Ukens midtukekupong består av ti kamper fra gruppespillet i fotball-VM og to kamper fra League One i England. I likhet med forrige ukes midtukekupong spilles kampene over tre dager og kun to av kampene spilles onsdag. Fire av kampene spilles torsdag, mens hele seks av kampene spilles fredag. Bonuspotten er på ca 1 mill kr. Innleveringsfrist er onsdag kl 19.55.

1. Polen - Argentina
Det er full spenning i gruppe C og foran den avsluttende runden i gruppespillet kan alle fire lagene ta seg videre. Saudi Arabia med tre poeng og Mexico med ett poeng møtes i den andre kampen.

Robert Lewandowski scoret endelig sitt første VM-mål da Polen vant 2-0 over Saudi Arabia i den andre kampen i gruppespillet. Det innebærer at Polen topper gruppa med fire poeng, men det vil være en overdrivelse å si at Polen har imponert hittil. Skulle Saudi Arabia slå Mexico i kveld, ryket Polen ut av turneringen dersom de taper mot Argentina.

Argentina innledet friskt mot Saudi Arabia i sin åpningskamp og kom tidlig foran med 1-0 i den kampen etter straffescoring av Lionel Messi. Men sluttet etterhvert å løpe i den kampen og Saudi Arabia snudde kampen tidlig i andre omgang og holdt unna til en sensasjonell 2-1 seier. Argentina også med en svak førsteomgang mot Mexico lørdag, men hevet seg voldsomt i andre omgang og vant kampen 2-0. Ett poeng kan være nok i kveld, men vinner Saudi Arabia mot Mexico, må Argentina slå Polen for å ta seg videre.

Det vil overraske om Argentina taper kveldens kamp, men det er nok en viss U-fare. Vi spiller UB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

2. Saudi Arabia - Mexico
Det er full spenning i gruppe C og foran den avsluttende runden i gruppespillet kan alle fire lagene ta seg videre. For Saudi Arabia er uansett regnestykket enkelt, vinner de kveldens kamp er videre til gruppespillet. Abudelelah Al Malki har pådratt seg to gule kort og soner karantene.

Saudi Arabia som sensasjonelt slo Argentina 2-1 i åpningskampen, men det skyldes kanskje mest at Argentina var en gedigen skuffelse i den kampen. Tapte svært fortjent 0-2 mot Polen i runde to av gruppespillet.

Mexico har vært en gedigen skuffelse så langt i VM. Har nesten ikke skapt noen målsjanser og skal de ta seg videre, må de trolig vinne kveldens kamp med minimum tre mål. Det høres ikke veldig sannsynlig ut.

Uansett er denne kampen vidåpen. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Canada - Marokko
Belgia og Kroatia er de to andre lagene i gruppe F og selv om Canada har vært et svært positivt innslag i VM, er de allerede ute av VM før den siste kampen i gruppespillet. De imponerte i åpningskampen mot Belgia og skapte drøssevis av sjanser der, men endte opp med å tape kampen 0-1. Tok tidlig ledelsen mot Kroatia i runde to, men ble etterhvert utspilt av et velspillende Kroatia og tapte 1-4.

Marokko står med fire poeng og vil ta seg videre til åttedelsfinale med ett poeng, men kan også gå videre om Kroatia slår Belgia. Imponerte ikke allverden i åpningskampen mot Kroatia som endte 0-0, men så langt bedre ut mot Belgia og den kampen vant de fortjent 2-0 mot et svært skuffende belgisk lag.

Canada har vært et positivt bekjentskap i VM og Marokko er videre med ett poeng. UB.

4. Kroatia - Belgia
Kroatia imponerte lite i en sjansefattig åpningskamp mot Marokko og den kampen endte 0-0. Kom også svakt i gang mot Canada i runde to og tidlig under 0-1 i den kampen. Men hevet seg voldsomt etterhvert og vant 4-1 på en overbevisende måte. Men taper de mot Belgia, ryker de etter all sannsynlighet ut av VM.

Belgia har vært en av de største skuffelsen i dette VM. Gjorde en svak åpningskamp mot Canada, der de svært ufortjent vant 1-0. Gjorde en minst like svak kamp mot Marokko i runde to og tapte fortjent 0-2. Er pisket til å slå Kroatia for å ta seg videre, men det blir alt annet enn lett. Amadou Onana har allerede pådratt seg to gule kort og soner karantene.

Feelingen er at denne kampen kan gå alle veier. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

5. Costa Rica - Tyskland
Celco Borges og hans lagkamerater sjarmerte fotball-verden i fotball-VM i Brasil i 2014 da de tok seg helt til kvartfinale. Åtte år senere er det en helt annen utgave vi har fått se. Skapte en målsjanse mot Japan i den andre runden av gruppespillet og vant kampen sensasjonelt 1-0. Ble most av Spania i den første runden og tapte 0-7. Men tar de poeng mot Tyskland, er de trolig videre til åttedelsfinale.

Tyskland gikk på et sjokktap mot Japan i sin åpningskamp, og satte seg selv i en vanskelig situasjon før kampen mot Spania i runde to. Hevet seg voldsomt til den kampen og Nicklas Füllkrug sikret en fortjent utligning for Tyskland i den kampen. Slår de Costa Rica torsdag, er de videre til åttedelsfinale, om da ikke Japan går hen og slår Spania i sin siste kamp.

Tyskland blir den største favoritten på midtukekupongen og roter seg ikke bort i denne. B.

6. Japan - Spania
Japan med en sensasjonell 2-1 seier mot Tyskland i åpningsrunden og hadde således matchball mot Costa Rica i den andre runden. Hadde vært videre til åttedelsfinale med seier i den kampen, men levert en meget svak prestasjon og tapte kampen 0-1. Må slå Spania for å ta seg videre nå og det virker svært lite sannsynlig.

Spania med lekestue mot Costa Rica i sin åpningskamp og ga seg ikke før det stod 7-0 på måltavla. Innledet friskt også mot Tyskland og tok en fortjent ledelse midtveis i andre omgang. Men Tyskland kom tilbake og utlignet til 1-1 like før slutt. Har uansett en helt overlegen målforskjell og er nok videre til åttedelsfinale, selv om de skulle tape mot Japan.

Det kommer neppe til å skje og Spania blir en av våre sikre på midtukekupongen. B.

7. Ghana - Uruguay
Portugal er videre fra gruppe H etter maksimale seks poeng på sine to første kamper, mens Ghana, Uruguay og Sør-Korea gjør opp om den andre plassen.

Ghana er i førersetet i kampen om andreplassen i og med at de står med tre poeng, mens både Sør-Korea og Uruguay har ett poeng. Uavgjort vil trolig være tilstrekkelig for Ghana, med mindre Sør-Korea skulle slå Portugal med minst to mål i siste runde.

Det var stilt visse forventninger til Uruguya foran dette mesterskapet, men de er foreløpig ikke innfridd. Skapte mest mot Sør-Korea i åpningskampen, men kom ikke nærmere enn to stolpetreff og den kampen endte 0-0. Skapte også lite mot Portugal i den andre runden og tapte tilslutt 0-2 i den kampen. Kun seier er godt nok i den avsluttende kampen i gruppespillet, men skulle Sør-Korea slå Portugal, må de vinne med minst to mål.

Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Sør-Korea - Portugal
Portugal er videre fra gruppe H etter maksimale seks poeng på sine to første kamper, mens Ghana, Uruguay og Sør-Korea gjør opp om den andre plassen.

Sør-Korea med en skuffende kamp mot Ghana mandag og tapte 2-3. Innledet med 0-0 mot Uruguay og kun seier mot Portugal kan sende Sør-Korea videre i turneringen, men da er de samtidig avhengige av at Ghana ikke slår Uruguay.

Portugal har vel ikke imponert voldsomt, men to seire har uansett sikret åttedelsfinale for det stjernespekkede mannskapet. Pragmatiske Fernando Santos vil garantert rotere litt på sitt lag til den avsluttende kampen for å ha friske bein til åttedelsfinalen.

Sør-Korea kan kanskje utnytte dette, men vi tror uansett ikke Portugal taper. UB.

9. Kamerun - Brasil
Kamerun var nest best i det aller meste mot Serbia mandag og lå da også under 1-3 midtveis i andre omgang. Men slurvete forsvarsspill av Serbia gjorde at Kamerun kom tilbake i den kampen med to scoringer og sørget for 3-3. Det hadde ikke vært noe å si på om Serbia hadde vunnet den kampen 5-1. Uansett har de dermed muligheten til å ta seg videre. Det krever seier mot Brasil og det krever at Sveits ikke vinner sin kamp mot Serbia.

Brasil sprudlet i den andre omgangen i åpningskampen mot Serbia som de vant 2-0. Måtte unnvære en skadet Neymar i kampen mot Sveits og det bar de også preg av. Stanget i det lengste mot et velorganisert Sveits, men midtbanekjempen Casemiro fant nettmaskene med en utsøkt scoring ti minutter før slutt. Brasil er dermed klare for åttedelsfinale, så får vi hvordan landslagssjef Tite legger opp denne betydningsløse kampen. Neymar er uansett uaktuell også til denne kampen.

Vi tror Brasil tar sin tredje strake seier i gruppespillet. B.

10. Serbia - Sveits
Serbia gjorde en klart godkjent åpningskamp mot Brasil, selv om de tapte 0-2. Ledet 3-1 mot Kamerun mandag og hadde bud på flere scoringer da, men på uforklalig vis slapp de Kamerun inn igjen i den kampen og rotet bort to poeng. Er dermed presset til å vinne mot Sveits for å ta seg videre sammen med Brasil fra gruppe G.

Sveits er ikke et lag som sjarmerer fotballverden, men de er velorganiserte og vanskelige å slå. Gjorde jobben mot Kamerun i åpningsrunden og vant 1-0. Holdt Brasil til 0-0 i det lengste i runde to, men Casemiro sørget for et velfortjent seiersmål til Brasil ti minutter før slutt.

Serbia har vist mest av disse to og vi gir Aleksandr Mitrovic og hans lagkamerater full tillit på midtukekupongen. H.

11. Bolton - Bristol Rovers
De to siste kampene på midtukekupongen er begge hentet fra League One i England og begge spilles fredag kveld. Det er totalt 24 lag i League One og de to øverste rykker direkte opp til Championship. Lagene fra 3 til 6. plass spiller playoff om den tredje opprykksplassen. De fire nederste rykker direkte ned. Serien er snart halvspilt.

Velkjente Bolton henger bra med i toppen og ligger på 5. plass med 31 poeng på 18 spilte seriekamper. Det er 10 poeng opp til Ipswich på andreplass. Viser ganske bra form og står med 3-2-1 på sine seks siste seriekamper. Solide 6-1-2 på ni spilte hjemmekamper.

Bristol Rovers nede på 15. plass med 24 poeng på 19 spilte kamper. Men det er fortsatt ti poeng ned til Milton Keynes Dons under streken. Viser ganske bra form for tiden og står med 4-3-1 på sine åtte siste seriekamper. Beskjedne 3-2-4 på bortebane.

Bolton blir svært store favoritter på midtukekupongen, men bortelaget har vist meget solid form i det siste. HU.

12. Peterborough - Barnsley
Peterborough endte tredje sist i Championship forrige sesong og rykket ned. Henger godt med i opprykkskampen og ligger på fjerdeplass med 31 poeng på 19 spilte kamper. Råsterke 7-1-1 på hjemmebane, men har slitt vesentlig mer på bortebane der sju av ti kamper er tapt (3-0-7).

Barnsley spilte playoff til Premier League for to sesonger siden, men endte helt sist i Championship forrige sesong og rykket i likhet med Peterborough ned til League One foran denne sesongen. Innledet omtrente like bra som Peterborough og ligger på sjetteplass med 30 poeng, det er ett poeng mindre enn Peterborough. Etter kun ett poeng på tre kamper, står Barnsley nå med tre strake seire. Godkjente 4-2-3 på bortebane.

Svært hjemmesterke Peterborough får full tillit. H.

96-rekker:
1. Polen - Argentina UB

2. Saudi Arabia - Mexico HU

3. Canada - Marokko UB

4. Kroatia - Belgia HUB

5. Costa Rica - Tyskland B

6. Japan - Spania B

7. Ghana - Uruguay U

8. Sør-Korea - Portugal UB

9. Kamerun - Brasil B

10. Serbia - Sveits H

11. Bolton - Bristol Rovers HU

12. Peterborough - Barnsley H

432-rekker:
1. Polen - Argentina UB

2. Saudi Arabia - Mexico HUB

3. Canada - Marokko UB

4. Kroatia - Belgia HUB

5. Costa Rica - Tyskland B

6. Japan - Spania B

7. Ghana - Uruguay HUB

8. Sør-Korea - Portugal UB

9. Kamerun - Brasil B

10. Serbia - Sveits H

11. Bolton - Bristol Rovers HU

12. Peterborough - Barnsley H