Årets første midtukekupong består av åtte kamper fra Premier League og fire kamper fra Serie A. Kun fire av kampene spilles tirsdag kveld, de resterende åtte spilles alle onsdag kveld. Innleveringsfristen er tirsdag kl 20.40. Bonuspotten ble utløst på søndagskupongen og er således "kun" ca 120 000 kr på midtukekupongen.

1. Arsenal - Newcastle
3-1 seier hjemme mot West Ham og imponerende 4-2 seier over Brighton på 1. nyttårsdag for Arsenal, i de to seriekampene laget har spilt etter VM-pausen. Levert imponerende 43 poeng (14-1-1) på de 16 første seriekampene og topper Premier League med hele sju poeng ned til Manchester City på andreplass. Sju hjemmekamper på Emirates har gitt maksimale 21 poeng. Gabriel Jesus er fortsatt ute for the Gunners, men Emile Smith Rowe som har vært ute i fire måneder er friskmeldt.

Newcastle ligger på en sensasjonell tredjeplass med 34 poeng på 17 spilte kamper. Råsterk 3-0 seier borte mot Leicester andre juledag, men skuffet litt med kun 0-0 hjemme mot Leeds på nyttårsaften. Ingen lag har sluppet inn færre mål enn Newcastle som står med kun 11 baklengsmål. Kun ett bortetap hittil (4-3-1), det tapet kom mot Liverpool i den femte serierunden (1-2). Alexander Isak, Jonjo Shelvey og Matt Target er uaktuelle for Newcastle.

2-0, 3-0 og 4-0 til Arsenal i tilsvarende kamp på Emirates de tre foregående sesongene. Vi gir the Gunners full tillit på midtukekupongen. H.

2. Leicester - Fulham
Leicester avsluttet med fire seire og kun ett tap på de fem siste seriekampene før VM-pausen, men har innledet med to strake tap etter VM-pausen. Tapte 0-3 hjemme mot Newcastle andre juledag, mens to selvmål av Wout Faes forærte Liverpool seieren på Anfield Road fredag kveld. Ligger på 13. plass med 17 poeng, det er kun tre poeng ned til Nottingham Forest under streken. Beskjedne 2-2-4 på åtte spilte hjemmekamper på King Power Stadium. Ryan Bertrand, Jonny Evans, James Justin, Ricardo Pereira, Dennis Praet og Patson Daka er alle ute med skadet for hjemmelaget.

Nyopprykkede Fulham oppe på en knallsterk 7. plass etter en svært fortjent 2-1 seier hjemme mot Southampton på nyttårsaften. Imponerende 3-0 seier borte mot Crystal Palace på andre juledag. Men vært best hjemme hittil (4-3-2), bortetallene viser 3-1-4. Manager Marco Silva har ingen nye skader eller karantener i sitt lag.

Hjemmelaget har en drøss med sentrale fravær og har vært svake på hjemmebane denne sesongen, men er likevel klar favoritt på folkerekka. Vi sjanser og tror ikke Fulham taper. UB.

3. Everton - Brighton
Mot spillets gang utlignet Demarai Gray til 1-1 borte mot Manchester City på nyttårsaften og sørget med det for et svært kjærkomment poeng for Everton. Ligger femte sist med kun 15 poeng og har ikke bedre enn 2-2-4 på åtte spilte hjemmekamper på Goodison Park. Midtbanespilleren Amadou Onana soner karantene i kveld, mens Anthony Gordon og Yerry Mina som begge mistet City-kampen testes nærmere kampstart.

Brighton innledet med en sterk 3-1 seier borte mot Southampton i sin første seriekamp etter VM-pausen, men tapte 2-4 hjemme mot ett effektivt og velspillende Arsenal på nyttårsaften. Ligger på en flott 9. plass med 24 poeng og har godkjente 4-1-3 på sine åtte første bortekamper. VM-helten Alexis MacAllister kan være tilbake for Brighton i kveld, mens både Adam Webster og Danny Welbeck fortsatt er ute.

Etter tre strake Everton-seire på rad, vant Brighton 3-2 på Goodison Park forrige sesong. Vi spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Manchester United - Bournemouth
Manchester United la på til sin femte strake seier da det ble 1-0 seier borte mot Wolverhampton på nyttårsaften. Ligger på fjerdeplass med 32 poeng på 16 spilte kamper, det er kun fire poeng opp til Manchester City på andreplass. Tapte 1-2 hjemme mot Brighton i seriepremieren, de seks neste hjemmekampene har gitt 16 poeng (5-1-0). Marcus Rashford er garantert tilbake i startoppstillingen i kveld, etter å ha blitt benket fra start mot Wolverhampton av disiplinære årsaker. Diogo Dalot og Scott McTominay er begge fortsatt ute.

Bournemouth med seks tap og kun en seier (3-0 hjemme mot Everton) på sine sju siste seriekamper og bookmakernes største nedrykksfavoritt før sesongen, er i ferd med å "innfri" de "forventningene". Ligger sjette sist med 16 poeng og er fortsatt over streken, men det er kun to poeng ned til Nottingham Forest som ligger tredje sist. Svært beskjedne 1-2-5 på sine åtte første bortekamper. David Brooks, Ryan Fredericks, Marcus Tavernier, Neto og Junior Stanislas er alle fortsatt ute for bortelaget.

Manchester United blir blant midtukekupongens største favoritter og vi ser ingen grunn til å spekulere. H.

5. Southampton - Nottingham Forest
De åtte neste kampene på midtukekupongen spilles alle onsdag kveld.

Sparkingen av Ralph Hasenhüttl har som ventet ikke gjort situasjonen noe bedre for tabelljumbo Southampton. De to første seriekampene etter VM-pausen er begge tapt. 1-3 hjemme mot Brighton på andre juledag og 1-2 borte mot Fulham på nyttårsaften. Kun en seier på de åtte første hjemmekampene (1-3-4). Alex McCarthy, Theo Walcott, Juan Larios og Valentino Livramento er fremdeles ute.

Nottingham Forest med 0-3 tap borte mot Manchester United i sin første seriekamp etter VM-pausen, men hevet seg som ventet hjemme mot Chelsea på første nyttårsdag og fikk med seg ett fortjent poeng fra den kampen. Ligger tredje sist i Premier League med sine 14 poeng, men det er kun ett poeng opp til Everton på sikker plass. Hele tolv av lagets 14 poeng er tatt hjemme på City Ground, borte er det kun blitt to poeng hittil (0-2-6). Jesse Lingard blir ute i en måneds tid etter å ha pådratt seg en hamstringsskade, ellers er det ingen nye skader eller karantener for Nottingham Forest.

Nottingham Forest har prestert fryktelig svakt på bortebane denne sesongen og Southampton bør unngå tap. HU.

6. Leeds - West Ham
Leeds fikk det som ventet for tøft hjemme mot Manchester City på andre juledag og tapte 1-3. Hevet seg borte mot Newcastle på nyttårsaften og fikk med seg ett poeng fra St. James Park (0-0). Ligger på 14. plass med 16 poeng og det er kun to poeng ned til Nottingham Forest under streken. Brukbare 3-2-3 på åtte spilte hjemmekamper på Elland Road. Patrick Bamford er fortsatt ute, det samme gjelder for Stuart Dallas.

David Moyes har gjort en strålende jobb med West Ham de to foregående sesongene, men det ser mer kritisk ut nå. Dominerte både banespillet og sjansestatistikken hjemme mot Brentford fredag kveld, men endte opp med å tape kampen 0-2. 1-3 tap borte mot Arsenal på andre juledag og West Ham står faktisk med fem strake tap nå. Ligger fjerde sist med kun 14 poeng og kun målforskjellen holder laget over nedrykkstreken. Svake 1-1-6 på åtte spilte bortekamper. Kurt Zouma og Maxwel Cornet er eneste fravær for West Ham.

West Ham med 2-1 seier på Elland Road de to foregående sesongene. Ikke lett å spå utfallet denne gang. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

7. Crystal Palace - Tottenham
Crystal Palace avsluttet med to strake tap før VM-pausen og de innledet etter VM-pausen med en skuffende opptreden hjemme mot Fulham og tap 0-3. Hevet seg til bortekampen mot Bournemouth på nyttårsaften med 2-0 seier og dermed oppe på ellevte plass med 22 poeng. Brukbare 4-1-3 hjemme på Selhurst Park.

Tottenham med en sterk opphenting borte mot Brentford andre juledag og den første seriekampen siden VM-pausen. Lå under 0-2 i den kampen, men to raske scoringer i andre omgang sørget for 2-2 og poengdeling. Fulgte opp på 1. nyttårsdag med en svært skuffende forestilling hjemme mot Aston Villa og et fortjent 0-2 tap. Falt dermed ned på femteplass med sine 30 poeng. Totalt 3-3-2 på åtte spilte bortekamper.

3-0, 1-1 og 1-1 i de tre siste tilsvarende på Selhurst Park. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Aston Villa - Wolverhampton
Unai Emery med fire seire og kun to tap siden han overtok som manager for Aston Villa. Men leverte en skuffende kamp hjemme mot Liverpool på andre juledag og tapte fortjent 1-3 i den kampen. Hevet seg voldsomt til bortekampen mot Tottenham på 1. nyttårsdag og vant den kampen 2-0. Ligger på 12. plass med 21 poeng og står med 4-1-3 totalt på Villa Park. John McGinn, Douglas Luiz og Ezri Konsa ble alle byttet ut med mindre smeller mot Tottenham og testes nærmere kampstart.

Julen Lopetegui fikk en pangstart som Wolverhampton-manager med 2-1 seier borte mot Everton andre juledag, i sin første Premier League-kamp som manager. Men på nyttårsaften ble det 0-1 tap hjemme mot Manchester United i en jevnspilt kamp. Ligger nest sist på tabellen med kun 13 poeng og har ikke bedre enn 1-2-5 på sine åtte første bortekamper. Nysignerte Matheus Cunha er med i kamptroppen til Wolverhampton.

2-3, 0-0 og 0-1 i tilsvarende kamp på Villa Park de tre foregående sesongene. Ingen tvil om at Wolverhampton har potensial til å ta poeng på Villa Park også denne sesongen, men det er dårlig med bankeralternativer på midtukekupongen. H.

9. Cremonese - Juventus
Etter nesten to måneders VM-pause, starter Serie A opp igjen med full midtukerunde denne uken. Det er spilt 15 serierunder i Serie A som bestårav 20 lag. Napoli topper med 41 poeng og har hele åtte poeng ned til AC Milan på andreplass, mens Juventus på tredjeplass har 31 poeng. Nederst ligger Cremonese med sju poeng, Sampdoria med seks poeng og Verona med kun fem poeng.

Nyopprykkede Cremonese ligger altså tredje sist med sine sju poeng og er det eneste laget i Serie A som fortsatt ikke har vunnet. 0-3-4 totalt på hjemmebane. Holdt faktisk Milan til 0-0 i sin siste hjemmekamp før VM-pause, mens det ble 0-2 tap borte mot Empoli i den siste serierunden før VM-pausen.

Juventus innledet ikke sesongen som best, men fikk opp farten utover høsten. 3-0 seieren hjemme mot Lazio i den siste serierunden før VM-pausen, var lagets sjette strake seier. Avanserte dermed til 3. plass og vant sine tre siste bortekamper. Paul Pogba, Dusan Vlahovic og Leonardo Bonnuci er ute med skader.

Vi tror Juventus innleder det nye året med tre poeng. B.

10. Fiorentina - Monza
En brukbar høstsesong av Fiorentina som ligger på 10. plass med 19 poeng. Etter tre strake seire, ble det 0-2 tap borte mot AC Milan i den siste serierunden før VM-pausen og de tre seirene før det kom alle mot lag fra nedre halvdel. Brukbare 3-2-2 på sju spilte hjemmekamper i Firenze. Mannskapsmessig ser det bra ut.

Nyopprykkede Monza med Sergio Berlusconi som sentral på eiersiden, innledet sesongen med fem strake tap. Men har hevet seg mye og står med 5-1-4 på de ti siste seriekampene. Fire av de seirene er tatt på hjemmebane, borte er det kun blitt en seier (1-1-5), den seieren kom mot nestjumbo Sampdoria. Ligger på 14. plass med 16 poeng og har hele åtte poeng ned til Cremonese under streken.

Fiorentina er veldig stor favoritt på midtukekupongen og vi hekter på en halvgardering i denne. HU.

11. Udinese - Empoli
Udinese innledet sesongen med sensasjonelle 6-3-1 på de ti første seriekampene og vant blant annet 4-0 hjemme mot Roma og 3-1 hjemme mot Inter i denne perioden. Men falt av utover høsten og vant ingen av sine fem siste seriekamper før VM-pausen (0-3-2). Ligger på 8. plass med 24 poeng og har klart godkjente 3-3-1 hjemme i Udine.

Empoli rykket opp til Serie foran forrige sesong og klarte seg ganske bra da. Endte opp på 14. plass med 41 poeng og hadde hele 11 poeng ned til Cagliari på nedrykksplass. Levert på noenlunde samme nivå denne sesongen og ligger på 13. plass med 17 poeng. Beskjedne 1-3-3 på sine sju første bortekamper.

4-1 til Udinese i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror Udinese er en vinner også denne gang. H.

12. Inter - Napoli
Seriegull i 2020/21 sesongen for Inter og andreplass bak AC Milan forrige sesong. Men ikke vært like sterke hittil denne sesongen og ligger på 5. plass med 30 poeng. Har levert sterkt hjemme i Milano (6-0-1), men sviktet litt mer på bortebane (4-0-4). Kan ihvertfall glede seg over at Romelu Lukaku er friskmeldt og bortsett fra skadde Stefan de Vrij kan Inter stille skadefritt.

Napoli med en fantastisk høstsesong og hele 13 seire på de femten første seriekampene. Topper overlegent med sine 41 poeng og har åtte poeng ned til Milan på andreplass. Ingen fravær av betydning og står med sterke 6-1-0 på sesongens sju første bortekamper.

Fire strake hjemmeseire i tilsvarende kamp de fire foregående sesongene. Napoli vil nok være svært godt fornøyd med ett poeng. HU.

96-rekker:
1. Arsenal - Newcastle H

2. Leicester - Fulham UB

3. Everton - Brighton HB

4. Manchester United - Bournemouth H

5. Southampton - Nottingham Forest H

6. Leeds - West Ham HUB

7. Crystal Palace - Tottenham U

8. Aston Villa - Wolverhampton H

9. Cremonese - Juventus B

10. Fiorentina - Monza HU

11. Udinese - Empoli H

12. Inter - Napoli HU

432-rekker:
1. Arsenal - Newcastle H

2. Leicester - Fulham UB

3. Everton - Brighton HUB

4. Manchester United - Bournemouth H

5. Southampton - Nottingham Forest H

6. Leeds - West Ham HUB

7. Crystal Palace - Tottenham HUB

8. Aston Villa - Wolverhampton H

9. Cremonese - Juventus B

10. Fiorentina - Monza HU

11. Udinese - Empoli H

12. Inter - Napoli HU