Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddsdobbel Eliteserien: Vålerenga skal til topps
Oddssingel Eliteserien
: Brann slår kraftig tilbake
Oddssingel PL: Everton kan hjelpe Solskjær og United
Oddssingel Eliteserien: Det er aldri lett å komme til Haugesund
V65 Leangen:
Blekkan fikser cashen på Leangen
V75 Kalmar
: Deilig V75-søndag på Romme
V64 Bro Park: Supersøndagen innledes med V64-galopp

Søndagens tippekupong består av semifinalen i FA-cupen mellom Watford og Wolverhampton, det er seks kamper fra Eliteserien, tre kamper fra OBOS-ligaen og kupongen avsluttes fra to kamper fra La Liga i Spania. Bonuspotten er på ca 2,3 mill kr. Innleveringsfristen er søndag kl 16.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Onsdag er det ca 70 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Watford - Wolverhampton
Semifinale i FA-cupen og denne kampen spilles på Wembley.

2-0 seier borte mot Newcastle i 4. runde, 1-0 seier borte mot Queens Park Rangers i 5. runde og 2-1 seier hjemme mot Crystal Palace i kvartfinalen er Watfords motstandere på veien mot semifinalen. Watford har ellers levert en strålende sesong i Premier League og ligger på 8. plass med 46 poeng. var det beste laget borte mot Manchester United sist lørdag, men tapte likevel 1-2. Hjemme mot nedrykksklare Fulham ble det en komfortabel 4-1 seier tirsdag kveld. Tom Cleverley mister helt sikkert søndagens semifinale. Roberto Pereyra og Isaac Success er begge usikre og må ha fitness tests nærmere kampstart.

Wolverhampton slo ut Liverpool i 3. runde, måtte ha omkamp mot League One-laget Shrewsbury i 4. runde, 1-0 seier borte mot Bristol City i 5. runde og vant som kjent 2-1 hjemme mot Manchester United i kvartfinalen. Onsdag kveld det igjen 2-1 seier hjemme mot Manchester United, men det var i Premier League. Nyopprykkede Wolverhampton har levert strålende i sin comeback-sesong og ligger på 7. plass. Wolverhampton har ingen nye skader eller karantener og kan stille med sitt beste lag.

En semifinale mellom to lag som har vært solide gjennom hele sesongen. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Brann - Strømsgodset
Andre serierunde i Eliteserien. Av de forhåndstippede topp fire-lagene (Molde, Rosenborg, Brann og Sarpsborg 08) var det faktisk ingen som tok full pott. Brann tok ledelsen 1-0 borte mot Odd før det var spilt ett minutt og så ut til å ha full kontroll på kampen, helt til Odd utlignet til 1-1 like før pause. Og etterhvert ble det 3-1 til Odd før Vito Wormgoor reduserte til 2-3 som også ble sluttresultatet. Det var skuffende for Brann. Veton Berisha er spilleklar til søndagens hjemmekamp og vil kanskje gå rett inn i startelleveren og ellers vil nok Lars Arne Nilsen også gjøre andre endringer fra åpningskampen. Brann endte med kruttsterke 9-4-2 på sine hjemmekamper i Eliteserien forrige sesong. Ruben Yttergård Jensen er usikker etter overtråkk på trening tidligere denne uken, og trener Lars Arne Nilsen holder som vanlig kortene tett til brystet med henhold til hvilken ellever han sender utpå.

Strrømsgodset klarte å vinne sin åpningskamp med 3-2 hjemme mot Haugesund, men det hadde neppe værrt noe å si på om bortelaget hadde fått med seg poeng. Spissene Marcus Pedersen og Mustafa Abdellaoue noterte seg for hvert sitt mål. Strømsgodset sleit voldsomt på bortebane ifjor og 2-6-7 var svake tall. Men det er ikke noe nytt at Strømsgodset underpresterer på bortebane. Godset har ellers en skadefri tropp.

Tre strake hjemmeseire i de tre tilsvarende som er spilt på Brann stadion etter at Brann kom tilbake til Eliteserien. Et revansjesugent Brann må få et klart favorittstempel her. H.

3. Haugesund - Sarpsborg 08
Haugesund kom tilbake fra både 0-1 og 1-2 borte mot Strømsgodset i seriepremieren, men endte opp med å tape 2-3. De gjorde dog en bra kamp, spesielt i andre omgang og hadde nok fortjent å få med seg ett poeng fra Drammen. Endte på en strålende 4. plass forrige sesong, og presterte da sterke 10-2-3 hjemme i Haugesund. Joakim Våge Nilsen ble ikke klar til seriepremieren og er tvilsom også til denne.

Sarpsborg 08 var best i det meste i sin seriepremieren hjemme mot Molde, men måtte se at Magnus Wolff Eikrem utlignet for Molde helt på tampen. Det var uansett en flott seriepremiere av hjemmelaget, så får vi se om laget klarer å heve seg på bortebane. Der var ikke tallene bedre enn 4-5-6 i fjorårssesongen og heller ikke bedre enn 4-7-4 i 2017-sesongen da det ble 3. plass. Amin Askar er eneste fravær for Sarpsborg 08.

Fire strake poengdelinger i de fire siste tilsvarende. Alt tyder på at det blir jevnt også denne gang, med en ørliten fordel hjemmelaget. HU.

4. Kristiansund - Vålerenga
I sin tredje strake sesong i Eliteserien, gikk hjemmelaget på sitt tredje strake tap i seriepremieren. Så bortsett fra at prestasjonen borte mot Viking var langt under pari, er det ikke noe nytt at Kristiansund taper sin første seriekamp for sesongen. Etter en overraskende flott 7. plass i debutsesongen 2017, leverte Kristiansund enda bedre i fjorårssesongen og endte på 5. plass. 6-7-2 sesongen 2017 og 8-4-3 i fjorårssesongen, viser at det ikke er lett å komme til Kristiansund. Aliou Coly sonet karantene i seriepremieren og soner fortsatt karantene. I tillegg er Henrik Gjesdal fortsatt ute med skade.

Vålerenga imponerte i sin åpningskamp hjemme mot Mjøndalen og vant 2-0. Nykommer Matthias Vilhjalmsson presenterte seg direkte og scoret begge målene. Søndag er det opp til bevis. En ting er å briljere på hjemmebane, Vålerenga leverte ikke varene på bortebane i fjorårssesongen og endte med svake 4-4-7. I 2017-sesongen var tallene enda svakere med 3-2-10. Vålerenga kan stille uforandret og mangler dermed fortsatt kun langtidsskadde Peter Godly Michael.

1-1 i 2017, mens Vålerenga vant seriepremieren i Kristiansund med 1-0 i fjorårssesongen. Vrient. U på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

5. Lillestrøm - Ranheim
Thomas Lehne Olsen brente et straffespark for Lillestrøm på stillingen 1-1 i mandagens serieåpning borte mot Stabæk. En dårlig Nadderud-matte gjorde det vanskelig å spille fotball da, men 1-1 var vel rettferdig etter spill og sjanser. Lillestrøm har slitt i bunnstriden de siste sesongene, men er ikke ventet å havne helt nedi der denne sesongen. Moderate 5-8-2 hjemme på Åråsen forrige sesong. Viktige Arnor Smarason ble ikke klar til mandagens seriepremiere borte mot Stabæk, og er usikker. Heller ikke Fredrik Krogstad eller Aleksander Melgavis var med da og de er begge også usikre til søndagens hjemmepremiere.

Ranheim leverte en oppsiktsvekkende god debutsesong i 2018 og endte på en flott 7. plass. Var veldig solide hjemme og endte med 8-4-3 totalt i Trondheim. Det gikk tyngre på bortebane med 4-2-9 totalt. Tok ledelsen 1-0 hjemme mot Tromsø i seriepremieren, men endte opp med å tape 1-2 og er nok et av lagene som kan få trøbbel denne sesongen. Adrio Mateo måtte ut med skade i 2. omgang mot Tromsø og blir ikke klar til denne. Ellers er det ingen endringer for Ranheim.

Det endte 0-1 i tilsvarende møte på Åråsen forrige sesong. Lillestrøm bør ha gode muligheter til revansje nå. H.

6. Molde - Stabæk
Molde kan prise seg lykkelig over at de fikk med seg ett poeng hjem fra seriepremieren i Sarpsborg sist søndag. Det er mange eksperter som tror på Molde-gull denne sesongen, men innsatsen mot Sarpsborg var ikke plettfri. Molde hadde endel slike bortekamper også forrige sesong, og må heve seg på bortebane om de skal ta gullet. Hjemme på Aker Stadion er de normalt sterke og ingen tok flere hjemmeseire enn Molde forrige sesong (11-1-3). Vegard Forren måtte gi seg i 2. omgang mot Sarpsborg 08 og er tvilsom.

Stabøk gjorde en brukbar åpningskamp hjemme mot Lillestrøm og fikk med seg ett poeng. De krevende baneforholdene på Nadderud, var nok uansett ikke til hjemmelaget fordel som har mange lette teknikere. Sleit ekstremt på bortebane forrige sesong og vant kun en bortekamp (1-5-9). Brede Moe ble ikke klar til mandagens seriepremiere og blir neppe klar her heller. Nykommer Matthew Rusike brakk ankelen mot Lillestrøm og blir ute i lang tid.

3-0, 3-1 og 3-0 i de tre siste tilsvarende i Molde. H.

7. Tromsø - Viking
Flott snuoperasjon av Tromsø borte mot Ranheim i seriepremieren. Omni Valakari scoret seiersmålet for Tromsø to minutter på overtid. Det var nok en god opplevelse for Gutan som tapte 10 av sine 15 bortekamper forrige sesong (4-1-10). Tromsø endte på 10. plass og presterte da 7-2-6 hjemme på Alfheim. Spissen Runar Espejord rakk ikke seriepremieren, og rekker neppe denne heller.

Nyopprykkede Viking er av mange eksperter tippet rett ned igjen, men de gjorde en overbevisende seriepremiere hjemme mot Kristiansund og vant 2-0. Det gjorde garantert godt for Stavanger-laget. Nå er det bortekamp på vinterlige Alfheim, det er noe helt annet. Johnny Furdal er fortsatt ute, mens den nye stopperen Axel Andresson måtte ut med en alvorlig kneskade i seriepremieren og trolig er ute for resten av sesongen.

Sju strake hjemmeseire i de sju siste tilsvarende på Alfheim. Hjemmeseier igjen? H.

Klikk her for å levere din tippekupong

8. Notodden - Skeid
De tre neste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra OBOS-ligaen.

Notodden var stort sett involvert i nedrykksstriden gjennom hele fjorårssesongen. Men tok ti poeng på de fire siste kampene og var tilslutt tre poeng klar av Florø på nedrykk. Kenneth Dokken har vært trener siden 2012 og han kan glede seg over at det har vært lite utskiftninger i spillerstallen. Anstendige 5-4-6 på hjemmebane forrige sesong. Innledet denne sesongen med et knepent 0-1 tap borte for Kongsvinger.

Nyopprykkede Skeid leverte råsterke 11-1-1 hjemme i Oslo som suveren vinner av 2. divisjon avdeling 2 i fjor. Innledet med 1-0 hjemme mot HamKam og fikk dermed en flott start. Var ikke like sterke borte som hjemme i opprykkssesongen og endte med 6-4-3.

Denne er vrien. HU på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

9. Sandnes Ulf - Nest-Sotra
Sandnes Ulf åpnet fjorårssesongen meget bra og stod uten tap på de sju første seriekampene (4-3-0). Siden ble det bom stopp og Bengt Sæternes lag endte på en skuffende 10. plass. Fine 7-4-4 på hjemmebane. Christian Landu Landu er kommet hjem fra Tromsø og spissen Kent Håvard Eriksen som mistet store deler av fjorårssesongen med skade, er endelig skadefri igjen og markerte seg direkte i serieåpningen ved å sende laget i ledelsen 1-0 allerede etter to minutter borte mot Sogndal. Det endte tilslutt med 1-1 etter massivt Sogndal-trykk i andre omgang.

Nest-Sotra var en av forrige sesongs store overraskelse i OBOS-ligaen. Som nyoppykket lag åpnet de sesongen med fire strake tap, men de endte opp på playoff of 6. plass. brukbare 5-5-5 på bortebane da. I seriepremieren ble det et skuffende 1-2 tap hjemme mot nyopprykkede Raufoss sist søndag.

1-1 i tilsvarende seriekamp i Sandnes i fjorårssesongen. Vi er beit for sikre og under tvil gir vi full tillit til hjemmelaget. H.

10. Ullensaker/Kisa - Sogndal
Trond Fredriksen fikk en grei start som ny trener for Ullensaker/Kisa med 1-1 borte mot Strømmen i seriepremieren. Ullensaker/Kisa endte på 5. plass i fjor og playoff, men der ble det 0-1 tap borte mot Sogndal. Tapte kun to hjemmekamper på Jessheim stadion i fjorårssesongen, men sleit også med å avgjører kampene til sin fordel (6-7-2).

Sogndal endte på en litt skuffende 4. plass i fjorårssesongen, men tok seg til siste playoffrunde etter å ha slått Ull/Kisa 1-0 hjemme på Fosshaugane. Borte mot Aalesund ble det imidlertid 1-3 tap. Hadde kanskje fortjent seieren hjemme mot Sandnes Ulf i seriepremieren, men måtte nøye seg med 1-1. Solide 8-3-4 på bortebane forrige sesong.

Ullensaker/Kisa vant 2-0 i tilsvarende oppgjør på Jessheim stadion forrige sesong og vi tror mest på hjemmelaget også denne gang. HU.

11. Levante - Huesca
Med kun en seier på de ti siste seriekampene, er Levante blitt inndratt i nedrykksstriden. Med åtte serierunder igjen å spille ligger laget på 15. plass med totalt 32 poeng og har kun tre poeng ned til Celta Vigo på øverste nedrykksplass. Moderate 4-4-7 på sesongens 14 første hjemmekamper. Søndag må både høyreback Ruben Vezo og midtstopper Erick Cabaco sone karantene.

Nyopprykkede Huesca ligger helt sist med sine 23 poeng. Ledet 3-2 hjemme mot Celta Vigo onsdag kveld, men det endte 3-3 og dermed kun ett poeng. Åtte serierunder før slutt, er det sju poeng opp til Villarreal på sikker plass. Så selv om Huesca har vist litt bedring den siste tiden, ser det blytungt ut å redde plassen. Svært moderate 2-3-10 på bortebane. Forsvarsspilleren Xabier Etxeita soner karantene for gule kort.

Huesca vinner nesten ikke bortekamper. HU.

12. Celta Vigo - Real Sociedad
Celta Vigo kom under 0-2 hjemme mot Villarreal i sekspoengs-kampen i nedrykksstriden forrige lørdag, men snudde kampen og vant 3-2. Lå også under 2-3 borte mot Huesca onsdag kveld, men utlignet til 3-3 ti minutter før slutt og fikk med seg ett viktig poeng. Er fortsatt under streken med sine 29 poeng, men det er kun ett poeng opp til sikker plass. Anstendige 5-4-6 hjemme i Vigo med tanke på den svake tabellplasseringen. Flankespilleren Brais Mendez soner karantene for gule kort.

Real Sociedad avanserte til 9. plass etter torsdagens 2-1 seier hjemme mot Real Betis. Det er seks poeng opp til 6. plassen. 5-5-5 både på hjemme og borte betyr at laget presterer omtrent like bra på hjemme- og bortebane. Formen er dog ikke allverden med 1-3-2 på de seks siste seriekampene. Asier Illarramendi og David Zurutuza er begge fortsatt ute med skader.

Det står 1-2-1 på de fire siste tilsvarende. HB.

96-rekker:
1. Watford — Wolverhampton HUB

2. Brann — Strømsgodset H

3. Haugesund — Sarpsborg 08 HU

4. Kristiansund BK — Vålerenga U

5. Lillestrøm — Ranheim H

6. Molde — Stabæk H

7. Tromsø — Viking H

8. Notodden — Skeid HU

9. Sandnes Ulf — Nest-Sotra H

10. Ullensaker/Kisa — Sogndal HU

11. Levante — Huesca HU

12. Celta Vigo — Real Sociedad HB

432-rekker:

1. Watford — Wolverhampton HUB

2. Brann — Strømsgodset H

3. Haugesund — Sarpsborg 08 HU

4. Kristiansund BK — Vålerenga HUB

5. Lillestrøm — Ranheim H

6. Molde — Stabæk H

7. Tromsø — Viking H

8. Notodden — Skeid HUB

9. Sandnes Ulf — Nest-Sotra H

10. Ullensaker/Kisa — Sogndal HU

11. Levante — Huesca HU

12. Celta Vigo — Real Sociedad HB