Gå til sidens hovedinnhold

Molde slår tilbake på søndagens tippekupong

Molde har mistet tabelltoppen etter to strake tap. Søndag er det ny hjemmekamp mot Mjøndalen og vi tror Molde slår tilbake. Molde blir en av våre sikre på søndagskupongen.

Denne ukens søndagskupong består av seks kamper fra Eliteserien, tre fra PostNord-ligaen, en fra Premier League, en fra OBOS-ligaen og en fra Championship. Bonuspotten er nå oppe i 1,4 millioner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Onsdag er det ca 30 millioner i Viking Lotto-potten. Lever din kupong her!

1. Rosenborg - Tromsø
Rosenborg gikk som et lokomotiv lenge her i sommer, men etter fire strake seire kom tapet sist når det ble 1-2 borte mot Viking. Det tapet kom kun tre dager etter at de røk ut av E-cupen mot Rennes og dermed er det nå et Rosenborg som kun har seriespill (og cup) å tenke på resten av året. Det er ganske så jevnt på øvre halvdel, og selv om Rosenborg nå er nummer seks på tabellen med 28 poeng er det kun seks poeng opp til ledende Bodø/Glimt på 34. Særlig spennende er det å se ungguttene Ceide og Holm for tiden, for de har blomstret i de seneste kampene. Det er bra, for Rosenborg har slitt en del med skader denne sesongen og fortsatt er spillere som Henriksen, Islamovic og Hoff skadet.

Tromsø har en spesiell sesong der de sliter fryktelig på eget gress men faktisk er det sjette best bortelaget i serien. Til sammen gir det en 13.plass med femten poeng, noe som er to poeng over kvalik. Formen er særdeles svak med 1-4-5 siste ti, og sist ble det hjemmetap 2-3 mot Bodø/Glimt etter at serielederen snudde og scoret vinnermålet helt på tampen. De bruker å slite stort her på Lerkendal, og siden 2010 viser statsen ni tap og kun en seier. De har hentet inn en gammel kjenning i Ondrasek, og ellers er stallen så å si skadefri.

Rosenborg har bra statistikk hjemme mot Tromsø, og selv om Tromsø faktisk ikke er så verst på bortebane blir det en H her.

2. Bodø/Glimt - Odd
Bodø/Glimt overtok tabelltoppen etter sist serierunde når de snudde 1-2 til 3-2 borte mot Tromsø, og dermed tok sin tredje strake serieseier. Nå ligger de kun poenget foran Molde som har 33p, og i tillegg jakter et kobbel av andre klubber like bak der igjen. Hjemme på Aspmyra er de gode, og der står de med 6-2-1 hittil i år der kun Molde har klart å reise hjem med tre poeng. De har polstret opp offensiven en del foran den siste delen av sesongen med Pellegrino, Koomson etc, så får man se om det holder utover. Iallfall fikk de seg en skikkelig boost når de gikk videre til gruppespillet i Conference League etter at de slo ut Zalgiris i den avgjørende playoff-runden. Foran denne er Sørli og Boniface fortsatt ute.

Odd har skuffet mange så langt i år, og en 10.plass og 22 poeng er nok også under deres egne forhåpninger. Det ble så klart ikke bedre av at toppscorer Bakenga dro til Japan, men de er fortsatt ganske så langt unna noe bunnstrid så det brenner ikke skikkelig enda. De kommer fra en skuffende hjemmekamp som endte med tap 0-1 for Strømsgodset, og formen viser labre 1-0-4 på de fem siste. De gjorde noen krumspring helt på slutten av overgangsvinduet, så får vi se om Jevtovic, Svendsen og Jonassen inn hjelper på når poengene skal fordeles. Hagen er fortsatt skadet foran denne.

Bodø/Glimt er i bra slag nå, og må få et klart tips også her. H.

3. Haugesund - Sarpsborg 08
Etter tre strake tap var Haugesund endelig tilbake som en vinner sist etter at de slo Brann 3-1 borte i Bergen. På hjemmebane er dog status en helt annen, for der har de 6-1-1 selv om de var ganske svake i sin hjemmekamp der de tapte 1-3 for Lillestrøm. Nå får de en ny mulighet på hjemmebane, men akkurat mot Sarpsborg 08 har de en spesiell statistikk. De vant 2-0 her i fjor, men alle fem oppgjørene før det endte med poengdeling. Det er meget spesielt, og gjør oss litt mer skeptisk foran denne. De er godt plassert på midten av tabellen med sine 25 poeng, og dermed er de egentlig litt i ingenmannsland slik ståa er akkurat nå.

For Sarpsborg 08 sin sin del brenner det heller ikke, men 12.plass med kun 20 poeng er garantert svakere enn de hadde forventet. Det er sju poeng ned til Mjøndalen på kvalik, men det begynner å bli langt opp til topplagene slik at noe håp om E-cup henger i en meget tynn tråd. Med to strake hjemmeseire over Strømsgodset (1-0) og Sandefjord (5-0) virker det som om formen er på stigende front, men de har slitt kraftig på bortebane der de kun har hentet sju poeng på åtte kamper. Maigaard er hentet inn fra Strømsgodset, og kommer han opp til gamle høyder kan han bli en viktig mann for Lars Bohinen utover.

Hjemmesterke Haugesund får et klart tips, men Sarpsborg kommer med to strake seire og har en ganske spesiell bortestatistikk her de siste årene. Vi prøver HU.

4. Molde - Mjøndalen
Molde hadde et bra tak om tabelltoppen i Eliteserien, men det kan se ut som racet med å spille på flere fronter har tatt en del krefter. De var ute i mange runder i Europa, og etter de røk ut etter straffer mot Trabzonspor har de sett slitne og nesten litt resignerte ut i hjemlig liga. De har fått to tap på rappen, der de først mistet en 2-0 ledelse til tap 2-3 mot Viking før de tapte lokaloppgjøret mot Kristiansund 0-2. Dermed har de blitt tatt igjen av Bodø/Glimt, og nå ligger de på sølvplassen poenget bak. Nå har de dog fått en viktig pause på to uker, og nå skal de hjem til Aker Stadion der de har sterke 7-0-1 denne sesongen.

Mjøndalen har mistet formen helt, og kommer til Molde med 0-2-4 på de siste seks. Når da fire av kampene var hjemmekamper mot Stabæk, Tromsø, Rosenborg og Lillestrøm blir det altfor dårlig. De tok ledelsen mot Lillestrøm sist, men til slutt endte det dessverre med null poeng som så ofte før. Nå ligger de på kvalikplassen med tretten poeng, og etter at Brann slo Lillestrøm på Åråsen lørdag har de plutselig bare målforskjellen å gå gå kontra Brann og Stabæk. Et bittelite pluss er at de faktisk har tatt flere poeng borte (7) enn hjemme (6) denne sesongen, men Molde har vunnet fem av de seks siste innbyrdes her så det blir alt annet enn lett å få med seg noe.

Molde har fått seg en velfortjent pause, og hjemmesterke som de er bør de ta seg av denne denne ganske greit. H.

5. Sandefjord - Vålerenga
Sandefjord hadde en ganske så fin periode her for et par måneder siden, men så har formen falt betraktelig igjen den siste tiden. De har 0-2-2 på de siste fire nå, men det er særlig borte de har slitt. Hjemme har de fortsatt respektable 3-3-0 på de seks siste selv om de tre siste siste mot Haugesund, Lillestrøm og Tromsø alle har endt med poengdeling. 11.plassen deres med 21 poeng er likevel åtte poeng over kvalik, og det skal de være bra fornøyde med så langt. de spiller gjerne jevnt med de fleste, og mange av topplagene har strevd skikkelig for å ta med seg poengene herifra denne sesongen. Helt på slutten kom Anene, Smeulers og Vega inn portene, men sistemann er ikke klarert for innreise enda iallfall.

Vålerenga kan ikke sies å ha hatt en like bra sesong, men man kan kanskje si at de har solgt seg litt ut av toppstriden. Ikke for det, de fikk gode penger og sånn sett var det fullt forsvarlige salg, men nå ser man kanskje resultatet av det på kort sikt. De ligger som nummer sju på tabellen, men det er fortsatt bare fem poeng opp til 3.plassen. 1-4-1 er status på de seks siste, og det blir fort litt for mange poengdelinger til å være med helt der oppe. De var dog gode sist når de slo Stabæk 3-1 hjemme, og de må nok regnes med helt inn også denne sesongen.

Sandefjord spiller jevnt med de fleste, og en U er nok ikke langt unna her. Vålerenga har dog den beste stallen slik at det blir UB herfra.

6. Strømsgodset - Kristiansund
Strømsgodset har en av de beste hjemmestatistikkene i serien med sine 20 poeng på åtte kamper på Marienlyst. De er fortsatt ubeseiret på eget gress med 6-2-0, og sist ble det 3-1 over Brann før de tok en dobbel og slo Odd 1-0 borte uken etter. Det gir en 9.plass med 25 poeng, og med det ligger de midt i haugen foran denne runden. Siden sist har Grøgaard og Attah kommet inn, mens Maigaard og Mickelson har dratt. Salvesen og Stenseth er fortsatt ute med skader.

Kristiansund er ujevne, men selv om de har 3-0-3 på de seks siste er det fortsatt med i kampen om medaljer med sine 29 p. Det er kun to poeng opp til 3.plass, og hadde de bare vært litt bedre på bortebane kunne de vært helt i toppen. De er nemlig seriens beste hjemmelag, men på bortebane er de kun det 11.beste laget med sju poeng på åtte kamper. De tok en sterk skalp i deres siste kamp før landslagspausen når de slo rivalen Molde 2-0 på hjemmebane. 0-1-4 på på de fem siste borte byr dog til en viss skepsis foran denne kampen.

Hjemmesterkt hjemmelag mot bortesvakt bortelag betyr ofte en ting. Likevel vet man aldri helt med Strømsgodset og vi spiller H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

7. Fredrikstad - Sogndal
Et skikkelig playoffoppgjør får vi her når Fredrikstad tar imot Sogndal på Fredrikstad Stadion. Fredrikstad har gjort det bra etter opprykket og ligger på en sterk 4.plass med 29 poeng. 4-2-1 på siste sju er fint. og selv om de røk 2-3 borte mot Jerv sist kjempet de til siste slutt. At de også er slått ut av cupen kan bare være et pluss, for nå har de fullt fokus på å klare topp seks. De ligger kun fem poeng bak Jerv på opprykksplass, og med en seier her er de helt oppe i ryggen på lagene foran. De er seriens nest beste hjemmelag, og 20 scorede mål på eget gress er flest av alle.

Men da må Sogndal slås, og etter en meget dårlig start på sesongen har Sogndal kjempet seg tilbake. Nå har de 4-1-1 på de siste seks, men hjemmetapet 1-2 mot Ranheim sist var av det mer skuffende slaget. Trener Bakke har sagt at dette blir hans siste sesong som trener for Sogndal, og om det vil ha noe betydning for spillet på banen gjenstår å se. Akkurat nå har de 5.plassen med 25 poeng, men det er uhyre jevnt nedover på tabellen slik at det ikke skal mye til før de igjen er i utfordrerposisjon.

Fredrikstad blir klare favoritter her, men Sogndal har fin form slik at vi er nødt til å doble opp med HU.

8. Hødd - Kongsvinger
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 15.00
Toppkamp i PostNord-ligaen der 2.plasserte Hødd tar i mot serieleder Kongsvinger. Hødd ligger fire poeng bak Kongsvinger, og trenger virkelig en seier her for å fortsatt ha en mulighet til å rykke direkte opp. Formen er fin med 5-0-1 på de siste seks, og hjemme er de meget gode med sine 6-2-0 og kun tre baklengs.

Kongsvinger leder som sagt serien fire poeng foran Hødd, og med tanke på at de også har en kamp til gode kan de ta ett godt steg mot OBOS-ligaen hvis de klarer å ta tre poeng her. De har fullstendig enorm form med 9-1-0 siste ti, men på bortebane har de fått sesongens eneste poengtap med 3-3 mot Senja og 1-2 mot Kvik Halden.

Denne kampen synes på mange måter åpen, og det er en viktig kamp for begge lag. Eneste utvei er HUB.

9. Moss - Tromsdalen
Denne kampen er utsatt og vil derfor avgjøres ved såkalt tendenstrekning. Anbefaler å sjekke "folkerekka" for % før valg av tippetegn.

Her kan vi ikke ta særlig sjanser, og det blir HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Asker - Kvik-Halden
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 18.00
Asker har vært litt ujevne den siste tiden, og dermed har de spilt seg ut av den absolutte toppkampen. De har dog tre kamper til gode på feks Hødd på 2.plass, og med 26 poeng er de ti poeng bak Hødd. De hadde fire strake seire, men etter at de skuffet og tapte 1-2 borte mot bunnlaget Florø før de spilte 2-2 borte mot Eidsvold Turn har de igjen satt seg i en vrien situasjon. Nå skal de tilbake på eget gress, men 3-1-2 er heller ikke mer enn det bør være der heller, selv om de to siste begge har endt med hjemmeseier.

Kvik Halden har heller ikke klart å finne noe form, og i stedet har vel egentlig deres ustabile form bare blitt enda verre. Nå har de 3-1-4 på de åtte siste, og særlig på bortebane har de fått noen kraftige smeller i det siste med blant annet 2-6 mot Bærum, 3-4 mot Alta og 1-3 mot Brattvåg. Dermed ligger de også nede på 8.plass med 24 poeng foran denne kampen.

Skal Asker ha noe ønske om å klare å innhente Hødd må slike kamper vinnes. H.

11. Leeds - Liverpool
Leeds hadde en dårlig oppkjøring i sommer med mange dårlige resultater, og det har dessverre fortsatt inn i serien. Det ble en sjokkstart med hele 1-5 på Old Trafford mot Manchester United, og når det har fortsatt med to poengdelinger mot Everton (2-2) og Burnley (1-1) så viser det at det mangler en del før Bielsa får ut hele dette lagets potensiale. Det ble 1-1 her forrige sesong, og Leeds er nok fornøyde om de klarer det samme igjen. Foran denne er Koch ute med skade.

Liverpool har derimot fått en ganske ok start på sesongen, selv om de nok gjerne kunne tenkt seg å ha slått Chelsea sist når de hadde en hel omgang med en mann mer på banen. Men det endte 1-1, og etter at de slo både Norwich (3-0) og Burnley (2-0) i de to første kampene står de nå med sju poeng av ni mulige. Det kunne se ut som Liverpool måtte klare seg uten Alisson og Fabinho her, men etter at FIFA har kuttet av karantenereglene er begge likevel klare for kamp. Firmino er dog ute, mens Minamino er usikker sammen med Milner og Williams.

Når Liverpool nå kan stille toppet så får de et ganske klart tips her mot et Leeds som har slitt litt i forsvar. B.

12. Nottingham Forest - Cardiff
Nottingham Forest har hatt en forferdelig start på sesongen og ligger helt nederst med 0-1-4 og ett poeng på fem kamper. Der er allerede blitt tre poeng opp til neste lag på tabellen, og selv om alle tapene har vært knepne ettmålstap blir det ingen poeng av slikt. Skogvokterne tok et bortepoeng mot Derby i 1-1 kampen senest, og de ønsker nok mer enn gjerne å åpne poengfangsten også på hjemmebane.

Nå møter de Cardiff som med 2-2-1 har fått en finere start på sin Championship-sesong. De fikk sitt første tap for sesongen sist når de røk 1-2 hjemme for Bristol City. Cardiff tapte 0-1 her forrige sesong, men før det hadde de vunnet hele seks strake kamper her på City Ground.

Nottingham Forest har vært meget uheldige hittil, og etter fire strake ettmålstap fikk de endelig sitt første poeng for sesongen sist. Cardiff med bedre start, og de har en meget fin statistikk her som må tas med i beregningen. Vi prøver HB på 96-rekkeren, og HUB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Rosenborg - Tromsø H

2. Bodø/Glimt - Odd H

3. Haugesund - Sarpsborg 08 HU

4. Molde - Mjøndalen H

5. Sandefjord - Vålerenga UB

6. Strømsgodset - Kristiansund H

7. Fredrikstad - Sogndal HU

8. Hødd - Kongsvinger HUB

9. Moss - Tromsdalen HB

10. Asker - Kvik-Halden H

11. Leeds - Liverpool B

12. Nottingham Forest - Cardiff HB

Sportspills 432-rekker:
1. Rosenborg - Tromsø H

2. Bodø/Glimt - Odd H

3. Haugesund - Sarpsborg 08 HU

4. Molde - Mjøndalen H

5. Sandefjord - Vålerenga UB

6. Strømsgodset - Kristiansund HU

7. Fredrikstad - Sogndal HU

8. Hødd - Kongsvinger HUB

9. Moss - Tromsdalen HUB

10. Asker - Kvik-Halden H

11. Leeds - Liverpool B

12. Nottingham Forest - Cardiff HUB