Denne ukens midtukekupong består av ni kamper fra playoff til Conference League og tre fra playoff til Europa League. Bonuspotten har steget til ca. 1,7 millioner kroner. Innleveringsfristen er torsdag kl. 18.55.

1. Malmö FF - Sivasspor
Malmö FF har hatt en ujevn sesong med både trenerbytte og mislykket CL-kvalik. Men de har også slått ganske ok tilbake, og dermed er de fortsatt med i leken på flere arenaer. I CL-kvaliken endte det med en gedigen flause etter at de strevde seg forbi Vikingur med 6-5 sammenlagt før de røk ut mot lille Zalgiris Vilnius i runden etter med 0-3 sammenlagt og tap i begge kampene. Da måtte trener Milojevic ta hatten sin å gå, mens det er Georgson som har tatt over treneransvaret pr nå. Etter det har det gått litt bedre, hvor Malmö FF iallfall klarte å slå Dudelange 5-2 sammenlagt i den forrige Europa League-kvaliken på veien hit. Med 33 poeng er de fortsatt med i kampen om seriegullet i hjemlig liga, men fra sin femteplass har de fem poeng opp til ledende Häcken.

Sivasspor endte helt nede på en 10.plass i Tyrkia forrige sesong, men de vant cupen og fikk likevel en plass i Europa League. De kommer rett inn her i denne runden, og dermed er det ikke mye ferske resultater man har å vise til. Men den tyrkiske serien har nettopp startet, og der har ikke akkurat Sivasspor roset markedet noe voldsomt med 1-1 mot Gaziantep og 0-3 mot Adama Demirspor.

Malmö FF har ikke sin beste sesong, men bør ha et forsprang her på Sivasspor som nettopp har begynt sin sesong og ikke har levert noen sterke kamper på en stund. HU skal kunne holde et stykke.

2. Zürich - Hearts
Zürich vant den sveitsiske ligaen i fjor hvor de var ganske så overlegne og havnet hele 14 poeng foran Basel. De har vært langt unna det samme nivået denne sesongen hvor de faktisk ligger helt sist etter fem kamper med 0-2-3 og elendige 1-10 i målforskjell. De har nok hatt et klart fokus på E-cupen, hvor de begynte i CL-kvalik mot Qarabag. Men etter tap 2-3 borte og seier 2-1 hjemme ble det ekstraomganger, og der var det Qarabag som endte opp med å score og dermed var Zürich ute. Neste steg ned på stigen var Linfield i Europa League, og det gikk mye enklere med sammenlagt 5-0. Men man er uansett klart usikre foran dette dobbeltoppgjøret, og en viktig faktaopplysning er også at dette oppgjøret spilles på nøytral bane i St. Gallen og ikke på Zürich sin vanlige hjemmebane.

Hearts ble nummer tre i serien i fjor, klart bak lederduoen Celtic og Rangers. Nå har det blitt spilt tre kamper i årets serie og med 2-1-0 har Hearts kommet godt i gang, selv om motstanden i de første kampene ikke har vært den aller tøffeste. De kommer inn direkte i denne runden, og har vel også vært ganske heldige med trekningen totalt sett.

Zürich har vært meget svake i sin hjemlige liga, mens Hearts så vidt har påbegynt sin sesong. Hearts er nok fornøyde med et bra resultat her, og dermed ender vi opp med HU.

3. Austria Wien - Fenerbahce
Austria Wien drar nytte av suksessen til Salzburg de siste årene, og kommer derfor inn først i denne playoffrunden etter sin tredjeplass i serien i fjor. Nå har de spilt fire kamper i serien etter pausen, og de fikk sin første seier forrige helg med 2-1 over Tirol. 1-1-2 på de fire første tyder dog på en noe svak form.

Fenerbahce var først ute i CL-kvalik, men tapte noe overraskende der for Dinamo Kiev over to kamper. Dermed kom de i stedet inn i Europa League-kvaliken hvor de slo ut Slovacko med 4-1 over to kamper. Med fire poeng på to kamper har de også fått en ok start hjemme i Tyrkia hvor de knuste Kasimpasa hele 6-0 sist etter at det var Joshua King som scoret det første målet allerede etter åtte minutter.

Fenerbahce blir stående som favorittene her, men man vet aldri helt hva de kan finne på og dermed må man likevel gardere opp med tanke på at tyrkerne kan avgjøre hjemme i returen. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Molde - Wolfsberger
Molde har levert krutt i lang tid, men sist kom det til slutt et tap når de røk 1-2 borte mot Kisvarda. Heldigvis for Moldes del så fikk det ikke noe avgjørende betydning etter at de vant hjemmekampen fine 3-0, og dermed gikk de uansett videre til denne avgjørende playoffrunden i Conference League. Etter seirene over Elfsborg i den forrige runden (2-1 og 4-1) har Molde levert bra i Europa hittil i år, og det samme kan man jo si om formen hjemme i Eliteserien hvor de har enorme 11-2-0 på de 13 siste. Det er rett og slett meget imponerende, og nå er det kun Wolfsberger som hindrer Molde fra å ta en plass i gruppespillet til Conference League denne sesongen.

Wolfsberger er fra Østerrike, hvor de ble nummer fire i fjor bak Salzburg, Sturm Graz og Austria Wien. Nå har de startet sesongen med ganske så svake 0-2-2 på de fire første kampene sine i Østerrike, og de strevde overraskende mye med å slå ut lille Gzira fra Malta i sin hittil eneste kvalik-runde. For det endte nemlig med 0-0 hjemme i Østerrike, før Wolfsberger tok seg seg i nakkeskinnet og vant kontrollert 4-0 borte eter at hjemmelaget fikk to røde kort.

Molde har vist enormt mye mer enn Wolfsberger denne sesongen, og vi setter dem som klare favoritter i denne runden. H.

5. Young Boys - Anderlecht
Young Boys har gjort det meget bra litt under radaren lenge nå, og står med 19 kamper uten tap. Dog er noen av de et par lette treningskamper, men raden er uansett meget pen for klubben fra Sveits. De har ikke hatt den aller tøffeste motstanden hittil i Conference League. hvor de har slått ut Liepaja med 4-0 og KuPS med 5-0 på veien hit. Med elleve poeng leder de også sveitsisk serie etter fem spilte kamper.

Anderlecht har kun spilt en runde og der gjorde de kort prosess med estiske Paide med hele 5-0 over to kamper. Det var ingen særlig tøff nøtt for Anderlecht som med 3-0-1 også har fått en ganske så fin start i den hjemlige serien. For norske øyne kan det være verd å følge med på 18-årige Kristian Arnstad som denne sesongen har fått spilletid i de aller fleste kampene til klubben.

Young Boys er absolutt ingen kasteball, og formen deres er meget bra. Men Anderlecht er en rutinert klubb i europeisk sammenheng, og vi tør ikke risikere noe her. HUB.

6. Slovacko - AIK
Slovacko er noe vanskelig å vurdere. De var det beste laget i Tsjekkia i fjor etter den typiske trioen med Slavia og Sparta Praha samt Plzen, og de har kun hatt en runde bak seg i Europa league-kvaliken. Den tapte de 1-4 sammenlagt mot Fenerbahce, og dermed er det ikke helt enkelt å vurdere kvaliteten til dette laget som står med fem poeng etter tre kamper denne sesongen i tsjekkisk liga.

AIK er dog noe enklere. For AIK har nå kommet over halvveis i Allsvenskan, hvor de fortsatt ligger ok an på en 5.plass. Med 32 poeng har de nå seks poeng opp til ledende Häcken, etter at de kun har hentet ett poeng på de to siste kampene mot Kalmar og Värnamo. De har slitt overraskende mye i begge sine runder hittil ute i Europa, hvor de først måtte ha ekstraomganger for å slå ut Vorskla Poltava med 4-3, før det gikk helt til straffer sist runde mot Shkendija før AIK klarte å ta seg videre. Det er intet plusstegn, og fra før vet man at AIK er klart best på hjemmebane i Solna.

Noget vanskelig kamp denne, men AIK imponerer ikke for tiden og vi tror HU kan holde her i første kamp.

7. Basaksehir - Antwerp
Basaksehir viser kanonform, og har ikke tapt en kamp siden 19.mars. Tar man med både serie, cup og treningskamper er det 17 kamper siden. Her i Conference League har de ganske enkelt slått ut Netanya (2-1) og Breidablik (6-1), mens de står med fire poeng etter de to første kampene hjemme i Süper Lig.

Antwerp var laget som slo ut norske Lillestrøm i den forrige runden etter seire i begge kampene (3-1 og 2-0). Runden før der igjen slo Antwerp ut Drita med 2-0 sammenlagt. Hjemme i Belgia har de innledet med full pott og 12 poeng på de fire første kampene og Antwerp kommer nå hit til Tyrkia med sju strake seire.

Dette er to lag i kanonform. Antwerp har kommet noe lenger i sin sesong, mens Basaksehir nok har en liten fordel av varmen nede i Tyrkia. Denne lukter jevnt, og vi må dekke opp. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. FCSB - Viking
FCSB startet sesongen med å nesten ryke ut allerede i den første runden mot lille Saburtalo Tbilisi fra Georgia, men de tok seg sammen og gikk videre med 4-3 sammenlagt. I den neste runden var de mer på alerten og vant begge kampene med sifrene 1-0. I den hjemlige serien har det kladdet desto mer, og seks poeng på fem kamper er meget skuffende. De solgte også nylig toppscoreren Tanase, noe som er et klart minus.

Viking har også de en noe broket form. Hjemme i Eliteserien er de nede på en 5.plass, men de har likevel klart å levere varene ute i Conference League. De fikk nemlig en tøff trekning allerede i deres første runde når de møtt Sparta Praha, men etter å ha holdt nullen borte (0-0) klarte de å vinne hjemmekampen med 2-1 og tok seg videre. Der fikk de en klart lettere motstander i Sligo Rovers, og etter hele 5-1 hjemme ble det en parademarsj på bortebane selv om de endte opp med å tape selve kampen 0-1.

Viking møter FCSB på et ganske så heldig tidspunkt, men det kommer til å bli glovarmt nede i Romania og det kan fort bli avgjørende. Viking er nok fornøyde med uavgjort, men vi er ikke så sikre på om de klarer akkurat det med den formen de viser for tiden. H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

9. Villarreal - Hajduk Split
Spanske Villarreal har så vidt startet den nye sesongen. Men formen har vært helt nydelig i treningskampene med 6-2-0, og den fortsatte også i La Liga når de slo Valladolid fine 3-0 på bortebane sist helg. Man må likevel ta med seg at denne kampen ikke spilles på deres vanlige hjemmebane, men på Estadi Ciutat de Valencia i Valencia. Uansett bør det ikke bety så altfor mye akkurat her.

For Hajduk Split er ikke helt i toppen i europeisk målestokk selv om de ble nummer to i Kroatia bak Dinamo Zagreb forrige sesong. Denne sesongen har de hentet seks poeng på tre kamper, etter at de lett vant de to første før de tapte 1-4 for Dinamo Zagreb sist. De slo ut Vitoria Guimaraes fra Portugal i den forrige runden etter at de vant 3-1 hjemme og tapte 0-1 borte i returen.

Villarreal må finne seg i å bli store favoritter her. Det er vi dog enige i, og gir de full tillit. H.

10. West Ham - Viborg
West Ham kommer direkte inn i denne runden etter 7.plassen deres i Premier League forrige sesong. Etter at de fem siste treningskampene før sesongstart endte uten seier har den negative spiralen fortsatt, og selv om 0-2 hjemme mot Manchester City nok var ganske forventet var det klart mer skuffende at de også tapte 0-1 borte mot Nottingham Forest sist. Dermed trengs det en opptur for West Ham, og de er kjent for å satse på E-cup, noe man så i fjor når de tok seg helt til semifinalen i Europa League før de røk ut mot Eintracht Frankfurt.

Viborg har ikke hatt noen enkel vei hit. Viborg ble nemlig ikke bedre enn nummer sju forrige sesong, men fikk en plass etter at de vant playoff'en mot Aalborg. I selve kvalikrundene hittil har de slått ut Suduva med 2-0 og B36 Torshavn med 5-1, men nå kommer det motstand av et helt annet kaliber. De har begynt ganske så bra i Superligaen med ni poeng på fem kamper, men europaeventyret stopper med all sannsynlighet her.

Det skal være stor forskjell på kvaliteten i disse to lagene. West Ham blir skyhøye favoritter for oss. H.

11. Fiorentina - Twente
Fiorentina gjorde sin beste sesong på lenge sist sesong med en 7.plass. Det ga en plass i Conference League, hvor de kommer inn her i denne runden. Dermed har de ikke spilt særlig mye kamper den siste tiden, men de startet Serie A forrige helg med å slå Cremonese 3-2 på hjemmebane hvor blant andre nysigneringen Jovis fikk scoret sitt første mål for klubben.

Twente har vist bra form i lang tid nå. De avsluttet forrige sesong bra, noe som ga en fin fjerdeplass bak Ajax, PSV og Feyenoord. De tok med seg den fine formen inn i treningskampene, og etter sommeren har de nå slått ut Cukaricki ganske klart med til sammen 7-2 her i Conference League, mens de også har vunnet begge de to første kampene i hjemlig liga mot Nijmegen og Sittard.

Fiorentina mangler kanskje noe kamptrening, men de skal uansett ha den klart beste stallen. Vi står på en H.

12. AZ - Gil Vicente
AZ slet overraskende mye i den første kampen borte mot Dundee United i den forrige runden hvor de faktisk tapte 0-1. Men de slo kraftig tilbake med hele 7-0 hjemme, og dermed var det likevel aldri noe særlig tvil. Runden før slo de ut Tuzla fra Bosnia med 5-0 sammenlagt. Også i serien står de med full pott på de to første kampene, så formen er ganske så intakt på alle måter.

Gil Vicente hadde også de problemer i den forrige runden når de møtte Riga FC fra Latvia. Etter 1-1 borte måtte de ha et bra resultat hjemme, og med 4-0 var det også akkurat det de fikk. Fjorårets femmer i portugisisk liga har denne sesongen startet med en seier og et tap, hvor de røk 0-1 borte mot Arouca sist.

Begge lagene hadde sine problemer i den forrige runden, men tok seg likevel enkelt videre til slutt. Her får norgesvennlige (har både Witry og Evjen i stallen) AZ tipset ganske klart på hjemmebane. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Malmö FF - Sivasspor HU

2. Zürich - Hearts HU

3. Austria Wien - Fenerbahce UB

4. Molde - Wolfsberger H

5. Young Boys - Anderlecht HUB

6. Slovacko - AIK HU

7. Basaksehir - Antwerp HU

8. FCSB - Viking H

9. Villarreal - Hajduk Split H

10. West Ham - Viborg H

11. Fiorentina - Twente H

12. AZ - Gil Vicente H

Sportspills 432-rekker:
1. Malmö FF - Sivasspor HU

2. Zürich - Hearts HU

3. Austria Wien - Fenerbahce HUB

4. Molde - Wolfsberger H

5. Young Boys - Anderlecht HUB

6. Slovacko - AIK HU

7. Basaksehir - Antwerp HUB

8. FCSB - Viking HU

9. Villarreal - Hajduk Split H

10. West Ham - Viborg H

11. Fiorentina - Twente H

12. AZ - Gil Vicente H