FC Nürnberg har hatt en forkjærlighet for norsk spillere. Jørn Andersen, Tommy Svindal Larsen, Anders Giske, Bjørn Gulden, Håvard Nordtveit og Even Hovland har alle en fortid i den tyske klubben.

Kun to ganger i historien har norske spillere rykket opp til 1. Bundesliga med Bayern-klubben. Nå kan Mats Møller Dæhli bli den tredje.

Ca 586 millioner kroner i Eurojackpot - klikk her for å spille før fredag kl. 19.00.

Nürnberg henger med i opprykkskampen i 2. Bundesliga denne sesongen. De ligger på femteplass, men det er kun to poeng opp til Darmstadt som innehar den siste direkte opprykksplassen.

Nürnberg har ni tyske seriemesterskap, det siste i 1968. Deretter har klubben stort sett rykket opp og ned mellom Bundesliga og 2. Bundesliga.

Den første nordmannen som rykket opp til 1. Bundesliga med Nürnberg var Bjørn Gulden. Hallingdølen rykket opp med klubben i 1984-1985-sesongen.

Den andre nordmannen som klarte det var Tommy Svindal Larsen. Han rykket opp med den tradisjonsrike klubben 18 år senere - i 2003-2004-sesongen.

Nå kan Mats Møller Dæhli gjenta prestasjon 18 år etter Svindal Larsen.

Schalke 04 - Nürnberg

Odds: Uavgjort - 3,20

Kampstart fredag kl. 18.30

Spillestopp kl 18.29 Live odds etter kampstart

Veltins-Arena

Kampen kan sees på Viaplay

Vi tror at kampen mellom Schalke og Nürnberg ender uavgjort. Spill på det til 3,20 i odds her

Storklubben Schalke rykket ned fra 1. Bundesliga etter sist sesong, og nå strever den fælt på nivå to i tysk fotball.

Etter snart halvspilt serie ligger Schalke på 8.-plass med 26 poeng. Tabellen er uhyre jevn, og det skiller kun tre poeng opp til Darmstadt på 2.-plass. Dermed kan en seier her gjøre at de hopper langt oppover på tabellen.

Men formen er skral. De røk 1-2 borte mot ledende St. Pauli sist etter at de hadde knust Sandhausen her hjemme nest sist. Dermed har de tapt tre av de fem siste kampene.

Ca 586 millioner kroner i Eurojackpot - klikk her for å spille før fredag kl. 19.00.

Nå er det Nürnberg som kommer på besøk, og også de ligger midt i opprykksgrøten. De er nummer fem med 27 poeng, og dermed har de kun to poeng opp til opprykk.

Mats Møller Dæhli og resten av laget har en heller ujevn form med 2-0-3 nå, men de kommer fra en fin seier med 2-1 over Holstein Kiel på hjemmebane etter at de røk knepent mot St. Pauli nest sist.

Schalke mangler toppscoreren

Historisk har Nürnberg slitt i Gelsenkirchen. Gjestene har kun vunnet én av de siste 15 bortekampene mot Schalke 04. Seieren kom tilbake i 1993Den gangen spilte begge lagene i 1. Bundesliga.

Schalke mangler fortsatt toppscorer Simon Terodde som er ute med skade. Det er et stort tap for dem. Salif Sane, Danny Latza og Michael Langer er heller ikke ventet å spille fredagens kamp. Nå er også duoen Dominic Drexler og Blendi Idrizi usikre, mens Marc Rzatkowski er ute med en infeksjon.

Her er hele fredagens oddsprogram!

Florian Hubner vil antakeligvis måtte stå over kampen for Nürnberg. Han sliter med en skulderskade. Lino Tempelmann er suspendert.

Begge lagene kjemper om opprykk og vil tette igjen gapet frem til lagene over dem på tabellen, men både Nürnberg og Schalke ustabile den senere tid. Schalke mangler flere nøkkelspillere i fredagens kamp, og det kan påvirke resultatet i kampen. Vi forventer en jevnspilt kamp på Veltins Arena. Uavgjort virker som et sannsynlig utfall.

Vi tror at kampen mellom Schalke og Nürnberg ender uavgjort. Spill på det til 3,20 i odds her