*Nettavisen* Sportspill.

Molde er i ferd med å våkne

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Tegnene var tydelige forrige runde, og Godset skal få det tøft Aker Stadion.

28.04.13 10:31

Sportspills meny søndag
V64 Väggeryd: En halv million innspilt lørdag
Oddstips 1: Inter stiller svekket
Oddstips 2: OB har mye å bevise
Tippetips: Molde har våknet
Tippeligaen: Skader og karantener
Premier League: Skader og karantener

søndagskupongen finner vi Tippeliga og Adeccoliga, samt ett oppgjør fra dansk superliga og ett fra Primera Division.

Bonuspotten er oppe i 4.000.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. Molde - Strømsgodset
Tippeligaen. Molde tok årets første poeng da det ble 1-1 borte mot Odd forrige helg. Vel så gledelig som det ene poenget var det at spillet viste snev av god, gammel klasse. Molde var best i 2. omgang, og nå håper alle at dette var starten på oppturen. Jumboplass og 0-1-4 på sesongens fem første kamper er uvant kost fra den doble seriemesteren.

Even Hovland (f) er tilbake, og det hever laget. Denne helgen har vi ikke fått rapport fra Molde, men Espen Bugge Pettersen (strekk) og Kristoffer Paulsen Vatshaug stod over sist.

Strømsgodset vant 1-0 hjemme mot Lillestrøm sist helg, etter at Keita herjet på sin venstre-side og serverte ballen til helt rett plassert Kovacs på blank kasse. Det ser enkelt ut, men det er så vanskelig, akkurat slik man liker at det gjøres i Drammen. På bortebane har Godset tapt mot et defensivt Hønefoss som kontret inn to mål på dem, før Godset rundspilte Vålerenga og nøyde seg med 3-0 på Ullevaal.

Thomas Lehne Olsen (skulder) og Nana (lår) står trolig over nok en gang. Tokmac Nguen (tretthetsbrudd) er ute på ubestemt tid. Thomas Sørum (strekk) er ny på skadelisten. Jarl André Storbæk måtte ut med skade sist, og det er uvisst om han er klar mot Molde.

Moldes trener Solskjær sier at usikkerheten har forlatt spillerne, nå senker de skuldrene og spiller mer opp mot nivået i fjor. Det så tidvis slik ut mot Odd. Vi tror Molde hever seg enda et hakk i dag, og slår Strømsgodset på eget gress. H i kamp 1.

2. Rosenborg - Sandnes Ulf
Tippeligaen. Rosenborg fikk en tøff start borte mot Haugesund sist helg, med en tidlig straffe imot, som selv dommeren senere innrømmet at ikke skulle vært gitt. Trønderne endte med å tape 1-3, og selv om straffen imot var gal, brant Bille Nielsen etter hvert en straffe for trønderne, og Gamboa fikk innvilget en velbegrunnet søknad om rødt kort. Da blir det tungt. RBK ser sterke ut, men de to siste rundene har Start og Haugesund vist at det er fullt mulig å ta poeng fra dem.

Jonas Svensson er eneste skadefravær.Cristian Gamboa er suspendert for rødt kort sist.

Sandnes Ulf tok poeng for tredje gang på rad da det ble 1-1 hjemme mot Hønefoss. De var få minutter unna full pott i en kamp preget av mye klabb og babb, et par keepertabber og en teateropptreden fra sin egen spiss Høiland. Sandnes Ulf overrasket med seier i Tromsø på sin forrige reise, men får det trolig tøffere nå. De er et lag med begrensede ressurser, som må gjøre det beste ut av det de har.

Nils Petter Andersen (korsbånd) og Vegard Aanestad (lyskestrekk) er ute i lang tid. Marius Helle må stå over etter en smell sist.

Dette må være en glimrende anledning for Rosenborg til å komme tilbake på vinnersporet. H i kamp 2.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

3. Sarpsborg 08 - Hønefoss BK
Tippeligaen. Sarpsborg viste mye bra i premieren mot Lillestrøm (2-2) og hjemme mot Viking runden etter (seier 2-1). 1-1 borte mot Godset er slett ikke galt det heller, men borte mot Sogndal forrige runde viste de ikke all verden. Det kan man kanskje ikke forvente heller, siden de fikk Breive utvist før pause. Med ti mann hadde de fleste tatt til takke med 0-0 på Fosshaugane. Uansett har Sarpsborg vært et friskt pust i Tippeligaen, og 1-3-1 på de fem første er godkjent.

Alvaro Baigorri har operert tåa og er ute i flere uker. Martin Thømt Jensen (bein) er ute til høsten. Kjetil Berge er også skadet. Haraldur Björnsson (hofte) har stått over de siste kampene, og det er usikkert om han blir klar mot Hønefoss. Ole Christoffer Heieren Hansen og Christian Brink har slitt med sykdom, men blir trolig klare. Tom Erik Breive er suspendert.

Hønefoss tok med seg ett poeng fra Sandnes etter at Solli utlignet på frispark i sluttminuttene. De to andre bortekampene sine har de tapt, 2-3 mot Start og 3-4 mot Aalesund. Men de har scoret mer på reise enn mange kanskje hadde trodd, og de ser langt bedre ut i år enn i sesongavslutningen i fjor.

Frode Lafton (ankel) og Toni Kolehmainen (skulder) har vært ute de siste kampene, og kan være ute igjen.

Sarpsborg 08 sprudler av opprykksentusiasme og har målfarlige Mohamed Elyounoussi på topp. Det må være gode sjanser for at de scorer både ett og to mål på Hønefoss i dag. Men dette er kanskje ikke en klar hjemmeseier, for Hønefoss kan ta hjemmelaget på rutine og taktikk, og kan gjøre dette jevnt. HU i kamp 3.

4. Tromsø - Haugesund
Tippeligaen. Tromsø var langt fra sjanseløse i Ålesund forrige runde, men en åpen kamp endte 0-0. Det var viktig å ta poeng igjen etter det forsmedelige hjemmetapet for Sandnes Ulf runden før, og det blir veldig viktig å vinne i dag også. 1-3-1 på de fem første rundene er ikke overbevisende av Tromsø, som hittil har møtt Sogndal, Odd, Start, Sandnes Ulf og Aalesund.

Det er lite eller ingen skader i Agnar Christensens mannskap. Avisa Nordlys har vært tilstede på treningene denne uka og mener dvi kan få se et TIL med Ruben Kristiansen (f) oppe som venstre ving, og Saliou Ciss på venstre back. Nykommer Jaroslaw Fojut (f) kan få sin debut.

Haugesund fikk en flott start på sin nye stadion med 3-1 mot Rosenborg forrige runde. Søderlund scoret en perle av et mål etter å ha blitt fint satt opp av Gytkjær, og målvakt Kristiansen reddet straffe. Onsdag slo de Start 3-2 samme sted og viste nok en gang at de er sterke hjemme. Haugesund spilte borte de tre første rundene, og står igjen med tap i Ålesund, uavgjort i Sandnes og seier på Hønefoss. Det er ikke ille, det er hakket bedre enn vi hadde trodd på forhånd, og med full pott hjemme er de oppe på en fin 5. plass.

Joakim Vaage Nilsen, Andres Mar Johannesson og Geir Ludvig Fevang er ute denne runden også.

Dette kan bli jevnt, men med skadefritt hjemmelag i aksjon, heller vi mot at Tromsø tar sesongens andre seier. De er tradisjonelt sterke hjemme, men kanskje har de rett de som hevder at årets lag er litt svakere enn i fjor. Likevel skal de ha muligheter mot Haugesund. HU i kamp 4.

5. Bryne - Bodø/Glimt
Adeccoligaen. Bryne har møtt to antatt tøffe motstandere innledningsvis, og er trolig godt fornøyd med hjemmeseieren mot Fredrikstad og 0-0 borte mot Ranheim sist. Mot Ranheim spilte de den siste halvtimen med ti mann, men var gode og heldige nok til å få med seg poeng.

Ertzeid (m) fikk først gult, og deretter direkte rødt kort sist, og må stå over her og to kamper til. Bryne har startet med samme ellever i de to siste, men nå blir det minst én endring. Innbytter sist, Eirik Jakobsen (a), har skadet seg for Bryne 2, og er ute i et par uker.

Glimt kjørte over et defensivt Elverum forrige runde, 3-0 ble det, i en kamp som kun handlet om Glimt. Dermed har Glimt vunnet to hjemmekamper og tapt sin ene bortekamp, 1-2 i Sandefjord. Men også der hang de brukbart med, og det Glimt har vist hittil gir håp om at de kan hevde seg helt i toppen denne sesongen.

Det er ikke snakk om nye skader hos Glimt, og vi kan regne med ganske likt lag som sist.

Her er hjemmelaget svake favoritter på oddsen, mens bortelaget er svake favoritter på tippekupongen. Vi tror som tipperne at bortelaget har best sjanser, vi tror det er en viss kvalitetsforskjell på disse lagene. Skal Glimt opp, må de vinne flere bortekamper, og her skal de ha brukbare sjanser. B i kamp 5.

6. Elverum - Kongsvinger IL
Adeccoligaen. Elverum hadde lite å melde mot Glimt på Aspmyra forrige runde, det så ut som de gikk for 0-0, men de havnet tidlig under og det ble 0-3. Med tap 1-3 borte for KBK i premieren står de med 0 poeng, men i dag kommer sesongens første hjemmekamp, mot en rival fra enda lenger inn i de dype skoger. Dette er en kamp Elverum veldig gjerne vil vinne.

Førstekeeper Tervaniemi måtte ut med en strekk i Bodø og ble erstattet av Aas. Vi blir ikke overrasket hvis Aas vokter buret i dag. Ellers kjenner vi ikke til fravær.

Kongsvinger har åpnet fint, med hjemmeseier mot Mjøndalen og 2-2 samme sted mot Stabæk sist helg. Men de er nok ikke er helt fornøyde likevel, for de dominerte stort i 2. omgang mot Stabæk og kunne fort vunnet den også. I stedet havnet de under 1-2 mens Stabæk spilte med ti mann.

Det er ingenting i skrivende stund som tyder på skader hos KIL, men vi har ikke sett noen tropp.

Elverum vil gjerne vinne dette Hedmark-derbyet, og vi må regne med at de er ekstra motiverte. Det vi har sett hittil, tyder imidlertid på at Kongsvinger er hakket hvassere og har mer å by på enn hjemmelaget, og vi tror ikke de reiser tomhendt hjem. UB i kamp 6.

7. Follo - Kristiansund BK
Adeccoligaen. Endelig er Ski stadion klar for spill og Follo kan begynne poenghøstingen på eget gress. De har bare spilt én kamp hittil, og den tapte de 1-4 borte mot Mjøndalen. Skal vi si noe positivt om den kampen, må det være at Azemi var våken og ga Follo ledelsen, som de forsvarte i nesten en time før det raknet. Kvalitetsmessig var de ikke helt på høyde med Mjøndalen, men på eget gress, mot et KBK-lag som skuffet sist, skal det være muligheter.

Follo har bare spilt én seriekamp og én cupkamp (der de slo Drøbak/Frogn) og det skal ikke være skader i laget.

Vi hadde god tro på KBK forrige runde, men hjemmekampen mot Vard ble en nedtur. KBK var ikke våkne da motstander scoret etter bare noen sekunders spill, det kan skje den beste, men de kom jo aldri skikkelig inn i kampen heller. Rødt kort til El Haj, tap 1-2 og mye frustrasjon er det man satt igjen med i klippfiskbyen. Trener Bakke uttalte at de har en hel del å jobbe med. Da var det bedre takter i serieåpningen mot Elverum (3-1) og borte mot Stabæk (0-0).

Lagkaptein El Haj (m) er suspendert for rødt kort sist. Han mister også cup-kampen mot Levanger.

Dette er vrient. Vi vet lite om hvor gode hjemmelaget egentlig er på Ski stadion, men vi mistenker at de kan ta en hel del poeng her. KBK varierer fra overkjøring av Elverum til fiasko hjemme mot Vard. De svekkes av El Hajs fravær. HUB i kamp 7.

8. Hødd - Stabæk
Adeccoligaen. Høddvoll var klar for spill på onsdag, da Hødd fikk gjennomført den utsatte kampen mot HamKam. Latifu scoret to ganger og Hødd styrte kampen det meste av tiden, men det ble spennende da HamKam reduserte mot slutten. Men det endte med 2-1 og årets første hjemmeseier på Høddvoll. Hødd scoret to ganger i Fredrikstad i premieren også, men der tapte de 2-3, i en jevn affære.

Trener Lars Arne Nilsen har følgende kommentar om laget: "Lite skadar og mange som ser ut til å nærme seg god form".

Stabæk har startet sesongen med tre strake uavgjort, mot HamKam, KBK og Kongsvinger. Det er for så vidt fint å være ubeseirede etter tre runder, men hvis ambisjonen er opprykk, er det ikke godt nok. Stabæk har heller ikke dominert noen av kampene sine, men de har forsvart seg godt, og Franck Boli på topp er en måltyv.

Innbytter Sortevik (m) var ikke mange minuttene på banen før han fikk rødt kort sist, og dermed suspendensjon her. Ellers er det lite skader for trener Belsvik, som var fornøyd med talentene Daniel Granli og Marco Hjorth sist, begge debuterte i Adeccoligaen mot Kongsvinger.

Vi synes ikke Stabæk har overbevist så langt, til tross for at ingen har klart å slå dem. På Høddvoll spiller de trolig uten fans på tribunen, supporterturen er hvert fall avlyst grunnet liten interesse. Kanskje ikke så viktig, men en illustrasjon på at her er Stabæk langt hjemmefra. På Høddvoll skal Hødd styre, og vi tror hjemmebanefordelen kan bikke en jevn kamp i retning hjemmeseier. H i kamp 8.

9. Mjøndalen - HamKam
Adeccoligaen. Det er knyttet visse forventninger til Mjøndalen i år, etter at de spilte glitrende fotball forrige sesong og var nær opprykk. I år har de innledet med tap i Kongsvinger, der de fikk et tidlig rødt kort, 4-1 hjemme mot Follo og 1-1 borte mot Strømmen, der de også fikk med seg et rødt kort. Det var på hjemmebane Mjøndalen var så sterke forrige sesong, og vi tror bruntrøyene kan ta mange poeng på Mjøndalen stadion i år også.

Kirkevold (a) er suspendert for rødt kort sist, det er en svekkelse, og han ligger dessverre an til å miste flere kamper for reaksjonen på det røde kortet.

HamKam var på langtur i midtuken, en tur som endte med tap 1-2 på Høddvoll. De lå under 0-2 etter en time, men reduserte på straffe mot slutten og kom med en sterk sluttspurt, men det var ikke nok. 2-2 hjemme mot Stabæk og 2-1 hjemme mot Ull/Kisa i de to foregående.

Tore Andreas Gundersen (a) er ute. Emil Dahle var ute mot Ull/kisa men kom innpå i 2. omgang på Høddvoll, og her kan han være tilbake fra start. Truls Hagen og Anders Nedrebø var ikke med til Høddvoll, og kan være ute igjen.

HamKam ser ut til å mangle et par viktige brikker her, og de måtte nok stilt sitt aller beste lag for å vinne i Mjøndalen. Nå mangler hjemmelaget også en viktig spiller, men vi heller mot at bruntrøyene ikke taper denne hjemmekampen. HU i kamp 9.

10. Ullensaker/Kisa -Strømmen
Adeccoligaen. Ull/Kisa hadde tapt 1-3 for Glimt og 1-3 for Ranheim da de tok turen til Hamar. Der tok de ledelsen etter pause og var veldig klare for å sikre årets første poeng. Det klarte de ikke. HamKam utlignet på straffe og snudde til 2-1 i løpet av fem minutter mot slutten. Svakt av Ull/Kisa, de hadde trengt poeng der, men nå må de bare bite tennene sammen. Tap i dag vil være ille.

Det er "få skader og optimisme i troppen", skriver Ull/Kisa på sin hjemmeside, uten å beskrive dagens tropp nærmere.

Strømmen ledet lenge 1-0 hjemme mot Mjøndalen sist helg, men måtte ta til takke med 1-1. Selv om bruntrøyene ble redusert til ti mann, klarte ikke Strømmen holde unna i sluttminuttene. Strømmen spilte 0-0 hjemme mot Sandefjord i premieren, der de skapte lite. De må nok heve seg dersom de skal ta poeng mot et sultent Ull/Kisa.

Det har vært noen skader i laget hos Strømmen innledningsvis, blant annet Henrik Nordnes (f) og Kristoffer Tokstad (m) er ute, trolig Fredrik Nilsen (f) også.

Dette må vi kunne kalle et lokaloppgjør. Hjemmelaget har ikke vært helt patente defensivt hittil, men denne kampen vil de veldig gjerne vinne. Strømmen har møtt sterke lag innledningsvis, men forsvart seg godt og tatt poeng på det. Denne kampen tror vi blir annerledes, mer åpen, og vi tror hjemmelaget vil mest og vinner på UKI Arena. H i kamp 10.

11. FC København - AGF
Dansk superliga. FCK sikret trolig gullet i Danmark med den sterke 3-2-borteseieren over FC Nordsjælland for to uker siden. De fulgte opp med 1-1 i Ålborg, og har ikke bedre enn 1-3-1 på de fem siste rundene, men den ene kampen de vant var den klart vanskeligste og viktigste. Dermed kan man ane omtrent hvor innsatsnivået vil ligge resten av sesongen. 12-2-0 hjemme totalt og ti poeng ned til neste lag når fem runder gjenstår. Dette er hjemmelagets tropp:

Christensen, Jacobsen, Bengtsson, Stadsgaard, Claudemir, Vetokele, SAntin, Jensen, Jakobsen, Kristensen, Sigurdsson, Jørgensen, Gislason, Vingaard, Wiland, Delaney, Cornelius, Bolanos, Busk, Amankwaa, Aaquist

AGF har hatt en usedvanlig svak vårsesong, de har 1-1-6 på sine åtte spilte etter vinterpausen. Fra å snakke om Europa League går praten nå mer i om man klarer å styre klar av bunnstriden. 0-0 hjemme mot Horsens forrige runde tok dem opp på 34 poeng, bare seks poeng over streken. Kampen mot Horsens var kaotisk, der AGF kunne vunnet, men brant en straffe, samtidig som de fort kunne sluppet inn både ett og to mål også. De fikk i det minste stoppet tapsrekken. Men tanke på kveldens kamp ser det ikke så lyst ut for AGF, som har tapt 0-2 og 0-3 for FCK hittil denne sesongen.

Stephan Petersen (m) er tilbake, det er gode nyheter for bortelaget. Men nå er Casper Sloth (m) og Marcus Solberg (a) ute. Dette er troppen:

Rasmussen, Ousager, Pasanen, Eckersley, Jönnson, Sorin, Putros, Kure, Kirkeskov, Petersen, Nørregaard, Jørgensen, Akharraz, Povlsen, Scheel, Egbedi, Larsen, Skhirtladze, Devdariani

Hjemmelaget har vært flere hakk bedre enn bortelaget denne våren. Det er AGF som trenger poengene mest, men det eneste positive vi kan si på deres vegne i dag, er at Petersens tilbakekomst gjør laget litt mindre dårlig. Offensivt kan ikke AGF måle seg med hjemmelaget. H i kamp 11.

12. Valladolid – Sevilla
Primera Division. Valladolid har 2-1 hjemme mot Getafe og 1-1 borte mot Granada i sine to siste. De har høstet poeng jevnt og trutt hele sesongen, uten å imponere veldig, og styrer mot en plassering rundt midten eller litt under. De må fortsette å plukke litt poeng her og der, men de seks siste rundene blir kanskje ikke så veldig spennende. I kveld møter de et Sevilla som har slitt på bortebane, som de faktisk slo 2-1 i det omvendte oppgjøret, og som de kan passere på tabellen med en ny seier.

Sereno (f) skal være eneste fravær i dag. Mulig startoppstilling fra Marca:

Hernandez - Rukavina, Rueda, Valiente, Balenziaga - Rubio, Sastre - Ebert, Oscar, Larsson - Manucho

Hva er det med Sevilla og bortebane denne sesongen? Og hva er det med Sevilla og røde kort? 1-5-10 på reise er alt for svakt, og hissigpropper som Gary Medel, Fazio, Ivan Rakitic, Emir Spahic (nå på lån til Anzhi) og flere andre har sanket kort som barn i russetog. 13 ganger denne sesongen har Sevilla fått spillere utvist. Det går mot en plass rundt midten av tabellen, langt under sesongens ambisjoner. Men vi må rose Sevilla også, for innsatsen mot Real Betis for to uker siden. Her gikk de ut i et vanvittig tempo og ledet 3-0 etter en drøy halvtime. Men borteseier ble det ikke, Betis kjempet seg tilbake i et storslått derby som endte 3-3.

Dagens suspenderte er Medel (m) og Botia (f). Trochowski (m) har vært ute en god stund, og det er usikkerhet rundt reservekeeper Beto og Kondogbia (m).

Palop - Moreno, Navarro, Fazio, Coke - Rakitic, Maduro - Perotti, Reyes, Navas - Negredo

Begge lag er vanskelige å stole på i disse dager, synes vi, først og fremst fordi poengnøden ikke er akutt hverken her eller der, men også fordi man aldri vet når Sevilla går sure og må avslutte med ti eller ni mann. Sevilla er favoritter på folkerekka, til tross for at de bare har vunnet én av 16 bortekamper. Hadde det ikke vært for den strålende innsatsen i 1. omgang borte mot Betis, hadde vi sagt at det ser helt feil ut. Nå ser det bare litt feil ut. HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 28.04.2013 17:55
1. Molde - Strømsgodset H
2. Rosenborg - Sandnes Ulf H
3. Sarpsborg 08 - Hønefoss BK H U
4. Tromsø - Haugesund H U
5. Bryne - Bodø/Glimt B
6. Elverum - Kongsvinger IL U B
7. Follo - Kristiansund BK H U B
8. Hødd - Stabæk H
9. Mjøndalen - HamKam H U
10. Ullensaker/Kisa - Strømmen H
11. FC København - AGF H
12. Valladolid - Sevilla H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 28.04.2013 17:55
1. Molde - Strømsgodset H U
2. Rosenborg - Sandnes Ulf H
3. Sarpsborg 08 - Hønefoss BK H U
4. Tromsø - Haugesund H U
5. Bryne - Bodø/Glimt B
6. Elverum - Kongsvinger IL H U B
7. Follo - Kristiansund BK H U B
8. Hødd - Stabæk H
9. Mjøndalen - HamKam H U
10. Ullensaker/Kisa - Strømmen H
11. FC København - AGF H
12. Valladolid - Sevilla H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag