Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tippetips: Midtukekupong med Bayern München - Liverpool
Oddssingel CL: Tallene som gir Liverpool håp
Oddssingel CL: Lyon byr opp til dans
VM skiskyting: Her er programmet

Det er en herlig midtukekupong vi har foran oss denne uken. De to siste returkampene i åttedelsfinalene i Champions League innleder midtukekupongen. I tillegg er det midtukerunde i Championship og sju kamper fra denne er å finne på kupongen. Kupongen avsluttes så med tre av returkampene i åttedelsfinalene i Europa League, samtlige av disse spilles torsdag. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.40. Bonuspotten vokser og er på solide 3,4 mill kr. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Onsdag er det ca 222 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Bayern München - Liverpool
0-0 i det første oppgjøret på Anfield og det er dermed duket for et kanonspennende returoppgjør på Allianz Arena i München. Bayern innledet med 6-3-3 på de tolv første seriekampene i Bundesliga, men etter skuffende 3-3 hjemme mot Fortuna Düsseldorf 24. november, har det bare blitt seire. Lørdag ble det 6-0 hjemme mot Wolfsburg, lagets trettende strake trepoenger i Bundesliga og samtidig overtok laget ledelsen i Bundesliga på bedre målforskjell enn Borussia Dortmund. Røk ut i semifinalen mot Real Madrid i fjorårssesongen og de røk ut i kvartfinalen mot Real madrid i 2016/17-sesongen, mens Atletico Madrid sendte tyskerne ut i semifinalen i 2015/16-sesongen. Joshua Kimmich og Thomas Müller soner begge karantene, mens både David Alaba og Kingsley Coman er friskmeldte.

Liverpool var som kjent i finalen i fjorårets Champions League, men det endte med 1-3 tap mot Real Madrid. Kjemper en knallhard kamp med Manchester City om seriegullet i Premier League og er ett poeng bak City med åtte serierunder igjen. Solide 9-5-1 på bortebane i Premier League. Dog er det verd å merke seg at Liverpool tapte alle tre bortekampene i gruppespillet i fjor høst. Naby Keita rekker ikke onsdagens kamp, ellers ser det meste bra ut for Liverpool.

Denne er vrien å vurdere. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Barcelona - Lyon
Også denne kampen endte 0-0 i det første oppgjøret i Lyon. Barcelona fortsetter ufortrødent på toppen av La Liga og hadde ingen problemer med å snu 0-1 til 3-1 seier hjemme mot Rayo Vallecano søndag. Beholdt dermed sitt sju poengs forsprang ned til Atletico Madrid på 2. plass, når det gjenstår 11 serierunder. Røk som kjent meget overraskende ut i kvartfinalen forrige sesong. Det til tross for at laget slo Roma 4-1 i den første kvartfinalen hjemme, men i Roma endte det med fiasko og 0-3 tap. Forsvant også i kvartfinalen sesongen 2016/17 da mot Juventus, mens det ble exit mot Atletico Madrid i kvartfinalen sesongen 2015/16. Vant Champions League sesongen 2014/15 etter 3-1 mot Juventus i finalen. Ousman Dembele rekker trolig ikke kampen etter å ha pådratt seg en hamstring i helgens kamp. Thomas Vermalen er fortsatt ute med skade.

Lyon var ikke med i Champions League i fjorårssesongen, og maktet ikke å ta seg videre fra gruppespillet sesongen 2016/17. Det gjorde de heller ikke i sesongen 2015/16, da endte de sist i sin gruppe. Vi må faktisk tilbake til sesongen 2011/12 for sist gang Lyon tok seg videre til sluttspillet i Champions League. Da endte med skuffende exit allerede i åttedelsfinalen mot Apoel Nikosia. I den hjemlige franske serien ligger laget på 3. plass med totalt 50 poeng. Det skiller hele 21 poeng opp til serieleder PSG. Kun de tre beste går til Champions League og avstanden ned til Marseille på 4. plass er kun tre poeng. Svært moderate 5-5-4 på bortebane. Nabil Fekir sonet karantene i den første kampen, han er tilbake onsdag.

Barcelona står med 26-3-0 på sine 29 siste hjemmekamper i Champions League. Lyon står med andre ovenfor en steintøff oppgave onsdag kveld. Barcelona blir en våre sikre på midtukekupongen. H.

3. West Bromwich - Swansea
De sju neste kampene er alle hentet fra Championship. Det er ingen tvil om at det er tøffe krav i fotballen. Til tross for at Darren Moore gjorde en flott jobb som manager for West Bromwich når han overtok på slutten av forrige sesong og at West Bromwich ligger på 4. plass i Championship, så valgte likevel styret å sparke Moore i helgen. Før midtukerunden har Albions ni poeng opp til Leeds på direkte opprykk, samtidig har laget sju poeng ned til Bristol City på 7. plass. Etter 0-1 hjemme for Sheffield United og 0-4 borte for Leeds, skuffet laget med kun 1-1 hjemme mot tabelljumbo Ipswich i helgen. 7-7-4 totalt hjemme på the Hawthorns.

Swansea rykket i likhet med West Bromwich ned fra premier League etter fjorårssesongen, men har skuffet. Ligger helt nede på 15. plass med totalt 47 poeng og selv om det ikke er mer enn åtte poeng opp til Bristol City på 6. plass, må det nærmest et mirakel til om det skal bli playoff. Leverer brukbart hjemme i Wales og har tatt ti poeng på de fire siste hjemmekampene, men borte er det kun blitt ett poeng på de fem siste kampene. Totalt viser bortetallene 5-4-9. Toppscorer Oli McBurnie (18 seriemål) mistet helgens kamp og rekker heller ikke onsdagens kamp.

De seks siste tilsvarende mellom lagene har alle blitt spilt i Premier League. 3-2-1 viser tallene. West Bromwich roter seg normalt ikke bort her. H.

4. Norwich - Hull
Ettersom både Leeds og Sheffield United vant sine respektive kamper tirsdag kveld, overtok Leeds serieledelsen. Men med minimum ett poeng i kveld, tar Norwich serieledelsen tilbake. Etter 1-3 tapet borte for Preston femte sist, har Norwich slått tilbake med fire strake seire. Solide 12-2-4 hjemme på Carrow Road. Norwich har ingen nye skader eller karantener.

Hull står med knallsterke 7-1-0 på sine åtte siste hjemmekamper, men på bortebane har Markus Henriksen og hans lagkamerater levert vesentlig svakere. Her er det blitt fire strake tap. Er likevel med i kampen om playoff og har kun fem poeng opp til Bristol City på den siste playoffplassen. Totalt 5-4-9 på bortebane. Hull har heller ingen nye skader eller karantener.

Norwich bør ha gode muligheter til seier her med tanke på hvor svakt Hull har prestert på bortebane i det siste. HU.

5. Middlesbrough - Preston
Middlesbrough er fortsatt godt inne på playoff selv om de rotet vekk 1-0 ledelsen hjemme mot Brentford lørdag og tapte 1-2. Står med totalt 58 poeng, og har tre poeng ned til Derby på 7. plass. Godkjente 7-6-4 hjemme på Riverside, men variable 2-2-2 på de seks siste seriekampene.

Formsterke Preston er uten tap på sine ti siste seriekamper (6-4-0) og har klatret voldsomt på tabellen i denne perioden. Ligger på 10. plass med totalt 51 poeng og har kun fire poeng opp til Bristol City på den meget viktige 6. plassen. Totalt 7-2-8 på bortebane, men har faktisk vunnet de fem siste bortekampene. Darnell Fisher soner karantene.

1-0 og 0-0 i de to siste tilsvarende på Riverside. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

6. Nottingham Forest - Aston Villa
Meget viktig kamp i den knallharde bataljen om playoffplassene. Nottingham Forest ligger på 8. plass med 53 poeng og har kun to poeng opp til Bristol City på 6. plassen. Tok sin fjerde strake hjemmeseier da Hull ble slått 3-0 på City Ground lørdag. Bunnsolide 10-4-4 på hjemmebane, men kun tre av lagets 18 bortekamper er vunnet (3-10-5). Toppscorer Lewis Grabban og Matty Cash er begge usikre. Forsvarspilleren Jack Robinson soner sin andre av to kampers karantene.

Aston Villa var blant de største favorittene til direkte opprykk før sesongen, men har skuffet. Steve Bruce fikk sparken i fjor høst og nye Dean Smith har brukt tid på å få sving på laget. 1-0 borte mot Birmingham i derbyet søndag og sju poeng på de tre siste seriekampene, gjør at håpet om playoff lever for Aston Villa. Ligger på 9. plass med totalt 51 poeng og har fire poeng opp til Bristol City på 6. plass. Må prestere bedre på bortebane i avslutningen for å nå playoff. 5-7-6 er for svakt på reisefot.

2-1 i sesongen 2016/17, mens Villa vant 1-0 på City Ground i fjorårssesongen. HB.

7. Derby - Stoke
Etter kun å ha tatt ett poeng på fire seriekamper, har det blitt fire poeng på de to siste for Frank Lampards Derby. Laget har variert stort sett gjennom hele sesongen, Ble forbigått av Bristol City tirsdag kveld, men seier i kveld gir laget tilbake den viktige 6. plassen. Kun to plussmål totalt dokumenterer at laget har variert betydelig. Er klart best hjemme og kun tre hjemmekamper er tapt hittil (9-6-3).

Stoke har i likhet med Swansea ikke vært i nærheten av å ta seg tilbake til Premier League på første forsøk etter nedrykket i fjorårssesongen. Ligger helt nede på 16. plass med sine 45 poeng, men har uansett hele tolv poeng ned til Rotherham under streken. Samtidig er det for langt opp til playoff. Fire av de fem siste seriekampene har endt med poengdeling. Kun to kamper er vunnet borte, på den annen side har laget kun fem tap borte. Hele 11 av Stokes bortekamper har endt med poengdeling.

Derby jakter playoff, men møter et lag som tross sin beskjedne tabellposisjon er vanskelige å slå. H.

8. Birmingham - Millwall
Birmingham hadde for alvor meldt seg på i playoffkampen dersom de hadde vunnet byderbyet mot Aston Villa søndag. Det endte istedenfor med 0-1 tap. Dermed ble Birmingham stående på 50 poeng og har fem poeng opp til Bristol City på 6. plass. Etter en god periode er tre av de fem siste seriekampene tapt. Totalt 6-8-4 på hjemmebane. Innlånte Gary Gardner måtte stå over mot Aston Villa, men er tilbake onsdag.

Millwall har slitt i bunnstriden stort sett gjennom hele sesongen, men søndag skal laget likevel spille kvartfinale i FA-cupen hjemme mot Brighton og da kan faktisk laget ta seg til semifinale. På den annen side er laget veldig avhengig av flere poeng i serien. Ligger ett poeng foran Rotherham på direkte nedrykk og har ikke levert rare greiene på bortebane denne sesongen (2-4-12).

Det er verd å merke seg at de to siste tilsvarende begge har endt med borteseier. Men Millwall tenker kanskje mest på kommende helgs kvartfinale i FA-cupen? H.

9. Queens Park Rangers - Rotherham
En elendig start på sesongen, så en veldig flott periode sent på høsten for QPR. Som dog i det siste har falt i form igjen. Men slo Leeds 1-0 hjemme tredje sist og står med totalt 43 poeng og har dermed ti poeng ned til kveldens motstander Rotherham som ligger tredje sist og på direkte nedrykksplass. 8-3-7 totalt hjemme på Loftus Road for QPR. Grant Hall må sone karantene onsdag.

Rotherham ligger altså på den øverste nedrykksplassen med sine 33 poeng. Hele 26 av disse poengene er tatt på hjemmebane og Rotherham er det eneste laget i Championship som har tilgode å vinne på bortebane denne sesongen (0-7-11). Det er dog kun ett poeng opp til Millwall på sikker plass. Og verd å merke seg er at laget har spilt uavgjort i tre av de fire siste bortekampene. Midtbanespilleren Will Vaulks starter sin første av tre kampers karantene.

4-2 og 5-1 i de to siste tilsvarende på Loftus Road. HU.

10. Dynamo Kiev - Chelsea
Dynamo Kiev står foran en meget vrien oppgave torsdag kveld etter å ha tapt 0-3 i London forrige torsdag. Dynamo Kiev fikset 2-2 borte mot Olympiakos i den første åttedelsfinalen og vant 1-0 i returmøtet hjemme. Etter to og en halv måneds vinterpause startet den ukrainske serien opp igjen 25. februar. 5-0 hjemme mot Zorya Luhansk, 2-1 borte mot Desna og 4-0 hjemme mot Arsenal Kyiv er det blitt på de treførste seriekampene i 2019. Det skiller likevel sju poeng opp til serieleder Shaktar Donetsk etter 21 serierunder. Benjamin Verbic er tilbake etter karantene, dog må Vitaliy Buyalski sone for gule kort.

Chelsea måtte nøye seg med ett poeng i søndagens seriekamp hjemme mot Wolverhampton og er dermed fortsatt på 6. plass i serien. Men både Tottenham og Manchester United tapte sine kamper, så Chelsea er med for fullt i kampen om topp fire. Tre poeng skiller opp til Arsenal på 4. plass og Chelsea har også en kamp tilgode. 8-1-5 totalt på bortebane i Premier League. Tre ettmålsseire og en uavgjort på de fire øvrige bortekampene i Europa League denne sesongen. Chelsea har ingen fravær av betydning.

Det endte 0-0 i Kiev da lagene sist møttes i Ukraina. Det var i gruppespillet i Champions League sesongen 2015/16. UB.

Klikk her for å levere din tippekupong

11. Arsenal - Rennes
Til tross for at Arsenal tok ledelsen 1-0 allerede etter tre minutter i det første oppgjøret sist torsdag, endte de opp med å tape 1-3. Arsenal presterte som kjent også å tape 0-1 borte for Bate Borisov i den første 16-delsfinalen, men snudde som ventet hjemme på Emirates og vant greit 3-0. Viser også solid form i Premier League om dagen og har tatt tretten poeng på de fem siste seriekampene etter at de slo Manchester United 2-0 hjemme på Emirates søndag. Tok seg opp på 4. plass med den seieren med sine totalt 60 poeng. Arsenal tok seg til semifinale i Europa League i fjorårssesongen, men røk da ut mot Atletico Madrid. Manager Unai Emery er godt vant til suksess i Europa League, han ledet Sevilla til tre strake titler i perioden 2014-16. Sokratis soner karantene etter å ha blitt utvist sist torsdag. Alexandre Lacazette er imidlertid tilbake etter å ha sonet karantene sist torsdag.

Til tross for at Rennes kun klarte 3-3 hjemme mot Real Betis i den første sluttspillrunden, overrasket franskmennene med å vinne returmøtet i Sevilla med 3-1 og tok seg således til åttedelsfinale. Henger brukbart med i Ligue 1 og ligger på 8. plass med 40 poeng, det er ikke mer enn sju poeng opp til Marseille på 4. plass. Er dog klart best hjemme (7-4-3), borte er ikke tallene bedre enn 4-3-6. Hamari Traore er tilbake etter karantene.

Arsenal er normalt kanonsterke hjemme og er videre med 2-0. Men franske Rennes overbeviste borte mot Real Betis i 16-delsfinalen og er ingen kastekjepp. Likevel må det være svært gode vinnersjanser for Arsenal torsdag. H.

12. Inter - Eintracht Frankfurt
0-0 i den første kampen i Tyskland forrige uke og dermed et bra utgangspunkt for Inter foran hjemmereturen. Har slitt litt i hjemlig liga den siste tiden og tre av de sju siste seriekampene er tapt. Kom seg tilbake på vinnersporet søndag med 2-0 seier hjemme mot Spal. Er blitt forbigått av Milan på tabellen og ligger på 4. plass med sine 50 poeng. Det skiller dog kun ett poeng opp til Milan på 3. plass og førstkommende søndag møtes nettopp Milan og Inter til byderby på San Siro. Asamoah og Lautaro Martinez soner begge karantener for gule kort.

Eintracht Frankfurt hadde de største sjansene i hjemmemøtet sist torsdag, men det endte altså 0-0. Fikk ikke bortemål imot og har et brukbart utgangspunkt før returmøtet. Spilte seriekamp mandag kveld og imponerte da med 3-0 seier borte mot Fortuna Düsseldorf. De fire øverste lagene i Bundesliga kvalifiserer seg til neste sesongs Champions League. Eintracht Frankfurt er på 5. plass og har kun tre poeng opp til RB Leipzig og Borussia Mönchengladbach på hhv 3 og 4. plass. 6-4-3 på bortebane i Bundesliga. Gelson Fernandez soner karantene for gule kort.

Her kan det meste skje, selv om vi tror mest på hjemmelaget. H på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Bayern München — Liverpool HUB

2. Barcelona — Lyon H

3. West Bromwich — Swansea H

4. Norwich — Hull HU

5. Middlesbrough — Preston HU

6. Nottingham Forest — Aston Villa HB

7. Derby — Stoke H

8. Birmingham — Millwall H

9. Queens Park Rangers — Rotherham HU

10. Dynamo Kiev — Chelsea UB

11. Arsenal — Rennes H

12. Inter — Eintracht Frankfurt H

432-rekker:

1. Bayern München — Liverpool HUB

2. Barcelona — Lyon H

3. West Bromwich — Swansea H

4. Norwich — Hull HU

5. Middlesbrough — Preston HUB

6. Nottingham Forest — Aston Villa HB

7. Derby — Stoke H

8. Birmingham — Millwall H

9. Queens Park Rangers — Rotherham HU

10. Dynamo Kiev — Chelsea UB

11. Arsenal — Rennes H

12. Inter — Eintracht Frankfurt HUB