Ukens midtukekupong består av sju kamper fra åttedelsfinalene i den engelske ligacupen, en kamp fra Championship, to kamper fra skotsk Premiership og to kamper fra engelsk National League som begge dessverre blir trukket. Bonuspotten er på ca 950 000 kr. Innleveringsfristen er tirsdag kl 20.40. Fem av kampene spilles tirsdag kveld, de resterende fem spilles onsdag kveld.

1. Newcastle - Bournemouth
Engelsk ligacup, åttedelsfinale. Denne spilles tirsdag kveld.

Newcastle er en joker i leken denne sesongen, og man kan ikke si mye negativt om formen de har vist nå i det siste. For de har stengt igjen døra bakover, og når de også har begynt å score mål fremover blir de skumle i siste halvdel av sesongen. Nå er de helt oppe på en tredjeplass med 30 poeng, kun to poeng bak Manchester City på andre. Det er nesten litt i overkant, men med en rad som viser 7-3-0 siste ti har de virkelig levert varene. De slo Chelsea 1-0 i sin siste hjemmekamp i serien, mens de slet mye mer i ligacupen hvor de måte ha straffer for å slå ut Crystal Palace etter målløse 0-0 etter 90 minutter. Deres første runde ble knapt vunnet 2-1 borte over Tranmere. 18 poeng på åtte hjemmekamper i serien, med kun fem baklengs.

Bournemouth klarte å avslutte før oppholdet med en fin 3-0 seier hjemme over Everton. Etter stygge 0-0-4 på de fire foregående passet det bra, og det skapte også en velbehøvelig luke på tre poeng ned til streken fra deres 14.plass i Premier League. Etter å ha vært nedrykksdømte av så og si alle før sesongen får det sies å være klart godkjent selv om de har sluppet inn hele 32 mål. Fine 4-1 hjemme over Everton i den forrige runden her i ligacupen, mens de tok en knepen seier på straffespark borte mot Norwich i deres første kamp.

Newcastle var enormt gode før VM-pausen. Det er mange store favoritter på midtukekupongen, så vi tar med en halvgardering i denne. HU.

2. MK Dons - Leicester
Engelsk ligacup, åttedelsfinale. Denne spilles tirsdag kveld.

MK Dons er nede i League One hvor de strever med å holde hodet over vannet og unngå nedrykk. For med sine 18 poeng på 21 kamper er de under streken akkurat nå, selv om de nylig tok en meget pen 2-0 seier borte over Portsmouth. Det var deres første seier på seks kamper i serien, og kanskje fikk den senket skuldrene noe. Det er statistikken her hjemme som har vært den verste utfordringen, hvor de bare har klart å hente fem poeng på elleve forsøk. Men det har ikke hindret de i å slå Sutton og Morecambe her i ligacupen, hvor de også imponerte med å slå ut Watford med 2-0 på bortebane.

Nå kommer den verste utfordringen deres enn så lenge, når det er Premier League-laget Leicester som kommer på besøk. Og Leicester har etterhvert funnet formen de, etter at starten på sesongen var ganske så fæl. Nå står de med 4-0-1 på de fem siste i serien, og de tok pause på en skikkelig topp med borteseire over både West Ham (2-0), Everton (2-0) og Wolves (4-0) på rad og rekke. Dermed er de plutselig oppe på en 13.plass med 17 poeng, og nå har de fire poengs luke ned til streken. De slo Newport enkelt 3-0 forrige runde, mens de slet desto mer nest sist når de spilte 0-0 borte mot Stockport før de vant på straffer.

MK Dons sliter på eget gress, mens Leicester dunket inn tre strake borteseire uten baklengs rett før ferien. Dette lukter en grei B.

3. Southampton - Lincoln
Engelsk ligacup, åttedelsfinale. Denne spilles tirsdag kveld.

Engelsk ligacup, åttedelsfinale. Southampton har gått lengre og lengre mellom seirene i Premier League nå, og etter bare en triumf på de ti siste har de havnet nest nederst med 12 poeng, med kun Wolves bak seg på tabellen. De tre siste er alle tapt, og det passet nok Southampton ganske bra egentlig at det kom en liten pause nå. For de slet faktisk tungt med å i det hele tatt klare å komme seg hit, hvor de måtte ha straffer hjemme mot Sheffield Wednesday i forrige runde før de kunne juble for seier (2-1) str). De har generelt ikke trivdes særlig bra her hjemme på St. Mary's denne sesongen, men nå bør det være gode muligheter for å ta en etterlengtet seier.

For Lincoln er å finne nede i League One, og dermed skiller det altså to divisjoner lagene mellom til daglig. Og formen til Lincoln er heller ikke den beste med 1-3-2 siste seks. En 14. plass med 27 poeng i serien er ganske midt på treet, med sju poeng både opp til playoff og ned til streken. Dermed kan de fokusere litt på cupen, hvor de har sluppet unna de verste kanonene hittil med seire over Doncaster, Barrow og Bristol City. Alle tre kampene har dog vært på bortebane, og heller ikke denne gangen var de heldige med den delen av trekningen.

Southampton har skuffet i Premier League, men denne vinner de. H.

4. Wolverhampton - Gillingham
Engelsk ligacup, åttedelsfinale. Denne spilles tirsdag kveld.

Engelsk ligacup, åttedelsfinale. Julen Lopetegui har sin første kamp som ny Wolves-manager i kveld og han har troppen med seg til Spania på treningsleir under VM-pausen. Wolves sliter voldsomt i Premier League hvor de ligger helt nederst med usle ti poeng på 15 kamper. Ingenting vil seg, og de har særlig slitt i den offensive delen av spillet. Åtte scoringer på 15 kamper sier sitt, og nå er gode råd dyre. De scoret riktignok fire mål i 4-3 seieren over Cadiz i en treningskamp forrige uke, men dette blir den første offisielle kampen deres på over en måned. De har klart seg bra i de forrige rundene i ligacupen hvor de først slo Preston 2-1 her på hjemmebane, før de sist slo Leeds 1-0, også det her på eget gress.

Gillingham finner man helt nede i League Two til vanlig. Der sliter de voldsomt, og etter 0-3 hjemme for Salford sist ble statistikken deres enda verre. For hvis man syntes at Wolves slet i Premier League så sliter Gillingham enda mer i League Two. De ligger også de nederst, men de har fæle 6-24 i målforskjell på 20 kamper. Altså mindre enn en scoring pr tredje spilte kamp. Da snakker vi svake tall. Bedre har det gått i cupspillet, hvor de allerede har slått ut AFC Wimbledon, Exeter og ikke minst Brentford for å komme seg hit. De har også hatt omkampene på sin side i FA-cupen hvor de har slått ut AFC Fylde og Dagenham & Redbridge hittil.

Begge lagene sliter kraftig i sine respektive serien. Men det skiller et hav av kvalitet på Wolves' side, og de bør bruke denne til å skaffe seg litt vel behøvd selvtillit. H.

5. Charlton - Brighton
Engelsk ligacup, åttedelsfinale. Denne spilles onsdag kveld.

Charlton holder til i League One til daglig i League One til daglig. Ligger beskjedent plassert der på 18. plass med 24 poeng på 21 spilte kamper. Har vært i sving i hele VM-pausen og står med tre strake tap i seriespillet, senest ble det 0-1 tap hjemme mot Bristol Rovers lørdag. Ekspederte League Two-laget Stevenage etter straffer i forrige runde.

Brighton med 1-2 tap hjemme mot Aston Villa i sin siste seriekamp, den kampen ble spilt for over en måned siden. Ligger på en flott 7. plass i Premier League med 21 poeng på 14 spilte kamper. 3-1 seier borte mot Arsenal bragte laget videre i ligacupen og til åttedelsfinale.

Det er mange store favoritter på midtukekupongen og Brighton er blant dem. Vi tar med en halvgardering. UB.

6. Blackburn - Nottingham Forest
Engelsk ligacup, åttedelsfinale. Denne spilles onsdag kveld.

Blackburn med 1-4 tap hjemme mot Preston da Championship startet opp igjen etter VM-pausen forrige helg. Slo tilbake med en overraskende 2-0 seier borte mot Norwich søndag og ligger på en flott tredjeplass i Championship med 39 poeng på 23 spilte kamper. Det er kun fem poeng opp til Sheffield United på andreplass og direkte opprykk. Solide 8-0-3 hjemme på Ewood Park. Eliminerte West Ham i forrige runde, og det etter straffer på London Stadium.

Nottingham Forest ligger tredje sist i Premier League i sitt comeback på øverste nivå. Med totalt 13 poeng på 15 spilte kamper er det kun poenget opp til sikker plass. Hele 11 av de 13 poengene er tatt på hjemmebane. Borte står Forest med svake 0-2-5. Tok seg til åttedelsfinale etter 2-0 seier hjemme mot Nottingham Forest.

Åpen kamp dette. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

7. Manchester United - Burnley
Engelsk ligacup, åttedelsfinale. Denne spilles onsdag kveld.

Etter å ha innledet sesongen i Premier League med to strake tap, avsluttet Manchester United med 8-2-2 på de tolv siste seriekampene før VM-pausen. Ligger på femteplass med 26 poeng på 14 spilte kamper. 4-2 seier hjemme mot Aston Villa i forrige runde i Ligacupen. Solide 4-1-1 på seks seriekamper hjemme på Old Trafford.

Burnley fikk en enkel reise til åttedelsfinalen med 3-1 seier hjemme mot League Two-laget Crawley Town i forrige runde. Rykket som kjent ned fra Premier League etter forrige sesong, men har stø kurs tilbake. Snudde 0-1 til 3-1 seier hjemme mot Middlesbrough lørdag og topper Championship med 47 poeng på 23 spilte kamper. Det er åtte poeng ned til Blackburn på tredjeplass. Klart godkjente 5-4-2 på bortebane.

Burnley har garantert mest fokus på opprykk og dette skal Manchester United fikse. H.

8. Coventry - West Bromwich
Hengekamp i Championship og denne spilles onsdag kveld.

Coventry ledet hele 3-0 hjemme mot Swansea i lørdagens seriekamp, men rotet bort ledelsen og måtte nøye seg med ett poeng i kampen som endte 3-3. Ligger på 14. plass med 30 poeng på 21 spilte kamper og har både en og to kamper mindre spilt enn lagene foran seg på tabellen. Stod med fire strake seire før VM-pausen, men kun tatt ett poeng på to spilte etter. Akseptable 5-2-3 på hjemmebane.

West Bromwich med voldsom fremgang etter at Carlos Coberan overtok som manager. Tok sin femte strake seier da Rotherham ble slått 3-0 hjemme på the Hawthorns lørdag. Har avansert til 16. plass og står med 29 poeng totalt på 22 spilte kamper. Det er kun fem poeng opp til Queens Park Rangers på sjetteplass og West Bromwich har en kamp mindre spilt. Beskjedne 3-4-3 på bortebane, men de to siste bortekampene er begge vunnet.

Vi tror ikke godtgående West Bromwich taper denne. UB.

8. Aberdeen - Rangers
Denne spilles tirsdag kveld. Aberdeen er tredjelaget etter den soleklare lederduoen Celtic/Rangers, hvor Aberdeen på 25 poeng nå har elleve poeng opp til dagens motstander Rangers. De klarte nesten å holde nullen for første gang på 44 hjemmekamper mot Celtic nå i helgen, men etter at Celtic scoret vinnermålet 1-0 i det 88.min ble det atter en gang et tap for de suverene lederne. Det gjør at de beholder sin ujevne form hvor de vinner og taper annenhver kamp, men de klarer fortsatt å holde de fleste lagene bak seg i en serie som er uhyre jevn. For det skiller ikke mer enn fire poeng ned til St. Mirren som har 21 poeng på 7.plass, og når det er de seks beste som går til sluttspill blir det viktig å holde seg innenfor der iallfall. Hjemme er de sterke hvor de har 18 poeng på åtte kamper.

Rangers bruker å kjempe med Celtic om gullet, men denne sesongen har de ikke klart helt å holde tritt. For med 36 poeng har de ni poeng opp til Celtic og med elleve poeng ned til Aberdeen ser det ut som sølvet allerede er ganske så sikret. Rangers var med i CL denne sesongen, men der røk de hodestups ut av alt med seks strake tap. Etter den tid har de heller ikke vært like gode i hjemlig serie, hvor de fire siste viser 2-1-1 hvor de både har tapt 1-2 for St. Johnstone og spilt uavgjort 1-1 i de to siste bortekampene. Sist havnet de også under både 0-1 og 1-2 hjemme for Hibernian, men da klarte de å snu til seier 3-2 i andre omgang. Kun elleve poeng på sju bortekamper er faktisk ikke helt godkjent.

Rangers har trøblet på bortebane nå i det siste, og kanskje er ikke motivasjonen helt på topp? Den har i høyeste grad Aberdeen, og vi må nok dekke opp noe her. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Celtic - Livingston
Denne spilles onsdag kveld. Skotsk Premiership startet opp igjen etter VM-pausen sist helg og Celtic fortsetter å vinne. Tok tilbake hegemoniet igjen i Skottland forrige sesong og har vært enda mer dominerende denne sesongen. 15 seire på de 16 første seriekampene og har ni poeng ned til Rangers på andreplass. Feilfrie 7-0-0 hjemme på Celtic Park.

Livingston endte på en flott 6. plass sesongen 2020/21, men klarte ikke å levere like sterkt forrige sesong. Da ble det åttendeplass. I Skottland deles som kjent serien i to med topp seks i en gruppe og de nederste seks i en annen gruppe etter 33 serieomganger. Livingston ligger nå på 6. plass med 23 poeng på 15 spilte, men har ikke bedre enn 2-2-3 på sju spilte bortekamper.

Celtic blir midtukekupongens største favoritt, med rette. H.

11. Notts County - Barnet
Denne kampen er utsatt og blir derfor avgjort via trekning. Prosentfordeling tirsdag mogen kl 09.00: 60 - 24 - 16. Vi spiller H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren i håp om "hjelp" fra trekningsmaskinen.

12. Wrexham - Bromley
Denne kampen er utsatt og blir derfor avgjort via trekning. Prosentfordeling tirsdag mogen kl 09.00: 54 - 28 - 18. Vi spiller HU både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Newcastle - Bournemouth HU

2. Milton Keynes Dons - Leicester B

3. Southampton - Lincoln H

4. Wolverhampton - Gillingham H

5. Charlton - Brighton UB

6. Blackburn - Nottingham Forest HUB

7. Manchester United - Burnley H

8. Coventry - West Bromwich UB

9. Aberdeen - Rangers UB

10. Celtic - Livingston H

11. Notts County - Barnet H

12. Wrexham - Bromley FC HU

432-rekker:
1. Newcastle - Bournemouth HU

2. Milton Keynes Dons - Leicester B

3. Southampton - Lincoln H

4. Wolverhampton - Gillingham H

5. Charlton - Brighton UB

6. Blackburn - Nottingham Forest HUB

7. Manchester United - Burnley H

8. Coventry - West Bromwich UB

9. Aberdeen - Rangers HUB

10. Celtic - Livingston H

11. Notts County - Barnet HUB

12. Wrexham - Bromley FC HU