Denne ukens midtukekupong spilles torsdag og består av åtte kamper fra OBOS-ligaen og fire fra Conference League-kvaliken. Ingen klarte tolv rette forrige uke og dermed er det JACKPOT med 225.101 kr ekstra i tolverpotten denne gangen. Bonuspotten er på ca. 350.000 kr. Innleveringsfristen er torsdag kl. 17.55.

1. Brann - Start
Brann er totalt overlegne i OBOS-ligaen denne sesongen. Etter at litt over halvparten av kampene er spilt ligger bergenserne elleve poeng foran Ranheim på andreplass. Brann er faktisk det eneste laget av de 60 lagene i de fire øverste divisjonene som ennå ikke har tapt denne sesongen. Brann er i superform og vant fem av seks kamper i juli hvor de scoret 18 mål. Åtte av disse ble scoret av indreløperne Kasper Skaanes og Mathias Rasmussen, som begge har en fortid i Start. Brann må gjøre endringer på laget før hjemmekampen mot Start. Andreas Skovgaards skade gjør at Fredrik Pallesen Knudsen får sjansen i Branns midtforsvar. I tillegg til nevnte Skovgaard, er Runar Hove og stortalentet Niklas Jensen Wassberg uaktuelle til torsdagens kamp.

Start for sin del ligger nede på en 9.plass med 26 poeng. De har kun to poeng opp til playoff etter at de slo Fredrikstad 1-0 hjemme i siste kamp. De har vært brukbare på bortebane denne sesongen med 14 poeng på åtte kamper, men tre av de fire seirene har kommet mot lag fra nedre halvdel av tabellen. Med 3-1-2 siste seks er formen helt på det jevne og nå har de også mistet toppscoreren sin etter at Lillestrøm valgte å benytte seg av muligheten til å kalle tilbake Jonatan Braut Brunes fra lånet hos sørlendingene for å selge han videre til Strømsgodset. På banen torsdag kan det være vi får se to svenske nysigneringer i aksjon for første gang i en Start-trøye. Både Tom Strannegård og Zakaria Sawo er nemlig spilleklare og aktuelle til torsdagens kamp.

Brann seiler rolig på sin egen sjø denne sesongen, og det virker ikke som noen er i nærheten av å kunne true de. Klink hjemmeseier. H.

2. Fredrikstad - Stabæk
Fredrikstad sto med seks kamper uten tap, men nå har de fått to i fleisen med 0-4 hjemme for Raufoss og 0-1 borte mot Start. Med 2-3-2 siste sju er de midt i lapskausen, og en 10.plass med 21 poeng er vel ikke mer enn middels minus. De har sju poeng opp til playoff, og så lenge bunnstriden virker avgjort er det det de trenger å fokusere på fremover nå. På hjemmebane er de helt ok med tolv poeng etter åtte kamper.

Stabæk slo tilbake etter det skuffende bortetapet 2-4 for Sogndal med en grei og sikker seier 2-0 hjemme mot Skeid. Med 3-2-1 siste seks er formen ok nok til at de fortsatt er med å kjemper helt der oppe, selv om de nå har fått tre poeng opp til Ranheim fra sin 4.plass og 31 poeng. Stabæk vant hjemme sist, men det er på bortebane de har silt klart best hvor de står med 18 poeng etter ni kamper hvor de snitter over to scoringer pr kamp. (20).

Fredrikstad virket å være på gang, men røk hele 0-4 i sin siste hjemmekamp mot Raufoss. Stabæk trives klart best borte, og vi spiller B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

3. KFUM - Åsane
Etter bare ett poeng på de tre foregående kampene kom det en etterlengtet trepoenger sist når KFUM slo bunnlaget Grorud 3-1 borte. 3-1-2 viser raden, og det holder til en 6.plass med 28 poeng. Det er akkurat der KFUM har brukt å ligge de siste årene, og akkurat som de forrige sesongene er det meget jevnt mellom lagene rundt playoff, hvor det nå er seks poeng som skiller Sandnes Ulf på tredje og Start på niendeplass. Hjemme er KFUM ikke like gode som de bruker, selv om elleve poeng på åtte kamper er helt greit.

Åsane prakkes voldsomt denne sesongen, og det går langt mellom seirene. 2-3-4 siste ni er ikke særlig bra, men de kjempet greit sist når de klarte 1-1 hjemme mot Sogndal. Åsane har brukt å være gode på bortebane, men denne sesongen er de ikke like gode med sju poeng etter seks kamper hvor de røk hele 0-4 mot Sandnes Ulf sist gang de var på reise. En 12.plass med 18 poeng er skuffende for bergensklubben, og ikke minst trøbler det bakover på banen hvor de har sluppet inn hele 37 mål.

KFUM bør prøve å bedre hjemmeformen deres, og et Åsane som slipper inn altfor mange mål kan være en grei start. H.

4. Kongsvinger - Bryne
Kongsvinger har bedret seg den siste tiden og står med kun et tap på de åtte siste med 3-4-1. Sist kom deres andre hjemmeseier på rad når de slo Mjøndalen 2-1, og selv om de fortsatt ligger helt nede på en 11.plass med 20 poeng er det optimisme i laget. For med hele 13 poeng ned til kvalik kan de se oppover på tabellen hvor de har åtte poeng opp til KFUM på den sjette og siste playoffplassen. Hjemme på Gjemselund er de en tøff nøtt for de fleste hvor de har plukket 15 poeng på åtte kamper.

Bryne fikk en skikkelig karamell sist med 1-5 hjemme mot Brann, og med 2-2-3 siste sju er formen i beste fall ujevn. Med sine 16 poeng er de det første laget over kvalik, men de har likevel hele ni poeng ned til Skeid så det er ingen fare helt ennå. For de har vunnet begge sine to siste bortekamper mot bunnlagene Skeid (2-1) og Stjørdals-Blink (2-0), og dermed har de tatt viktige poeng i et par sekspoengskamper i kampen mot å havne helt der nede. Foruten de seirene har det vært skralt på bortebane hvor de har tatt sju poeng på åtte kamper.

Her hjemme på Gjemselund må vi gi tillit til et Kongsvinger som er på tur oppover. H.

5. Mjøndalen - Raufoss
Mjøndalen har mistet formen helt og står med kun seier på de ni siste. Den kom borte mot bunnlaget Grorud tredje sist. Foruten det så skyter de mest blankt, og sist ble det nok et tap 1-2 borte mot Kongsvinger. Med 1-2-6 er de langt unna på topp, og de er også havnet utenfor playoff med en 8.plass og 27 poeng. Dog har de kun poenget opp til KFUM, så de er i høyeste grad med selv om det har blitt en luke på sju poeng opp til Ranheim på opprykksplass. Her hjemme holder de fortsatt en godkjent form med 17 poeng på ni kamper.

Raufoss vant hjemmekampen mot Mjøndalen med 2-1 for litt under en måned siden. Det var midt under den beste formen til Raufoss, for Raufoss har vært av de beste i det siste hvor de har hentet 21 av 30 mulige poeng på de ti siste kampene. Kun Brann har klart å slå Raufoss siden 22. mai, og i deres siste bortekamp banket de Fredrikstad hele 4-0. 1-1 hjemme mot Sandnes Ulf var kanskje noe skuffende, men Sandnes Ulf er blant de aller beste på bortebane denne sesongen. Med 27 poeng banker Raufoss nå for alvor på playoffdøra hvor de kun er poenget bak KFUM.

Denne er noe vrien. For Mjøndalen har elendig form, men leverer fortsatt ok her på Consto. Mens Raufoss er i fantastisk form og taper meget sjelden for tiden. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

6. Sandnes Ulf - Sogndal
Sandnes Ulf går mot en nydelig sesong og har virkelig funnet formen. Etter fire strake seire spile de 1-1 borte mot formsterke Raufoss sist. 4-1-0 er flott, og Sandnes Ulf holder godt følge på den øvre halvdelen av tabellen hvor de nå ligger på tredjeplass med 32 poeng to poeng bak Ranheim på opprykksplass. Sist hjemmekamp endte hele 6-0 over Åsane, mens de slo Ranheim 3-2 i den nest siste. Totalt er de dog best på bortebane, for de har bare hentet 13 av sine 32 poeng her på eget gress.

Sogndal er et annet lag som viser ganske bra form for tiden med 2-3-0 siste fem. Men de leverer klart best på hjemmebane, mens de her borte har tre kamper uten seier med 2-3 mot KFUM, 3-3 mot Ranheim og 1-1 mot Åsane. De ligger fortsatt på en kurant femteplass med 29 poeng, men der de er serien beste hjemmelag er de klart mer mediokre på bortebane med ti poeng etter åtte kamper etter at de kun klarte 1-1 mot Åsane sist.

Sandnes Ulf er ikke like gode her hjemme, men kommer fra to seire også her. Nå kommer Sogndal på besøk, og de er langt ifra blant de beste på fremmed gress. Begge lagene viser bra form, men Sandnes Ulf får likevel et lite tips på hjemmebane. HU.

7. Skeid - Ranheim
Skeid venter fortsatt på at polletten skal ramle litt ned denne sesongen. For de spiller gode kamper rett som det er, uten at det vises noe særlig i tabellen når dommeren har blåst av kampen. For etter at de slo Grorud 3-2 hjemme har de spilt mange fine kamper hvor de ofte har ledet, men de står likevel med 0-1-4 på de fem siste. Sist tapte de 0-2 borte mot Stabæk, men det er her hjemme de spiller sine klart beste kamper. 2-2 hjemme mot Raufoss sist var greit, mens de tapte knepent 1-2 nest sist her på eget gress. Med sju poeng holder de utrolig nok fortsatt kvalikplassen poenget foran Grorud og Stjørdals-Blink, og de virker vel klart best av de tre sånn, iallfall spillemessig. Alle deres sju poeng har blitt hentet her på Nordre Åsen, og de kan lett skape trøbbel for Ranheim.

For selv om det var Ranheim som enkelt vant 4-0 på hjemmebane i motsatt oppgjør kommer de ikke til dekket bord her. Ranheim har overrasket oss denne sesongen, og ligger helt oppe på en andreplass som gir opprykk med 34 poeng. Mye av grunnen er spissene Mehnert/Erlien som leverer i så å si hver kamp, og de to står for over halvparten av klubbens mål hittil i sesongen. Sist var Ranheim ille ute i lokaloppgjøret hjemme mot Stjørdals-Blink når de lå under 0-1 med 20 minutter igjen, men de snudde og vant til slutt 2-1. Med 3-2-1 siste seks er formen full godkjent, og 17 poeng på åtte bortekamper betyr at de er like gode borte som hjemme.

Skeid har fått altfor lite betalt denne sesongen og blir nok ingen lett oppgave for Ranheim her. Men favoritter skal de være, og vi tenker UB bør holde.

8. Stjørdals-Blink - Grorud
Stjørdals-Blink er som et godstog på vei mot en fullstendig krasj. For med 0-0-6 på de seks siste kommer de nærmere og nærmere et nedrykk for hver runde. Sist var de på vei mot noe borte mot Ranheim når de ledet 1-0 med tjue minutter igjen, men det endte atter en gang med tap 1-2 og null poeng. Nå er det relativt heldige med tanke på at de andre bunnlagene Skeid og dagens motstander Grorud heller ikke tar poeng, og dermed er fortsatt en kvalikplass innen rekkevidde. Men med seks poeng etter 17 kamper og en diger smultring med null poeng på hjemmebane blir kampene mot de andre bunnlagene alfa omega og dermed blir denne kampen enormt viktig for Stjørdals-Blink som tok sin hittil eneste seier denne sesongen borte mot Grorud når de vant 2-1.

Nå møter de Grorud, og Grorud er fortsatt det eneste laget i serien som enda ikke har vunnet en eneste kamp. 0-6-11 er meget labert, og når man ser at de også har tapt de sju siste kan man kanskje lure på om de bare har gitt opp foruten kampene mot de andre bunnlagene. Men de har tapt mot både Skeid (2-3) og Stjørdals-Blink (1-2) denne sesongen, og dermed har de ingen selvtillit å hente der heller. Sist ble det et hjemmetap 1-3 for byrival KFUM.

Stjørdals-Blink tok borteseieren 2-1 mot Grorud i det motsatte oppgjøret, men siden det har det gått bare en vei både sportslig og administrativt. Mens for Grorud går det kun en vei der de fortsatt ikke har klart å vinne en eneste kamp. Her har man to lag i elendig form, og det kan gå alle veier. Poengdeling hadde vært typisk, men vi dobler opp med HU selv om Blink fortsatt står uten seier hjemme.

9. Lillestrøm - Antwerp
Lillestrøm nekter å gi seg i kampen om gullet denne sesongen, og etter 2-0 borte over Sarpsborg 08 sist ligger de fortsatt bare to poeng bak Molde på tabellen med en kamp mindre spilt. Molde står med 39 poeng, mens Lillestrøm henger bra med på sine 36. Det har blitt hele fem poeng ned til Bodø/Glimt på bronse, og etter litt over halvspilt serie er fortsatt Lillestrøm laget som har sluppet inn færrest mål med sine 14. De begynte sin E-cup-sesong i den forrige runden hvor de egentlig slet en god del i den første kampen borte mot SJK, men som likevel endte med en seier 1-0. Det ga litt trygghet foran hjemmekampen uken etter, og der var Lillestrøm klart best og vant hele 5-2.

Klart tøffere blir det nå, for nå er det belgiske Antwerp som kommer til Åråsen. Og Antwerp er ingen småklubb. For Antwerp ble nummer fire i den belgiske ligaen forrige sesong, hvor de bare ble slått av Anderlecht, Union SG og Club Brügge. Og i denne sommerens seriestart har de ikke kunne fått en bedre start, for Antwerp har vunnet begge sine kamper uten å slippe inn mål med 1-0 og 2-0 over Mechelen og Waregem. I Conference League klarte de dog kun 0-0 hjemme mot Drita i første kamp, men borte viste de at de var det beste laget og gikk videre med sifrene 2-0 etter at de satte spikeren i kista på overtid. Årets utgave har en god del erfaring, og spillere som Nainggolan, Alderwireld, Janssen og Frey har alle vært ute en vinterdag før.

Lillestrøm er sterke på Åråsen, men Antwerp er et topplag. Her må de også klare seg uten skadede Akor Adams, og det er et viktig avbrekk. Dette kan bli tøft for Lillestrøm, men de er sterke hjemme og kan overraske. Vi ender opp med UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Molde - Kisvarda
Molde fikk en fantastisk start på Conference League-kvaliken når de vant begge oppgjørene mot svenske Elfsborg med 4-1 hjemme og 2-1 borte. Når de også står med fire strake seire i serien er formen fullt på topp, og Molde har også overtatt tabelltoppen tre poeng foran Lillestrøm. Med andre ord er det meste på topp for Molde, med unntak av at de fortsatt strever med en del fravær. Ukens store nyhet er dog at de nylig kjøpte Kristian Eriksen fra HamKam, og det skal bli utrolig spennende å se hva han kan utrette for klubben fra Møre og Romsdal.

Kisvarda fra Ungarn ble nummer to i serien bak Ferencvaros i fjor, og hadde en knallgod sesong selv om de havnet tolv poeng bak gullvinneren. Nå har de nettopp startet sin sesong, hvor de spilt 2-2 borte mot Debrecen i første kamp. I E-cupen har de på samme måte som Molde spilt en runde allerede, hvor de slo kasakhstanske Kairat Almaty 1-0 i begge oppgjørene i den forrige runden.

Kisvarda er et noe ubeskrevet blad som gjorde det meget bra i Ungarn forrige sesong. Likevel bør Molde være klare favoritter her på hjemmebane og vi gir de full tillit. H.

11. Viking - Sligo Rovers
Viking overrasket stort med å slå Sparta Praha 2-1 hjemme i Jåttåvågen etter å ha spilt 0-0 i den første kampen i Tsjekkia, og etter at Mai Traore pirket ballen i mål på overtid var det grunn til feire for Viking. For etter at formen kanskje har vært noe på retur var det garantert meget viktig med en skikkelig selvtillitsboost, og i så måte kom den for alvor etter avansementet mot Sparta Praha. I serien har de nemlig slitt desto mer med 2-2-4 siste åtte, og med en femteplass med 28 poeng er de nå tre poeng bak en medalje.

Det var ikke uventet at irske Sligo Rovers skulle slå ut walisiske Bala Town i den første kvalifiseringsrunden, og de gjorde også jobben sin der selv om det ble meget jevn hvor det endte 2-2 etter to kamper. Sligo Rovers var best i straffekonkurransen, og tok seg dermed videre. I neste runde var de klare underdogs mot skotske Motherwell, men de imponerte med å vinne 1-0 borte i den første kampen, og fulgte opp med å slå skottene 2-0 på hjemmebane. Men alt har likevel ikke gått på skinner for Sligo Rovers de siste ukene. De har nemlig tapt tre av seks kamper i alle turneringer. Det siste tapet kom i søndagens cupkamp mot Wexford som spiller på nivå to i Irland. Sligo tapte 1-2 og røk ut av FAI Cup. Sligo-manager John Russell byttet ut halve startelleveren i cupkampen, og han tok også av flere av de mest sentrale spillerne før kampen gikk til ekstraomganger. Likevel; tapet mot Wexford var et slag i ansiktet på Sligo-spillerne som her får en enormt vrien oppgave mot Viking.

For Viking spiller den første kampen mot Sligo hjemme på SR-Bank Arena. Det gir dem selvsagt en fordel, men den største fordelen er antakeligvis underlaget hvor Sligo absolutt ikke er vant til å spille på kunstgress. Vi tror Viking vinner greit og spiller en enkel H.

12. Brøndby - Basel
Brøndby har vel kanskje ikke fått den beste starten i serien i år med 1-0-2 og tre poeng etter tre kamper, og det forlenger bare den noe skuffende sesongen de hadde i fjor. Men i Conference League startet de meget bra med hele 5-1 sammenlagt over polske Pogon Szczecin og kanskje kan de sveve litt på den bølgen en stund til. For 4-0 i hjemmekampen mot Pogon var flott, og de må være helt på høyden for å kunne hamle opp med Basel.

For selv om Basel nok ikke er like gode som de en gang var er de fortsatt blant de beste lagene i Sveits. I fjor klarte de ikke å hamle opp med Zurich som vant serien soleklart med 14 poeng ned til Basel, men en sølvmedalje ga uansett E-cup. Der møtte de Crusaders i først runde, og etter at de vant 2-0 hjemme i første kamp spilte de for halv maskin borte og trygget det hele inn med 1-1 der. Serien har også nylig begynt i Sveits, og Basel står med to poengdelinger og to poeng etter de første kampene.

Her er det nesten umulig å plukke side, for begge lag har startet ganske svakt i hjemlig serie men levert kurant i E-cup. HUB er eneste utvei for oss.

Sportspills 96-rekker:
1. Brann - Start H

2. Fredrikstad - Stabæk UB

3. KFUM - Åsane H

4. Kongsvinger - Bryne H

5. Mjøndalen - Raufoss HUB

6. Sandnes Ulf - Sogndal HU

7. Skeid - Ranheim UB

8. Stjørdals-Blink - Grorud HU

9. Lillestrøm - Antwerp HUB

10. Molde - Kisvarda H

11. Viking - Sligo Rovers H

12. Brøndby - Basel HUB

Sportspills 432-rekker:
1. Brann - Start H

2. Fredrikstad - Stabæk UB

3. KFUM - Åsane H

4. Kongsvinger - Bryne H

5. Mjøndalen - Raufoss HUB

6. Sandnes Ulf - Sogndal HU

7. Skeid - Ranheim UB

8. Stjørdals-Blink - Grorud HU

9. Lillestrøm - Antwerp HUB

10. Molde - Kisvarda H

11. Viking - Sligo Rovers H

12. Brøndby - Basel HUB