Det er landslagsuke og det innebærer at ukens midtukekupong i sin helhet består av landskamper. Tre av kampene playoff til fotball-VM i Europa, tre av kampene er fra den afrikanske VM-kvalifiseringen og de resterende seks kampene er alle privatlandskamper. Kun fem av kampene spilles torsdag, de resterende sju spilles fredag kveld. Bonuspotten er på ca 2,4 mill kr. Innleveringsfristen er torsdag kl 20.40.

1. Italia - Nord-Makedonia
Playoff til fotball-VM og denne kampen spilles i Palermo. Vinneren her møter vinneren av kampen Portugal - Tyrkia til endelig avgjørelse om VM-billett eller ei, tirsdag kveld.

Italia tok som kjent et bejublet EM-gull i England i fjor sommer, men Italia klarte ikke å direktekvalifisere seg til fotball-VM. Til tross for at de ikke tapte noen av sine åtte kamper i gruppespillet (4-4-0), endte de to poeng bak gruppevinner Sveits. EM-helten Giovanni Di Lorenzo er eneste sentrale fravær for Italia, men det er også uvisst om Leonardo Bonucci rekker kampen.

Nord-Makedonia var også med i fotball-EM i England i fjor sommer, men de endte uten poeng med tre tap i gruppespillet. Snappet andreplassen i gruppespillet med sine 18 poeng og var kun et poeng foran Romania på tredjeplass. Tok en sensasjonell 2-1 seier borte mot Tyskland i det gruppespillet, og endte med 5-3-2 totalt. Napoli-spillerne Eljif Elmas og Tihomir Kostadinov soner begge karantene for Nord-Makedonia.

Italia blir midtukekupongens største favoritt med rette. H.

2. Portugal - Tyrkia
Playoff til fotball-VM og denne kampen spilles i Porto. Vinneren her møter vinneren av kampen Italia - Nord-Makedonia til endelig avgjørelse om VM-billett eller ei, tirsdag kveld.

Portugal tok EM-gull i 2016 og pussig nok har verken EM-vinneren fra 2016 eller EM-vinneren fra 2020 (Italia), klart å direktekvalifisere seg til VM i Qatar i 2022. Portugal tapte den helt avgjørende hjemmekampen mot Serbia i siste runde av gruppespillet og endte dermed tre poeng bak gruppevinner Serbia. Joao Cancelo soner karantene, i likhet med Renato Sanchez. Ruben Neves og Pepe er begge skadet.

Tyrkia var en gedigen skuffelse i fotball-EM i fjor sommer og endte opp med null poeng og 1-8 i målforskjell på sine tre kamper i gruppespillet. Var som kjent med i Norges gruppe i gruppespillet og endte på 21 poeng, kun to poeng bak gruppevinner Nederland. Det eneste tapet i den kvaliken kom borte mot Nederland (1-6). Det skal ikke være fravær av betydning for Tyrkia.

Ingen tvil om at Portugal er en motivert favoritt i kveld, men vi tar med en halvgardering. HU.

3. Sverige - Tsjekkia
Playoff til fotball-VM og denne kampen spilles i Stockholm. Vinneren her møter Polen til endelig avgjørelse om VM-billett eller ei, tirsdag kveld.

Midtveis i kvaliken lå faktisk Sverige an til å vinne gruppe B foran Spania. Men bortetap mot både Hellas og Georgia gjorde at Sverige endte opp på andreplass, fire poeng bak Spania. Sverige gjorde ellers et flott EM-sluttspill i fjor sommer. Vant overraskende sin pulje foran Spania, men endtte opp med å tape 1-2 etter ekstraomganger i åttedelsfinalen mot Ukraina. Zlatan Ibrahimovic og Emil Krafth soner begge karantene.

Tsjekkia imponerte også i det EM-sluttspillet. Tok seg videre fra gruppespillet som treer i gruppespillet og vant sensasjonelt 2-0 mot Nederland i kvartfinalen, men røk 1-2 mot Danmark i kvartfinalen. Var sist med i et VM-sluttspill i Tyskland i 2006. Dessverre for Tsjekkia er toppscorer Patrik Schick skadet. Det samme gjelder for West Ham-forsvareren Vladimir Coufal.

Tsjekkia er klart svekket uten Schick og vi gir Sverige full tillit i kveld. H.

4. Wales - Østerrike
Playoff til fotball-VM og denne kampen spilles i Cardiff. Vinneren her møter vinneren av kampen Skottland - Ukraina (som er utsatt på ubestemt tid grunnet krigen i Ukraina) til endelig avgjørelse om VM-billett eller ei.

Wales har vært med i to EM-sluttspill på rad med henholdsvis semifinaleplass i Frankrike i 2016 og 1/8-finale i 2021-utgaven. I VM-sammenheng har man imidlertid ikke vært i et sluttspill siden 1958. Endte på 14 poeng i sin kvalifiseringsgruppe, men tapte kun en av de åtte kampene (4-3-1). Gareth Bale blir trolig klar og Wales kan stille med tilnærmet toppet lag.

Østerrike var ikke med i EM i England i fjor sommer, ei heller i VM-sluttspillet i Russland i 2018. Endte helt sist i gruppespillet i EM-sluttspillet i 2016. Gjorde det heller ikke spesielt sterkt i gruppespillet til dette VM og endte på fjerdeplass i sin gruppe, men har kommet til playoff via Nations League. Florian Grillitsch, Christopher Trimmel, Philipp Lienhart og Dejan Ljubicic er alle skadet, og et par av dem hadde trolig vært aktuell for startelleveren. Velkjent Marco >Arnautovic leder offensiven.

Tre innbyrdes møter mellom Wales og Østerrike siden 2013, har gitt to seire til Wales og en uavgjort. Vi tror veldig på Wales i kveld og lar denne stå ugardert. H.

5. Kamerun - Algerie
De tre neste kampene på midtukekupongen er fra den afrikanske VM-kvalifiseringen. Afrika har totalt fem plasser i sluttspillet. Ti gruppevinnere møtes nå i playoff og det spilles hjemme/borte. Vinneren i hver av disse fem dobbeltoppgjørene sikrer seg plass til sluttspillet i Qatar i november.

Kamerun vant 1-0 hjemme mot Elfenbenskysten i gruppefinalen i november og endte opp som vinner av gruppe D. Endte på 3. plass i Afrikamesterskapet i januar/februar etter straffeseier mot Burkina Faso. Var ikke med i Russland-VM i 2018, men endte sist i gruppespillet med null poeng i Brasil-VM i 2014.

Algerie var en av gullfavorittene i Afrikamesterskapet, men endte opp med kun ett poeng i gruppespillet. Med 2-2 hjemme mot Burkina Faso i den siste kampen i gruppespillet i VM-kvalifiseringen i november i fjor, sikret Algerie gruppeseieren to poeng foran nettopp Burkina Faso. Var ikke med 2018, men tok seg til åttedelsfinale i Brasil-VM 2014, der laget røk 1-2 etter ekstraomganger mot Tyskland.

Kamerun bør sikre seg et godt utgangspunkt foran bortereturen. H.

6. Ghana - Nigeria
Afrika har totalt fem plasser i sluttspillet. Ti gruppevinnere møtes nå i playoff og det spilles hjemme/borte. Vinneren i hver av disse fem dobbeltoppgjørene sikrer seg plass til sluttspillet i Qatar i november.

Med 1-0 seier hjemme mot Sør-Afrike i siste runde av gruppespillet i november i fjor, tok Ghana seg forbi Sør-Afrika og snappet gruppeseieren. Skuffet deretter stort i Afrikamesterskapet, der laget kun tok ett poeng i gruppespillet. Klarte ikke å kvalifisere seg til Russland-VM i 2018, men endte sist i gruppespillet i Brasil-VM i 2014 med kun ett poeng. Andre Ayew soner karantene.

Nigeria røk mot Tunisia i kvartfinalen i Afrikamesterskapet. Var presset av Kapp Verde i kampen om gruppeseieren i VM-kvalifiseringen, men kontrollerte inn til 1-1 i siste kamp hjemme mot Kapp Verde og vant gruppa med to poeng ned til Kapp Verde. To tap og 2-0 seier mot Island i gruppespillet i Russland-VM i 2018 og klarte dermed ikke å ta seg videre. Verken Odion Ighalo, Emmanuel Dennis eller Victor Osimhen var med i Afrikamesterskapet, men trioen er med i troppen nå. Alex Iwobi soner karantene, mens Leicester-spilleren Wilfred Ndidi er skadet.

Ingen enkel kamp dette. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Egypt - Senegal
Afrika har totalt fem plasser i VM-sluttspillet. Ti gruppevinnere møtes nå i playoff og det spilles hjemme/borte. Vinneren i hver av disse fem dobbeltoppgjørene sikrer seg plass til sluttspillet i Qatar i november.

Reprise av finalen i Afrika-mesterskapet som Senegal vant på straffesparkkonkurranse. Egypt gikk ubeseiret gjennom sin gruppe i VM-kvalifiseringen og endte opp med 14 poeng på seks kamper. Var stilt litt forventninger til Egypt i Russland-VM i 2018, men Mohamed Salah og hans lagkamerater endte opp med null poeng og tidlig exit.

Senegal gikk i likhet med Egypt ubeseiret gjennom sin gruppe i VM-kvalifiseringen og endte opp med 16 poeng på seks kamper. Senegal var også med i Russland-VM i 2018, og endte på fire poeng etter 2-1 seier mot Polen og 2-2 mot Japan. Men endte på den kjipe tredjeplassen og tok seg dermed ikke videre til åttedelsfinale. Senegal stiller trolig med samme lag som vant Afrikamesterskapet.

Dette blir garantert jevnt. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Skottland - Polen
De fem siste kampene på midtukekupongen er alle privatlandskamper fire av dem spilles fredag. Men ikke denne, den spilles på Hampden Park i Glasgow i kveld.

Skottland skulle opprinnelig møtt Ukraina til første playoffkamp torsdag kveld, men den kampen er utsatt inntil videre grunnet krigen i Ukraina. Til tross for meget sterke 7-2-1 på sine ti kamper i gruppespillet, endte likevel Skottland opp hele fire poeng bak nesten uslåelige Danmark. Skottland-manager Steve Clarke vil trolig stille med toppet lag, men han må unnvære skadde John Soutar og Liam Cooper

Polen på sin side "slipper" å møte Russland i playoff og går direkte til playoff-finale mot enten Sverige eller Tsjekkia tirsdag kveld. Endte opp med 20 poeng i gruppe , men var kun to poeng foran Albania på tredjeplass. Polens nye hovedtrener Czeslaw Michniewicz har nok mest fokus på tirsdagens playoff-finale mot enten Sverige eller Tsjekkia, så det er ikke gitt at Polen går "all-inn" i denne.

Vi tror ikke Skottland taper. HU.

9. Norge - Slovakia
Privatlandskamp på Ullevaal og endelig har Ståle Solbakken med alle sine beste menn, inkludert Erling Braut Haaland og Sander Berge. Norge avsluttet som kjent fjoråret med 0-0 hjemme mot Latvia og 0-2-tap borte mot Nederland og må nok en gang se et VM-sluttspill hjemmefra. Likevel hersker det optimisme rundt herrelandslaget for tiden.

Slovakia var sist med i et VM-sluttspill i Sør-Afrika i 2010. Endte på andreplass i sin gruppe da, men tapte 1-2 mot Nederland i åttedelsfinalen. Var også med i EM i England i fjor sommer, men endte opp med to tap og 2-1 seier mot Polen i gruppespillet og tok seg ikke videre. Endte på tredjeplass i sin VM-kvalifiseringsgruppe med 14 poeng (3-5-2), men var hele åtte poeng bak gruppetoer Russland. Evigunge Marek Hamsik holder fortsatt koken, men han er ute med skade og uaktuell til fredagens kamp.

Norge blir store favoritter og denne skal Solbakkens menn vinne. H.

10. Romania - Hellas
Privatlandskamp i Bucuresti. Romania spilte 0-0 hjemme mot Island i sin nest siste kamp i gruppespillet og det ødela lagets sjanser til å ende på andreplass i gruppe J. Nå endte Romania kun ett poeng bak Nord-Makedonia som tok playoffplassen. Romania har ikke tatt seg til VM eller EM siden 2008, da endte det med to poeng i gruppespillet og exit før sluttspillet.

Hellas tok som kjent et sensasjonelt EM-gull i 2004 da de slo Portugal 1-0 i finalen i Lisboa. Var riktignok med i EM både i 2008 og VM i Sør-Afrika i 2010, uten å lykkes med å ta seg videre fra gruppespillet. Tok seg deretter til åttedelsfinale i EM i 2012, og tok seg til åttedelsfinale i VM i Brasil i 2014, det endte med tap etter straffespark mot Costa Rica. Ikke lykkes med å ta seg til sluttspill siden 2014. Endte på 3. plass i VM-kvalifiseringen med ti poeng (2-4-2).

Romania har sett bedre ut de siste årene og får et ganske klart tips hjemme i Bucuresti. HU.

11. Luxembourg - Nord-Irland
Privatlandskamp som spilles i Luxembourg. Vertene imponerte med å ta ni poeng i VM-kvalifiseringen og endte på 4. plass i gruppe med Serbia, Portugal, Irland og Aserbadsjan. Seirene kom i kampene mot Aserbadsjan og smått sensasjonelle 1-0 borte mot Irland.

Nord-Irland gjorde en brukbar VM-kvalifisering og endte i likhet med Luxembourg på ni poeng etter rekken 2-3-3 på sine åtte kvalifiseringskamper. Men tapte tre av sine fire bortekamper, blant annet med 1-2 mot svake Bulgaria. Var faktisk med i EM-sluttspillet i 2016 og imponerte litt da, selv om de ikke tok seg videre fra gruppespillet. Er nok ikke like bra nå som dengang.

Nord-Irland er gjort til oppsiktsvekkende store favoritter på midtukekupongen. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

12. Frankrike - Elfenbenskysten
Privatlandskamp som spilles i Marseille. Regjerende verdensmester Frankrike gikk ubeseiret gjennom gruppespillet med 5-3-0 på sine åtte kamper. To av de tre uavgjorte kom faktisk på hjemmebane, med 1-1 både mot Bosnia-Hercegovine og Ukraina. Avsluttet uansett fjoråret med fem strake seire. Karim Benzema, Benjamin Pavard (Covid-19) og N'Golo Kante er uaktuelle til denne privatlandskampen. Trolig er det Kylian Mbappe og Olivier Giroud som danner angrepsduo.

Elfenbenskysten tapte gruppefinalen borte mot Kamerun i november og endte dermed på andreplass i sin VM-kvalifiseringsgruppe. Kun de ti gruppevinnerne tok seg videre til 3. runde i Afrika, det blir således ikke noe VM på Elfenbenskysten i november/desember. Tok seg videre fra gruppespillet i Afrikamesterskapet i januar, men tapte på straffespark mot Egypt i åttedelsfinalen. Sebastian Haller leder offensiven, mes kjente navn som Nicolas Pepe, Franck Kessie, Serge Aurier og Eric Bailly også er ventet i startoppstillingen.

Frankrike og privatlandskamper er ikke ensbetydende med seier. Vi tar med en halvgardering. HU.

96-rekker:
1. Italia - Nord-Makedonia H

2. Portugal - Tyrkia HU

3. Sverige - Tsjekkia H

4. Wales - Østerrike H

5. Kamerun - Algerie H

6. Ghana - Nigeria U

7. Egypt - Senegal HU

8. Skottland - Polen HU

9. Norge - Slovakia H

10. Romania - Hellas HU

11. Luxembourg - Nord-Irland HUB

12. Frankrike - Elfenbenskysten HU

432-rekker:
1. Italia - Nord-Makedonia H

2. Portugal - Tyrkia HU

3. Sverige - Tsjekkia H

4. Wales - Østerrike H

5. Kamerun - Algerie H

6. Ghana - Nigeria HUB

7. Egypt - Senegal HUB

8. Skottland - Polen HU

9. Norge - Slovakia H

10. Romania - Hellas HU

11. Luxembourg - Nord-Irland HUB

12. Frankrike - Elfenbenskysten HU