Denne ukens midtukekupong spilles onsdag/torsdag og består av tre kamper fra playoff til Champions League, tre fra playoff til Europa League og seks fra playoff til Conference League. De tre første kampene spilles onsdag, mens kupongen fullføres på torsdag. Bonuspotten har steget til ca. 2,5 millioner kroner. Innleveringsfristen er onsdag kl. 20.55.

1. Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt
Dinamo Zagreb har etterhvert blitt et ganske vanlig innslag i Champions League, men de virker ikke like patente denne sesongen som tidligere. For de slet allerede i deres første runde mot Shkupi hvor de kun klarte 2-2 her på Maksimir, før de vant 2-0 borte og til slutt tok seg videre. I den neste runden var de mer påskrudd mot bulgarske Ludogorets, og da vant de begge kampene ganske så greit. Men nå kommer de fra et 0-1 tap på Aspmyra, og da må de tenke offensivt. For nå må kroatene score, og dermed kan de ikke spille slik de gjorde på Aspmyra. På hjemmebane må de satse mer fremover, og Dinamo Zagreb har en sterk hjemmestatistikk som tilsier at de kan det de driver med, De er ubeseiret i 16 hjemmekamper på rad, og har scoret to mål eller flere i de seks siste kampene på Stadion Maksimir.

Laget til Ante Čačić har kun tapt én av de siste tolv hjemmekampene i Champions League, og fem av disse kampene har blitt vunnet med to mål eller flere. Dinamo Zagreb mangler 22 år gamle Josip Sutalo, som står over sin tiende kamp etter å ha pådratt seg en skade i kvalikkampen mot Shkupi i begynnelsen av juli. Også Marko Bulat er skadet, men han spilte heller ikke på Aspmyra. Bruno Petkovic og Mislav Orsic klarte ikke å score på Aspmyra i forrige uke, men begge kom på scoringslisten da den kroatiske serielederen slo Osijek 5-2 i helgen.

Bodø/Glimt vant det første oppgjøret i playoffduellen mot Dinamo Zagreb 1–0 på Aspmyra i forrige uke. Onsdag skal det avgjøres hvem av lagene som får plass i det gjeve og lukrative gruppespillet i Champions League. De er så nære. Glimt er nemlig kun fattige 90 minutter unna en plass i gruppespillet i Champions League. Bare det å gå inn i Champions League flytter 155 millioner kroner til Glimts konto. Kjetil Knutsens lag trenger ikke en gang å vinne. Unngår Bodø/Glimt tap i den kroatiske hovedstaden, blir de det første norske laget i Champions League-gruppespill siden Rosenborg i 2007. Og Bodø/Glimt virker å ha funnet tilbake til det samholdet og gleden som tok de til playoffrundene i Conference League i fjor.

Det ble kun 2-2 i Eliteserien mot HamKam forrige helg, men det var likevel Glimts niende kamp på rad uten tap. Og nå er de oppe på en tredjeplass i serien, kun to poeng bak Lillestrøm. Men det aller viktigste er kanskje Champions League, (iallfall økonomisk), og noe bedre mulighet enn de har nå kommer nok ikke på en god stund. Men de har ikke trivdes særlig bra i de tidligere bortekampene i E-cup denne sesongen, hvor de tapte mot både Klaksvik og Linfield, samt spilte uavgjort mot Zalgiris.

Dinamo Zagreb er uhyre sterke hjemme og får favorittskapet, men Bodø/Glimt begynner å få erfaring fra denne type kamper og vi dobler opp kupongene med HU.

2. PSV - Rangers
Etter 2-2 i bortekampen forrige uke kan PSV nå lukte Champions League hele veien til banken. Men veien hit har ikke vært enkel for PSV som måtte ha ekstraomganger i den forrige runden før de kunne slå Monaco med 4-3 sammenlagt. PSV har også vunnet begge de to kampene de har spilt i Eresdivisie over Emmen og Go Ahead Eagles, men de hadde spillefri forrige helg og kommer nå hit med ganske så friske ben.

Spillefri hadde ikke Rangers, som kommer fra noe skuffende 2-2 borte mot Hibernian. Det var deres første poengtap denne sesongen, og de står med 3-1-0 etter fire kamper. De har allerede spilt en runde i kvaliken hvor de slo ut belgiske Union SG etter at de gjorde en fantastisk opphenting i returmøtet. For de tapte 0-2 borte, men etter 3-0 hjemme gikk de likevel videre. Nå klarte de ikke det samme i hjemmekampen denne gang, og etter 2-2 hjemme blir det fort tøft her på bortebane for Rangers som er klart best hjemme når de er ute å spiller i Europa.

PSV tar seg videre til CL med en seier her. Den tror vi de får mot Rangers som ikke er like sterke borte. H.

3. Trabzonspor - København
Trabzonspor var overlegne i Tyrkia forrige sesong, og kommer inn her i playoffen til Champions League. Men de fikk tøff kamp borte i Parken i det første oppgjøret, hvor FCK faktisk vant 2-1. Det er noe Trabzonsor helt klart kan klare å snu på hjemmebane, og man så tydelig hvor fokuset deres lå i helgen når de slapp inn hele fem mål mot Antalyaspor og tapte 2-5. Med 2-0-1 på de tre første er dog ikke innledningen så ille alt sett under ett.

FCK har hatt en spesiell innledning på sin sesong. De har slitt veldig i serien hvor de har røket på tap mot både Horsens, Randers og Viborg. Sist ble det dog en fin seier 3-0 borte over Lyngby, og etter at de også slo Trabzonspor 2-1 i den første playoffkampen er de ytterst nære et nytt Champions League-gruppespill selv om de ligger helt nede på en femteplass i serien etter seks kamper.

København vant hjemme og kan klare seg med uavgjort i returen mot Trabzonspor som nok vil styre kampen. Vi tror ikke København gjør altfor mye offensivt her, men de kan holde det tett bakover lenge. HU bør holde.

4. Silkeborg - HJK
Silkeborg kom som en vind i Danmark forrige sesong og endte helt oppe på en sterk tredjeplass. Også denne sesongen har de begynt meget bra med 4-1-1 på de seks første, og de fleste tenkte nok at finske HJK kom til å bli ganske lett match. Men den gang ei, og Silkeborg tapte faktisk bortekampen 0-1 selv om de var ganske så overlegne spillemessig. Et rødt kort etter ca 70 minutter gjorde heller ikke saken enklere, og nå MÅ de plutselig vinne her hjemme.

HJK var det beste laget i Finland igjen i fjor, men denne sesongen er det faktisk enormt jevnt hvor hele tre lag alle ligger i topp med 40 poeng hver. Et gruppespill i Europa League vil i så måte gi HJK et skikkelig boost uansett hva som skjer i den hjemlige ligaen, hvor HJK allerede har vunnet mot RFS og tapt mot Plzen i CL-kvaliken før de slo ut Maribor i den siste runden i Europa League.

Silkeborg var best i det første oppgjøret selv om de tapte. Her snur de til avansement. Klar H.

5. Sivasspor - Malmö FF
Sivasspor endte helt nede på en 10.plass i Tyrkia forrige sesong, men de vant cupen og fikk likevel en plass i Europa League. De kommer rett inn her i denne runden, og dermed hadde de ikke mange kamper i føttene når de reiste til Sverige å røk klart 1-3. Med to mål å ta igjen kan det blir tøft for tyrkerne som heller ikke har klart bedre enn 0-1-2 på de tre første i hjemlig serie.

Malmö FF har hatt en ujevn sesong med både trenerbytte og mislykket CL-kvalik. Men de har også slått ganske ok tilbake, og dermed er de fortsatt med i leken på flere arenaer. I CL-kvaliken endte det med en gedigen flause etter at de strevde seg forbi Vikingur med 6-5 sammenlagt før de røk ut mot lille Zalgiris Vilnius i runden etter med 0-3 sammenlagt og tap i begge kampene. Da måtte trener Milojevic ta hatten sin å gå, mens det er Georgson som har tatt over treneransvaret pr nå. Etter det har det gått litt bedre, hvor Malmö FF iallfall klarte å slå Dudelange 5-2 sammenlagt i den forrige Europa League-kvaliken før de altså vant 3-1 i hjemmekamper å har et kurant utgangspunkt nå. Med 34 poeng er de fortsatt med i kampen om seriegullet i hjemlig liga, men fra sin femteplass har de sju poeng opp til ledende Häcken etter at de kun klarte 1-1 borte mot Mjällby sist.

Malmö FF fikk et bra forsprang etter den første kampen, men tyrkerne er nok bedre her nede i varmen. Tøff kamp dette, og vi tar ingen sjanser. HUB.

6. Hearts - Zürich
Hearts ble nummer tre i serien i fjor, klart bak lederduoen Celtic og Rangers. Nå har det blitt spilt fire kamper i årets serie og med 2-1-1 har Hearts kommet greit i gang. Det første tapet i serien kom sist borte mot Celtic (0-2), i en kamp Hearts fikk to mann utvist. De kom inn direkte i denne runden, og etter at de tapte knepent 1-2 borte i Zürich må de kunne ha noe tro på avansement her foran returoppgjøret.

Zürich vant den sveitsiske ligaen i fjor hvor de var ganske så overlegne og havnet hele 14 poeng foran Basel. De har vært langt unna det samme nivået denne sesongen hvor de faktisk ligger helt sist etter fem kamper med 0-2-3 og elendige 1-10 i målforskjell. De har nok hatt et klart fokus på E-cupen, hvor de begynte i CL-kvalik mot Qarabag. Men etter tap 2-3 borte og seier 2-1 hjemme ble det ekstraomganger, og der var det Qarabag som endte opp med å score og dermed var Zürich ute. Neste steg ned på stigen var Linfield i Europa League, og det gikk mye enklere med sammenlagt 5-0. De måtte spille sin kamp på nøyral bane i St. Gallen, og med "bare" 2-1 der er de langt ifra sikre på å ta seg videre.

Nok en vrien kamp som trenger garderinger. Det blir HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren i en kamp det meste kan skje.

7. Wolfsberger - Molde
Wolfsberger kommer fra Østerrike, hvor de ble nummer fire i fjor bak Salzburg, Sturm Graz og Austria Wien. Nå har de startet sesongen med ganske så svake 0-2-3 på de fem første kampene sine i Østerrike, og de strevde overraskende mye med å slå ut lille Gzira fra Malta i sin eneste kvalik-runde før denne. Men det hadde ingenting å si for klubben når de kom til Molde, for selv om det var Molde som styrte mye av spillet var det faktisk Wolfsberger som seirende ut av det første oppgjøret med seier 1-0. Dermed holder det faktisk med en uavgjort her for å snyte Molde for et eventuelt gruppespill.

Mens Molde egentlig har levert meget bra i lang tid, har de nå plutselig to strake tap i Europa etter at de først røk 1-2 borte mot Kisvarda før de også røk 0-1 hjemme for Wolfsberger. Heldigvis for Moldes del så fikk ikke tapet for Kisvarda noe avgjørende betydning etter at de vant hjemmekampen fine 3-0, og dermed gikk de uansett videre til denne avgjørende playoffrunden i Conference League hvor de nå må snu 0-1 her på bortebane for å ta seg til gruppespill. Etter seirene over Elfsborg i den forrige runden (2-1 og 4-1) har Molde levert bra i Europa hittil i år, og det samme kan man jo si om formen hjemme i Eliteserien hvor de nå har helt enorme 12-2-0 på de 14 siste etter 1-0 over Haugesund sist. Det er rett og slett meget imponerende, og nå kan de trumfe alt med å slå Wolfsberger å ta en plass i gruppespillet til Conference League denne sesongen.

Molde har vist seg meget bra denne sesongen, og de har også vært gode borte i E-cup hvor de blant annet slo Elfsborg. Her må de vinne, og vi tror Molde klarer brasene. B.

8. Viking - FCSB
Viking har en ganske slapp form hjemme i Eliteserien hvor de er nede på en 6.plass, men de har likevel klart å levere varene til gangs ute i Conference League. De fikk nemlig en tøff trekning allerede i deres første runde når de møtte Sparta Praha, men etter å ha holdt nullen borte (0-0) klarte de å vinne hjemmekampen med 2-1 og tok seg videre. Der fikk de en klart lettere motstander i Sligo Rovers, og etter hele 5-1 hjemme ble det en parademarsj på bortebane selv om de endte opp med å tape selve kampen 0-1. deretter ble det altså FCSB fra Romania i det siste hindret før Conference League, og jommen meg klarte de ikke å vinne 2-1 nede i Bucuresti etter at de snudde 0-1 til 2-1 allerede i første omgang. Det er enormt bra levert av Viking som viser at de leverer når det virkelig trengs.

FCSB startet sesongen med å nesten ryke ut allerede i den første runden mot lille Saburtalo Tbilisi fra Georgia, men de tok seg sammen og gikk videre med 4-3 sammenlagt. I den neste runden var de mer på alerten og vant begge kampene med sifrene 1-0. Etter tapet 1-2 hjemme mot Viking i første kamp må de nå opp til Stavanger å vinne, og det trenger ikke bare bli enkelt for FCSB som heller ikke har levert varene i den hjemlige serien med usle seks poeng på fem kamper.

Etter de sterke bortekampene i Europa mot Sparta Praha og FCSB har nå Viking en alle tiders sjanse til å ta seg til gruppespill. Vi er ikke så sikre på om de vinner, men vi tror faktisk de går videre nå. HU.

9. Fehervar - Köln
Fehervar fra Ungarn har levert noe flotte kamper i Conference League, men de har også hatt noen glipptak. Feks helt tilbake til den første runden hvor de vant 4-1 hjemme over Gabala, men tapte bortekampen 1-2. Dog var de allerede videre, og de spilte nok for halv maskin. Det gjorde de ikke i den neste runden hvor de slo Petrocub 7-1, før de tok sin største seier hittil i år når de slo tyske Köln overraskende 2-1 på bortebane forrige uke etter at Köln fikk en spiller utvist i første omgang på stillingen 1-0 til Köln. I serien har de også spilt tre kamper, hvor de står med 1-0-2 og tre poeng.

Köln kommer direkte inn her etter sin fine 7.plass i Bundesliga forrige sesong, men gjorde det altså ikke enkelt for seg selv med et tidlig rødt kort i den første kampen. Kampavgjørende var det nok også, for de gikk fra ledelse 1-0 til tap 1-2. Dermed er det kun seier som gjelder her for Köln som har startet den nye sesongen i ligaen mye bedre med 1-2-0 etter tre kamper.

Köln fikk et marerittaktig rødt kort som ødela hjemmekampen. Nå må de vinne borte, men det kan det fort hende at de klarer. B.

10. Twente - Fiorentina
Twente viste bra form i lang tid før de gikk på et tap 1-2 borte i det første møtet. Men et knepent tap borte mot Fiorentina i Firenze er de nok likevel ganske så fornøyde med. I forrige runde nedsablet de Cukaricki hele 7-2 over to kamper. De avsluttet forrige sesong i Nederland ganske bra, noe som ga en fin fjerdeplass bak Ajax, PSV og Feyenoord, mens de også har vunnet begge de to første kampene i hjemlig liga denne sesongen mot Nijmegen og Sittard.

Fiorentina gjorde sin beste sesong på lenge sist sesong med en 7.plass. Det ga en plass i Conference League, hvor de kom inn her i denne runden. De valgte dog å spare så å si hele førsteelleveren fra start av i hjemmekampen forrige uke, men tok likevel hjem seieren med knepne 2-1. I serien har de startet ganske bra med seier 3-2 over Cremonese på hjemmebane før de spilte 0-0 i derbyet mot Empoli søndag kveld.

Fiorentina kommer nok noe mer toppet her enn de gjorde i hjemmekampen, og med 2-1 å gå på kan de spille noe mer defensivt. Helt sjanseløse er likevel ikke Twente. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. AIK - Slovacko
AIK har nå kommet over halvveis i Allsvenskan, hvor de fortsatt ligger bra an på en 4.plass. Med 32 poeng har de nå seks poeng opp til ledende Häcken, etter at de endelig fikk en seier igjen sist med 4-2 borte over Norrköping. Før det hentet de kun ett poeng på de to siste kampene mot Kalmar og Värnamo, og de har slitt overraskende mye i begge sine runder hittil ute i Europa, hvor de først måtte ha ekstraomganger for å slå ut Vorskla Poltava med 4-3, før det gikk helt til straffer sist runde mot Shkendija før AIK klarte å ta seg videre. Det er ikke bra, og på toppen av det hele røk de altså hele 0-3 i den første kampen nede i Tsjekkia. Riktignok er AIK klart best hjemme, men nå blir dette et enormt høyt fjell å bestige.

Slovacko var det fjerde beste laget i Tsjekkia i fjor etter den typiske trioen med Slavia og Sparta Praha samt Plzen, og de har kun hatt en runde bak seg i Europa league-kvaliken. Den tapte de 1-4 sammenlagt mot Fenerbahce, og dermed ble det i stedet Conference League mot AIK hvor de altså smalt til med hele 3-0 i hjemmekampen forrige uke. Når de også har innledet med fine 2-2-0 på de fire første i hjemlig liga er dette absolutt en klubb man må ta på fullt alvor.

AIK er et meget sterkt hjemmelag og kan fort vinne her. Om det holder til å ta seg videre er dog en helt annen sak etter hele 0-3 borte. H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

12. Anderlecht - Young Boys
Anderlecht har kun spilt en runde og der gjorde de kort prosess med estiske Paide med hele 5-0 over to kamper. Det var ingen særlig tøff nøtt for Anderlecht som med 3-0-1 også har fått en ganske så fin start i den hjemlige serien. Med seg til denne kampen har de 1-0 fra bortekampen, og dermed virker det trolig at de blir gruppespill i Europa denne sesongen for 18-årige Kristian Arnstad som denne sesongen har fått spilletid i de aller fleste kampene til klubben.

Young Boys har gjort det meget bra litt under radaren lenge nå, og sto med 19 kamper uten tap før de altså røk 0-1 i hjemmekampen forrige uke. Raden er uansett meget pen for klubben fra Sveits som slapp ganske billig unna i de første rundene hvor de slo ut Liepaja med 4-0 og KuPS med 5-0 på veien hit. Med elleve poeng leder de også sveitsisk serie etter fem spilte kamper, og de kommer nå fra hele 10-1 i cupen over Schoenberg.

Anderlecht vant bortekampen og kan legge seg bakpå å kontre i senk Young Boys her når de kommer. For Young Boys er kjent som et offensivt lag, og det kan bli deres felle i jakten på mål. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt HU

2. PSV - Rangers H

3. Trabzonspor - København HU

4. Silkeborg - HJK H

5. Sivasspor - Malmö HUB

6. Hearts - Zürich HU

7. Wolfsberger - Molde B

8. Viking - FCSB HU

9. Fehervar - Köln B

10. Twente - Fiorentina UB

11. AIK - Slovacko H

12. Anderlecht - Young Boys H

Sportspills 432-rekker:
1. Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt HU

2. PSV - Rangers H

3. Trabzonspor - København HU

4. Silkeborg - HJK H

5. Sivasspor - Malmö HUB

6. Hearts - Zürich HUB

7. Wolfsberger - Molde B

8. Viking - FCSB HU

9. Fehervar - Köln B

10. Twente - Fiorentina HUB

11. AIK - Slovacko HU

12. Anderlecht - Young Boys H