Ukens midtukekupong består av ni kamper fra fotball-VM, to kamper fra Football League Trophy i England og avsluttes med en kamp fra gruppespillet i Champions League for kvinner. Kun fire av kampene spilles onsdag kveld, de resterende åtte kampene fordeles med fire kamper på torsdag og fire kamper på fredag. Bonuspotten er på ca 540 000 kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 19.55.

1. Belgia - Canada
Denne gruppen består i tillegg av Marokko og Kroatia og Belgia er den store favoritten til gruppeseieren. Det er trolig siste sjanse for den gyldne generasjon til å vinne en tittel dette og både jan Vertonghen, Toby Aiderweireld, Eden Hazard, Romelu Lukaku og Kevin de Bruyne spiller trolig sitt siste VM. Gikk ubeseiret gjennom sin gruppe i VM-kvalifiseringen.

Canada er med i sitt første VM-sluttspill på 36 år og er ikke levnet rare sjansene. Har sine klart største stjerner i Alphonso Davis og Jonathan David og det ser ut som Alphonso Davis rekker VM-åpningen. Tapte forøvrig alle sine tre kamper i gruppespillet i 1986, det er samtidig den eneste gangen Canada har vært med i et VM-sluttspill.

Ingen tvil om at Belgia må ha en toppsjanse i sin åpningskamp. H.

2. Sveits - Kamerun
De to andre lagene i gruppe G er Brasil og Serbia og det blir ikke lett for verken Sveits eller Kamerun å ta seg videre.

Sveits overbeviste dog i VM-kvalifiseringen og vant sin gruppe på bekostning av Italia. Har en solid sentrallinje og både midtstopper Manuel Akanji og midtbaneterrieren Granit Xhaka har imponert i Premier League i høst. Evigunge Shaqiri holder fortsatt koken, men som vanlig er det mer uvisst med spissplassen.

Kamerun tok seg av Algerie i den avgjørende VM-kvalifiseringen. Forsvant direkte etter gruppespillet både i 2010 og 2014, mens de ikke klarte å kvalifisere seg til Russland-VM i 2018. 36 år gamle Andre Onanna er fortsatt det ubestridte valget på keeperplass, mens Eric Maxim Choupo-Moting har hatt en fin høst i Bayern München og blir mannen som skal gjøre målene.

Uansett skal det være fordel Sveits i denne åpningskampen i gruppe, men ikke helt utenkelig at Kamerun kan få med seg ett poeng. HU.

3. Uruguay - Sør-Korea
Portugal og Ghana er de øvrige lagene i gruppe H og Portugal og Uruguay er de klart største favorittene til å ta seg videre.

Landslagssjef Diego Alonso rår over en flott miks av unge fremadstormende spillere og solide veteraner. Diego Godin og Jose Gimenez danner et meget rutinert midtforsvar, mens Luis Suarez leder angrepstrioen. Liverpools Darwin Nunez, Real Madrids Federico Valverde, Tottenhams Rodrigo Bentancur og Napolis Mathias Oliveira representerer de litt yngre og Uruguay er blant lagene som kan gå langt i VM.

Sør-Korea er neppe av samme kvalitet som de var på hjemmebane i 2002 og det vil være overraskende om de tar seg videre fra denne tøffe gruppa. Det er fortsatt uvisst om den klart største stjernen Son Heung-Min rekker åpningskampen, ellers er det tynt med profiler.

Uruguay får vår fulle tillit på midtukekupongen. H.

4. Portugal - Ghana
Sammen med Uruguay er Portugal den klare favoritten til å bekle en av de to øverste plassene i gruppe H.

Landslagssjef Fernando Santos rår over en meget stjernespekket tropp og ingen tvil om at Portugal kan gå hele veien, dersom Santos treffer med laguttak og taktikk. Overraskende nok måtte Portugal via playoff for å ta seg til VM, men den biffen fikset de greit. Det har vært mye turbulens rundt Cristiano Ronaldo denne høsten, men på landslaget er det mindre kontroverser rundt Ronaldo.

Ghana har sin soleklare nøkkelspiller i Arsenal-spilleren Thomas Partey og interessant er det også at Athletico Bilbao-spilleren Inaki Williams har gjort ghaneser av seg foran dette mesterskapet, da han ikke har blitt aktuell for Spania. Øvrige kjente navn er Mohammed Kudus (Ajax), Jordan Ayew (Crystal Palace) og Tariq Lamptey (Brighton). Men Ghana totalfloppet under Afrikamesterskapet og har faktisk ikke vunnet en landskamp i 2022.

Portugal blir svært store favoritter på midtukekupongen, men det er åpningskamp dette og ting kan skje. HU.

5. Brasil - Serbia
Først torsdag kveld spiller den største VM-favoritten Brasil sin første kamp i dette mesterskapet og det gjør de mot den klarte største konkurrenten i gruppe G, Serbia.

Brasil har en knallsterk tropp og starter trolig åpningskampen med trioen Neymar, Richarlison og Raphina på topp, mens Casemiro styrer midtbanen. Bak i midtforsvaret regjerer Maquinhos og Thiago Silva og målvaktsduoen Allison og Ederson er det ikke mange andre nasjoner som matcher.

Serbia må trolig unnvære sin største stjerne Alexandre Mitrovic i åpningskampen, men Dusan Vlahovic og Luka Jovic er ikke noen dårlig erstatning på topp. I tillegg er det klassespillere i alle lagdeler. Var faktisk i gruppe med Brasil og Sveits også i Russland i 2018, men da tapte de 0-2 mot Brasil og 1-2 mot Sveits i gruppespillet og endte på tredjeplass.

Brasil er den største VM-favoritten og innleder normalt med seier. H

6. Wales - Iran
Wales så ut som førstereisgutter i den første omgangen mot USA i sin åpningskamp i VM mandag kveld. Den første VM-kampen for Wales på 64 år. USA ledet svært fortjent 1-0 til pause da, men landslagssjef Robert Page gjorde endringer i pausen og satte inn Kiefer Moore på topp. Kampen endret totalt karakter og Gareth Bale sørget for en fortjent utligning på straffespark snaue ti minutter før slutt.

Iran med en verst tenkelig start og tapte hele 2-6 mot England. Gjorde en elendig kamp, men Porto-stjernen Mehdi Taremi scoret to mål nærmest ut av ingenting. Iran kan nok bedre enn som så, men må heve seg mye for å kunne ta poeng fra Wales.

Wales møter helt annen motstand her enn mot USA og det blir interessant å se hvordan Wales håndterer en antatt svakere motstander. Vi tror uansett klart mest på Wales. H.

7. Qatar - Senegal
Denne kampen spilles først fredag og da er det klart for andre runde i gruppespillet.

Vertsnasjonen Qatar med en fryktelig svak åpningskamp mot Ecuador sist søndag og tapte fullt fortjent 0-2. Skapte nesten ingenting i den kampen og skuffet stort. Det må nok et mirakel til om Qatar skal ta seg videre fra denne gruppa.

Senegal hang godt med Nederland i sin åpningskamp og skapte noen farligheter, men endte opp med å tape 0-2 etter to sene mål fra Nederland. Fraværet av skadde Sadio Mane er ikke gunstig for Senegal, selv om Ismaila Sarr tidvis var pigg mot Nederland.

Det er kun seier som gjelder for Senegal her, men det er nok en viss U-fare i denne. UB.

8. Nederland - Ecuador
Denne kampen spilles fredag.

Basert på åpningskampen mot Senegal vil det være overraskende om Nederland tar seg langt i dette mesterskapet. De vant vittelig kampen 2-0, men imponerte ikke veldig. Kampen var preget av masse pasningsfeil, men samtidig skal man aldri undervurdere betydningen av tre poeng i en småvrien åpningskamp. Memphis Depay har slitt med skader denne høsten, men fikk en halvtime mot Senegal og kan være aktuell for startoppstillingen fredag.

Ecuador imponerte i sin åpningskamp mot Qatar og vant svært fortjent 2-0 etter to målav Enner Valencia. Dessverre for Ecuador måtte Valencia ut med skade på slutten av den kampen og han er høyst usikker til fredagens kamp. Uansett var Ecuador robuste og fremstod som et lag.

Åpen kamp dette og begge lagene lever nok godt med poengdeling. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. England - USA
Denne kampen spilles fredag.

Imponerende åpningskamp av England med 6-2 mot Iran. Mest oppsiktsvekkende med det resultatet var kanskje at ikke Harry Kane var blant målscorerne. Men Kane var likevel sentral i mye. Samtidig var Iran skuffende svake og det gjenstår å se om Southgates defensiv holder like bra mot USA.

USA som imponerte stort i første omgang av sin åpningskamp mot Wales og fortjent ledet 1-0 til pause. Den kampen endret dog helt karakter i andre omgang når Robert Page sendte Kiefer Moore på banen og det var ingenting å si på at Wales utlignet til 1-1 ti minutter før slutt.

England blir garantert store favoritter på bakgrunn av sin åpningskamp, men vi utelukker ikke at USA kan få noe ut av denne kampen. HU.

10. Colchester - Bristol Rovers
Spilles onsdag kveld. 2 runde i Football League Trophy etter at lagene har vært gjennom ett gruppespill i innledningen av turneringen. Det spilles ikke returkamper og står det uavgjort etter ordinær tid, går man rett på straffesparkkonkurranse.

Colchester holder til League Two til daglig, men har ikke gjort det spesielt bra der. Ligger tredje sist med kun 14 poeng på de 19 første seriekampene. Stod med 0-2-4 på sine seks siste seriekamper, før man slo Doncaster 3-0 hjemme lørdag. Kun tatt ett av sine poeng på bortebane, anstendige 3-4-3 på hjemmebane.

Bristol Rovers holder til i League One til daglig og gjør det helt greit der. Ligger på 15. plass med 24 poeng på 19 spilte kamper og har faktisk kun seks poeng opp til playoff og samtidig hele ti poeng ned til nedrykkstreken. Vist ganske bra form i det siste og står med 4-4-1 på sine ni siste seriekamper.

Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Port Vale - Barnsley
Spilles onsdag kveld. 2 runde i Football League Trophy etter at lagene har vært gjennom ett gruppespill i innledningen av turneringen. Det spilles ikke returkamper og står det uavgjort etter ordinær tid, går man rett på straffesparkkonkurranse.

Port Vale holder til i League One til daglig. Ligger på en fin 10. plass med 26 poeng og har kun fire poeng opp til Barnsley som innehar sjetteplassen og den nederste playoffplassen. Står med 2-1-1 på sine fire siste seriekamper, begge seirene er kommet på hjemmebane der laget står med 4-3-3 totalt.

Barnsley spilte playoff til Premier League etter 2020/21-sesongen uten å lykkes der. Sesongen etter rykket laget ned fra Championship etter å ha endt sist. Innledet bra i League One og ligger altså på sjetteplass og playoff med 30 poeng på 18 spilte seriekamper. Det er dog hele 11 poeng opp til Ipswich på direkte opprykksplass. Brukbare 4-2-3 på bortebane.

Det endte forøvrig 1-1 når lagene møttes i serien tidligere i høst, da var det Barnsley som hadde hjemmebane. Åpent. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

12. Chelsea - Real Madrid
Champions League gruppespill for kvinner og denne gruppen består i tillegg av PSG og Vilaznia. Det er tredje runde som spilles.

Chelsea innledet gruppespillet med en sterk 1-0 seier borte mot PSG og fulgte opp med hele 8-0 seier hjemme mot Vilaznia i runde to. Søndag ble Tottenham slått 3-0 i Womens Super League i England og Chelsea topper tabellen med 21 poeng på sine åtte første seriekamper.

Real Madrid innledet gruppespillet med 2-0 seier borte mot Vilaznia, men måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot PSG i den andre runden. Ligger på tredjeplass i den spanske ligaen med 19 poeng på åtte spilte kamper (6-1-1), serieleder Barcelona står med full pott og maksimale 27 poeng på ni spilte.

Chelsea skal ha svært gode vinnersjanser i kveld. H.

96-rekker:
1. Belgia - Canada H

2. Sveits - Kamerun HU

3. Uruguay - Sør-Korea H

4. Portugal - Ghana HU

5. Brasil - Serbia H

6. Wales - Iran H

7. Qatar - Senegal UB

8. Nederland - Ecuador U

9. England - USA HU

10. Colchester - Bristol Rovers UB

11. Port Vale - Barnsley HUB

12. Chelsea FC kvinner - Real Madrid kvinner H

432-rekker:
1. Belgia - Canada H

2. Sveits - Kamerun HU

3. Uruguay - Sør-Korea H

4. Portugal - Ghana HU

5. Brasil - Serbia H

6. Wales - Iran H

7. Qatar - Senegal UB

8. Nederland - Ecuador HUB

9. England - USA HU

10. Colchester - Bristol Rovers HUB

11. Port Vale - Barnsley HUB

12. Chelsea FC kvinner - Real Madrid kvinner H