Gå til sidens hovedinnhold

Midtukekupong på en fredag

Det er tippekupong i kveld og bonuspotten er på snaue millionen.

Grunnet VM-kvalifiseringen og landslagspausen, er ukens midtukekupong flyttet til fredag. Det er kamper fra en rekke ulike ligaer. En kamp fra engelsk Championship og to kamper fra engelsk League One. Det er en kamp fra Ligue 1, en kamp fra spansk Segunda, en kamp fra italiensk Serie og en kamp fra belgisk toppserie. Midtukekupongen avsluttes med fire kamper fra irsk Premier Division og en kamp fra irsk 1. divisjon. Bonuspotten er på ca 940 000 kr. Innleveringsfristen er fredag kl 20.25.

1. Birmingham - Derby
Midtukekupongen innledes på St. Andrews i Birmingham. Det er spilt fem serierunder i Championship og Birmingham har innledet bra med åtte poeng og står med 2-2-1. Det eneste tapet er kommer hjemme mot Bournemouth (0-2). Solid 5-0 seier borte mot Luton nest sist og 1-1 borte mot Barnsley i siste kamp før landslagspausen. Troy Deeney er hentet på free transfer fra Watford og er en meget spennende signering. Trolig vil manager Ian Bowyer la Deeney starte på benken i fredagens kamp.

Derby og Wayne Rooney var spådd en tøff sesong med tanke på svak spillerstall og økonomiske problemer. Men penger er ikke alt og Derby har kun ett tap foreløpig og står med 1-3-1 totalt. Motstanden har dog ikke vært den aller tøffeste. Svake 5-4-14 på bortebane forrige sesong.

Det står faktisk 0-3-5 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene, vi tror uansett mest på Birmingham denne gang. HU.

2. Barrow - Colchester
De to neste kampene er hentet fra League Two der de fleste lagene har spilt seks kamper.

Barrow rykket opp til League Two foran forrige sesong og det var faktisk første gang Barrow var på dette nivået. Endte fjerde sist i debutsesongen og leverte da 7-8-8 på hjemmebane. Har åpnet litt bedre denne sesongen med står med 2-2-2 på de seks første seriekampene og solid 3-0 seier borte mot Oldham forrige lørdag. Er ubeseiret på hjemmebane sålangt med 1-2-0. Kaptein Mark Ellis soner den siste av sin tre kampers karantene og manager Mark Cooper vil mest sannsynlig gi tillit til de samme elleve som startet mot Oldham.

Colchester endte på plassen foran Barrow forrige sesong, ergo femte sist. Vant kun en av 23 bortekamper da (1-11-11). Har innledet helt på det jevne med kun en seier på sine fem første seriekamper, også de slo Oldham borte (2-1). Tre poengdelinger og 0-1 tap hjemme mot Northampton i de fire øvrige. Det skal ikke være nye skader eller karantener for Colchester.

1-1 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vrien kamp dette, vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Harrogate Town - Newport County
Med fire seire og en poengdeling topper Harrogate League Two-tabellen til tross for at de kun har spilt fem kamper. Rykket opp til League Two foran forrige sesong og endte da på 17. plass med blant annet 8-5-10 på hjemmebane. Manager Simon Weaver har hatt lite skader i sitt lag hittil.

Newport County endte på 5. plass og i playoff, men mislyktes der og er altså i gang med en ny sesong på dette nivået. Moderate 7-8-8 på bortebane da. Ikke like sprek åpning denne gang og står med 2-1-2 på sine fem første seriekamper.

Det endte 2-1 til Harrogate i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror Harrogate også vinner denne gang. H.

4. Lorient - Lille
Fransk Ligue 1. Lorient rykket opp til Ligue 1 foran forrige sesong, og endte tilslutt på 16. plass forrige sesong (totalt 20 lag). Kun de to nederste rykket ned og Lorient var sju poeng klar av Nimes på nedrykksplass. Brukbar start på denne sesongen med 1-2-1 på de fire første seriekampene, ikke minst med tanke på at tre av dem har vært på bortebane. Ganske gode 10-2-7 på hjemmebane forrige sesong, tabellposisjonen tatt i betraktning. Forsvarsspillerne Houboulang Mendes og Jerome Hergault er begge tilbake etter karantener

Lille med et svært overraskende seriegull forrige sesong, men har solgt flere av sine sentrale spillere før årets sesong. Står i likhet med Lorient med 1-2-1 på sine fire første seriekamper. Begge bortekampene har endt med poengdeling og Lille er faktisk ubeseiret på sine 16 siste bortekamper i Ligue 1. Midtbanespilleren Renato Sanches er fortsatt ute med kneskade for Lille, mens den canadiske landslagsspilleren Jonathan David neppe blir med i denne kampen da Canada spilte kamp så sent som onsdag.

Det endte 1-4 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror ikke Lille taper på bortebane denne gang heller, men U-faren er betydelig. UB.

5. Sporting Gijon - Leganes
Spansk Segunda der det er spilt fire serierunder hittil. Det er totalt 22 lag i denne divisjonen, de to øverste rykker direkte opp, mens lagene fra 3 til 6. plass spiller playoff om den tredje opprykksplassen. De fire nederste rykker direkte ned.

Sporting Gijon endte på den kjipe 7. plassen forrige sesong og var kun to poeng unna Rayo Vallecano på den siste playoffplassen. Solide 11-7-3 på hjemmebane da. Har innledet meget sterkt denne sesongen med tre seire og en poengdeling. Råsterk 2-1 seier borte mot Girona forrige fredag.

Leganes rykket ned fra La Liga etter sesongen 2019/20 og endte på en flott 3. plass forrige sesong, men lyktes ikke i selve playoffen. Men hadde ikke bedre enn 6-7-8 på bortebane til tross for den sterke plasseringen. Ikke fått noen god start på denne sesongen og er seiersløs så langt med kun to poeng.

Det endte 1-1 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror klart mest på hjemmeseier nå. H.

6. Benevento - Lecce
Italiensk Serie B. Benevento vant Serie B helt overlegent i 2019/20 sesongen og hadde hele 18 poeng ned til Crotone på 2. plass. Hadde knallsterke 14-4-1 på hjemmebane da. Men endte tredje sist i Serie A forrige sesong og dermed ble det kun en sesong på det øverste nivået i denne omgang. Innledet denne sesongen med 4-3 seier hjemme mot nyopprykkede Alessandria, men tapte 0-1 borte mot Parma i den andre runden.

Lecce rykket ned fra Serie A etter 2019/20-sesongen og endte på 4. plass i Serie B forrige sesong og dermed kvalifisert for playoff. Men lyktes ikke der. Solide 10-5-4 på bortebane forrige sesong. Innledet denne sesongen med 0-3 tap borte mot Cremones og maktet kun 1-1 hjemme mot Como i den andre serierunden.

3-3 sist lagene møttes i Benevento, det var i Serie B i sesongen 2018/19. Vi nøyer oss med halvgardering. HU.

7. Club Brügge - Oostende
Regjerende seriemester Club Brügge innledet med 3-2-0 på de fem første seriekampene denne sesongen, men røk hele 1-6 borte mot Gent i den siste serierunden før landslagspausen. Ligger dermed på 3. plass med 11 poeng, men det er kun ett poeng opp til den overraskende serielederen Union Saint-Gilloise.

Oostende endte helt oppe på 5. plass forrige sesong med totalt 53 poeng, men var likefullt hele 23 poeng bak gullvinner Club Brügge. Moderate 6-3-8 på bortebane da. Ustabile 3-0-3 på de seks første seriekampene denne sesongen.

Har slitt voldsomt borte mot Brügge og det står faktisk 11-1-0 på de tolv siste tilsvarende. Club Brügge blir en av våre sikre på midtukekupongen. H.

8. Derry City - Finn Harps
De fire neste kampene på ukens midtukekupong er alle hentet fra irsk Premier Division. Det er totalt 10 lag i denne divisjonen og omtrent to tredjedeler av sesongen er unnagjort. Laget som ender sist rykker direkte ned, mens laget som ender sist må ut i nedrykkskvalik. Vinneren får Champions League-kvalifisering, mens både 2 og 3. plass gir European Conference League-kvalifisering.

Fire strake seire for Derry City som har avansert til 4. plass og står med 37 poeng. Det er kun to poeng opp til Sligo Rovers på 3. plass. Har faktisk ikke bedre enn 3-6-4 på hjemmebane, men de tre seirene er kommet i løpet av de fire siste hjemmekampene.

Også Finn Harps kan skilte med fire strake seire, og de har faktisk slått alle topp tre-lagene i denne perioden. 2-1 seier hjemme mot serieleder Shamrock Rovers sist fredag og fjerde sist ble det 1-0 seier borte mot tredjeplasserte Sligo Rovers.

Lagene har allerede møtt hverandre to ganger denne sesongen, pussig nok har bortelaget vunnet begge gangene. Derry blir overraskende stor favoritt på midtukekupongen, men med tanke på bortelagets solide form dekker vi fullt ut. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

9. Drogheda - Bohemians
Etter fire strake tap har Drogheda slått tilbake med fire poeng på sine to siste seriekamper. 2-1 seier borte mot Dundalk nest sist, mens det ble 0-0 hjemme mot Sligo Rovers sist fredag. Ligger på 6. plass med 34 poeng og står med 4-4-5 på hjemmebane.

Bohemians har også 34 poeng, men de har faktisk spilt fire kamper færre enn Drogheda. Brukbare 3-1-2 på de seks siste seriekampene, men har ikke bedre enn 3-2-5 på bortebane.

Det endte 1-1 i tilsvarende kamp tidligere i sesongen. Vi tror det er stor "fare" for poengdeling også nå. U.

10. Sligo Rovers - St. Patricks
Sligo Rovers innledet sesongen meget sterkt, men har gått på en voldsom formsvikt. Stod med fem strake ettmålstap, før tapsrekken ble brutt med 0-0 borte mot Drogheda forrige fredag. Holder fortsatt 3. plassen, men nå er det kun to poeng ned til Derry City på 3. plass. Ujevne 4-3-4 på hjemmebane.

St. Patricks ligger på 2. plass med 50 poeng og har hele 12 poeng ned til Sligo Rovers på 3. plass. De er a poeng med serieleder Shamrock Rovers, men har fire plussmål mindre. Er knallsterke hjemme og står med seks strake hjemmeseire, men sliter langt mer på bortebane og har tapt tre av sine fire siste bortekamper.

Det endte 1-1 i tilsvarende oppgjør tidligere i sesongen. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Shamrock Rovers - Waterford
Etter fem strake seire, måtte Shamrock se seg slått 1-2 borte mot formsterke Finn Harps forrige fredag. Topper fortsatt tabellen på bedre målforskjell enn St. Patricks og har 12 poeng ned til Sligo Rovers på 3. plass. Solide 7-4-1 på hjemmebane.

Waterford ligger tredje sist, men med 29 poeng er det 18 poeng ned til den fortapte tabelljumboen Longford Town. Dog er det kun ett poeng ned til Dundalk på kvalifiseringsplassen. Formen er imidlertid strålende med 5-1-1 på de sju siste seriekampene.

Det endte 3-0 til Shamrock i tilsvarende kamp tidligere i sesongen. Serielederen blir blant midukekupongens største favoritter og vi gir full tillit til Shamrock Rovers. H.

12. Cork City - Shelbourne
Midtukekupongen avsluttes med en kamp fra irsk 1. divisjon. Velkjente Cork rykket ned fra Premier Division etter forrige sesong og er ikke i nærheten av å ta seg tilbake. Det er ti lag også i denne divisjonen og kun vinneren rykket direkte opp, mens lagene fra 2 til 5. plass spiller playoff om den andre opprykksplassen. Cork ligger på 6. plass med 25 poeng og har åtte poeng opp til Bray Wanderers på 5. plass. Men er ubeseiret på de sju siste seriekampene og tre av de fire siste er vunnet.

Shelbourne står med sterke 13-7-1 totalt og leder serien klart med sine 46 poeng. Det er åtte poeng ned til Galway United på 2. plass. Tre av de fem siste er endt med uavgjort og to av de tre siste bortekampene er endt med poengdeling.

Det endte 1-3 i tilsvarende oppgjør tidligere i sesongen. Et forbedret Cork kan knipe poeng nå. UB.

96-rekker:
1. Birmingham - Derby HU

2. Barrow FC - Colchester HU

3. Harrogate Town - Newport County H

4. Lorient - Lille UB

5. Sporting Gijón - CD Leganes H

6. Benevento Calcio - Lecce HU

7. Club Brugge - Oostende H

8. Derry City - Finn Harps HUB

9. Drogheda United - Bohemians Dublin U

10. Sligo Rovers - St. Patricks U

11. Shamrock Rovers - Waterford H

12. Cork City - Shelbourne UB

432-rekker:
1. Birmingham - Derby HU

2. Barrow FC - Colchester HUB

3. Harrogate Town - Newport County H

4. Lorient - Lille UB

5. Sporting Gijón - CD Leganes H

6. Benevento Calcio - Lecce HU

7. Club Brugge - Oostende H

8. Derry City - Finn Harps HUB

9. Drogheda United - Bohemians Dublin U

10. Sligo Rovers - St. Patricks HUB

11. Shamrock Rovers - Waterford H

12. Cork City - Shelbourne UB