*Nettavisen* Sportspill.

Molde sikrer gullet

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Vi går for 12 rette og 3,1 millioner i bonuspotten i dagens tippetips.

16.10.11 11:08

Sportspills meny søndag
Trav: V5 Sørlandet
Oddstips 1: Nå vinner Arsenal
Oddstips 2: Rosenborg tror på gull
Tippetips: 3,1 millioner i bonuspotten!
Tippeligaen: Skader og karantener
Premier League: Skader og karantener
Sjekk også: Lesernes oddstips

søndagskupongen finner vi Tippeliga, Adeccoliga og fire utvalgte kamper fra Danmark, Italia, Spania og Frankrike.

Bonuspotten er oppe i 3.100.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Rosenborg - Aalesund
Rosenborg er på medaljejakt. Gull blir det neppe, men med 4-0-1 på de fem siste og scoringsmaskineriet på høygir er man med i kampen om en plass som gir rett til kvalifisering til Europa League. Det er heller ikke lov til å gi opp kampen om seriegull, selv om Molde har et forsprang på 10 poeng, dog med én kamp mer spilt. Rosenborg har 8-1-2 på Lerkendal så langt.

Simen Wangberg (bakside lår) er tilbake i trening, men ikke aktuell til helgens kamp. Michael Jamtfall (korsbånd/menisk) og Boti Goa (kne) er langtidsskadd. Men ellers kan pressekontakt Harald Pedersen i Rosenborg fortelle om at alle mann er friske.

Aalesund møter Brann i cupfinalen 6. november. I Tippeligaen går det mot en plass midt på tabellen, innspurten kan ikke bli særlig dramatisk. Forrige runde ble det 0-0 hjemme mot Start, og forrige bortekamp ble tapt i Haugesund. Formen er på det jevne, men kanskje kjenner spillerne at de ikke har noe voldsomt press på seg for å yte maksimalt, ikke før cupfinalen.

Amund Skiri, Pablo Herrera, Christian Myklebust og Lars Fuhre er uaktuelle. For øvrig kan fysioterapeut i Aalesund, Bjørn Erik Melland, melde til Nettavisen/Sportspill at Ville Jalasto endelig er friskmeldt etter seks uker på sidelinjen.

7-2-1 fordel Rosenborg på de ti siste innbyrdes. Tapet kom i august, da Aalesund tok seg videre i cupen på trøndernes bekostning.

Ingenting taler for at bortelaget skal ta poeng her, kanskje bortsett fra at Aafk-trener Rekdal elsker å slå Rosenborg, uten at det har lykkes spesielt ofte. Vi forventer et Rosenborg i høyere tempo, mer opptatt av å vinne, som uten alt for store problemer spiller seg til en klar hjemmeseier. H i kamp 1.

2. Haugesund - Fredrikstad
Haugesund spilte 1-1 borte mot Viking forrige runde, Djurdjic utlignet til 1-1 på straffespark to minutter på overtid. Et unntak fra regelen om at Haugesund taper borte og vinner hjemme. De er ligaens tredje beste hjemmelag med 8-3-1 totalt, og har vunnet hjemmekampene sine den siste tiden. Det går mot en plass midt på tabellen, men med fullklaff de siste fem rundene kan man muligens håpe på Europa League-kvalik.

Jarle Steinsland og Jusko Savolainen er de eneste spillerne på skadelisten for hjemmelaget, men de har vært skadet stort sett hele sesongen. Ellers melder assistenttrener Eirik Horneland til Nettavisen/Sportspill om god stemning i Haugesund og at laget stiller med sin antatt beste førsteellever søndag hjemme mot Fredrikstad.

Fredrikstad er ute av form, men tok nok poeng tidlig i sesongen til at nedrykk er 7 poeng unna når seks kamper gjenstår. Det ble 4-1-seier i derbyet i Sarpsborg i slutten av september, ellers har det vært lite å juble for i Plankebyen denne høsten. 2-2 hjemme mot Sogndal forrige runde var nødvendig for å ikke havne nærmere nedrykksstriden, men den kampen skulle og burde FFk vunnet etter sin sterke 2. omgang. Alt i alt ser det lite spennende ut for Fredrikstad, så lenge Start og Sarpsborg i bunnen fortsetter å tape.

Alex Valencia, Dave Myrie og Lasse Staw er uaktuelle. Karantene: Jørgen Horn (sju gule), James Keene (rødt kort).

Vi kan ikke se for oss et Fredrikstad ute av form og med disse fraværene ta poeng mot et topppet Haugesund i Haugesund. H i kamp 2.

3. Molde - Odd
Molde og trener Ole Gunnar Solskjær har imponert denne sesongen. Flott spill, en positiv tone over alt som foregår, og betalingen ser ut til å bli seriemesterskap. Man vant nøkkelkampen borte mot Tromsø 2-0 forrige runde, og leder serien med 8 poeng ned til Vålerenga. 8-3-1 på hjemmebane totalt, og fortsetter man i samme spor er det ingen som truer Molde. Dog har de to siste hjemmekampene endt 0-0 mot Viking og 2-2 mot Brann, men det gjør lite når man henter 3 poeng i Tromsø, Fredrikstad og Aalesund i samme preiode.

Børre Steenslid er eneste spiller på skadelisten. Christian Steen er friskmeldt, melder fysisk trener i Molde Stig Aambø til Nettavisen/Sportspill fredag ettermiddag.

Odd har funnet formen og står med en flott rekke strake seire. Fredrikstad, VIF, Stabæk, Tromsø og Godset er slått i de fem siste. Man kan lure på hvorfor Odd slet med å ta poeng tidligere denne sesongen når man ser spillet de varter opp med nå. Plassen er for lengst berget, man er faktisk oppe og lukter litt på Europa League-kvalik.

Mattias Andersson er eneste uaktuelle spiller for Skienslaget. Frode Johnsen er med i troppen som reiser til Molde.

Det står 5-3-2 fordel Molde på de ti siste innbyrdes, men det er Odd som har lykkes best de siste årene.

Odd er i kjempeform og når Molde har nøyd seg med uavgjort i de to siste hjemmekampene sine, kunne man tro at Odd har muligheter på Aker stadion. Vi tror ikke det. Molde ønsker poengene for å sikre gullet, Solskjær er lei av å gi bort poeng på hjemmebane og vi forventer et tent hjemmelag som sikrer 3 poeng. Odd kan tape denne kampen uten at det er noen krise tabellmessig, selv om de selvsagt ikke gir seg uten motstand. H i kamp 3.

4. Sarpsborg 08 - Tromsø
Det er lenge siden Sarpsborg vant en fotballkamp nå. Man scorer knapt mål lenger, ligger sist på tabellen og har stø kurs mot nedrykk. Starten var positiv, midten middels og slutten begredelig i Sarpsborgs tippeligaeventyr. Mye tyder på at Sarpsborg tar 0 poeng på de fem siste rundene.

Berat Jusufi og Joakim Eyde befinner seg på skadelista. Michael Røn og Magnar Ødegård er begge tilbake i trening, men usikkert om de er klare for startoppstillingen allerede.

Tromsø maktet ikke gjøre gullkampen spennende, og med tap for Odd, Aalesund og Molde i de tre siste, er sølv og Europa League-kvalik det beste de kan håpe på. 2-4-6 på bortebane totalt blir hakket for svakt.

Marcus Sahlman sliter fortsatt med låret og er usikker. For øvrig melder sportsdirektør i Tromsø, Morten Kræmer, til Nettavisen/Sportspill om en helt skadefri tropp.

Tromsø er ganske svake på bortebane, men dette skal være sesongens enkleste bortekamp og vi tror ikke de kan unngå å vinne. B i kamp 4.

Følg Tippeligaen LIVE

5. Sogndal - Strømsgodset
Sogndal har trolig gjort nok til å beholde plassen i Tippeligaen. 2-2 i Fredrikstad forrige runde ga ett viktig poeng, og man holder seg sammen med Fredrikstad på 28 poeng, syv poeng ned til streken. Sogndal har lagt grunnlaget for ny kontrakt med 5-4-3 hjemme på Fosshaugane. De slo Brann 1-0 i forrige kamp her.

Eivind Daniel Rød og Joachim Rudolfsen er eneste spillere på skadelisten, melder assistenttrener Håvard Flo til Nettavisen/Sportspill fredag ettermiddag. Det innebærer at Cato Hansen er friskmeldt etter skade. Ole Jørgen Halvorsen, Ørjan Hopen og Elvis returnerer alle etter karantene.

Godset har tapt sine to siste bortekamper, 0-1 mot Odd og 0-2 mot Tromsø. Før det klarte de bare 1-1 i Sarpsborg. Drammenserne har ikke bedre enn 1-4-7 på bortebane. Derfor ligger Godset bare midt på tabellen, og det spørs vel om de kan klatre nå, med mindre borteformen bedres radikalt.

Kjetil Lundebakken, Lars Stubhaug og Kim André Madsen er skadet. André Hanssen er endelig tilbake i troppen etter lengre skadefravær. Karantene: Lars Christopher Vilsvik (tre gule) og Anders Konradsen (rødt kort).

Det står 3-4-2 fordel Godset på de ti siste innbyrdes. I dag stiller de noe redusert og har ikke all verdens å spille for. Et toppet Godset kunne godt klart poeng i Sogndal, men nå tror vi det blir tap. H i kamp 5.

6. Alta - Ranheim
Alta kjemper desperat for å unngå nedrykk. Når tre runder gjenstår har de ett poeng og gå på i forhold til Strømmen på den siste nedrykksplassen, og bedre målforskjell også. Det er to poeng opp til Asker, men Asker har spilt en kamp mindre. 2-2 borte mot nedrykksklare Randaberg forrige runde er ikke godt nok av Alta, men de vant hvertfall den viktige hjemmekampen mot Sundet i september. Det er tre uker siden Alta spilte hjemme i Finnmarkshallen, og i dag må de ta poeng, helst alle, før neste helgs urviktige kamp mot Strømmen.

Trener Rune Berger mangler Vasilev (f) med skade og Nilsson (m) som er suspendert.

Aasmund Bjørkan trente Alta for ikke lenge siden. Nå trener han Ranheim, og kan bidra til å sende Alta ned i 2. divisjon. Ranheim er i form og har slått Glimt 3-2, Løv-Ham 5-2 og Sundet 4-1 i sine tre siste. De er igjen med i kampen om opprykk, kun to poeng bak Ham-Kam. Man kan spørre seg til man blir grønn om Ranheim egentlig ønsker å rykke opp, eller om de er fornøyd med å være et godt Adeccolag. Ikke vet vi, men det er vanskelig å se for seg Ranheim i Tippeligaen. 4-5-4 på bortebane er ikke blant de aller beste.

Sæther Moen (a) er skadet, kapteinen Sandvik (f) er suspendert.

Denne synes vi er bortimot umulig å tippe. Ranheim har det beste laget, men vinner ikke ofte på bortebane. Vil de vinne? Alta vil vinne, men er de gode nok? HUB i kamp 6.

7. Bodø/Glimt - Strømmen
Glimt er et av seks lag som er direkte involvert i kampen om opprykk. Seier i dag kan ta dem opp på opprykksplass, men de har fire lag foran seg på tabellen og Hønefoss ett poeng bak med én kamp til gode. I et så close race er kun seier godt nok på Aspmyra. Glimt har 7-5-1 her, sist ble det bare 0-0 mot et desperat Alta, og dagens motstander er ikke mindre desperat. Flott 2-1-seier borte mot Bryne forrige runde.

Nordberg (f) er ute, så også Skovgaard (f) og Johansen (a). Både Eek (f) og Robertsen (a) er suspendert.

Strømmen kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk, og slik det ser ut nå er nøkkelen til overlevelse å ta minst to poeng mer enn Alta på de tre gjenstående rundene. Det gjøres enklest ved å slå Alta på hjemmebane neste helg, men det er kanskje ikke nok hvis Alta tar poeng mot Ranheim i dag. Strømmen vant 6-2 hjemme mot nedrykksklare Løv-Ham forrige runde, men hadde fire strake tap før det. På bortebane har de svake 2-3-8 totalt.

Skadesituasjonen ser lik ut som forrige runde. Strøm-Pedersen (m) og Sadeh (m) er stadig ute.

Det var overraskende at Glimt feilet med 0-0 hjemme mot Alta nylig. De har ikke råd til å avgi flere poeng nå, skal det bli opprykk. Glimt må vinne i dag, og selv med et par fravær tror vi de klarer det. Når 96-rekkeren er ferdig har vi likevel en gardering til overs, og den havner på uavgjort her, på at Strømmen faktisk klarer ett poeng, slik Alta gjorde. HU i kamp 7.

8. Løv-Ham - Bryne
Løv-Ham forbereder seg på et liv i Fair Play-Ligaen mens de taper kamp etter kamp. 0-3 mot Randaberg, 2-5 mot Ranheim og 2-6 mot Strømmen er deres tre siste tap.

Storesund (m) er skadet, mens førstevalget i mål, Thorbjørnsen, skal være tilbake.

Bryne varierer for mye til å kjempe helt i toppen. Vi ser dette meget sterke mannskapet gjøre kjempekamper innimellom, men akkurat når man tror de er blitt stabile, kaster de bort poeng rundt neste hjørne. 2-2-1 på de fem siste er middels, og tap 1-2 hjemme for Glimt sist var ingen høydare, da Glimt fikk sette seiersmålet fire minutter på overtid. Bryne har 6-5-2 på bortebane, det er toppklasse.

Høiland (a), Fjellstad (f) og Stenersen (m) er trolig ute, mens Landro (f) returnerer fra suspensjon.

Løv-Ham kan være farlige, det vet vi, men nå ser det ut til at siste piffen er gått ut av mannskapet. Når man slipper inn 3 til 6 mål i hver kamp skal det bli vanskelig mot et av ligaens sterkeste bortelag. Vi kommer ikke utenom B i kamp 8.

9. FC Midtjylland - Brøndby
Dansk Superliga. FC Midtjylland er best bak FCK, og spesielt hjemme på MCH Arena har de vært solide, de har 5-0-1 der hittil. Midtjylland har vist seg som et samspilt og effektivt lag denne sesongen, et lag med evne til å avgjøre de jevne kampene. 1-0 hjemme mot Horsens forrige runde bekreftet at formen er meget god.

Det er ingen nye skader i laget, og de som har spilt landslagsfotball, Juelsgaard og Poulsen på A-landslaget og Albæk, Lauridsen og Hansen på U21-landslaget, er alle kommet fra oppgavene uten skader. Trener Riddersholm stiller samme tropp som sist, pluss Marc Møller:

Lössl, Jensen, Albrechtsen, Bak, Ipsa, Afriyie, Møller, Lauridsen, Juelsgaard, Hassan, Uzochukwu, Salami, Olsen, Poulsen, Albæk, Borring, Igboun, Janssen og Nworuh.

Brøndy får det ikke helt til denne sesongen, til tross for noen glimrende enkeltspillere og tidvis gode tendenser i laget. De vant Køben-derbyet mot Lyngby 1-0 før landslagspausen. Før det tapte de for FCK og Nordsjælland. Brøndby ligger som nummer 9 av 12 og har 1-1-3 på bortebane, kun tre bortemål er scoret.

Det er lite skader i laget, Thygesen (m) er tilbake og dette er troppen:

Tørnes, Falkesgaard, Randrup, Frederiksen, Ajilore, Goodson, Nilsson, Bernburg, Rommedahl, Thygesen, Stenderup, Rasmussen, Gehrt, Krohn-Dehli, Kristiansen, McGrath, Dumic, Akharraz.

Hjemmelaget blir favoritter, men dette er et oppgjør som fort blir jevnt. Midtjylland har lagmaskinen, Brøndby har enkeltspillere som Rommedahl og Krohn-Dehli. HU i kamp 9.

10. Levante - Malaga
Primera Division. Levante gjør sine saker meget godt i La Liga og ypper seg oppe på en 2. plass med 4-2-0 på de seks første. De fire siste spilte har i tur og orden endte med seire over Real Madrid, Rayo Vallecano, Espanyol og Real Betis.

Aranda (a) og A. Kone (a) er tilbake, og da er det få fravær i laget. Klubben skriver på sin hjemmeside at Wellington (a) ikke deltok på trening sist.

Malaga snudde 1-2 til 3-2 hjemme mot Getafe med to meget sene scoringer i den siste spilte før landslagspausen. Med det har hardtsatsende Malaga 4-1-1 på de seks første rundene og formen er utmerket. Det er mange matchvinnere i laget.

Duda (m) og Baptista (m) er ute. Klubben forteller på sin hjemmeside at Buonanotte, Portillo og Stadsgaard (f) er med i troppen, at Cazorla sliter med et magevirus og Mathijsen har trøbbel med en tå. Apoño, Edinho, Recio, Juanmi og Weligton er ikke med denne gangen (heller). Denne troppen, der to spillere skal strykes, er lagt ut på klubbens nettside:

Rubén, Jesús Gámez, Kris, Demichelis, Camacho, Joaquín, Toulalan, Van Nistelrooy, Seba, Cazorla, Willy Caballero, Mathijsen, Monreal, Maresca, Eliseu, Buonanotte, Sergio Sánchez, Isco, Rondón og Portillo.

Det står 3-0-1 fordel Malaga på fire tidligere møter. Vi holder Malaga som det klart beste laget av disse to, men Levante er i kjempeform og de spiller på hjemmebane. Vi går for UB i kamp 10.

11. Rennes - Lorient
Ligue 1. Rennes viser gode takter denne sesongen. Før landslagspausen spilte de blant annet 1-1 hjemme mot både Nancy og St. Etienne, og Atletico Madrid i Europa League. Bortekampen mot Lille tapte de 0-2. De ligger på en 7. plass og har 1-3-0 på fire hjemmekamper. På torsdag spiller Rennes hjemmekamp mot Celtic i Europa League.

Rennes mangler midtbanestrategen Féret, i tillegg til Mavinga (f), suspenderte Kana-Biyik (f) og Boye (f). Mangane (f) og Théophile-Catherine (f) er tilbake etter skade og suspensjon, så det blir litt rokkeringer i forsvarsfirereren, men ikke nødvendigvis til det verre.

Lorient er oppe på en 6. plass etter fine 4-4-1 innledningsvis. Formen er strålende og man avsluttet før landslagsoppholdet med å vinne 2-0 hjemme mot Valenciennes. 1-1 i Lille før det, også et fint resultat.

Lorient svekkes av at Romao (m) og toppscorer Jouffre (m) er ute, det er også Quercia (a).

Det står 6-1-3 fordel Rennes i de ti siste av disse Bretagne-derbyene. 1-1 ser ut som et opplagt resultat, og vi skal ha med en uavgjort. Men med litt respekt for historien, som viser at det sjelden blir uavgjort i disse kampene, garderer vi for hjemmeseieren. HU i kamp 11.

12. Lazio - Roma
Serie A. Lazio viste styrke før landslagsoppholdet da de snudde 0-1 til 2-1 borte mot Fiorentina. Miroslav Klose ble matchvinner noen minutter før slutt. De to spilte hjemme på Stadio Olimpico har imidlertid endt med 0-0 mot Palermo og tap 1-2 mot Genoa, så her jakter Lazio sesongens første hjemmeseier.

Det var usikkerhet rundt Klose (a), men nå ser det ut som han spiller. Mauri er tilbake, men Hernanes får trolig tillit igjen. Det ser bra ut med troppen.

Roma ligger på 6. plass etter fem runder. Som dagens motstander har de 2-2-1 på de fem første. Etter en laber start har det blitt 1-0 over Parma og 3-1 over Atalanta.

Veteranen Totti (a) er skadet, og vi kan få se en offensiv bestående av Pjanic, Bojan og Osvaldo. Målvakt Stekelenburg er usikker. Usikkerhet også rundt Pizarro, mulig erstatter er Simplicio.

Innbyrdes historikk viser at Roma har fem strake seire mot dagens motstander, og solide 7-1-2 på de ti siste mot Lazio.

I dag tror vi mest på Lazio, som ser sterke ut. Men litt basert på innbyrdes oppgjør, samt at disse lagene har vært ganske ustabile innledningsvis, garderer vi for nok en Roma-seier. Dristig HB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion , et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 16.10.2011 17:55
1. Rosenborg - Aalesund H
2. Haugesund - Fredrikstad H
3. Molde - Odd H
4. Sarpsborg 08 - Tromsø B
5. Sogndal - Strømsgodset H
6. Alta - Ranheim H U B
7. Bodø/Glimt - Strømmen H U
8. Løv-Ham - Bryne B
9. FC Midtjylland - Brøndby H U
10. Levante - Malaga U B
11. Rennes - Lorient H U
12. Lazio - Roma H B

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 16.10.2011 17:55
1. Rosenborg - Aalesund H
2. Haugesund - Fredrikstad H
3. Molde - Odd H U
4. Sarpsborg 08 - Tromsø B
5. Sogndal - Strømsgodset H
6. Alta - Ranheim H U B
7. Bodø/Glimt - Strømmen H U
8. Løv-Ham - Bryne B
9. FC Midtjylland - Brøndby H U
10. Levante - Malaga U B
11. Rennes - Lorient H U B
12. Lazio - Roma H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag