*Nettavisen* Sportspill.

Millionjakt med England-gardering

Raheem Sterling startet trolig for England i kveldens EM-kvalifiseringskamp mot Slovenia. Foto: Lee Smith (Reuters)

Vi stoler ikke helt på England på dagens tippekupong, der det ligger 3,2 millioner kroner i bonuspotten.

14.06.15 21:00

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Dagens dobbel 1:
Endelig et Oslo-lag i OBOS-ligaen
Dagens dobbel 2: Sverige skal til EM
V75 Bjerke: Grand Prix-fest ned norske favoritter
V4 Bjerke: Vorspiel med kanonsport

De sju første kampene på tippekupongen er hentet fra EM-kvalifiseringen, mens de fem siste er oppgjør fra Oddsen-ligaen.

Det ble 10 rette på tipsene både fredag og lørdag, og vi satser på at 12-eren sitter i dag. Bonuspotten har steget til pene 3,2 millioner kroner.

1. Slovenia – England
England står med full pott og 15-1 i målforskjell når halvparten av rundene i gruppe E er ferdigspilt. Det skiller seks poeng ned til Slovenia og Sveits, og det vil være en sensasjon av dimensjoner dersom engelskmennene ikke klarer å kvalifisere seg til EM.

Skulle imidlertid Slovenia og Sveits vinne sine kamper i dag, vil avstanden være på kun tre poeng. Det er altså viktig for England å unngå tap.

England spilte en meget slapp treningskamp mot Irland (0-0) for en uke siden, og nivået og intensiteten må opp flere hakk dersom det skal bli seier i kveld.

Slovenia har slått Litauen, San Marino og Sveits, mens det er blitt tap mot England og Estland på bortebane.

England må klare seg uten Danny Welbeck, Daniel Sturridge, Harry Kane og Michael Carrick. Det ser ut til at Roy Hodgson har bestemt seg for å starte med Raheem Sterling i stedet for The Walcott.

Hjemmelagets fraværssituasjon skal være god.

England er med rette favoritt i kveld, men uavgjort er et resultat laget fint kan leve med UB.

2. Litauen – Sveits
Litauen står med 3-10 i målforskjell på fem kamper, men har likevel klart å skrape sammen seks poeng. Det holder til fjerdeplass i gruppe E. En eventuell seier i kveld vil medføre at landet er med for fullt både i kampen om 2.- og 3. plassen.

Litauen har tapt 0-2 mot Malta og 0-4 mot Ungarn i to treningskamper i juni.

Sveits var tippet som Englands sterkeste utfordrer i gruppen, men laget fikk en tung start på kvalifiseringen. Etter to kamper mot England og Slovenia stod man med null poeng og 0-3 i målforskjell. Det er imidlertid blitt seier i de tre siste kampene, og Sveits har gode sjanser til å kapre en EM-billett.

Det omvendte møtet i november i fjor endte med 4-0-seier til Sveits. Laget varmet opp til kveldens kamp med 3-0-seier over Liechtenstein onsdag.

UB skal holde her.

3. Sverige – Montenegro
Sverige er ubeseiret etter fem kamper i gruppe G, men det er blitt uavgjort i tre av dem. Dermed skiller det fire poeng opp til Østerrike på førsteplass, mens Russland er ett poeng bak.

Russland og Østerrike møtes i Russland i kveld, og en eventuell svensk seier vil enten føre svenskene opp i ryggen på Østerrike eller gi en luke ned til Russland.

De svenske spillerne var i småslapp feriemodus i 0-0-kampen mot Norge mandag, og prestasjonene og innsatsen bør opp et par hakk i kveld.

Keeper Andreas Isaksson trøbler litt med en skade, men spiller trolig fra start. Karantene (Andreas Granqvist) og skader (Pontus Jansson, Mikael Antonsson og Martin Olsson) gjør at landslagssjef Erik Hamrén sliter litt med å komponere midtforsvaret.

Mulig lagoppstilling: Andreas Isaksson – Pierre Bengtsson, Jonas Olsson, Erik Johansson, Oscar Wendt – Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kim Källström, Erkan Zengin – Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg.

Montenegro ligger på fjerdeplass med fem poeng etter å ha spilt uavgjort mot Sverige og Liechtenstein og seiret over Moldova. Hjemmekampen mot Russland sist ble stoppet av tilskuerbråk, og Russland ble tildelt seieren.

City-stjernen Stevan Jovetic er med i troppen, men spiller trolig ikke grunnet en lyskeskade.

Det skal være klasseforskjell på disse to, og vi tror Sverige tar et langt steg mot EM-sluttspill i kveld. H.

4. Russland – Østerrike
Dette er en meget viktig kamp i Sveriges gruppe. Russland vil slite med å kvalifisere seg direkte dersom laget skulle tape eller spille uavgjort i dag, men vil være med for fullt i kampen om 1. plass med seier.

Russland tapte 0-1 på bortebane mot Østerrike, men den største skuffelsen så langt var 1-1 i hjemmekampen mot Moldova. I en treningskamp for en uke siden ble det 4-2 hjemme mot Hviterussland.

Forsvarsveteranten Sergei Ignashevich og midtbanespilleren Igor Denisov er ute med skader.

For Østerrike er det klart viktigst å unngå tap i kveld. Da vil Russland fortsatt være fem poeng bak. Lagets eneste poengtap så langt var 1-1 i hjemmekampen mot Sverige.

Bayern München-spilleren David Alaba er ute med skade for bortelaget. Midbanespillerne Veli Kavlak og Christoph Leitgeb mangler også.

Åpen kamp som fort kan ende uavgjort. HUB.

5. Liechtenstein – Moldova
Liechtenstein har bare scoret ett mål på fem kamper, og da er det nesten utrolig at landet står med fire poeng. Tre av dem kom i 1-0-seieren over Moldova på bortebane, mens man klarte 0-0 hjemme mot Montenegro i runde to.

Moldova overrasket stort med 1-1 borte mot Russland, men har ellers tapt samtlige kamper. Laget spilte 0-0 mot Luxembourg i en treningskamp tirsdag. Den forrige seieren kom i en treningskamp mot Saudi-Arabia før over et år siden. I de neste 11 kampene er det blitt 0-4-7.

Ingen av disse lagene har noe i EM å gjøre, men Liechtenstein vil faktisk være i nærheten av tredjeplassen dersom det skulle bli seier i kveld.

Vi tar ingen sjanser. HUB.

6. Hviterussland – Spania
Hviterussland tok sin første seier i gruppespillet med 2-1 borte mot Makedonia forrige runde. Lagets ene poeng ellers ble tatt borte mot Luxembourg første runde.

Mikhail Gordeychuk (midtbane), Sergei Balanovich (midtbane) og Dmitri Verkhovtsov (forsvar) måtte trekke seg før treningskampen mot Russland nylig (2-4-tap) og spiller trolig ikke i kveld.

Spania tapte overraskende nok borte mot Slovakia andre runde, men har vunnet de fire øvrige kampene og ligger på annenplass i gruppe C.

I hjemmemøtet med Hviterussland vant spanjolene 3-0. I en treningskamp mot Costa Rica torsdag ble det 2-1-seier.

Spania stiller uten Diego Costa i kveld, og Paco Alcaer eller Alvaro Mora tar trolig hans plass på topp.

Spania er ikke sikret en av de to plassene som gir EM-billett direkte, og de regjerende mesterne må ta tre poeng i kveld for å holde Ukraina på trygg avstand. Det bør gå greit. B.

7. Slovakia - Makedonia
Slovakia står med full pott halvveis ut i kvalifiseringen og holder stø kurs mot Frankrike. I løpet av de første fem kampene er det blitt hjemmeseier over Spania og borteseier over Ukraina – begge deler er meget solid.

Det samme kan man ikke si om Makedonias prestasjoner så langt. En knepen hjemmeseier over Luxembourg og fire tap er fasiten, og EM-toget har i praksis gått for denne gangen.

Slovakia vant 2-0 på bortebane i det første møtet mellom disse to og har aldri tapt mot denne motstanderen (5-2-0 på sju kamper).

For hjemmelaget mangler veteranspissen Robert Vittek, midtbanespilleren Erik Jendrisek og forsvareren Jan Durica.

Vi klarer ikke å se for oss kampen får et annet utfall enn H.

8. Kjelsås – Grorud
Toppkamp i Oddsen-ligaen avdeling 2. Grorud ligger på annenplass med 21 poeng på 8 kamper, mens Kjelsås på plassen bak har tatt 18 poeng. KFUM, som møter svake Skeid i kveld, har vunnet samtlige kamper, så seier er det eneste som teller for disse to.

Kjelsås’ to tap har kommet mot Finnsnes og KFUM. Det er blitt seier i de fire siste kampene, men motstanden har vært laber i denne perioden.

Keeper Terje Kirsebom er ute med skade etter en stygg smell mot Holmen. To andre faste spillere mangler også: Stian Pettersen (midtbane) og Runar Brenden (forsvar).

Groruds eneste tap kom mot KFUM for en drøy måned siden. Det var av det knepne slaget, og KFUM-trener Ståle Andersen har uttalt at Grorud er det eneste laget i serien som har gitt «Kåffa» skikkelig motstand i år. Grorud slo også et sterkt lag som Moss ut av cupen på bortebane i første runde.

Etter tapet mot KFUM er det blitt full pott og 15-0 i målforskjell i møtene med Ullern, Finnsnes, Tromsdalen og Mjølner, så det er ingen tvil om at formen er god.

Vi tror mest på Grorud, men tar med en gardering. UB.

9. Skeid - KFUM Oslo
2015 ser ut til å bli nok et skuffende år for den gamle storklubben Skeid. Sju poeng er fasiten etter åtte kamper i avdeling 1, og Skeid er det eneste laget som har avgitt poeng til tabelljumbo Lyn. Forrige runde ble det en lite opptur borte mot Senja. 3-2 betydde at årets første seier var i boks.

KFUM har vært et nesten-lag i Oddsen-ligaen i utallige sesonger nå. Klubben kjemper stort sett alltid i toppen, men har manglet det siste lille for å klare opprykk til OBOS-ligaen.

I år er sjansene for opprykk bedre enn noensinne. Full pott på åtte kamper betyr at ledelsen ned til Grorud er på tre poeng. Sistnevnte skal i aksjon borte mot Kjelsås i kveld, så det er ikke utenkelig at «Kåffa»s ledelse har økt etter helgens runde.

Fraværssituasjonen skal være bra for bortelaget.

KFUM har fremstått som et av Oddsen-ligaens beste lag så langt i sesongen, og vi tror på en ny trepoenger i dag. B.

10. Notodden - Ørn Horten
Notodden fikk sesongstarten ødelagt av skadefravær, men laget er på full fart oppover på tabellen etter seier i de to siste kampene. Ligger på sjuendeplass med elleve poeng.

På klubbens hjemmeside meldes det om at skadesituasjonen blir stadig bedre, og at flere av de eks-skadde spillerne har kommet i god kampform.

Ørn har tatt like mange poeng som Notodden, men er bak på målforskjell. Spilte 0-0 hjemme mot serieleder Raufoss forrige runde og har ikke scoret mål i de tre siste seriekampene.

Disse to spilte i samme avdeling også forrige sesong. Da vant Notodden begge møtene 2-1.

Ørn, som har rutinerte Arnar Førsund i forsvar, er gjerrige bak, og har faktisk ikke sluppet inn mål på hjemmebane. På midtbanen har Ørn en terrier i tidligere Lyn-spiller Stanley Ihugba.

Kenneth Hauger, Christoffer Darabi og Selim Muho er uaktuelle til kveldens kamp.

Vi skulle gjerne ha tatt med en U, men de to siste kampene trenger også garderinger. H.

11. Moss - Kvik Halden
Moss’ opprykksplaner fikk et skudd for baugen i 0-1-tapet borte mot Gjøvik-Lyn forrige runde. Det skiller fire poeng opp til serieleder Raufoss i avdeling 2.

Kvik har tatt 17 poeng og ligger ett poeng og én plass bak dagens motstander. Forrige runde ble det 3-1 hjemme mot Nybergsund, og tre dager før det ble Strømsgodset slått ut av cupen. Haldenserne har dermed beseiret lag fra båe Tippeligaen og OBOS-ligaen denne sesongen.

Kvik har hatt få skader så langt i sesongen, men på klubbens hjemmeside meldes det om at flere spillere er ute til dagens kamp grunnet sykdom og skader. Vi var imidlertid i kontakt med trener Glenn Ståhl søndag formiddag, og han melder at forsvarsspilleren Josef Myhren er den eneste som mangler.

Tipset HU var basert på at Kvik skulle ha en del fravær. Hadde vi visst at kun én spiller er ute, ville vi ha helgardert oppgjøret.

12. Vidar - Fløy
Den siste kampene er hentet fra avdeling 3. Vidar har vunnet sine to siste kamper og er på vei oppover på tabellen etter en periode med mange uavgjorte resultater. 12 poeng holder det til fjerdeplass, og det skiller fem poeng opp til serieleder Ullensaker/Kisa.

Fløy har tatt ett poeng mer enn Vidar og ligger på plassen over. Forrige runde ble det et stygt 1-4-tap hjemme for Arendal, og laget var i bedre poengform innledningsvis på sesongen.

Vi heldekker denne. HUB.

432-rekker:
1. Slovenia – England UB
2. Litauen – Sveits UB
3. Sverige – Montenegro H
4. Russland – Østerrike HUB
5. Liechtenstein – Moldova HUB
6. Hviterussland – Spania B
7. Slovakia - Makedonia H
8. Kjelsås – Grorud UB
9. Skeid - KFUM Oslo B
10. Notodden - Ørn Horten H
11. Moss - Kvik Halden HU
12. Vidar - Fløy HUB

Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekker:
1. Slovenia – England UB
2. Litauen – Sveits B
3. Sverige – Montenegro H
4. Russland – Østerrike HUB
5. Liechtenstein – Moldova HU
6. Hviterussland – Spania B
7. Slovakia - Makedonia H
8. Kjelsås – Grorud UB
9. Skeid - KFUM Oslo B
10. Notodden - Ørn Horten H
11. Moss - Kvik Halden HU
12. Vidar - Fløy HU

Klikk her for å levere 96-rekkenNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag