. Man er inne i en dårlig periode, og enkeltspillere presterer ujevnt. Det passer nok ganske dårlig at Ottestad kommer på besøk nå som man trenger en seier igjen.

Ottestad er et av to topplag i denne avdelingen. De ligger på andreplass med 8-1-2 totalt, et lite hakk bak avdelingsleder Gjøvik FF. I forrige kamp spilte man jevnt med nettopp avdelingslederen, det endte 1-1.

Nordre Land er avhengige av å virkelig ha dagen for å spille jevnt med Ottestad. Det ser imidlertid ut til at formen er alt annet enn god. Vi er nok nærmere en ny 5-0 seier til Ottestad enn poeng til hjemmelaget, slik vi vurderer denne. B i kamp 10.

Moelven - Flisa
3. divisjon Indre Østland 1. Begge lag har 21 poeng og er med i toppen. Moelven har vunnet de fem siste kampene nå, formen er meget god. 3-0-2 på hjemmebane totalt. Tapene kom for Sander og avdelingsleder Elverum.

Flisa er klart best på hjemmebane. Borte har de ikke bedre enn 1-1-2 totalt og 5-5 i målforskjell. De har tapt for Kongsvinger 2 og Løten, to av bunnlagene. Men sist bortekamp ga seier mot gode Follebu, som frem til da hadde full pott hjemme. Sist hjemmekamp holdt man avdelingsleder Elverum til 1-1.

Moelven forteller på sine hjemmesider at de hadde full kontroll i 4-3 seieren mot Hamar sist. De ser ut til å stille et bra lag i dag, men forventer en vanskelig kamp.

Lagene møttes i sesongens første kamp, og da vant Flisa 6-1 hjemme.

Lagenes resultater er ikke helt til å bli klok på. Flisa virker gode, fordi de har gjort det godt mot de andre lagene høyt på tabellen, men samtidig har de tapt mot andre, og bare scoret 5 mål på like mange bortekamper. 6-1 til Flisa sist er overlegent. Det blir uansett en HB-gardering fra vår side her. Den føles rimelig trygg siden det spilles lite uavgjort på dette nivået og disse lagene bare har 3 uavgjorte på tilsammen 21 forsøk hittil denne sesongen. HB i kamp 11.

Frøya - Tynset
3. divisjon Trøndelag. Frøya er gode, spesielt på hjemmebane der de har 4-0-2 totalt. De tapte for topplaget Tiller, men slo bunnlaget Orkla sist.

Tynset ligger på åttendeplass. De tapte forrige bortekamp 1-4 for gode KIL/Hemne. Ellers har de seier over bunnlaget Orkla og Strindheim 2 å vise til.

Det ble 2-1 til Frøya i sesongens første møte.

Ingen av disse klubben ser ut til å satse på internett. Lite info å finne. Dette ser ut som en klar H utfra ren tabell-lesing og det som er skrevet av andre om denne kampen, men vi har en gardering igjen og vi bruker den her, for sikkerhets skyld. Kanskje Tynset skal kline til med maks innsats nå som de er på tippekupongen. HB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-kroners rekke

Klikk her for å levere vår 486-kroners rekke

Lever 486-kroners systemet til 96 kroner via TippStation her.

96-kroners system:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 03.07.2010 15:55
1. Paraguay - Spania B
2. Argentina - Tyskland H U B
3. Rosenborg - Sandefjord H
4. Kristiansund BK - Nardo H
5. Levanger - Byåsen H
6. Oslo City - Strindheim H B
7. Skeid - Kolstad H
8. Pors - Vindbjart H B
9. Vidar - Flekkerøy H B
10. Nordre Land - Ottestad IL B
11. Moelven - Flisa H B
12. Frøya - Tynset H B

486-kroners system:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 03.07.2010 15:55
1. Paraguay - Spania B
2. Argentina - Tyskland H U B
3. Rosenborg - Sandefjord H
4. Kristiansund BK - Nardo H
5. Levanger - Byåsen H
6. Oslo City - Strindheim H U B
7. Skeid - Kolstad H
8. Pors - Vindbjart H U B
9. Vidar - Flekkerøy H U B
10. Nordre Land - Ottestad IL B
11. Moelven - Flisa H U B
12. Frøya - Tynset H B

-

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Kommentarer til denne saken