Gå til sidens hovedinnhold

Midtukekupong med full runde i OBOS-ligaen

En herlig midtukekupong venter i kveld med tre kamper fra fotball-EM og full serierunde i OBOS-ligaen.

EM i fotball påvirker kamputvalget i midtuken og det betyr at denne ukens midtukekupong er flyttet til fredag. Det er full runde i OBOS-ligaen fredag og samtlige åtte kamper er med på midtukekupongen. I tillegg til prestisjekampen mellom England og Skottland og Kroatia - Tsjekkia fra samme gruppe. Midtukekupongen avsluttes med to kamper fra irsk Premier Division. Bonuspotten er på ca 1,6 mill kr. Innleveringsfristen er fredag kl 17.55.

Fredag er det ca. 352 millioner i Eurojackpot-potten

1. Kroatia - Tsjekkia
Kroatia fikk det som ventet tøft i sin åpningskamp mot England på Wembley, men red av den største stormen og holdt 0-0 til pause. I 2. omgang scoret Raheem Sterling kampens eneste mål og det endte med 1-0 seier til England. Kroatia imponerte oss alle i fotball-VM i 2018, men er nok ikke helt på det nivået nå.

Tsjekkia med en litt overraskende 2-0 seier mot Skottland i sin åpningskamp, til tross for at Skottland hadde hjemmebanefordel. Patrick Schick scoret begge målene for Tsjekkia som fikk en pangstart på EM og som leverte en solid kamp.

Kroatia trenger tre poeng for å ta seg videre, mens Tsjekkia mer eller mindre sikrer avansement med ett poeng. Det er fordel Kroatia og vi tror ikke den tapende VM-finalisten fra 2018 taper fredagens kamp. HU.

2. England - Skottland
Battle of Britain på Wembley. England imponerte stort det første kvarteret i sin åpningskamp mot Kroatia, men fikk ikke hull på byllen og etterhvert sank kvaliteten merkbart. Raheem Sterling sikret uansett England 1-0 seier med scoring i andre omgang, men England må opp flere hakk om de skal være med i kampen om EM-gullet.

Skottland skapte mer enn nok sjanser til å vinne sin åpningskamp mot Tsjekkia, men som ventet sliter Skottland med å score mål på dette nivået. Nå kreves det poeng borte mot England for å holde liv i håpet om avansement og disse oppgjørene lever som kjent litt sine egne liv.

Ingen tvil om at England har den klart største kapasiten, men Skottland kan ta poeng på en maks dag. HU.

3. Fredrikstad - HamKam
Sjette serierunde i OBOS-ligan spilles fredag kveld og samtlige åtte kamper er altså med på midtukekupongen.

Vi innleder med ett toppopgjør fra Fredrikstad stadion der serieleder Fredrikstad tar imot HamKam som ligger på 3. plass. Begge lagene er ubeseiret hittil. Nyopprykkede Fredrikstad innledet sesongen med en knallsterk 3-2 seier borte mot Fredrikstad og har tillegg slått Sogndal 2-1 borte og lørdag tok laget ett sterkt poeng borte mot Aalesund (2-2). Begge hjemmekampene hittil er vunnet, med hhv 2-1 over Sandnes Ulf og 4-0 over Jerv.

Kjetil Rekdal og HamKam har ikke innledet mye svakere. De innledet med 3-0 seier hjemme mot Stjørdals Blink og fulgte opp med en flott 2-0 seier borte mot KFUM Oslo. Så ble det litt skuffende 2-2 hjemme mot Grorud og deretter 1-1 borte mot Bryne. Lørdag ble det grei 2-0 seier hjemme mot tabelljumbo Strømmen.

Fredrikstad har imponert hittil og møtt flere av de beste lagene og får et ganske klart tips her. HU.

4. Bryne - Grorud
Nyopprykkede Bryne gikk på sesongens andre bortetap lørdag da det ble 1-2 tap mot Jerv i Grimstad. I tillegg tapte laget 1-2 borte mot Aalesund i seriepremieren. Jan Halvor Halvorsens gutter ellers med 5-2 seier mot Ranheim og 1-1 mot HamKam i sine to spilte hjemmekamper.

Grorud endte ett poeng over kvalikplassen forrige sesong som nyopprykket og var blant de fremste nedrykkskandidatene før denne sesongen. Grorud har dog klart seg bra og står med 2-2-1 på de fem første seriekampene. Tapte 0-1 borte mot Ranheim i seriepremieren, men er altså ubeseiret siden og slo Raufoss 4-2 i forrige bortekamp og fikset også 1-1 borte mot HamKam runden før. Lørdag ble det 2-2 hjemme mot KFUM Oslo.

Bryne blir en av våre sikre på midtukekupongen. H.

5. KFUM Oslo - Ranheim
Ingen pangstart for KFUM Oslo på denne sesongen med kun en seier på de fem første seriekampene (1-2-2). Den seieren kom nest sist hjemme mot svake Ullensaker/Kisa der det ble 4-0 seier. Lagets andre hjemmekamp endte med 0-2 tap mot HamKam. Lørdag ble det 2-2 borte mot Grorud.

Ranheim innledet sesongen med 1-0 seier hjemme mot Grorud, men har deretter kun tatt ett poeng på de fire neste og kun fått med seg fire poeng totalt. Røk hele 0-4 hjemme mot Sogndal lørdag og trener Svein Maalen kjenner nok presset nå. Svake 5-4-6 på bortebane forrige sesong.

1-1 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

6. Raufoss - Jerv
Hjemmelaget endte på en flott 6. plass forrige sesong og tok seg altså til playoff, der laget røk i første runde. Det var således stilt litt forventninger til Raufoss før denne sesongen og de innledet med fire poeng på de to første. Men deretter ble det to strake tap, før Mathias Nygaard Kristensen berget ett poeng åtte minutter på overtid borte mot Sandnes Ulf lørdag.

Jerv har fått en bra start, og slo blant Start 4-2 borte på Sør-Arena i andre serierunde og fulgte opp med 2-1 seier hjemme mot Stjørdals Blink i runden etter. Så ble det tap og hele 0-4 borte mot Fredrikstad i fjerde serierunde. Lørdag snudde laget 0-1 til 2-1 seier hjemme mot Bryne. Har slitt på bortebane de siste sesongene og både i 2019 og 2020 endte Grimstad-laget opp med svake 2-4-9 på bortebane.

4-2 og 1-1 i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Vi tror klart mest på hjemmeseier nå. H.

7. Sogndal - Aalesund
Til tross for tre hjemmekamper på de fire første seriekampene, stod Sogndal med kun to poeng foran lørdagens bortekamp mot Ranheim, som endte opp med en oppsiktsvekkende sterk 4-0 seier for Sogndal. Det ga nok trener Eirik Bakke arbeidsro og tilbake troen på sitt prosjekt. Leverte knallsterke 11-2-2 hjemme på Fosshaugane sist sesong.

Lars Arne Nilsen har ikke fått noen god start på sesongen med en av de største opprykksfavorittene Aalesund. Står med skuffende sju poeng på sine fem første seriekamper og skuslet vekk både 1-0 og 2-1 hjemme mot Fredrikstad lørdag og måtte nøye seg med 2-2 og ett poeng. Begge bortekampene er tapt med hhv 2-4 mot Raufoss og 0-2 mot Start.

2-0 og 2-3 i de to siste tilsvarende kampene mellom lagene på Fosshaugane. Fredag tror vi klart mest på hjemmeseier. HU.

8. Start - Ullensaker/Kisa
Som ventet levde Start-trener Joey Hardarson farlig etter en moderat start på sesongen og etter lørdagens 0-2 tap borte mot Åsane var det over og ut for islendingen. Start stårt med variable 2-1-2 på sine fem første seriekamper, men har også hatt et tøft program i innledningen.

Ullensaker/Kisa innledet sesongen med ett overraskende bortepoeng mot Sogndal, men spilte den kampen med en mann mer i ca 70 minutter. Gikk på tre strake tap etter det, men lørdag kom sesongens første seier med 4-1 hjemme mot svakt plasserte Stjørdals Blink. Ullensaker/Kisa har slitt voldsomt på bortebane de to foregående sesongene (3-2-10 i 19-sesongen og 2-2-11 i fjorårssesongen).

Start blir blant midtukekupongens største favoritter og det må være en flott vinnersjanse for Sørlandets stolthet. H.

9. Stjørdals Blink - Sandnes Ulf
Stjørdals Blink var den største nedrykksfavoritten som nyopprykket lag foran fjorårssesongen, men tok bra med poeng i starten og berget plassen med et nødskrik. Det ser klart tyngre ut denne sesongen med fire tap på de fem første seriekampene. Eneste seieren kom hjemme mot et på det tidspunkt underpresterende Sogndal i andre serierunde. Røk hele 1-4 borte mot Ullensaker Kisa lørdag.

Sandnes Ulf ledet 2-0 borte mot Sogndal nest sist, men måtte nøye seg med 2-2. Lørdag ledet laget 1-0 hjemme mot Raufoss, men fikk utligning imot åtte minutter på overtid. Steffen Landros gutter har således ikke hatt marginene på sin side på slutten og står med kun fem poeng på sine fem første seriekamper (1-2-2).

Det endte 5-4 i fjorårssesongen og Sandnes Ulf har ikke vist seg som noe stort bortelag de siste sesongene. Vi spiller H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Strømmen - Åsane
En scoring og to poeng er fasiten på de fem første seriekampene for Strømmen som ligger helt sist med kun to poeng. Begge poengene er kommet hjemme på Strømmen med hhv 1-1 mot Raufoss og 0-0 mot Ranheim. Lørdag ble det 0-2 tap borte mot HamKam.

Åsane skuffet i seriepremieren med å tape 2-3 hjemme for nyopprykkede Fredrikstad, men har slått voldsomt tilbake med fire strake seire og imponerte hjemme mot Start lørdag med 2-0 seier. Dersom Fredrikstad ikke vinner hjemme mot HamKam, vil Åsane overta serieledelsen med seier borte mot Strømmen.

Åsane vant 3-0 i tilsvarende kamp forrige sesong og må være en motivert favoritt også denne gang. B.

11. Bohemians - Drogheda
De to siste kampene på ukens midtukekupong er hentet fra irsk Premier Division. Det er ti lag i denne divisjonen og det skal spilles totalt 36 serierunder. 15 serierunder er unnagjort.

Etter å ha innledet med kun ett poeng på sine fire første hjemmekamper, har Bohemians nå vunnet sine tre siste hjemmekamper. Sist fredag ble det 1-1 borte mot formsterke Derry. Ligger på 5. plass med 21 poeng, men har ti poeng opp til lederduoen Shamrock Rovers og Sligo Rovers.

Nyopprykkede Drogheda på plassen foran Bohemians og 4. plass med 25 poeng. Det er fire poeng mer enn Bohemians. Råsterk 2-1 seier borte mot topplaget Sligo Rovers sist fredag og kan skilte med sterke 4-1-2 på bortebane.

Det endte 1-1 i det omvendte oppgjøret 3. mai og 0-0 i tilsvarende kamp i 2017-sesongen. Bohemians er faktisk blant de største favorittene på midtukekupongen. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

12. St. Patricks - Sligo Rovers
Toppoppgjør dette. St. Patricks på 3. plass med 28 poeng og har dermed kun tre poeng opp til lederduoen Shamrock Rovers og Sligo Rovers som begge har 31 poeng. St. Patricks har dog ikke vist særlig god form i det siste med tre tap på de seks siste seriekampene (2-1-3).

Sligo Rovers toppet tabellen før forrige serierunde, men røk litt overraskende 1-2 tap hjemme mot Drogheda. Det er imidlertid helt dødt løp mellom Sligo Rovers og Shamrock Rovers på toppen av tabellen. Begge har 31 poeng og 11 plussmål, men Shamrock har scoret ett mål mer. Sligo Rovers med knallsterke 6-1-0 på bortebane.

0-0 i tilsvarende oppgjør i fjorårets ampurte sesong, mens St. Patricks vant 2-1 i begge hjemmekampene i 2019-sesongen. Det er stor fare for poengdeling i denne toppkampen. U.

96-rekker:
1. Kroatia - Tsjekkia HU

2. England - Skottland HU

3. Fredrikstad - HamKam HU

4.Bryne - Grorud H

5. KFUM Oslo - Ranheim HU

6. Raufoss - Jerv H

7. Sogndal - Aalesund HU

8.Start - Ullensaker/Kisa H

9. Stjørdals-Blink - Sandnes Ulf H

10. Strømmen - Åsane B

11. Bohemians - Drogheda HUB

12. St. Patricks - Sligo Rovers U

432-rekker:
1. Kroatia - Tsjekkia HU

2. England - Skottland HU

3. Fredrikstad - HamKam HU

4.Bryne - Grorud H

5. KFUM Oslo - Ranheim HUB

6. Raufoss - Jerv H

7. Sogndal - Aalesund HU

8.Start - Ullensaker/Kisa H

9. Stjørdals-Blink - Sandnes Ulf HUB

10. Strømmen - Åsane B

11. Bohemians - Drogheda HUB

12. St. Patricks - Sligo Rovers U

>