Også denne ukens midtukekupong består i sin helhet av kamper fra Nations League som ble innledet forrige onsdag. Det er den tredje utgaven av Nations League som spilles nå og de forskjellige nasjonene er delt inn i divisjon A, B, C og D der de beste nasjonene finnes i divisjon A. Det er fire grupper a fire lag i både både divisjon A, B og C. Totalt skal hver nasjon spille fire landskamper i løpet av snaue 14 dager. Bonuspotten er på ca 300 000 kr på midtukekupongen. Innleveringsfristen er torsdag kl 20.40, og kun fire av kampene spilles onsdag. De resterende åtte spilles torsdag kveld.

1. Belgia - Polen
Runde to i gruppe A4 der Nederland og Wales er de to andre nasjonene.

Belgia gikk ubeseiret gjennom VM-kvalifiseringen med 6-2-0 og var fem poeng foran Wales på andreplass i sin gruppe. Champions League-helten Thibault Courtios er ikke med grunnet skade. Bortsett fra det skal landslagssjef Roberto Martinez ha alle sine beste menn tilgjengelig. Det hjalp lite i åpningskampen mot Nederland hjemme i Brüssel fredag kveld. Et passe motivert Belgia tapte hele 1-4.

Polen snudde 0-1 til 2-1 seier hjemme mot Wales i sin åpningskamp. Robert Lewandowski var overraskende nok ikke blant måscorerne for Polen som uansett viste styrke ved å snu den kampen. Polen som er klar for VM i Qatar senere i år, etter å ha slått Sverige 2-0 hjemme i den avgjørende playoffkampen.

Ikke helt godt å vite hvor mye Belgia legger i Nations League. Vi dekker denne med en halvgardering. HU.

2. Wales - Nederland
Wales med 1-0 seier hjemme mot Ukraina søndag kveld og er dermed klare for sitt første VM-sluttspill siden 1958. Fire dager før den kampen tjuvstartet Wales denne utgaven av Nations League med 1-2 tap borte mot Polen, ikke så overraskende det. Fokuset var garantert på søndagens playoffkamp mot Ukraina. Wales spiller sin tredje kamp på sju dager i kveld og det er ventet at manager Robert Page vil gjøre endringer.

Nederland med en knallsterk åpning av dette gruppespillet og vant altså hele 4-1 borte mot halvmotivert Belgia. Memphis Depay stod for to av Nederlands mål, mens Bergwijn og Dumfries scoret de to øvrige målene. Nederland vant som kjent Norges gruppe i VM-kvalifiseringen og er klare før høstens VM-sluttspill i Qatar. Virgil van Dijk spilte hele kampen mot Belgia, men skal være innvilget sommerferie og er således ikke med i kveldens kamp.

Wales er trolig enda i festrus og Nederland skal ha gode vinnersjanser. B.

3. Irland - Ukraina
Runde to i gruppe B1. Irland med en svært skuffende VM-kvalifisering og kun ni poeng i gruppe med Serbia, Portugal, Luxembourg og Aserbadsjan og var ikke i nærheten av de to øverste plassene. Innledet denne utgaven av Nations League med 0-1 tap borte mot Armenia og det fjerde laget i denne gruppa er Skottland.

Ukraina med knallsterk og fortjent 3-1 seier borte mot Skottland i playoff-semifinalen på Hampden Park onsdag. Dermed tok laget seg til finale mot Wales. Tapte den kampen 0-1, til tross for at klart sjanseovertak. VM-drømmen er altså over, så får vi om Ukraina makter å lade om til sin første kamp i gruppespillet i Nations League.

Ingen enkel kamp dette. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

4. Skottland - Armenia
Gruppe B1 der Irland og Ukraina er de to øvrige nasjonene.

Gedigen skuffelse for Skottland med 1-3 tap hjemme i semifinale-playoffen til VM hjemme i Glasgow onsdag kveld. Skottland gjør sin første kamp i gruppespillet i Nations League onsdag kveld, og skotter er normalt flinke til å nullstille seg. Lyndon Dykes er blitt skadet og er ute av troppen.

Armenia var lenge med i kampen om andreplassen i sin VM-kvalifiseringsgruppe, men sprakk på slutten og tok kun ett poeng på de fire siste kampene i gruppespillet. Endte dermed opp på 4. plass. Innledet gruppespillet i Nations League med 1-0 seier hjemme mot Irland.

Skottland er blant midtukekupongens største favoritter og får vår fulle tillit. H.

5. Norge - Slovenia
De åtte neste kampene på midtukekupongen spilles alle torsdag kveld og de to neste er begge fra Norges gruppe.

Norge med knallsterke seks poeng etter 1-0 seier borte mot Serbia og 2-1 seier borte mot Sverige. Det er Erling Braut Haaland å takke for de poengene, han har scoret alle Norges mål. Norge var brukbare i første omgang mot Sverige, men skal si seg svært fornøyd med at det ble tre poeng mot Serbia. Nå er det hjemmekamp på Ullevaal, det skal være klar fordel Norge.

Slovenia var ansett til å være det klart svakeste laget i denne gruppa og de har "innfridd" de forventningene i de to første kampene. 0-2 tap hjemme mot Sverige forrige torsdag og 1-4 tap borte mot Serbia søndag kveld. Det blir ikke noe lettere med bortekamp mot Norge.

Norge blir en av våre sikre på midtukekupongen. H.

6. Sverige - Serbia
Oppskriftsmessig 2-0 seier for Sverige i åpningskampen borte mot Slovenia forrige torsdag. Men fraværene av sentrale forsvarsspillere kom tydelig til syne mot Norge. I en jevnspilt kamp var det ikke uventet Erling Braut Haaland som var forskjellen på lagene. Sverige har som kjent både Victor Nilsson Lindelöf og Filip Helander ute med skader og nå er også en av erstatterne Alexander Milosevic blitt skadet.

Serbia hadde definitivt sjansene til å få både ett og tre poeng i åpningskampen hjemme mot Norge, men Norge forsvarte seg glimrende og holdt unna til 1-0 seier. Slo som ventet tilbake hjemme mot Slovenia søndag kveld og vant komfortable 4-1. Viktige Aleksandr Mitrovic pådro seg gult kort i begge de to første kampene og soner karantene. Spisskollega Dusan Vlahovic er som kjent ikke med i troppen grunnet skade.

Sverige taper sjelden på hjemmebane, men er sterkt hemmet av skader. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Portugal - Tsjekkia
Gruppe A2 der Spania og Sveits er de to øvrige nasjonene. Portugal tapte den avgjørende hjemmekampen mot Serbia i den siste runden av gruppespillet til VM og måtte dermed ut i playoff for å ta seg til VM-sluttspillet i Qatar. Det fikset Portugal veldig greit med 3-1 seier hjemme mot Tyrkia og 2-0 seier hjemme mot Nord-Makedonia. Innledet Nations League med 1-1 borte mot Spania og en overbevisende 4-0 seier hjemme mot Sveits søndag kveld. Cristiano Ronaldo med to av scoringene i den kampen.

Tsjekkia kjempet en hard kamp mot Wales i kampen om andreplassen i sin gruppe i VM-kvalifiseringen, men endte opp på tredjeplass. Vant 2-1 hjemme mot Sveits i åpningskampen av dette gruppespillet til Nations League og ledet 2-1 helt til det siste hjemme mot Spania søndag kveld, men Gavi fikset en sen utligning for Spania.

Portugal er naturligvis store favoritter, men Tsjekkia har imponert i de to første kampene i dette gruppespillet. HU.

8. Sveits - Spania
Sveits gikk ubeseiret gjennom VM-kvalifiseringen og vant sin gruppe svært overraskende på bekostning av Italia. Men har fått en svak start på Nations League. Innledet med 1-2 tap borte mot Tsjekkia forrige torsdag og røk hele 0-4 borte mot Portugal søndag kveld. Fabian Schär soner karantene.

Spania har heller ikke fått noen pangstart. Måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Portugal i åpningskampen forrige torsdag og lå faktisk under 1-2 borte mot Tsjekkia helt til sluttminuttene søndag kveld. Gavi sørget for en viktig utligning da.

Spania har innledet med to strake poengdelinger og det er nok en viss U-fare denne gangen også. UB.

9. Hellas - Kypros
Gruppe C2 der Kosovo og Nord-Irland er de to øvrige nasjonene.

Hellas endte også på 3. plass i sin gruppe i VM-kvalifiseringen og endte opp med 2-4-2 totalt. En av kampene de vant var hjemme mot Sverige med 2-1 og de holdt faktisk Spania til 1-1 i åpningsrunden i den VM-kvalifiseringen. 1-0-seier mot Romania og 0-1-tap for Montenegro i slutten av mars. Står med full pott etter de to første bortekampene. Innledet med 1-0 seier borte mot Nord-Irland forrige torsdag og vant også 1-0 borte mot Kosovo søndag kveld.

Kypros har nok hatt bedre årganger enn det de har nå. Endte opp nest sist i sin VM-kvalifiseringsgruppe med kun fem poeng på 10 spilte kamper. Vant kun en kamp i den kvaliken. Har innledet med ett poeng på sine to første i Nations League, men har fortsatt tilgode å score mål. 0-2 tap hjemme mot Kosovo sist torsdag, mens det endte 0-0 hjemme mot Nord-Irland søndag kveld.

Hellas har innledet strålende i denne gruppa og vi tror de vinner igjen. H.

10. Kosovo - Nord-Irland
Gruppe C2 der Hellas og Kypros er de to øvrige nasjonene.

Kosovo endte helt sist i sin VM-kvalifiseringsgruppe med fem poeng på åtte spilte kamper. Den eneste seieren kom borte mot Georgia (1-0). Innledet denne utgaven av Nations League med en flott 2-0 seier borte mot Kypros forrige torsdag, men tapte deretter 0-1 hjemme mot den soleklare gruppefavoritten Hellas søndag kveld.

Nord-Irland endte opp med ni poeng i sin kvalifiseringsgruppe til fotball-VM. Den gruppen bestod av Sveits, Italia, Bulgaria og Litauen. Holdt faktisk Italia til 0-0 i den siste runden i gruppespillet, og det gjorde at Italia mistet gruppeseieren til Sveits. Innledet dette gruppespillet med 0-1 tap hjemme mot Hellas og 0-0 borte mot Kosovo og er altså uten scoringer hittil.

Blir neppe noen målfest dette. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Nord-Makedonia - Georgia
Gruppe C4 der Bulgaria og Gibraltar er de to øvrige nasjonene.

Nord-Makedonia var faktisk med i EM-sluttspillet i 2021, men tapte alle sine tre kamper i gruppespillet. Tok en sensasjonell 2-1 seier borte mot Tyskland i VM-kvalifiseringen og endte opp på andreplass og tok seg således til playoff. Slo sensasjonelt ut Italia i semifinalen da, men tapte som ventet den avgjørende playoffkampen mot Portugal. Innledet gruppespillet i Nations League med 1-1 borte mot Bulgaria forrige torsdag og 2-0 seier borte mot Gibraltar søndag kveld.

Georgia gjorde ikke noe stort vesen av seg i VM-kvalifiseringen og endte opp med sju poeng på åtte kamper. Fått en pangstart i dette gruppespillet med 4-0 seier hjemme mot Gibraltar forrige torsdag og oppsiktsvekkende 5-1 seier borte mot Bulgaria søndag kveld.

Men her tror vi klart mest på Nord-Makedonia. H.

12. Malta - Estland
Det er kun to grupper i divisjon D i Nations League, som er det svakeste seedingsnivået. Kun tre nasjoner er med i gruppe D2, San Marino er det siste laget i denne gruppa.

Malta tapte sin to siste kamper i VM-kvalifiseringen med hhv 0-6 hjemmemot Slovakia og 1-7 hjemme mot Kroatia, men endte opp med fem poeng totalt. Innledet dette gruppespillet i Nations League med 2-0 seier borte mot San Marino søndag kveld.

Estland slo Hviterussland 2-0 hjemme i sin gruppe i VM-kvalifiseringen og tok ett poeng til i det gruppespillet. Det poenget kom sensasjonelt nok borte mot VM-klare Wales. Også Estland har spilt mot San Marino i dette gruppespillet i Nations League, det endte med 2-0 seier hjemme forrige torsdag.

De to "beste" lagene i gruppe D2 uten tvil og det skal være fordel Malta. Vi nøyer oss med HU.

96-rekker:
1. Belgia - Polen HU

2. Wales - Nederland B

3. Irland - Ukraina HUB

4. Skottland - Armenia H

5. Norge - Slovenia H

6. Sverige - Serbia HU

7. Portugal - Tsjekkia HU

8. Sveits - Spania UB

9. Hellas - Kypros H

10. Kosovo - Nord-Irland U

11. Nord-Makedonia - Georgia H

12. Malta - Estland HU

432-rekker:
1. Belgia - Polen HU

2. Wales - Nederland B

3. Irland - Ukraina HUB

4. Skottland - Armenia H

5. Norge - Slovenia H

6. Sverige - Serbia HUB

7. Portugal - Tsjekkia HU

8. Sveits - Spania UB

9. Hellas - Kypros H

10. Kosovo - Nord-Irland HUB

11. Nord-Makedonia - Georgia H

12. Malta - Estland HU