For tredje uke på rad er det stort sett Nations League det handler om på midtukekupongen. Ti av kampene er hentet fra Nations League, i tillegg består kupongen av playoffkamp til VM og en kamp fra NM i fotball 2. runde for menn. Innleveringsfristen er tirsdag kl 18.55 og samtlige kamper spilles tirsdag kveld. Bonuspotten er på ca 830 000 kr.

1. Eidsvold Turn - Kongsvinger
Ukens midtukekupong innledes med en kamp fra cupens 2. runde. De aller, aller fleste 2. rundekampene spilles onsdag og torsdag neste uke, men to av kampene spilles denne uken.

Eidsvold Turn holder til Postnord-avdeling 2 til daglig og gjør det ganske bra der. Ligger på 4. plass med 17 poeng på sine ti første seriekamper. Det er seks poeng opp til tetduoen Ullensaker/Kisa og Hødd. Er ubeseiret på hjemmebane (3-2-0), men ikke vært like skarpe på bortebane der tre av fem kamper er tapt (2-0-3).

Kongsvinger ligge fjerde sist i OBOS-ligaen med kun sju poeng på sine ni første seriekamper. Spillemessig har de levert noe bedre enn det poengfangsten skulle tilsi, men de har slitt fælt på bortebane. Faktisk er samtlige fem kamper borte tapt, mens de står med 2-1-1 på fire spilte hjemmekamper på Gjemselund.

Eidsvold Turn er altså ubeseiret på hjemmebane, mens Kongsvinger ikke har tatt ett eneste poeng på bortebane. Selv om det skiller en divisjon mellom lagene, er dette åpent. UB.

2. Costa Rica - New Zealand
30 av 32 nasjoner er klare for VM-sluttspillet i Qatar i november/desember. Australia skal opp mot Peru i kveld, mens Costa Rica møter New Zealand tirsdag kveld.

Costa Rica møter New Zealand i Qatar og det spilles kun en kamp. Costa Rica endte på fjerdeplass i VM-kvalifiseringen i Nord-Amerika, mens New Zealand har vært gjennom en knockout-turnering for å komme til denne playoffen. Costa Rica avsluttet sin VM-kvalifisering med fire strake seire mot hhv Jamaica, El Salvador, Canada og USA og velkjent Celso Borges holder fortsatt koken for Costa Rica. Costa Rica tok seg helt til kvartfinalen i VM i Brasil i 2014, mens de endte sist i sin gruppe i VM i Russland i 2018.

Newcastle-spissen Chris Wood er den største profilen på New Zealand som ellers ikke har allverdens til meritter på den internasjonale scenen. Var sist med i et VM-sluttspill i Sør-Afrika i 2010. Da endte de på tredjeplass i sin gruppe og spilte uavgjort i alle tre kampene mot hhv Paraguay, Slovakia og Italia.

Costa Rica er naturlig favoritt, men ikke utenkelig at denne går til ekstraomganger. HU.

3. England - Ungarn
De ti siste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra Nations League. Det er den tredje utgaven av Nations League som spilles nå og de forskjellige nasjonene er delt inn i divisjon A, B, C og D der de beste nasjonene finnes i divisjon A. Det er fire grupper a fire lag i både både divisjon A, B og C. Totalt skal hver nasjon spille fire landskamper i løpet av snaue 14 dager. De to siste rundene i gruppespillet spilles i slutten av september.

Vi innleder i gruppe A3 som i tillegg består av Italia og Tyskland. England som ikke har fått noe særlig god start på denne Nations League-turneringen. Meget svake 0-1 for Ungarn i den første kampen ble etterfulgt av 1-1 borte mot Tyskland etter at Harry Kane satte et straffespark helt på slutten av kampen. Lørdag måtte de nøye seg med 0-0 hjemme mot Italia og de står altså med kun to poeng på de tre første kampene i dette gruppespillet.

Ungarn fikk en pangstart på gruppespillet, etter at de smalt til med å slå England her hjemmebane i første kamp. Måtte som ventet tåle tap borte mot Italia i runde med 1-2, mens det holdt Tyskland til 1-1 hjemme i Budapest lørdag kveld. Er faktisk på andreplass i gruppa med fire poeng.

England har fortsatt tippernes tillit og blir blant de største favorittene på midtukekupongen. Vi spekulerer ikke i denne. H.

4. Tyskland - Italia
Gruppe A3 som altså i tillegg består av England og Ungarn. Tyskland har fortsatt ikke tapt siden de røk ut av EM i 1/8-delsfinalen i fjor, og de fosset gjennom de siste kampene i VM-kvaliken med sju strake seire i fjor høst. Like bra har det ikke gått så langt i Nations League, hvor alle tre kampene kampene deres mot hhv Italia borte, England hjemme og Ungarn borte har endt med 1-1 og poengdeling.

Den viktigste seieren for Italia kom i EM i fjor, når Italia til slutt vant 2-1 i finalen mot engelskmennene etter straffer. Men det er mulig feiringen ble vel hard, for skuffelsen kom nokså fort når de ikke klarte å vinne sin VM-kvalikgruppe og måtte ut i en playoff hvor de sjokkerende nok røk ut mot Nord-Makedonia. Dermed går VM i Qatar i vinter uten Italia, og det vises klart og tydelig i de første kampene i Nations League at de prøver ut en god del nye spillere foran den neste EM-kvaliken. De innledet med å spille 1-1 mot Tyskland, mens i den neste startet de blant annet med 18-årige Gnonto på topp hvor de uansett slo Ungarn 2-1. Lørdag var de nærmest seieren borte mot England i kampen som endte 0-0. Topper dermed gruppa med fem poeng på tre spilte kamper.

Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Nederland - Wales
Gruppe A4 der Belgia og Polen er de to øvrige lagene. Nederland har fått en flott åpning på Nations League, ettersom de vant 2-1 borte mot Wales og 4-1 i sine to første kamper i gruppespillet. Litt overraskende måtte de nøye seg med 2-2 hjemme mot Polen i sin første hjemmekamp i dette gruppespillet lørdag kveld. Topper uansett gruppa med sju poeng på sine tre første kamper.

Wales har allerede fått sin presang for året, for jommen klarte de ikke å kvalifisere seg for VM for første gang på 64 år. For etter EM i fjor fullførte Wales VM-kvaliken meget fint med 3-3-0 på de seks siste, og det ga de andreplassen i gruppen poenget foran Tsjekkia. Dermed skulle de spille playoff, og den muligheten tok de godt vare på med seire over både Østerrike (2-1) og Ukraina (1-0). De tyvstartet Nations League med å møte Polen noen dager før den avgjørende playoffkampen mot Ukraina, og med et reservepreget lag tapte de den kampen 1-2. De kjempet bedre i den siste mot Nederland, men selv om de utlignet til 1-1 på overtid ble det likevel enda et 1-2 tap etter et sent seiersmål. Lørdag kveld kom Wales sitt første poeng i gruppespillet med 1-1 hjemme mot Belgia.

Det må være svært gode vinnersjanser for Nederland i denne. H.

6. Polen - Belgia
Gruppe A4 der Nederland og Wales er de to øvrige lagene. Polen har hatt en flott periode nå, som kulminerte med et avansement til VM i Qatar. For Polen ble nummer to i sin gruppe i VM-kvaliken, og måtte dermed ut i playoff. De var heldige i første runde hvor de fikk walkover mot Russland, mens i den andre runden var de rett og slett bedre enn Sverige og vant 2-0. I første kamp i Nations League havnet de under 0-1 mot Wales, men et reservepreget Wales var likevel for tynt til slutt og Polen snudde til seier 2-1. Det ble ikke like enkelt i den neste kampen, hvor de ble smadret hele 1-6 borte mot Belgia. Hevet seg voldsomt til lørdagens bortekamp mot Nederland som endte med 2-2. Står dermed på fire poeng etter tre spilte gruppespillkamper.

Belgia har vært noe ujevne de siste årene, og varierer en del i prestasjonene. De var i gruppe med Wales i VM-kvaliken sist, og der klarte Wales å holde 1-1 i hjemmekampen, mens Belgia var klart best i det omvendte møtet som de vant 3-1. Belgia vant uansett gruppen ganske enkelt, og er klare for VM i vinter. De var slappe for dagen i den første kampen mot naboen Nederland i Nations League, og 1-4 gjorde mange skeptiske til om nedturen var på vei for Belgia. Men de slo hardt tilbake i hjemmekampen mot Polen noen dager senere og vant hele 6-1. Men underpresterte igjen borte mot Wales lørdag og måtte nøye seg med 1-1. Er dermed a poeng med Polen i gruppe A4 med fire poeng.

Denne er åpen. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

7. Ukraina - Irland
Gruppe B1 som ellers består av Skottland og Armenia. I og med at både Skottland og Ukraina var involvert i en forsinket playoff til VM, er det ulikt antall kamper spilt i denne gruppen.

Ukraina tapte den avgjørende VM-playoffen 0-1 borte mot Wales, men har klart å mobilisere tross den skuffelsen. Slo Irland 1-0 borte i sin åpningskamp i dette gruppespillet forrige onsdag og fulgte opp med 3-0 seier på nøytral grunn i Polen mot Armenia lørdag kveld. Topper dermed gruppa med seks poeng på to spilte.

Irland med en skuffende start i de to første kampene i dette gruppespillet. Avsluttet VM-kvaliken med kun et tap på de seks siste. Men røk 0-1 borte for Armenia og 0-1 hjemme for Ukraina i sine to første kamper i gruppespillet. Lørdag slo Irland sterkt tilbake med 3-0 seier hjemme mot Skottland.

Ukraina blir en av våre sikre på ukens midtukekupong. H.

8. Romania - Montenegro
Gruppe B3 som i tillegg består av Bosnia-Hercegovina og Finland. Romania har aldri kommet tilbake til Hagis storhetstid. De plages med mye interne stridigheter, og det går lenge mellom de helt store resultatene for landslaget. Det ble ingen EM i fjor, og det blir heller intet VM i år etter deres tredjeplass i sin gruppe med 17 poeng. De hadde kun poenget opp til Nord-Makedonia etter en fin sluttspurt, men med kun 13 scoringer på ti kamper blir det for lite og for sjelden selv om de er ganske gode defensivt. Innledet Nations League med to bortekamper som begge ble tapt, 0-2 mot Montenegro og 0-1 for Bosnia. Lørdag ble det endelig tre poeng etter 1-0 seier hjemme mot Finland.

Montenegro med en helt grei start på dette gruppespillet og står med fire poeng på de tre første. Innledet med 2-0 seier hjemme mot Romania, men tapte så 0-2 borte mot Finland i den neste. Lørdag ble det så 1-1 hjemme mot Romania.

Romania er ganske klar favoritt, men vi velger å helgardere på det største forslaget. Vi spiller H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Bosnia - Finland
Gruppe B3 som i tillegg består av Romania og Montenegro. Det er mye talent i Bosnia, men resultatmessig er det mye ymse. Er uansett ubeseiret i denne gruppa etter to 1-1 kamper på bortebane og 1-0 seier i den ene spilte hjemmekampen mot Romania. Trives normalt klart best på hjemmebane.

Finland tok seg som kjent til et historisk EM-sluttspill forrige sommer og hadde også muligheten til å ta andreplassen i sin VM-kvalifiseringsgruppe, men tapte den avgjørende kampen hjemme mot Frankrike med 0-2. Innledet gruppespillet i Nations League med 1-1 hjemme mot Bosnia og 2-0 seier hjemme mot Montenegro. Men er ikke like sterke på reisefot og tapte 0-1 borte mot Romania lørdag. Det er tett i denne gruppa og kun to poeng skiller de fire lagene etter de tre første rundene.

Ikke lett å tro på at Finland tar alle tre poengene i denne. HU.

10. Tyrkia - Litauen
Gruppe C1 som i tillegg består av Luxembourg og Færøyene. Tyrkia endte sist i sin gruppe i forrige utgave av Nations League og rykker dermed ned til nivå 3. Var stilt visse forventninger til Tyrkia i fjorårets EM-sluttspill, men Tyrkia leverte et elendig gruppespil ogg endte opp uten poeng. Tyrkia er uansett storfavoritt til å vinne denne gruppa og har gjort kort prosess i de tre første kampene og står med ni poeng og solide 12-0 i målforskjell.

Litauen tapte hele 0-6 i hjemmekampen mot Tyrkia for en uke siden og har ellers tapt 0-2 hjemme mot Luxembourg og 1-2 borte mot Færøyene.

Hvis det finnes klinke vinnere i fotball, så må Tyrkia være en slik tirsdag kveld. H.

11. Luxembourg - Færøyene
Det er godt at både Eliteserien og OBOS-ligaen sparkes igang igjen til helgen, slik at vi slipper denne type kamper på tippekupongen. Denne er fra C1 der Tyrkia som ventet har vist seg totalt overlegne hittil.

Luxembourg er ikke lenger helt nederst på rangstigen i Europa, for de siste årene har de vist frem fine seire over bedre og bedre motstandere. Irland og Aserbajdsjan ble for eksempel begge slått i den forrige VM-kvaliken, og i forrige Nations League slo Luxembourg både Montenegro og Kypros. De innledet dette gruppespillet med borteseire mot både Litauen (2-0) og Færøyene (1-0), mens de som ventet tapte hjemme mot Tyrkia lørdag (0-2).

Færøyene gjorde ingen braksuksess i VM-kvaliken, og de fire poengene de tok mot Moldova var de eneste de klarte å ta på deres ti kamper. Etter 0-4 borte mot Tyrkia i åpningskampen i Nations League hadde man kanskje tro på at de kunne klare noe hjemme mot Luxembourg, men de fikk det tøft, og etter at de også pådro seg to røde kort og en straffe imot tapte de 0-1. Lørdag ble det endelig tre poeng med 2-1 seier hjemme mot meget svake Litauen.

Luxembourg var det beste laget på Færøyene for en uke siden og blir en av våre sikre på ukens midtukekupong. H.

12. Liechstentein - Latvia
Gruppe D1 som i tillegg består av Moldova og Andorra. Tross den type motstand, står Liechtenstein uten poeng. De innledet med 0-2 tap hjemme mot Moldova, deretter ble det 0-1 tap hjemme mott Latvia og fredag kveld ble det 1-2 tap borte mot Andorra.

Latvia topper gruppe D1 med maksimale ni poeng på sine tre første kamper i dette gruppespillet. De innledet med 3-0 seier hjemme mot Andorra og vant deretter 1-0 hjemme mot Liechstenstein. Fredag ble det 4-2 seier borte mot Moldova.

Tross at hjemmelaget har tapt alle sine tre første kamper, er det ikke helt utenkelig at de får med seg poeng. UB.

96-rekker:
1. Eidsvold Turn - Kongsvinger UB

2. Costa Rica - New Zealand HU

3. England - Ungarn H

4. Tyskland - Italia HU

5. Nederland - Wales H

6. Polen - Belgia HUB

7. Ukraina - Irland H

8. Romania - Montenegro H

9. Bosnia-Hercegovina - Finland HU

10. Tyrkia - Litauen H

11. Luxembourg - Færøyene H

12. Liechtenstein - Latvia UB

432-rekker:
1. Eidsvold Turn - Kongsvinger UB

2. Costa Rica - New Zealand HU

3. England - Ungarn H

4. Tyskland - Italia HUB

5. Nederland - Wales H

6. Polen - Belgia HUB

7. Ukraina - Irland H

8. Romania - Montenegro HUB

9. Bosnia-Hercegovina - Finland HU

10. Tyrkia - Litauen H

11. Luxembourg - Færøyene H

12. Liechtenstein - Latvia UB