Ukens midtukekupong går av stabelen i sin helhet torsdag kveld. Det er sju kamper fra engelsk Championship og fem kamper fra engelsk League One som er menyen tipperne skal bryne seg på. Bonuspotten er oppe i ca 1,6 mill. Innleveringsfristen er torsdag kl 20.40.

1. Blackpool - Sheffield United
Vi innleder midtukekupongen i Championship som etter en måneds VM-pause var i gang med kamper for snaue tre uker siden. De aller fleste lagene har spilt 24 kamper, mens noen har spilt 23. De to øverste lagene rykker som kjent direkte opp til Premier League, mens lagene fra 3 til 6. plass spiller playoff om den tredje opprykksplassen. De tre nederste lagene rykker alle direkte ned. Burnley på 50 poeng og Sheffield United på andreplass med 47 poeng har fått seg en luke på toppen da Blackburn på tredjeplass har 39 poeng.

Blackpool er ikke med i øverste sjikt, de ligger tredje sist med 25 poeng og altså på direkte nedrykksplass. Dog er det kun to poeng opp til sikker plass. Samtlige tre kamper etter VM-pausen er endt med poengdelign, de to siste begge med 1-1 borte mot hhv Cardiff og Hull. Svært beskjedne 3-2-6 på hjemmebane.

Sander Berge og hans Sheffield United hadde en liten formsvikt tidligere i høst, men står nå med sju seire og ett tap på de åtte siste seriekampene. Samtlige tre kamper etter VM-pausen er vunnet. På andreplass med 47 poeng og har åtte poeng ned til Blackburn på tredjeplass. Solide 7-2-3 på bortebane.

Vi tror på ny opptur for Sander Berge og hans Sheffield United. B.

2. West Bromwich - Preston
Etter en meget svak start på sesongen, har det vært klar bedring for West Bromwich den siste tiden. Seks av de sju siste seriekampene er vunnet og slo tilbake direkte etter 0-1 tapet borte mot Coventry forrige onsdag med 2-0 seier borte mot Bristol City på andre juledag. Har avansert til 14. plass og med 32 poeng totalt, er det kun fem poeng opp til Millwall på sjetteplass og playoff. Ikke bedre enn 4-4-4 totalt på the Hawthorns, men de tre siste hjemmekampene er alle vunnet.

Preston med et svært skuffende 1-2 tap hjemme mot tabelljumbo Huddersfield på andre juledag og normalt hjemmesterke Preston fortsetter å underprestere på Deepdale (3-4-6). Betydelig hvassere på bortebane der laget står med 6-3-2 totalt. Ligger på 10. plass med 34 poeng og har kun ett poeng opp til sjetteplassen.

Vi gir godtgående West Bromwich full tillit på midtukekupongen. H.

3. Blackburn - Middlesbrough
Utrolig nok er Blackburn fortsatt uten poengdelinger etter at de har spilt 24 kamper. Står med 13-0-11 totalt og tross hele elleve tap, ligger de på tredjeplass. Meget solide 8-0-3 hjemme på Ewood Park. Men formen er nedadgående med fire tap og kun to seire på de seks siste seriekampene.

Michael Carrick har fått bra sving på Middlesbrough etter at han overtok som manager. Måtte riktignok tåle 1-3 tap borte mot serieleder Burnley nest sist, men Boro står med flotte 5-1-1 på sine sju siste seriekamper og avansert til 11. plass på tabellen med 33 poeng. Beskjedne 4-1-7 totalt på bortebane, men verd å merke seg at Middlesbrough har vunnet tre av sine fire siste bortekamper.

2-1-1 på de fire siste tilsvarende. I og med at Blackburn trolig blir favoritt på folkerekka, er det fin verdi i borteseieren. Vi gir full tillit til revitaliserte Middlesbrough. B.

4. Coventry - Cardiff
Flott første halvdel av Coventry som ligger på 12. plass med 33 poeng. Stod med 5-1-1 på de sju siste seriekampene, før det ble 1-3 tap borte mot Sheffield United andre juledag. I den kampen brente Coventry ett straffespark på stillingen 0-1. Fine 6-2--3 på hjemmebane.

Cardiff på en skuffende 18. plass forrige sesong og har ikke maktet å heve seg denne sesongen. Etter halvspilt sesong ligger Cardiff på 20. plass med 27 poeng og har kun to poeng ned til Blackpool under streken. Svært beskjedne 3-2-6 på bortebane og står med tre strake uavgjorte i de tre seriekampene laget har spilt etter VM-pausen.

Coventry har vunnet 1-0 i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Vi bruker Coventry som en av våre sikre på midtukekupongen. H.

5. Huddersfield - Rotherham
Huddersfield spilte faktisk to sesonger i Premier League og rykket ned så sent som etter 2018/19-sesongen. Endte på 18. plass i Championship sesongen 2019/20 og 20. plass sesongen etter. Tok seg svært overraskende til playoff forrige sesong, uten å lyktes der. Denne sesongen ser det vesentlig tyngre ut og Huddersfield ligger sist med 22 poeng. Men vant overraskende 2-1 borte mot Preston andre juledag og har ikke fem poeng opp til sikker plass. Helt greie 4-2-6 på hjemmebane.

Nyopprykkede Rotherham har foreløpig hodet over vannet og ligger på 19. plass med 27 poeng, det er kun to poeng ned til Blackpool under streken. Innledet med to strake tap etter VM-pausen, men ledet både 1-0 og 2-1 hjemme mot Stoke andre juledag. Den kampen endte tilslutt 2-2. Kun to av tolv bortekamper er vunnet (2-5-5).

Huddersfield bør unngå tap i denne. HU.

6. Millwall - Bristol City
Millwall har luktet på playoff de tre foregående sesongene og endt på 9. plass, 11. plass og 8. plass. Er med "der oppe" også denne sesongen og ligger på 6. plass med 35 poeng. Tok en overraskende 2-0 seier borte mot Watford andre juledag, det var kun den tredje borteseieren denne sesongen. Hjemme på the Den leverer Millwall alltid solid med 7-2-2 hittil.

Bristol City med 17 og 19. plass de to foregående sesongene og det er ingen tegn til fremgang denne sesongen. Etter halvspilt sesong ligger Bristol City på 18. plass med 27 poeng. Innledet etter VM-pausen med 3-1 seier borte over Rotherham, men har deretter tapt 1-2 hjemme mot Stoke og 0-2 hjemme mot West Bromwich. Beskjedne 3-3-5 på bortebane.

Hjemmeseier i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Vi tror på hjemmeseier også denne gang. H.

7. Wigan - Sunderland
Nyopprykkede Wigan har som ventet fått det tøft og ligger nest sist med sine 24 poeng. Men det er kun tre poeng opp til Hull på sikker plass. Innledet etter VM-pausen med et overraskende poeng borte mot hjemmesterke Millwall (1-1), men har deretter tapt 1-2 hjemme mot Sheffield United og 1-4 borte mot svært formsterke Middlesbrough. Svært beskjedne 2-3-7 på hjemmebane.

Sunderland rykket i likhet med Wigan opp til Championship foran denne sesongen, men har klart seg langt bedre. 2-1 seieren hjemme mot Blackburn andre juledag, sendte Sunderland opp på 9. plass med 34 poeng og det er kun ett poeng opp til playoff. Godkjente 5-3-4 på bortebane.

Wigan er ikke sjanseløse i denne. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Bristol Rovers - Exeter
De fem siste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra League One. Det er totalt 24 lag i denne divisjonen og lagene har spilt alt fra 21 til 23 kamper. De to øverste rykker direkte opp til Championship, mens lagene fra 3 til 6. plass spiller playoff om den tredje opprykksplassen. De fire nederste rykker alle direkte ned til League Two. Plymouth topper med 50 poeng på 23 spilte kamper, mens Ipswich ligger på andreplass med 48 poeng på 23 spilte kamper. Nederst ligger Morecambe med kun 15 poeng.

Bristol Rovers endte på tredjeplass i League Two forrige sesong og er altså nyopprykket til denne sesongen. Det har gått ganske bra, Bristol Rovers ligger på 10. plass med 31 poeng og har fire poeng opp til Derby på playoff. Etter 3-2-0 på fem kamper, ble det 1-2 tap borte mot Wycombe andre juledag. Anstendige 4-4-3 hjemme i Bristol.

Også Exeter rykket opp til League One foran denne sesongen. De endte på andreplass i League Two forrige sesong, fire poeng foran Bristol Rovers på tredjeplass. Har åpnet omtrent som hjemmelaget og ligger på 13. plass med 28 poeng på 23 spilte kamper. Formen er ikke allverden med 1-2-3 på de seks siste seriekampene. Moderate 2-4-5 på elleve spilte bortekamper.

Det endte 1-1 i tilsvarende kamp i League Two forrige sesong. Vi tror ikke hjemmelaget taper. HU.

9. Oxford - Charlton
Hjemmelaget endte helt oppe på 8. plass forrige sesong og var kun sju poeng unna playoff. Meget solide 13-6-4 på hjemmebane da. Ikke gjort det like skarpt denne sesongen og ligger på 15. plass etter halvspilt sesong med 26 poeng på 22 spilte kamper. Etter 1-5-0 på seks kamper, ble det 0-3 tap borte mot sterke Ipswich andre juledag. Ikke vært i nærheten av hjemmetallene fra forrige sesong og har ikke bedre enn 3-3-4 på sine ti første hjemmekamper.

Charlton overrasket stort forrige midtuke ved å ta seg til kvartfinale i Ligacupen på bekostning av Premier League-laget Brighton. Den kampen ble avgjort på straffesparkkonkurranse. Levert skuffende i serien og ligger helt nede på 17. plass med 25 poeng. Kun en seier er det blitt på ti spilte bortekamper (1-5-4).

Det endte 2-1 til Oxford i tilsvarende kamp forrige sesong. Ingen enkel kamp dette. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

10. Plymouth - Wycombe
Plymouth rykket opp til League One foran 2020/21-sesongen og endte på 18. plass da. Gjorde en mye bedre prestasjon forrige sesong og endte på 7. plass, kun tre poeng unna playoff. Fremgangene har fortsatt denne sesongen og Plymouth topper tabellen etter halvspilt sesong. Ikke minst takket være knallsterke 10-0-1 på hjemmebane.

Wycombe endte på 6. plass og playoff forrige sesong, men lyktes ikke i playoffen. Er med i playoffstriden også denne sesongen og ligger på 7. plass med 35 poeng. Er normalt best på hjemmebane og har ikke bedre enn 4-2-5 på bortebane. Ti poeng på de fire siste seriekampene, men tre av disse kampene er spilt på hjemmebane.

Vi merker oss at det endte 0-3 i tilsvarende kamp forrige sesong. Og siden Plymouth blir blant midtukekupongens største favoritter, tar vi oss råd til å helgardere på det største forslaget. Ergo blir det H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Portsmouth - Ipswich
Portsmouth på en litt skuffende 10. plass med 30 poeng og de sliter med å avgjøre hjemmekampene til sin fordel. Hele seks av Pompeys ti hjemmekamper har endt med poengdeling (3-6-1). Formen er ikke så mye å skryte om da laget er uten seier på sine sju siste seriekamper (0-5-2).

Ipswich var lenge med i opprykkskampen forrige sesong, men gjorde en svak avslutning på sesongen og endte helt nede på 11. plass. Det ser bra ut denne sesongen og etter halvspilt sesong ligger Ipswich på andreplass og direkte opprykksplass med 48 poeng. Bunnsolide 7-2-2 på elleve spilte bortekamper.

Portsmouth med kun ett hjemmetap, men hele seks poengdelinger. Ipswich på sin side taper sjelden borte. UB.

12. Sheffield Wednesday - Port Vale
Sheffield Wednesday rykket som kjent ned fra Championship sesongen 2020/21 etter å ha endt helt sist. Hadde klare ambisjoner om å ta seg tilbake på første forsøk, men endte på fjerdeplass og lyktes ikke i playoffen forrige sesong. Er som ventet med i opprykkskampen også denne sesongen og ligger på 3. plass med 46 poeng, det er kun to poeng opp til Ipswich på andreplass. Etter tre strake poengdelinger, ble det 2-1 seier borte mot Fleetwood Town andre juledag. Totalt 6-4-1 hjemme på Hillsborough.

Nyopprykkede Port Vale ligger på en flott niendeplass med 32 poeng, men har likevel negativ målforskjell (24-29). Sleit seg til 1-0 seier hjemme mot tabelljumbo Morecambe andre juledag og overrasket med 2-0 seier borte mot serieleder Plymouth tredje sist (Plymouths eneste hjemmetap denne sesongen). Men har ikke bedre enn 4-2-5 på elleve spilte bortekamper.

Wednesday spiller en del uavgjort hjemme på Hillsborough og Port Vale er ingen walkover. HU.

96-rekker:
1. Blackpool - Sheffield United B

2. West Bromwich - Preston H

3. Blackburn - Middlesbrough B

4. Coventry - Cardiff H

5. Huddersfield - Rotherham HU

6. Millwall - Bristol City H

7. Wigan - Sunderland UB

8. Bristol Rovers - Exeter HU

9. Oxford - Charlton HUB

10. Plymouth - Wycombe H

11. Portsmouth - Ipswich UB

12. Sheffield Wednesday - Port Vale HU

432-rekker
1. Blackpool - Sheffield United B

2. West Bromwich - Preston H

3. Blackburn - Middlesbrough B

4. Coventry - Cardiff H

5. Huddersfield - Rotherham HU

6. Millwall - Bristol City H

7. Wigan - Sunderland HUB

8. Bristol Rovers - Exeter HU

9. Oxford - Charlton HUB

10. Plymouth - Wycombe HUB

11. Portsmouth - Ipswich UB

12. Sheffield Wednesday - Port Vale HU