Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tippetips: Midtukekupong med Tottenham - Borussia Dortmund
Oddsdobbel Championship: Serielederen får seg en smekk
Oddssingel CL: Real Madrid kommer ikke til dekket bord i Amsterdam
Oddssingel CL: Kjempeodds på Tottenham-seier
Oddssingel håndball:
Runar kan ta en ny skalp på bortebane
Oddssingel håndball
: Bortesvake Halden får trøbbel på Jæren
V75 Bjerke: Hamre sitter på leken
V4 Halmstad
: Nye godbiter blir servert til lunsj
Vikinglotto onsdag: Hele 136 mill kr i førstepremiepotten
Flax: Vinn reisegavekort og metervis med ReiseFlax

Ukens midtukekupong består av to åttedelsfinaler i Champions League, sju kamper fra Championship i England og avsluttes med tre åttedelsfinaler i Europa League. Disse tre kampene spilles torsdag, de øvrige ni spilles alle onsdag. Bonuspotten ble som kjent del ut på lørdagskupongen og er på "kun" 330 000 kr denne midtuken. Innleveringsfristen er kl 20.40. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Onsdag er det ca 136 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Tottenham - Borussia Dortmund
Tottenham berget sitt avansement til sluttspillet, ved at Inter kun maktet 1-1 hjemme mot PSV i den siste gruppespillrunden. Har tross skader på både Harry Kane og Dele Alli klart å vinne fire seriekamper på rad og henger tildels med Manchester City og Liverpool i toppen av Premier League. Og har kun fem poeng opp til disse når det gjenstår 12 serierunder. Klarte 2-2 borte mot Juventus i den første åttedelsfinalen i Champions League i fjor, tok også ledelsen 1-0 hjemme. Men to kjappe Juventus-mål midtveis i andre omgang, gjorde at Juventus avanserte til kvartfinalen. Harry Kane, Dele Alli og Ben Davies er fortsatt ute, mens Danny Rose er usikker.

Borussia Dortmund stod med ti strake seire i Bundesliga, før laget måtte nøye seg med 1-1 borte mot Eintracht Frankfurt forrige helg. Lørdag rotet laget bort en 3-0 ledelse hjemme mot Hoffenheim og måtte nøye seg med 3-3. Har dog fortsatt fem poeng ned til Bayern München på 2. plass. Tok seg enkelt videre fra gruppespillet og slo blant annet Atletico Madrid 4-0 hjemme der. Solide 6-3-1 på ti spilte bortekamper i Bundesliga. Viktige Marco Reus er ute for den tyske serielederen, det er også Lukasz Piszczek, Jllian Weigl og Paco Alcazer.

Tottenham vant begge kampene mot Borussia Dortmund i fjorårets gruppespill. Men sliter med sentrale fravær og har ikke vært overbevisende i det siste. HB på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Ajax - Real Madrid
Ajax gikk faktisk gjennom gruppespillet uten tap (3-3-0) og klarte blant annet 1-1 borte mot Bayern München. Røk overraskende 0-1 borte mot Heracles i serien i helgen, men hadde nok allerede da fokus på denne kampen. 11 serierunder før slutt ligger Ajax på 2. plass i Eredivisie, det er seks poeng opp til serieleder PSV. Knallsterke 8-2-0 hjemme i Amsterdam. Stortalentet Frenkie De Jong (som blir Barcelona-spiller i sommer)er friskmeldt, mens det hefter litt usikkerhet rundt Nicolas Tagliafico.

Etter en meget skuffende høst i La Liga, har Real Madrid for alvor fått opp dampen i seriespillet. Imponerte med 3-1 seier borte mot Atletico Madrid lørdag og tok sin femte strake seire. Tok seg opp på 2. plass med seieren og ettersom Barcelona kun har tatt to poeng på sine to siste seriekamper, er det ikke mer enn seks poeng opp til Barcelona. Tapte faktisk begge kampene mot CSKA Moskva i gruppespillet, men vant likevel gruppa. Real Madrid har som kjent vunnet Champions League fire av de fem siste sesongene. Real Madrid-manager Santiago Solari kan stille med den samme troppen som mot Atletico Madrid. Isco, Jesus Vallejo ogg Luca Zidane er fortsatt uaktuelle.

Ajax har seks strake tap mot Real Madrid i Europa. Sist gang Ajax slo Real Madrid var på Santiago Bernabeu i 1995. På den annen side har Ajax kun ett tap på sine 21 siste hjemmekamper i Europa. Vi tror Ajax kan overraske i kveld. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

3. Brentford - Aston Villa
Etter en strålende periode med 4-3-0 på sju seriekamper, måtte Brentord tåle 1-2 tap borte mot Nottingham Forest lørdag. Innledet sesongen svakt og har kun en borteseier (1-7-7). Det har gått klart bedre hjemme med 8-3-4 på 16 spilte hjemmekamper, men med så mager poengfangst på bortebane ligger Brentford helt nede på 18. plass med 37 poeng. Det skiller dog fortsatt 11 poeng ned til Reading under streken. Det er ingen nye skader eller karantener for Brentford.

Ambisiøse Aston Villa har ikke fått et stort oppsving etter at tidligere Brentford-manager Dean Smith overtok laget i fjor høst. Gjorde dog en mektig opphenting hjemme mot Sheffield United fredag. Lå da under 0-3 etter 82 minutter, men scoret tre mål de siste ti minuttene og berget 3-3. Står med 2-5-1 på de åtte siste seriekampene og ligger på 10. plass med 44 poeng. Opp til Middlesbrough på 6. plass og den siste playoffplassen er det sju poeng. Moderate 4-6-5 på bortebane. Ørjan Nyland, James Chester Axel Tuanzebe, Tom Carroll, Henri Lansbury og Jack Grealish er alle fortsatt ute.

3-0 og 2-1 til Brentford i de to siste tilsvarende. Vi tror mest på hjemmelaget. HU.

4. Ipswich - Derby
Tradisjonsrike Ipswich røk på sitt sjuende tap på de åtte siste seriekampene, da det ble 0-3 tap borte mot serieleder Norwich søndag. Etter 31 spilte seriekamper har Ipswich kun 18 poeng og det er ni poeng opp til Rotherham på sikker plass. Svært moderate 2-7-6 hjemme på Portman Road. Spissen Freddie Sears ble alvorlig skadet i bortekampen mot Norwich søndag og risikerer å bli borte i opptil ett år. Luke Chambers må testes nærmere kampstart. Spissen Collin Quaner er dog tilbake etter en hamstringsskade.

Derby ligger på 7. plass med 50 poeng og har ett poeng opp til Middlesbrough på den viktige sjetteplassen. Formsterke Hull ble slått 2-0 hjemme lørdag. Meget variable 6-3-6 på bortebane. Både ack Marriott og Tom Lawrence er ventet tilbake for Derby.

Fire strake borteseire i de fire siste tilsvarende. Vi tror Derby fortsetter den trenden. B.

5. Leeds - Swansea
Hjemmelaget har ikke vært som best i det siste. Men fikk en slags opptur når Kalvin Phillips utlignet til 1-1 hele elleve minutter på overtid borte ot Middlesbrough lørdag. Likevel står Leeds med kun sju poeng på de sju siste seriekampene (2-1-4) og har mistet serieledelsen til Norwich. Holder dog fortsatt 2. plassen med sine 58 poeng, og har tre poeng ned til Sheffield United på 3. plass. Solide 9-3-3 hjemme på Elland Road, men to av de tre siste hjemmekampene er tapt. Pablo Hernandez er ventet å erstatte skadde Jack Clarke, ellers er det ikke noe spesielt nytt fra Elland Road.

Swansea tok som forventet tre poeng hjemme mot meget bortesvake Millwall lørdag. Ligger på 11. plass med 44 poeng og er kun sju poeng bak Middlesbrough på playoff. Moderate 5-4-6 på bortebane. Toppscorer Oliver McBurnie startet på benken mot Millwall, men kan være aktuell for startelleveren igjen i kveld. Forsvarsspilleren Declan John er vurdert 50/50 tirsdag kveld.

Leeds har vunnet de ni siste hjemmekampene på Elland Road mot Swansea, alle turneringer medregnet. Leeds må komme seg tilbake på vinnersporet og skal ha alle muligheter til tre poeng i kveld. H.

6. Preston - Norwich
Formsterke Preston tok sin tredje strake borteseier når svakt plasserte Bolton ble slått 2-1 lørdag. Preston står med ti poeng på sine fire siste seriekamper, og har avansert til 14. plass med sine 40 poeng. Er litt i ingenmannsland i øyeblikket, da det fortsatt er ti poeng opp til playoff. Kun tre hjemmetap hittil, men også mange poengdelinger hjemme (5-7-3). Midtbanespillerne Ben Pearson og Alan Browne gikk begge ut i andre omgang i bortekampen mot Bolton lørdag, men er uansett med i troppen i kveld. Louis Moult, Callum Robinson, Billy Bodin og Josh Harrop er alle fortsatt ute.

Norwich var ikke blant de heteste opprykkskandidatene før sesongen, men etter søndagens komfortable 3-0 seier hjemme mot Ipswich overtok Norwich tabelltoppen i Championship. Har 60 poeng og fem poeng ned til Sheffield United på 3. plass. Ti poeng på de fire siste seriekampene, kun en av disse er spilt på bortebane. Den kampen var til gjengjeld mot Leeds og ble vunnet 3-1. Har kun ett bortetap på sine 15 første bortekamper (7-7-1). Midtbaneankeret Mario Vrancic (startet de ni siste seriekampene) måtte gi seg etter en halvtime mot Ipswich og blir ute noen uker. Forsvarspilleren Timm Klose og midtbanespilleren Moritz Leitner er beggee tilbake i trening, men ikke aktuelle for kveldens kamp.

1-3 og 0-0 i de to siste tilsvarende på Deepdale. Det er definitivt ingen walkover for serielederen i kveld. H på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

7. Sheffield United - Middlesbrough
Sheffield United ledet altså 3-0 borte mot Aston Villa fredag kveld da det gjenstod åtte minutter, men klarte å rote bort ledelsen og det endte 3-3 og med ett poeng. Stod med 6-1-0 på de sju foregående seriekampene henger veldig godt med i opprykkskampen. Ligger på 3. plass med 55 poeng og har kun tre poeng opp til Leeds på direkte opprykksplass. Solide 9-3-3 hjemme på Bramall Lane. Forsvarsspilleren Chris Basham (startet 29 seriekamper) må sone karantene for gule kort.

Lørdag anbefalte vi Middlesbrough hjemme mot Leeds som et spill på Langoddsen til flott odds. Det så veldig lyst ut veldig lenge, men Leeds utlignet til 1-1 elleve minutter på overtid. Middlesbrough ligger på 6. plass med sine 51 poeng og har dermed fortsatt sju poeng opp til Leeds på 2. plass. Kun to bortekamper er tapt (7-6-2). Tony Pulis har ingen nye skader eller karantener i sitt lag.

Sheffield United vant tilsvarende oppgjør 2-1 i fjorårssesongen. Det er nok betydelig U-fare i kveld. HU.

8. Wigan - Stoke
Nyopprykkede Wigan har underprestert kraftig på bortebane og kun tatt seks poeng på 16 spilte bortekamper. Men har klart seg veldig mye bedre på hjemmebane og står med 8-3-4 på 17 spilte hjemmekamper. Totalt er det blitt 33 poeng, og det er fortsatt sju poeng ned til Reading under streken. Danny Fox pådro seg en hodeskade i helgens kamp mot Rotherham og er ute et par ukers tid. Kaptein Sam Morsy er klar igjen etter karantene, og Lee Evans er tilbake etter sykdom.

Stoke har levert en meget svak sesong etter nedrykket fra Premier League. Etter 0-1 tapet hjemme for West Bromwich lørdag kveld, falt Stoke til 17. plass med sine 38 poeng. Det betyr at det hele 12 poeng opp til den siste playoffplassen når Stoke har 15 seriekamper igjen å spille. Meget svake 2-8-5 på bortebane. Veteranen Charli Adam er tilbake i trening for Stoke.

Begge lagene møtte hverandre en rekke ganger i premier League for noen år siden. Fra og med sesongen 2008/09 til og med sesongen 2012/13. De fem spilte oppgjørene på DW Stadium endte da med en hjemmeseier og fire poengdelinger.

Wigan har prestert solid på hjemmebane denne sesongen, mens Stoke har spilt uavgjort i over halvparten av sine bortekamper. HU.

Klikk her for å levere din tippekupong

9. Reading - Blackburn
Reading med tre strake poengdelinger etter lørdagens målløse bortekamp mot Sheffield Wednesday. Er dog fortsatt under streken med sine 26 poeng, men det skiller kun to poeng opp til Rotherham (som har en kamp mer spilt) på sikker plass. 4-3-8 viser tallene på hjemmebane. Innleide Ovie Ejaria kan være tilbake for hjemmelaget i kveld.

Nyopprykkede Blackburn har klart seg bra, og ligger på 13. plass med sine 43 poeng. Det betyr at det kun er sju poeng opp til Bristol City på playoff. Etter en flott periode med fire strake seire, er det nå blitt to strake tap. Moderate 4-4-7 på bortebane. Blackburn-manager Tony Mowbray har ingen nye skader eller karantener i sitt lag.

Det står 2-1-0 i de tre siste tilsvarende. Reading er i beit for poeng og vi gir hjemmelaget full tillit. H.

10. Malmö - Chelsea
Malmö tok seg videre fra gruppespillet etter å ha avsluttet gruppespillet med en knallsterk borteseier mot Besiktas i den siste gruppespillkampen. Det er som kjent vinterferie i Allsvenskan og vanskelig å vite hvilken forfatning hjemmelaget er i. Malmö har uansett bra erfaring fra spill i Europa de siste sesongene.

Chelsea fikk juling så det holdt borte mot Manchester City søndag ettermiddag og tapte hele 0-6. Røk som kjent 0-4 for Bournemouth i den forrige bortekampen i Premier League. Men gjorde tilnærmet rent bord i gruppespillet.

Malmö er utenfor sesong, Chelsea trenger en opptur etter søndagens miserable bortekamp. B.

11. Celtic - Valencia
Celtic tok seg videre fra gruppespillet på bekostning av tyske RB Leipzig, men var sjanseløse i begge oppgjørene mot gruppevinner Salzburg. Rosenborg var som kjent de siste laget i den gruppen. Har tatt full pott uten å slippe inn et eneste baklengsmål i de fem spilte seriekampene etter nyttår.

Uavgjortspesialist Valencia med sin trettende poengdeling på 23 seriekamper, da det ble 0-0 hjemme mot Real Sociedad søndag. Ligger på 8. plass i La Liga, men har kun seks poeng opp til Sevilla på 6. plass. Var i gruppespillet i Champions League i fjor høst i gruppe med Juventus, Manchester United og Young Boys. Tok der fire poeng i de to kampene mot Manchester United, tapte begge kampene mot Juventus, men rotet bort to helt avgjørende poeng i bortemøtet mot Young Boys (1-1).

Valencia er den klare favoritten her over to oppgjør, og Celtic har i tillegg svært store skadeproblemer. UB.

12. Bate Borisov - Arsenal
Bate Borisov tok seg videre til sluttspillet i en svak gruppe. Chelsea var riktignok med i den gruppen og som ventet suverene. Men Vidi fra Ungarn og PAOK fra Hellas de to øvrige lagene. Bate vant begge kampene mot Vidi og en av kampene mot PAOK og det var nok til avansement. Tapte forøvrig 0-1 i hjemmekampen mot Chelsea. Den hjemlige serien har hattt vinterpause siden midten av desember.

Arsenal tok fem seire og spilte i tillegg 0-0 hjemme mot Sporting Lisboa i sin gruppe som de naturligvis også vant. Hadde kun tatt to poeng på de seks foregående bortekampene i Premier League (0-2-4), da det endelig ble borteseier igjen lørdag med 2-1 seier mot tabelljumbo Huddersfield.

Bate Borisov er utenfor sesong og Arsenal bør har gode vinnersjanser i denne. B.

96-rekker:
1. Tottenham — Borussia Dortmund HB

2. Ajax — Real Madrid HUB

3. Brentford — Aston Villa HU

4. Ipswich — Derby B

5. Leeds — Swansea H

6. Preston — Norwich H

7. Sheffield United — Middlesbrough HU

8. Wigan Athletic — Stoke HU

9. Reading FC — Blackburn H

10. Malmö — Chelsea B

11. Celtic — Valencia UB

12. BATE Borisov — Arsenal B

432-rekker:

1. Tottenham — Borussia Dortmund HUB

2. Ajax — Real Madrid HUB

3. Brentford — Aston Villa HU

4. Ipswich — Derby B

5. Leeds — Swansea H

6. Preston — Norwich HUB

7. Sheffield United — Middlesbrough HU

8. Wigan Athletic — Stoke HU

9. Reading FC — Blackburn H

10. Malmö — Chelsea B

11. Celtic — Valencia UB

12. BATE Borisov — Arsenal B