Moldes Mohamed Elyounoussi takker fansen etter eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Molde på Aspmyra stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Moldes Mohamed Elyounoussi takker fansen etter eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Molde på Aspmyra stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Molde har ikke gitt opp

Molde har hatt en skuffende sesong sålangt. I kveld tror vi laget slår Vålerenga hjemme, og bruker laget som en våre sikre på Tippekupongen.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: En godbit fra nord
Oddstips 2: Tyskland får ingen walkover mot Sverige
Tippeligaen: Oversikt over skader/karantener
TV-fotball: Oversikt over helgens TV-sendte kamper
V75 Forus:
Dobbel sjuerpott og V75-start kl 18.30
V4 Lindesberg: En lunsj vi liker
Tippeligamagasinet: Se ukens episode

Lørdagens tippekupong kan friste med ca 3,5 mill i bonuspotten og byr på en kamp fra Tippeligaen og elleve kamper fra norsk 2. divisjon. Innleveringsfrist kl 15.55.

1. Molde – Vålerenga
14 dagers pause i de to øverste divisjonene før denne helgen, og det er ofte slik at slike landslagspauser gjør noe med form eller mangel på form.

Gullfavoritt Molde har ikke mer enn 20 poeng på de tolv første seriekampene, og spesielt på bortebane har det vært skuffende saker av den regjerende seriemesteren. Gikk på et fortjent 0-2-tap i Tromsø i forrige serierunde og har ni poeng opp til serieleder Rosenborg når en drøy tredjedel av sesongen er unnagjort.

På hjemmebane har Molde holdt tilnærmet normal standard denne sesongen, og bortsett fra 0-1 tapet mot Odd i første serierunde er det blitt 4-1-på de fem øvrige hjemmekampene.

Vålerenga skulle vise seg frem for rundt 21 000 tilskuere i toppkampen hjemme mot Rosenborg i siste kamp før landslagspausen, men et solid Rosenborg-lag vant fortjent 2-1 i den kampen. Har uansett hatt en flott sesongstart og ligger på 3. plass før denne serierunden, seks poeng bak Rosenborg og tre poeng foran Molde. Har faktisk ikke tapt på bortebane enda (4-2-0). 

Fire strake hjemmeseire i de fire siste tilsvarende i Molde og vi formoder at Tor Ole Skulleruds menn har brukt landslagspausen godt. H.

2. Harstad – Finnsnes
2. divisjon avdeling 1 og møte mellom to lag fra Troms.
Harstad fikk en svak start på sesongen, men har klatret til midten av tabellen i Oddsen-ligaen avdeling 1 etter å ha beseiret de lokale rivalene Mjølner og Tromsdalen de to siste rundene.Overrasket med å slå normalt hjemmesterke Tromsdalen på bortebane i siste kamp før pausen, men det skal tillegges at Tromsdalen fikk en mann utvist allerede etter 17 minutter i den kampen. 1-1-2 på hjemmebane.

Finnsnes rundspilte Lyn i første omgang sist og ledet 4-0 allerede etter 38 minutter. Bunnlaget fra Oslo kom imidlertid mer med i kampen etter hvilen, og oppgjøret endte til slutt 4-2. Finnsnes var dermed tilbake på vinnersporet etter stygge tap mot Stabæk 2 og Grorud og ligger på sjetteplass.Variable 2-0-2 på bortebane.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 2-0 til hjemmelaget. H.

3. Holmen – Skeid
2. divisjon avdeling 1 og et realt bunnoppgjør. '

Holmen mistet to av sine beste spillere til Asker før sesongen (kaptein Fredrik og toppscorer Atli Heimisson) samt trener Bård Heggeset, og prestasjonene så langt i år har vært av det meget labre slaget.Det ble uavgjort i de to første kampene, men siden er de blitt sju strake tap.

2015 ser ut til å bli nok et skuffende år for den gamle storklubben Skeid. Sju poeng er fasiten etter ni kamper, og Skeid er det eneste laget som har avgitt poeng til tabelljumbo Lyn.

For to runder siden kom årets første seier (3-2 borte mot Senja), men laget var tilbake på tapersporet i derbyet hjemme mot serieleder KFUM sist. Dermed falt Skeid igjen under nedrykksstreken.

Ingen enkel bunnkamp dette og her kan det bikke i begge retninger. HUB.

4. Drammen – Moss
2. divisjon avdeling 2.
Nyopprykkede Drammen åpnet med borteseier over LSKs reservelag i den første serierunden, men har tapt de neste åtte kampene i avdeling 2.

Laget var fullstendig lekk (21 baklengs på 4 kamper) før bortemøtet med bunnkollega Nybergsund sist. 0-1 kan i så måte betraktes som en bitteliten opptur til tross for at det ble tap.

Moss’ opprykksplaner fikk et skudd for baugen i 0-1-tapet borte mot Gjøvik-Lyn nest sist, men den gamle storklubben tok en viktig og sterk trepoenger hjemme mot Kvik i helgen. Ifølge rapportene var seieren over opprykksrivalen fullt fortjent.Det skiller fortsatt fire poeng opp til serieleder Raufoss.

0-0-4 og 3-17 i hjemmefasit for Drammen FK. Moss med solide 3-0-1 og 6-4 i målforskjell på bortebane. Svært mye taler for borteseier her. B.

5. Lørenskog – Nybergsund
2. divisjon avdeling 2.
Lørenskog har vært inne i et tøft kampprogram i det siste og står med tre strake nederlag. En sterk kontrast til de seks første kampene, som alle endte uten tap. Laget står med 3-3-3 på ni kamper og har falt ned til sjuendeplass i avdeling 2.

Nybergsund fikk en tung start på sesongen, men har klatret til opp til tredje sisteplass etter seier i to av de tre siste kampene. Motstanderne i disse to matchene var ursvake Drammen og uberegnelige Gjøvik-Lyn, så det er farlig å friskmelde laget på et slikt grunnlag, og kampene har også vært på hjemmebane. Og på bortebane har det vært svært magert for trysilværingene (0-0-4 og 3-14 i målforskjell).

Lørenskog har møtt bra motstand på slutten og dette er mer overkommelig, men før eller siden tar Nybergsund poeng på bortebane. HU.

6. Sprint-Jeløy – Notodden
2. divisjon avdeling 2.
Sprint har bare tatt to poeng på de siste fem kampene, og det er kun målforskjellen som skiller laget fra nedrykksplass i avdeling 2. Det kan være greit å kjenne til at motstanden har vært relativt tøff i denne perioden.

Notodden fikk sesongstarten ødelagt av skadefravær, men laget er på full fart oppover på tabellen etter seier i de tre siste kampene. Ligger på sjetteplass med 16 poeng etter 2-1-triumfen mot Ørn-Horten sist.Har levert brukbare 2-1-1 på bortebane.

Sprint Jeløy har tross 8 poeng fortsatt ikke tatt et eneste poeng på hjemmebane (0-0-4 og 3-12 i målforskjell).

Før eller siden tar Sprint poeng hjemme og her værer vi en opptur. HB.

7. Egersund – Sola
Egersund var i aksjon så sent som onsdag denne uken, da laget spilte en utsatt kamp borte mot Eidsvold Turn. Det endte med en fortjent 2-1-seier, den tredje på rad, og hardtsatsende Egersund ligger nå på annenplass i avdeling 3 etter en litt treg start på sesongen, to poeng bak serieleder Ullensaker/Kisa. 

Nyopprykkede Sola hadde stort sett tatt poeng mot bunnlag før hjemmekampen mot formsterke Vard Haugesund forrige runde. Sola spilte en meget god førsteomgang, men ble presset kraftig etter hvilen og bør være fornøyd med 2-2 og et viktig poeng. 1-1-2 totalt på bortebane.

Sola ble liggende på åttendeplass, og det skiller to poeng ned til de to øverste nedrykkslagene.

Man skal alltid huske på at styrkeforholdene mellom lagene gjerne utlignes litt utover sesongen, men dette ser ut som en grei hjemmeseier. H.

8. Fløy - Eidsvold Turn
Fløy startet sesongen brukbart med 3-1-1 på de fem første seriekampene, men har gått på stygge tap i tre av de fire siste kampene og har falt ned til sjuendeplass. Laget fra Flekkerøy kan fort havne i nedrykksstriden i avdeling 3 dersom man ikke får skikk på forsvarsspillet.

Turn ble rundspilt av Egersund på hjemmebane den første timen i onsdagens hengekamp, men avsluttet godt og kunne med litt mer hell og dyktighet ha klart å redde et viktig poeng. Det endte imidlertid med 1-2-tap, og det skiller fortsatt fire poeng opp til sikker plass for tabelljumboen. Står med 1-0-3 på bortebane.

Hjemmelaget er i fritt fall, mens bortelaget viser klare tegn til bedring. HB.

9. Odda – Vindbjart
Odda forsøkte å ligge lavt og kompakt mot Ullensaker/Kisa sist, men serielederen ble et nummer for stor, og bortelaget måtte ta til takke med 1-3-tap. Oddas poengsjanser ble svekket av at Andreas Monsen og Michael Szewczak måtte ut med skader i løpet av kampen. Begge to har vært ute store deler av sesongen og blir ikke klar til lørdagens kamp.

Odda ligger nest sist på tabellen, men situasjonen er ikke helt håpløs. Laget fra industribygda innerst i Sørfjorden er sterke hjemme (3-0-1) og er at av fire lag med ni poeng.

Vindbjart har møtt sterk motstand i det siste (topplagene Egersund og Vard og Odd i cupen) og har tapt alle kampene i juni. Ligger meget utsatt til på 10. plass med ni poeng. Kan takke den brukbare målforskjellen for at Odda og to andre lag ligger bak på tabellen.Var tippet i toppen før seriestart, men har ikke innfridd og har ikke bedre enn 0-2-2 på bortebane.

Hjemmesterke Odda kan fort vinne sin fjerde av fem mulige hjemmekamper denne sesongene her. HUB.

10. Byåsen – Brumunddal
Byåsen ble knust 6-0 av Elverum forrige runde og spilt tre kamper på rad uten å score (0-9 i målforskjell og ett poeng). Har dermed rast ned på tabellen og ligger nå på nedrykksplass i avdeling 4 med kun åtte poeng. 

Seier mot tabelljumbo Rødde og brukbare Førde i de to siste hjemmekampene har gitt Brumunddal et pusterom fra bunnstriden i denne jevne avdelingen.Men borte er det tyngre og kun ett mål er scoret på fire bortekamper (0-2-2 og 1-4 i målforskjell)

Slett ikke noe enkelt oppgjør dette og alle tegn må med. HUB.

11. HamKam - Stjørdals-Blink
Ham/Kam har bare tapt én av de ni første kampene i avdeling 4, men med uavgjort i seks av dem er det vanskelig å henge med i teten. Årets første tap kom borte mot Aalesunds reservelag forrige runde. Tross kun ett tap er det faktisk hele 12 poeng opp til suverene Kongsvinger på tabelltopp.

Blink har tatt like mange poeng som Ham/Kam, men ligger tre plasser under grunnet svak målforskjell. Kommer fra en skuffende 1-3-forestilling hjemme mot Florø, men vant de to foregående kampene.

Blink er det eneste laget som ikke har spilt uavgjort denne sesongen, mens Kamma altså har delt poengene i to tredeler av kampene. 

Hjemmelaget leverer jevnt over bra og bør ha en bra vinnersjanse her. H.

12. Træff – Strindheim
Træff (fra Molde) ligger nest sist på tabellen med 7 poeng og har tapt tre av de siste fire kampene. Lagets sju poeng er tatt mot bunnkollegene Rødde og Byåsen og middelhavsfareren Brumunddal.

Strindheim har i likhet med HamKam spilte uavgjort i seks av ni kamper. Vi må helt tilbake til 9. mai for å finne lagets siste seier (4-1 hjemme mot Blink). På bortebane står Trondheims-laget med 1-2-1.

Hjemmelaget har kun scoret seks mål på de ni førstekampene, mens Strindheim kun har sluppet inn ni. Bortelaget taper neppe denne. UB. 

96-rekker
1. Molde – Vålerenga H
2. Harstad – Finnsnes H
3. Holmen – Skeid  HUB
4. Drammen – Moss B
5. Lørenskog – Nybergsund HU
6. Sprint-Jeløy – Notodden HB
7. Egersund – Sola H
8. Fløy - Eidsvold Turn HB
9. Odda – Vindbjart HU
10. Byåsen – Brumunddal H
11. HamKam - Stjørdals-Blink H
12. Træff – Strindheim UB

Klikk her for å levere 96-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 96-rekkeren på nettbrett eller mobil

432-rekker
1. Molde – Vålerenga H
2. Harstad – Finnsnes H
3. Holmen – Skeid HUB
4. Drammen – Moss B
5. Lørenskog – Nybergsund HU
6. Sprint-Jeløy – Notodden HB
7. Egersund – Sola H
8. Fløy - Eidsvold Turn HB
9. Odda – Vindbjart HUB
10. Byåsen – Brumunddal HUB
11. HamKam - Stjørdals-Blink H
12. Træff – Strindheim UB

Klikk her for å levere 432-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 432-rekkeren på nettbrett eller mobil

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus