Denne ukens midtukekupong består av seks kamper fra Champions League og seks kamper fra Championship. Bonuspotten er på ca. 400.000 kr. Innleveringsfristen er onsdag kl. 20.40.

1. Manchester City - Sevilla
Med kun en baklengs og 11-1 på fem kamper skulle man tro at Manchester City sto med mer enn elleve poeng. Men to av kampene har endt 0-0 borte mot Sevilla og FCK. Likevel er avansementet allerede sikret, og det er samme er gruppeseieren hvor de har tre poeng ned til Dortmund som ligger på en andreplass med åtte poeng med dårligere innbyrdes enn Manchester City. Det finnes dog noen skyer på himmelen også for Manchester City, hvor de fem siste i serie og cup viser 2-2-1 etter uavgjort i begge de to siste CL-kampene samt tap 0-1 borte for Liverpool i Premier League. I tillegg har de strevd med en skade på toppscorer Erling Braut Haaland den siste tiden, og etter at han ble byttet ut etter 45 minutter borte mot Dortmund (0-0) sto han over den siste seriekampen mot Leicester som likevel ble vunnet knepent 1-0 etter en scoring av Kevin De Bruyne. Heller ikke til dette oppgjøret er Erling Braut Haaland med i troppen, og man får bare håpe at det ikke er noe alvorlig for den absolutte toppscoreren til Manchester City.

Spanske Sevilla har slitt i hele år. Ikke bare her i Champions League hvor de dog klarer å ta tredjeplassen (de har fem poeng og bedre innbyrdes enn FCK på to), men særlig i La Liga hvor de faktisk ligger under nedrykksstreken etter tolv kamper. I Champions League har de vist seg ganske sjanseløse med 0-4 borte mot Manchester City, 0-0 borte mot FCK, 1-4 hjemme mot Dortmund og 1-1 borte mot Dortmund før de endelig fikk sin første seier med 3-0 hjemme over FCK sist. Den sikret de også tredjeplassen, og nå blir denne siste kampen mer en tiltrengt avslappende opplevelse for spillerne enn en sportslig utfordring hvor de kan spille med ganske så lave skuldre.

Manchester City mangler sin spydspiss her, men da kan kanskje Alvarez få skinne på topp. Et ganske så slitent og slapt Sevilla bør ikke by på nevneverdige problemer. H.

2. FC København - Borussia Dortmund
Langt fra noe hyggestund i Champions League enn så lenge for FCK som ligger helt nederst med to poeng. De har ikke klart å score et eneste mål på de fem første, og to ganger 0-0 hjemme mot Sevilla og Manchester City er det eneste de har klart å utrette. Nå har de egentlig ingenting å tape, for de har uansett ikke noe mulighet til å ta igjen Sevilla som ligger på tredje med fem poeng men har bedre innbyrdes enn danskene etter at de slo FCK 3-0 nå i den siste kampen. FCK sliter veldig også hjemme i Superligaen hvor de ligger helt nede på en 6.plass ti poeng bak teten.

Borussia Dortmund begynner å komme i slag nå, og i denne gruppa er jo det meste allerede avklart. For Borussia Dortmund tar uansett andreplassen de, hvor de med åtte poeng har tre poeng opp til Manchester City (bak på innbyrdes) og tre poeng ned til Sevilla (foran på innbyrdes). Dermed er det bare å spille med lave skuldre, og det kan bety en åpen og offensiv affære. De viser klart stigende form med seire over Stuttgart (5-0) og Eintracht Frankfurt (2-1) i serien, samt at de klarte å holde Manchester City til uavgjort 0-0 på hjemmebane i den siste kampen i Champions League.

Ingen av lagene har noe å spille for her i siste runde, men vi tror rett og slett at Borussia Dortmund har et bedre lag enn det danskene har for øyeblikket. B.

3. Chelsea - Dinamo Zagreb
Chelsea klarte å slå Milan i begge oppgjørene med 3-0 og 2-0, og dermed har de allerede sikret seg gruppeseieren foran denne siste kampen mot Dinamo Zagreb. For Chelsea står med ti poeng, mens Milan på plassen bak har hentet sju. Salzburg på tredje har seks, men de kan uansett ikke hente igjen Chelsea som har gjort det klart bedre i Champions League enn hjemme i Premier League. Det sies jo at en dårlig generalprøve gjør en bra premiere, og etter svake 1-4 borte mot Brighton sist bør det i såfall kunne bety en bra prestasjon her. Noe usikkert er det hva de starter med her da de allerede har vunnet gruppa, men de skal uansett ha gode muligheter.

Dinamo Zagreb er klart best når de spiller på hjemmebane i Kroatia, og alle deres fire poeng har kommet der etter at de slo Chelsea 1-0 og spilte 1-1 mot Salzburg. Den siste kampen sist endte med et klart tap 0-4 for Milan, og da ser man også at formen er klart negativ. Her på bortebane har de tapt begge sine kamper etter 0-1 mot Salzburg og 1-3 for Milan. Heller ikke de hadde noen god oppladning foran denne kampen når de røk 0-1 borte mot Osijek, men de hadde nok alt fokus her foran denne hvor en seier og tre poeng er det eneste som kan gi mulighet til å ta tredjeplassen fra Salzburg som akkurat nå er to poeng foran med seks poeng.

Dinamo Zagreb slo Chelsea hjemme, men selv om Chelsea ikke har noe å spille for her kan ikke Dinamo Zagreb ligge såpass bakpå som de liker å gjøre. Det bør Chelsea utnytte, og vi spiller en H.

4. Milan - Salzburg
Milan tar imot Salzburg i det som blir en finale i kampen om avansement. For foran den siste runden ligger Milan på andreplass med sju poeng, men Salzburg ligger bare poenget bak med sine seks. Chelsea i tet har ti poeng, og etter at Milan tapte begge oppgjørene mot de med til sammen 0-5 har de uansett ingen sjanse på å snappe førsteplassen fra de. Det endte 1-1 i bortemøtet i Østerrike, men Milan viste bra moral når de slo Dinamo Zagreb hele 4-0 borte sist i en kamp de måtte vinne. De klarer seg med uavgjort her, og det er greit å ha med i bakhodet.

Salzburg begynte gruppespillet meget bra med uavgjort mot både Milan (1-1) og Chelsea (1-1) før de slo Dinamo Zagreb 1-0 på hjemmebane. Men så ble det bare 1-1 borte i Kroatia før de tapte 1-2 borte mot Chelsea sist. Dermed har de seks poeng, og det betyr at de må ta en seier her i Milano for å ta seg videre. Med uavgjort vil de være sikker på å ta tredjeplassen, mens en seier altså vil gi en andreplass og sluttspill. Dermed bør de egentlig bare trøkke til, og ser man på formen i den hjemlige serien vet de hvor målet står med 30 mål på 14 kamper.

Milan klarer seg med uavgjort her, mens Salzburg må vinne for å klare andreplassen. Italienske lag gjør gjerne ikke mer enn de må, og dermed må vi faktisk dekke opp med HU.

5. Juventus - PSG
Det har vært et grusomt gruppespill for Juventus som har gått fra skuffelse til skuffelse. De kom skjevt ut allerede fra start hvor de tapte 1-2 borte mot PSG og med samme sifre hjemme mot Benfica. Så slå de Maccabi Haifa 3-1 hjemme før den kanskje største skuffelsen kom med 0-2 borte mot Maccabi Haifa i en kamp de egentlig var ganske tafatte. Når de også slapp inn fire mål på 50 minutter borte mot Benfica sist så røk alle muligheter til å ta seg videre selv om de kom seg litt tilbake på slutten i det som endte med tap 3-4. Kun tre poeng etter fem kamper er utrolig skuffende, men de ligger fortsatt på tredjeplassen som de tar så lenge de ikke får mindre poeng i siste runde enn Maccabi Haifa (Juventus har seks plussmål å gå på). Hjemme i Serie A har det gått mye bedre nylig, hvor de har slått både Torino (1-0), Empoli (4-0) og Lecce (1-0) i de tre siste uten baklengs.

PSG leder tabellen, men med 3-2-0 og elleve poeng er det langt fra avgjort hvem som tar hjem gruppeseieren. For de slet mot Benfica i både hjemme og bortekampen, og etter 1-1 i begge de to ligger også Benfica på 11 poeng hvor PSG bare har fire plussmål å gå på. Uansett er de begge klare for sluttspill, og selve formen er det lite å ta PSG på selv om man ofte krever mye fra de med tanke på den enorme stallen de har. Scoringsformen i det siste er det ingenting å si på, for etter hele 7-2 borte mot Maccabi Haifa og 4-3 hjemme mot Troyes i serien sist er den meget het, mens det er defensivt det kanskje skorter mest for øyeblikket. Totalt i Ligue 1 har Mbappe, Neymar og Messi scoret til sammen 28 mål på 13 kamper, mens her i Champions League har de stått for 12 mål på fem kamper for PSG. Enorme tall over hele linja der altså.

PSG slo Juventus 2-1 hjemme, og de ønsker nok å sikre seg gruppeseieren i siste kamp, Juventus tar mest sannsynlig tredjeplassen, men helt sikre kan de ikke være uten tre poeng her. Det blir en B, for med den angrepstrioen på topp blir pariserne vanskelig å stoppe.

6. Maccabi Haifa - Benfica
Israelske Maccabi Haifa har tapt fire kamper og vunnet bare en, men likevel er de for fullt med i kampen om en 3.plass som gir Europe League-sluttspill. De tre første kampene ble tapt ganske klart mot Benfica (0-2), PSG (1-3) og Juventus (3-1). Deretter slo de Juventus 2-0 hjemme, noe som faktisk betyr at de ligger a poeng Juventus på innbyrdes selv om de igjen tapte hele 2-7 borte mot PSG igjen sist. Dermed kan de ta tredjeplassen med både seier eller uavgjort her, men mye avhenger av hvordan Juventus gjør det i sitt møte mot PSG på hjemmebane.

Benfica har levert meget bra i dette gruppespillet, og de er allerede sikret avansement videre med elleve poeng etter fem kamper hvor de bare ligger målforskjellen bak PSG. Særlig har kampene mot PSG vært meget gode, for det ha klart å holde stjerneklubben til 1-1 i begge oppgjørene. De har også slått Juventus både hjemme og borte, og de tok seg også greit av Maccabi Haifa i den aller første gruppespillskampen. Sist avgjorde de den meget viktige hjemmekampen mot Juventus med 4-3, selv om Juventus yppet seg på slutten med to kjappe reduseringer. Nå har ikke Benfica tapt på hele 27 kamper hvis man inkluderer både serie, cup, E-cup og treningskamper. Det er enormt imponerende.

Benfica jakter fortsatt gruppeseieren, og vil nok trøkke til her. Maccabi Haifa søker dog fortsatt tredjeplassen, og de slo tross alt Juventus ganske enkelt 2-0 i den forrige hjemmekampen. Vi synes ikke denne er like enkel som det virker på papiret og vi setter B på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Birmingham - Millwall
Birmingham har egentlig vært et ganske positivt innslag hittil i år, og 5-3-2 på de ti siste viser at de ikke er så ustabile som de til tider var i fjor. En 12.plass med 23 poeng er fem poeng unna playoff, men det er heller ikke mer enn fire poeng ned til nedrykk. Dermed ligger de midt i mellom enn så lenge, så får man se hvilken vei de velger å gå. 2-0 hjemme over QPR sist viste iallfall styrke, og det var deres fjerde hjemmekamp på rad uten tap (2-2-0). Totalt står de med tolv poeng på åtte hjemmekamper, hvor 10-6 i målforskjell ikke er så aller verst.

Millwall er på niende med 26 poeng. Men de aller fleste poengene blir tatt hjemme på The Den hvor de har hentet 21 av de 26. Kun fem poeng er altså hentet her på bortebane, og på åtte kamper betyr det at de har den nest dårligste borteformen i serien. Dermed plages de med akkurat det samme problemet som de gjorde i fjor. Sist kom det nok et bortetap med 0-1 for Huddersfield, og det satte en stopper for en fire kamper lang seiersrekke.

Millwall er enormt natt og dag når de kommer til hjemme/borte. Nå er det bortekamp mot Birmingham som egentlig har levert jevnt over ok, og det er vanskelig å se Millwall klare mer enn maks uavgjort her. HU.

8. Burnley - Rotherham
I en serie hvor det føles som alle slår alle har Burnley etterhvert skilt seg ut som ett av lagene som er jevnt over stabilt gode. Det går langt mellom de skikkelig dårlige kampene, og selv om de sjeldent utklasser motstanderen tar de poeng jevnt og trutt. Nå har de fått en enormt bra rekke på hele 15 strake kamper uten tap, og i en serie som Championship er det meget sjeldent. Nå har de 5-1-0 på de seks siste, og tabelledelsen må sies å være fullt fortjent hvor de nå leder med 35 poeng, to poeng foran Blackburn og tre poeng foran Sheffield United som begge to er mye mer ustabile enn det Burnley er. Hjemme står de med 19 poeng på ni kamper, og noe som også er klart innafor.

Rotherham står med 2-3-4 siste sju, og etter den fine borteseieren de fikk over Stoke (0-1) fjerde sist har de ikke klart å følge opp med tap hjemme for Hull (3-4), en uavgjort borte mot Coventry (2-2) og tap borte mot Cardiff (0-1) sist. En 13.plass er de nok likevel ganske fornøyde med, men med bare tre poeng ned til Wigan under streken kan de ikke sole seg for lenge i glansen. Borte er de relativt svake med sju poeng på åtte kamper.

Det er sjeldent noe er sikkert i Championship, men vi har en god følelse på at Burnley fortsetter formen med en seier her. H.

9. Cardiff - Watford
Det er varierende spill som kommer fra Cardiff sin side, og det går gjerne litt i bølger. Sist var det tilbake igjen på plussiden med seier 1-0 hjemme over Rotherham etter at de fikk seg tre strake tap mot Swansea, QPR og Coventry. En 17.plass med 21 poeng gjør at de fortsatt kjenner pusten fra lagene under nedrykksstreken. Det er helt klart fremover på banen de har hatt de største problemene, og deres 13 mål er klart færrest av alle i Championship. En noe bedre defensiv berger noe, men de kommer seg aldri opp på øvre halvdel uten at de får i gang noe målproduksjon. Her hjemme viser problemet seg meget godt, hvor de kun har sluppet inn fire mål på åtte kamper, men likevel "bare" står med 14 poeng.

Watford rykket ned fra Premier League etter forrige sesong, og det har slitt litt med å finne sin plass i Championship. På det beste har de levert meget bra, men det har vært ujevnt, og selv om raden nå viser tre seire på de fire siste ligger de fortsatt nede på en 8.plass med 26 poeng. Kanskje har 4-0 hjemme over Luton og 1-0 borte over Wigan sist startet en flott bølge for Watford, men vi vil se noe mer over tid før vi kjøper det helt. Ti poeng på ni bortekamper er helt greit, men absolutt ikke mer.

En av kupongens mest åpne kamper hvor Cardiff ikke slipper inn mål men heller ikke skaper mye selv. Watford har vunnet de to siste uten baklengs, og vi er rett og slett usikre. En ganske klar HUB er eneste utvei.

10. Huddersfield - Sunderland
Helt nederst i bunnen av Championship finner vi Huddersfield. De har hentet 15 poeng på 16 kamper, og det altså bare et halvår etter at de var ytterst nære å rykke opp til Premier League. Det viser hvor små marginene er, og hvor tett og jevn denne ligaen egentlig er. Nå må de i stedet fokusere på å hente inn de fire poengene de har opp til Stoke over streken, så de ikke rykker ned til League One. De tok en viktig seier 1-0 hjemme over Millwall sist, og med fire poeng på de to siste (0-0 mot Middlesbrough nest sist) har de allerede fått hjulene i gang. 2-2-2 siste seks er ok, og hele 13 av deres 15 poeng er tatt her hjemme.

Sunderland har en mye verre rad. Kun en seier på de åtte siste er svakt, og 1-4-3 gir ikke så altfor mye poeng i banken. Men de fikk en bra "nykommer"-start på sesongen, og ligger fortsatt på en 16.plass med 21 poeng. To poeng skiller ned til streken, og borteformen deres er helt på det jevne med elleve poeng på ni kamper. 1-1 borte mot Luton sist var ok, men de sliter med å avgjøre kampene.

Huddersfield virket å ikke være restituert etter skuffelsen i mai, og fikk en fryktelig start. Nå har de kommet mer og mer, og her hjemme har de faktisk levert ganske så greit. Vi tror ikke de taper her, men dekker opp med HU.

11. Norwich - QPR
Norwich slo tilbake med en seier 3-1 over Stoke sist, etter at de fikk en skikkelig nedtur med seks kamper uten seier og 0-2-4. Heldigvis hadde de en ganske så feilfri start på sesongen, slik at de på tross av den elendige perioden fortsatt henger ganske så godt med på en 5.plass med 28 poeng. Offensivt gjør det det bra med 20 scoringer, og hvis de klarer å få skikk på forsvarsspillet bør de fortsatt være en av kandidatene til å klare opprykk. Nå er de fem poeng bak Blackburn på andreplass, mens dagens motstander QPR ligger på plassen over de på tabellen med 30 poeng. 17 poeng etter ni hjemmekamper er ganske godkjent.

QPR står med 30 poeng på fjerdeplass. De tapte 0-2 borte for Birmingham sist, noe som var deres andre bortetap på rad etter 1-3 for Luton nest sist. Formen er bra med 5-0-2 siste sju, men to strake bortetap gjør oss skeptiske. 13 poeng etter ni bortekamper er ganske så midt i haugen, og Stefan Johansens mannskap har vist seg merkbart bedre på eget gress.

Norwich slo tilbake sist, og bør være greie favoritter her mot QPR. Vi må likevel dekke opp med HU siden Norwich ikke akkurat har vært i toppslag den senere tiden.

12. Wigan - Stoke
Nyopprykkede Wigan begynte ganske ok før de virkelig har møtt veggen nå i det siste. Hele seks tap på de sju siste er svakt, hvor de nå kommer hit med fire strake tap. 0-1 hjemme mot Watford sist var i seg selv ikke så ille, men når det bunkrer seg og tap på tap så blir det til slutt en tung byrde. Nå har de havnet under streken med 19 poeng, og her hjemme er de nå det aller dårligste laget Championship med seks poeng på ni kamper.

Stoke er ikke så bedre de, for en 21.plass med 19 poeng gjør at de så vidt ligger foran Wigan på målforskjell. Og det er nok en enda større skuffelse for deres del, for Stoke har brukt å ligge på den øvre halvdelen av tabellen. Men nå er det svak form også her, hvor de tre siste alle er tapt mot Rotherham (0-1), Coventry (0-2) og Norwich (1-3). Elleve av poengene er likevel tatt her på bortebane, og det gjør at de på akkurat den statistikken ikke gjør det så aller verst.

Wigan er det dårligste hjemmelaget i serien, mens Stoke faktisk trives helt ok på reisefot. Men lagene har begge tapt de tre siste slik at formen er skral hos begge to. Vi må dekke opp, og spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Manchester City - Sevilla H

2. FC København - Borussia Dortmund B

3. Chelsea - Dinamo Zagreb H

4. Milan - Salzburg HU

5. Juventus - PSG B

6. Maccabi Haifa - Benfica B

7. Birmingham - Millwall HU

8. Burnley - Rotherham H

9. Cardiff - Watford HUB

10. Huddersfield - Sunderland HU

11. Norwich - QPR HU

12. Wigan - Stoke UB

Sportspills 432-rekker:
1. Manchester City - Sevilla H

2. FC København - Borussia Dortmund B

3. Chelsea - Dinamo Zagreb H

4. Milan - Salzburg HU

5. Juventus - PSG B

6. Maccabi Haifa - Benfica HUB

7. Birmingham - Millwall HU

8. Burnley - Rotherham H

9. Cardiff - Watford HUB

10. Huddersfield - Sunderland HU

11. Norwich - QPR HU

12. Wigan - Stoke HUB