Gå til sidens hovedinnhold

Midtukekupong med Champions League og Toppserien

Ukens midtukekupong går over to dager med kamper både onsdag og torsdag. Bodø/Glimts bortekamp mot Legia Warszawa innleder kupongen.

Ukens midtukekupong består av to kamper fra 1. kvalifiseringsrunde i Champions League, to kamper fra Toppserien for kvinner, tre kamper fra den skotske ligacupen og avsluttes med fem kamper fra nyvinningen European Conference League. Seks av kampene spilles onsdag, de seks øvrige spilles torsdag. Bonuspotten er på ca 1,1 mill kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 18.55.

Onsdag er det ca 250 millioner kroner i Vikinglotto-potten

1. Legia Warszawa - Bodø/Glimt
Klar fordel Legia Warszawa etter at de vant 3-2 på Aspmyra forrige onsdag. Legia Warszawa røk skuffende ut i 2. kvalifiseringsrunde forrige sesong med 0-2 tap hjemme mot Omonia Nicosia. Det ble kun spilt en kamp i kvalifiseringsrundene da, denne sesongen, denne sesongen er det hjemme/borte slik det pleier å være. Returkampen går i Warszawa neste onsdag. Den polske serien starter først opp om to uker. Legia presterte 9-3-3 på hjemmebane som regjerende seriemester i Polen.

Kampen ser du på Direktesport fra kl 19.00.

Bodø/Glimt med skuffende hjemmekamp sist onsdag og får en meget tøff oppgave med å ta seg videre til 2. kvalifiseringsrunde. Ola Solbakken og Sondre Sørli er ute med skader og tirsdag ble det også klart at viktige Fredrik Bjørkan heller ikke er med til Polen. I tillegg må Morten Konradsen sone karantene etter at han ble utvist i hjemmekampen. Har slitt på bortebane i Eliteserien den siste tiden og kun tatt ett poeng på de tre siste bortekampene.

Legia Warszawa må være en motivert favoritt i denne. Vi har klart mest tro på hjemmeseier, men det veldig mange store favoritter på midtukekupongen. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Neftchi Baku - Dinamo Tbilisi
Klar fordel Neftchi Baku etter at de vant 2-1 i Tbilisi forrige onsdag. Er utenfor sesong i Aserbadsjan der de avgjorde seriemesterskapet ved å slå Qarabag 1-0 hjemme i siste serierunde og dermed tok seg forbi nettopp Qarabag og vant serien med to poeng.

Dinamo Tbilisi er vel inne i sin sesong og ligger på 2. plass med 41 poeng, det er kun to poeng opp til serieleder Dinamo Batumi. Står med 7-0-3 på ti spilte bortekamper, men har sjelden særlige avtrykk i Europa.

Hjemmelaget bør ha grei kontroll på dette, men trenger ikke å vinne. HU.

3. LSK Kvinner - Vålerenga
De to neste kampene på midtukekupongen er begge hentet fra Toppserien for kvinner her hjemme. Fire lag har skilt seg klart ut i serien som har ti lag. LSK kvinner på 4. plass har hele 11 poeng ned til Arna-Bjørnar på 5. plass til tross for at det kun er spilt åtte serierunder. Men etter seks strake seriegull, var LSK kvinner langt unna gullet forrige sesong og endte 11 poeng bak gullvinner Vålerenga. De er neppe noen gullkandidat denne sesongen heller, til tross for at de har vunnet seks av de åtte første seriekampene. De tapte nemlig hele 0-3 hjemme mot serieleder Rosenborg for to uker siden og de røk hele 1-4 borte mot Sandviken fire dager senere.

Kampen ser du på Direktesport fra kl 19.45.

Vålerenga tok et bejublet seriegull forrige sesong på bedre målforskjell enn Rosenborg. Har i likhet med LSK kvinner vunnet seks av de åtte første seriekampene, men har også tapt mot både Rosenborg og Sandviken. Skal dog sies at laget var uheldige mot Rosenborg nest sist. Da brente Vålerenga straffe på stillingen 1-1 i sluttminuttene, og måtte se at Sara Fornes scoret seiersmålet for Rosenborg ett minutt på overtid. Søndag røk Vålerenga hele 0-3 borte mot Sandviken i Bergen. Dermed er det seks poeng opp til serieleder Rosenborg og fire poeng opp til Sandviken på 2. plass. Elise Thorsnes pådro seg et overtråkk på tirsdagens trening og er usikker, ellers skal det ikke være problemer med mannskapet for Vålerenga.

LSK kvinner anno 2021 har mistet hegemoniet i kvinnefotballen de siste sesongene. De tapte 1-3 hjemme og 2-4 borte mot Vålerenga forrige sesong. Vi tror de maks får med seg ett poeng fra kveldens kamp. UB.

4. Avaldsnes - Stabæk
Denne kampen spilles torsdag kveld. Ambisiøse Avaldsnes innledet sesongen med fire strake tap, men møtte topp fire lagene i disse kampene. De fire neste har gitt to seire og to tap. Flott 3-0 seier hjemme mot Klepp i helgens Rogalands-derby hjemme på Karmøy. Karina Sævik var blant spillerne som ble hentet foran årets sesong, men er uten scoringer foreløpig. 20 år gamle Anna Langås Jøsendal er toppscorer med fire scoringer.

Kampen ser du på Direktesport fra kl 18.00.

Vi trodde litt på nyopprykkede Stabæk hjemme mot Arna Bjørnar lørdag, men det endte med 0-3 tap. Stabæk står dermed fortsatt med kun en seier, den kom i fjerde serierunde borte mot Kolbotn (2-1 seier). 2-2 borte mot Lyn i runden etter og Stabæk ligger sist i Toppserien med kun fire poeng. Stabæk scoret hele 68 mål som vinnere av 1.divisjon i fjor, men har slitt voldsomt med å score mål denne sesongen. Ikke bare ligger de sist på tabellen, men de også scoret færrest mål med kun fem scoringer på de åtte første seriekampene.

Avaldsnes vant hjemmekampene mot Stabæk både i 2018-sesongen og 2019-sesongen. Det er dog mange store favoritter på midtukekupongen. Vi spiller H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Dundee United - Elgin City
De tre neste kampene på ukens midtukekupongen er hentet fra den skotske ligacupen. Den skotske ligacupen er delt inn i åtte grupper a fem lag, der lagene spiller mot hverandre en gang. Vinneren av hver gruppe går til kvartfinale.

Premiership-laget Dundee United innledet gruppespillet med 1-0 seier borte mot Kelly Hearts lørdag. Kom på andreplass i sin gruppe forrige sesong, to poeng bak gruppevinner St. Johnstone.

Elgin City med 0-1-tap i åpningskampen hjemme mot Arbroath etter baklengsmål ti minutter før slutt. Gjestene holder til League Two i Skottland som er nivå fire. Endte på 3. plass forrige sesong, men hadde hele 16 poeng opp til vinneren Queens Park.

Ikke lett å argumentere for annet enn hjemmeseier i denne og Dundee United er da også midtukekupongens største favoritt. H.

6. Arbroath - East Fife
Den skotske ligacupen er delt inn i åtte grupper a fem lag, der lagene spiller mot hverandre en gang. Vinneren av hver gruppe går til kvartfinale.

Championship-klubben Arbroath åpnet den skotske ligacupen med 1-0-seier borte mot Elgin City etter scoring ti minutter før slutt. Endte på 2. plass i sin gruppe forrige sesong med ni poeng, kun to poeng bak gruppevinner Ross County. I seriespillet endte Arbroath på 7. plass med brukbare 5-6-3 på hjemmebane.

East Fife endte på sjetteplass i League One forrige sesong, men hadde meget svake 3-0-8 på bortebane da. East Fife åpner gruppespillet med denne kampen onsdag kveld. Endte nest sist i sin gruppe forrige sesong etter tre tap og kun en seier.

Arbroath får vår fulle tillit. H.

7. Queen's Park FC - Motherwell
Den skotske ligacupen er delt inn i åtte grupper a fem lag, der lagene spiller mot hverandre en gang. Vinneren av hver gruppe går til kvartfinale.

Queens Park FC rykket opp fra League Two til League One foran denne sesongen. Var helt overlegne med 54 poeng på 22 spilte kamper og hadde hele 14 poeng ned til Edinburgh City på 2. plass. Flotte 8-2-1 på hjemmebane da. Åpnet gruppespillet med 1-0 seier borte mot Queen Of The South lørdag.

Motherwell holder til i Premiership, der de har endt på nedre halvdel de seks siste sesongene. Endte på 45 poeng forrige sesong og hadde anstendige 6-6-7 på 19 spilte bortekamper.

Ikke utenkelig at Queens Park kan få med seg ett poeng i denne. UB.

8. NSI Runavik - FC Honka
De fem siste kampene på ukens midtukekupong er alle hentet fra nyinnstiftede European Conference League og det er snakk om returmøter i 1. kvalifiseringsrunde.

Konkurransen starter fra 2021–22-sesongen, og vil fungere som det nederste nivået i den eksisterende UEFA Europa League-konkurransen, som skal reduseres fra 48 til 32 lag i gruppespillet. Konkurransen vil først og fremst bestå av lag fra lavere rangerte UEFA medlemsforbund. [1] Ingen lag kvalifiserer seg direkte til gruppespillet; noen av lagene blir lag som er slått ut av kvalifiseringen i Europa League og Mesterligæn, noen kommer fra kvalifiseringen til Conference League og dessuten kommer de åtte gruppetreerne fra gruppespillet i Europa League (kilde Wikipedia).

Bra utgangspunkt for færøyiske NSI Runavik etter 0-0 i Finland i første møtet. De endte på 2. plass i hjemlig liga forrige sesong, seks poeng bak serievinner HB Torshavn. Etter halvspilt sesong nå ligger de på 4. plass med 27 poeng og har hele 14 poeng opp til serieleder Klaksvik, men kun fire poeng opp til Vikingur Gota på 2. plass. Fine 4-3-1 på hjemmebane.

Finske Honka endte på 4. plass i Veikaukausliiga forrige sesong og leverte 4-6-1 på bortebane da. Innledet klart svakere denne sesongen og ligger på 8. plass med kun 13 poeng etter 12 spilte seriekamper. Svake 2-1-4 på bortebane.

Honka blir stor favoritt på midtukekupongen, men er ingen gitt vinner. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

9. Sligo Rovers - Hafnarfjordur
Irske Sligo Rovers tapte 0-1 i første møtet på Island og har et lønnlig håp om å snu til avansement i hjemmereturen. Kjemper på i toppen i irsk Premier Division, der laget er ett av tre lag som topper med 38 poeng. Godkjente 4-3-2 på hjemmebane.

Islandske Hafnarfjordur endte på 2. plass forrige sesong med 36 poeng og var åtte poeng bak serieleder Valur Reykjavik i det som ble en amputert sesong grunnet coronapandemien. Har innledet vesentlig svakere denne sesongen og ligger faktisk fjerde sist med kun 12 poeng etter 11 spilte seriekamper. Svært beskjedene 2-0-4 på seks spilte bortekamper.

Sligo Rovers taper neppe hjemmereturen. HU.

10. Puskas Akademia - Inter Turku
Puskas Academia var 20 poeng bak den suveren vinneren Ferencvaros i den ungarske serien forrige sesong, men det holdt likevel til sølv. Solide 11-2-4 på hjemmebane da og har et godt utgangspunkt foran hjemmereturen etter 1-1 i Finland i det første møtet.

Finske Inter Turku endte på 2. plass i hjemlig liga forrige sesong med 41 poeng og endte sju poeng bak serievinner HJK Helsinki. Leverte moderate 3-4-4 på bortebane da. Ligger også på 3. plass denne sesongen med 22 poeng på 11 spilte kamper, men har ikke levert spesielt bra på bortebane denne sesongen heller (2-0-3 hittil).

Vi tror klart mest på hjemmeseier. H.

11. Bohemians Dublin - Stjarnan
Irske Bohemians endte på en klar 2. plass i fjorårets amputerte sesong i Premier Division med 37 poeng på 18 spilte seriekamper. Hadde 11 poeng opp til serievinner Shamrock Rovers, men også 11 poeng ned til Dundalk på 3. plass. Ikke vært like bra denne sesongen og ligger på 5. plass med 30 poeng og har åtte poeng opp til toppen. Brukbare 6-1-3 på de ti første hjemmekampene. Har et bra utgangspunkt foran hjemmereturen etter 1-1 på Island i det første møtet.

Stjarnan endte på 3. plass i fjorårets amputerte sesong i den islandske toppserien. Leverte da fine 5-3-1 på åtte spilte bortekamper. Klart svakere start denne sesongen og ligger på 8. plass med 13 poeng på 12 spilte kamper. Beskjedne 1-3-2 på seks spilte bortekamper.

Det må være klar fordel irske Bohemians i dette returoppgjøret. H.

12. Breidablikk - Racing FC Union Luxembourg
Det er sjelden kost å ha med tre islandske lag på en tippekupong. Breidablikk snudde 0-2 til 3-2 seier i bortemøtet i Luxembourg forrige uke og har et flott utgangspunkt foran hjemmereturen. Endte på 4. plass i fjorårets amputerte sesong og ligger på en flott andreplass denne sesongen med 22 poeng på 11 spilte kamper. Solide 5-0-1 på seks spilte hjemmekamper.

Racing FC Union Luxembourg endte på 4. plass i den hjemlig luxembourgske serien forrige sesong med 54 poeng og var med 14 poeng bak serievinner Fola Esch. Leverte brukbare 9-5-1 på bortebane. Årets sesong er ikke startet.

Breidablikk skal ha meget gode vinnersjanser også i hjemmereturen. H.

96-rekker:
1. Legia Warszawa - Bodø/Glimt HU

2. Neftchi Baku - Dinamo Tbilisi HU

3. LSK Kvinner - Vålerenga UB

4. Avaldsnes - Stabæk H

5.Dundee United - Elgin City H

6. Arbroath - East Fife H

7. Queen's Park - Motherwell UB

8. NSI Runavik - FC Honka HUB

9. Sligo Rovers - Hafnarfjördur HU

10. Puskas Akademia - Inter Turku H

11. Bohemians Dublin - Stjarnan H

12. Breidablik - Racing FC Union Luxembourg H

432-rekker:
1. Legia Warszawa - Bodø/Glimt HUB

2. Neftchi Baku - Dinamo Tbilisi HU

3. LSK Kvinner - Vålerenga UB

4. Avaldsnes - Stabæk HUB

5.Dundee United - Elgin City H

6. Arbroath - East Fife H

7. Queen's Park - Motherwell UB

8. NSI Runavik - FC Honka HUB

9. Sligo Rovers - Hafnarfjördur HU

10. Puskas Akademia - Inter Turku H

11. Bohemians Dublin - Stjarnan H

12. Breidablik - Racing FC Union Luxembourg H