*Nettavisen* Sportspill.

Molde ligger lavt

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Med 3-0 å gå på trenger de ikke ofre så mye mot Ventspils. Her er tirsdagens oddstips.

24.07.12 13:18

Sportspills meny tirsdag:
Dobbel V5 Forus: Buer blir nøkkelkusk
V65 Eskilstuna: Ny verdensstjerne fra Kolgjini
Lunsjtrav Drammen: Krevende V5-meny

Langoddsen byr på objekter fra Champions League-kvalifiseringen, der Molde skal i aksjon, ellers privatkamper, finsk og brasiliansk fotball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
1. FC Shakhter Karagandy - Slovan Liberec H 3,30

Champions League-kvalifisering runde 2, returoppgjør. Slovan Liberec vant 1-0 i den første kampen, og er videre med uavgjort eller bedre i Kasakhstan. Det første oppgjøret blir beskrevet som en tøff og fysisk batalje mellom to lag som var meget jevne på de fleste områder. Karagandy startet best, men fikk en i sekken etter 23 minutter da Slovan Liberecs Hadascok lykkes med et solo-raid. I våre øyne er ingenting avgjort her, og hjemmebanefordelen teller ofte mye mellom to spillemessig jevne lag, men som geografisk er langt unna hverandre. 3,30 på hjemmeseier ser raust ut, for mye utfra hvordan den første kampen forløp, og blir dagens langskudd.

Dagens avslag
6. FC Salzburg - F91 Dudelange (0-1) H 1,20

Salzburg var store favoritter i det første oppgjøret, men luxemburgerne Dudelange med formspiller Joachim i spissen var det beste laget og styrte fra start til slutt. De hadde mye ball uten at de skapte veldig mange klare målsjanser, men Joachim satt den største, mot slutten. For Salzburg var kampen en liten katastrofe, med Svento ut med skade etter to minutter og rødt kort på Soriano på en dag som var dårlig nok fra før. At det dårligste laget sist, med skader og suspensjoner, betales med 1,20 for seier med minst to mål, er lite aktuelt for spill her i gården.

Dagens spill
Champions League-kvalifiseringen er langt mer spennende enn privatkamper, spør du oss, og selv om Barcelona, Milan og andre storheter skal ut og lufte fotballskoene, får vi oss ikke til å sette penger på spill der. Vi ser på Moldes returkamp og et objekt vi har sett frem til å se oddsen på, nemlig returoppgjøret mellom FC Zestafoni og Neftchi Baku.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

3. FK Ventspils - Molde
Champions League-kvalifisering runde 2, returoppgjør etter 3-0 til Molde i Molde.

Ventspils hadde lite annet enn sklitaklinger å stille opp med i den første kampen på Aker Stadion. De ble utspilt fra første stund og var heldige som gikk til pause med 0-0. Tre baklengs i 2. omgang og fem gule kort var som fortjent og utgangspunktet er vrient nå, bortimot umulig, men på hjemmebane må de jo prøve.

Molde tapte 1-2 hjemme for Viking og gamletreneren Jonevret i helgen. De manglet Hoseth og Berget som ble skadet mot Ventspils, og var kanskje noe slitne etter innsatsen i Champions League, men ikke veldig. Det var Viking som gjorde en god kamp, derfor gikk Solskjær på et sjeldent hjemmetap med Molde. I dag har Molde en langt mer takknemlig oppgave. De skal vinne, spille uavgjort eller tape maksimalt 0-2 og gå videre i Champions League-kvalifiseringen. Scorer de et mål, kan de tape 1-4 og likevel vinne sammenlagt, grunnet bortemålsregelen. Det skal ikke kunne gå galt, men det blir et svekket Molde som entrer det latviske gresset.

Fem spillere som normalt kunne startet kampen er ute: Magne Hosteh, Jo Inge Berget, Joshua Gatt og Emmanuel Ekpo er ute med skader. Vegard Forren er hjemme med influensa. Fra før er Børre Steenslid ute.

Molde er et bedre lag enn Ventspils, det så vi i den første kampen, men her er det bare snakk om å ordne et resultat som sikrer avansement og så komme seg hjem kjappest mulig. Vi ser for oss at Molde går for en profesjonell uavgjort i form av 0-0. De trenger ikke gjøre mer, og bør strengt tatt spare krefter og for en hver pris unngå skader med tanke på kommende kamper. Ren uavgjort til 3,50 blir for tøft, vi bruker varianten der Molde enten taper eller spiller uavgjort til 2,05 i odds, i en dobbel.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

12. FC Zestafoni - Neftchi Baku
Champions League-kvalifisering runde 2, returoppgjør etter 3-0 til Neftchi i Baku. Vi prikket inn hjemmeseier til Neftchi forrige tirsdag, og gjentar litt om klubbene innledningsvis:

FC Zestafoni er regjerende ligamestere fra Georgia. De er utenfor sesong, ligaen starter opp i begynnelsen av august. Zestafoni har vunnet ligaen de to siste sesongene, det er Dinamo Tbilisi og Torpedo Kutaisi som har flest titler i Georgia. Zestafoni har solgt flere av spillerne som var sentrale i å sikre gullet forrige sesong, uten at erstatttere er hentet inn, grunnet svak økonomi.

Zestafoni gikk inn i CL-kvalik på dette stadiet forrige sesong også. De slo Dacia Chisinau 3-0 hjemme før de tapte 0-2 borte. I 3. runde spilte de 1-1 hjemme mot Sturm Graz og tapte 0-1 i Østerrike. De fikk da sjansen i Europa League, der det ble 3-3 hjemme mot Club Brugge og tap 0-2 i Belgia. De fem siste bortekampene i Europa er tapt, mens man slår adskillig bedre fra seg på eget gress.

Neftchi Baku er den største klubben i Aserbajdsjan og regjerende ligamester. De er sammen med Quarabag og Turan Tuvoz de eneste som har spilt alle sesonger av Premier League siden oppstarten i 1992. De innleder sesongen i Aserbajdsjan i disse dager. Neftchi har satset på å bygge lag i flere sesonger nå, de er en klubb som har økonomiske krefter til å hente inn spillere fra utlandet. Vi finner det typiske innslaget av brasilianere og andre sør-amerikanere i troppen, gode nok til toppfotball i sine hjemland, men som kanskje ikke har vært førstevalget i sin klubb og derfor har latt seg friste av oljepenger og spilletid i Kaukasus-regionen. Chileneren Canales utmerket seg for Neftchi i den første kampen.

Neftchi spilte 0-0 hjemme og tapte 0-3 borte for Dinamo Zagreb i denne runden av CL forrige sesong. Før dette hadde de vunnet seks hjemmekamper på rad i Europa, 2-1 mot Vaslui, 1-0 mot Germinal Beerschot, 2-0 mot FC Nitra, 2-1 mot Ried, 1-0 mot Anderlecht og 2-0 mot Hafnarfjördur. 3-0 over Zestafoni var en fin forlengelse av den seiersrekken. På bortebane er historien en annen, der blir det gjerne tap.

Vi står fast på det vi sa forrige tirsdag: Statistikken taler tydelig for at disse spiller ut to hjemmeseire. Nå så vi Neftchi vinne komfortabelt 3-0 sist, i en kamp der Zestafoni hang brukbart med, men de ble løpende rundt og jage ball etter at Neftchi scoret. Hjemmebanefordelen ble avgjørende, og det kan den bli i dag også. Det hjelper at bortelaget har såpass mye som 3-0 å gå på, her kan de tape 1-4 og gå videre. Spill på H her har vi tenkt på i en uke og 2,10 er fin odds.

4. FK Ventspils - Molde (1-0) 2,05 3,45 2,50
12. FC Zestafoni - Neftchi Baku 2,10 3,05 2,70

Total odds 4,31

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.