Presset er økende på Chelsea-manager Jose Mourinho. 
Presset er økende på Chelsea-manager Jose Mourinho.  Foto: Steven Governo (Ap / NTB scanpix)

Mourinho under kraftig press

Chelsea har fått en elendig start på årets sesong og lørdag venter formsterke Southampton. Det er ikke noen given banker på Tippekupongen.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Blackburn lørdagens beste spill
Oddstips 2: Hoffenheim til sprek odds
Oddstips 3: Floppet i England - suksess i Frankrike
Oddstips 4: Stabæk fortsetter medaljejakten
V75 Leangen lørdag: Dobbel jackpot og drøye 6,6 mill ekstra i sjuerpotten
V5 Leangen lørdag: Misset Derby - vinner nå
V65 Jarlsberg: Malmin for tredje gang denne uken
TV-fotball: Superhelg for alle fotballelskere

Lørdagens tippekupong består av Tippeligakampen mellom Mjøndalen og Stabæk, seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship.

1. Mjøndalen - Stabæk
1-2-7 på de siste ti seriekampene for Mjøndalen, men da nedrykksrivalene Tromsø (1-4-5) og Start (0-2-8) ikke er i noe bedre form, er det mer eller mindre status quo i bunnstriden i Tippeligaen. Fem serierunder før slutt er det kun målforskjellen som skiller til Start på kvalikplassen og kun ett poeng opp til Tromsø på sikker plass. Bruntrøyene har tre av de fem siste på bortebane og har Aalesund hjemme i tillegg til Stabæk. Vant hjemme tredje sist mot Haugesund (og står totalt med 4-3-6 hjemme).

Stabæk har klart seg bedre etter at Diomande ble solgt til Hull og holder andreplassen og har fire poeng ned til Godset på tredje og fem poeng ned til Odd på fjerdeplassen. Tre av de fem siste seriekampene er på bortebane, men motstanden ser overkommelig ut. Viktige Muhammed Keita måtte ut med skade mot Molde søndag, men ventes klar igjen til denne kampen. 6-3-3 på bortebane.

Mjøndalen kjemper for tilværelsen, men spørs om det er nok kvaliteter i laget til å slå dette sterke Stabæk-laget. UB.

2. Chelsea - Southampton
14. plass etter meget svake 2-2-3 på de sju første seriekampene for Chelsea, som røk 1-2 borte for Porto i Champions League tirsdag kveld. Sist lørdag var laget bakåp 0-2 borte mot Newcastle, men berget i det minste ett poeng. Har innledet med svake 1-1-1 på Stamford Bridge. Diego Costa soner fortsatt karantene og førstekeeper Thiabut Courtois mangler fortsatt.

Southampton lanserte vi som et godt oddsobjekt hjemme mot Swansea sist lørdag og Ronald Koemans gutter innfridde med en overbevisende 3-1 seier. Det sendte Soton opp på 10. plass på tabellen etter 2-3-2 på de sju første. Med mannskapet ser det ikke så verst ut utenom Fraser Forster og Florin Gardos som fortsatt er ute.

1-2-0 på de tre siste tilsvarende i London. Slik Chelsea opptrer om dagen, er det vanskelig å gi laget tillit. HU.

3. Manchester City- Newcastle
Sergio Aguero fikset seiersmålet på straffe borte mot Borussia Mönchengladbach i Champions League onsdag og den seieren var viktig for City, etter to strake tap i Premier League og tap i åpningskampen hjemme mot Juventus i gruppespillet i Champions League. Spillemessig har det vært lite å utsette på City, bortsett fra andreomgangen borte mot Tottenham sist lørdag. Fabian Delph, Wilfried Bony, Kelechi Iheanacho, Elaquim Mangala og Gaël Clichy er alle ute, mens både Yaya Touré og Vincent Kompany er usikre. Pablo Zabaleta er tilbake i spill.

Newcastle hadde seieren i lomma hjemme mot Chelsea sist lørdag, men måtte altså nøye seg med 2-2 og venter fortsatt på sesongens første Premier League-seier. Borte er to av tre tapt (0-1-2). Papiss Cisse, Karl Darlow, Curtis Good, Cheikh Tiote, S. Taylor og Emmanuel Rivière er alle fortsatt skadet.

10-2-0 på de tolv siste tilsvarende og lørdag er Manchester City tilbake på vinnersporet i Premier League. H.

4. Sunderland - West Ham
0-2-5 på de sju første seriekampene for Sunderland som ligger helt sist i Premier League. Var definitivt bedre enn det 0-3 skulle indikere i bortetapet mot Manchester United sist helg, men defensivt er laget sårbart (allerede 16 baklengsmål). 0-1-2 på de tre første hjemmekampene. Adam Matthews er eneste spiller som er bekreftet uaktuell til denne kampen.

West Ham med 1-1-2 hjemme i London mot tildels overkommelig motstand, men full pott borte på tre kamper tross at laget har møtt Manchester City, Arsenal og Liverpool. Tippernes marerittlag allerede med andre ord. Angelo Ogbonna, Alexandre Song, Joey O'Brien og Enner Valencia er alle fortsatt ute med skade.

3-3-3 på de ni siste tilsvarende og det er ensbetydende med helgardering. HUB.

5. Norwich - Leicester
Norwich-supporterne hadde god tro på at nyopprykkede Norwich skulle klare seg bra i Premier League etter opprykket. Mange eksperter hevdet det motsatte siden Norwich hadde brukt lite penger på å forsterke lager. Men gode kollektiv går aldri av moten og Norwich har allerede sikret seg ni poeng (2-3-2) og burde trolig hatt enda flere. Hjemme står laget med 1-1-1. Youssuf Mulumbu og Gary Hooper er begge fortsatt uaktuelle.

Omsider kom det første Leicester-tapet sist helg, da laget røk 2-5 hjemme for Arsenal. Tok ledelsen 1-0 i den kampen og var også svært nære 2-0, men et effetivt Arsenal-lag tok vare på sjansene sine. Har innledet med 1-2-0 på bortebane og har flere matchvinnere i laget sitt. Matthew James og Nathan Dyer mister kampen.

Hjemmelaget har sett bra ut hittil, det har også bortelaget gjort. Men dette bør uansett være en bra sjanse for Norwich. H.

6. Aston Villa - Stoke
1-0 seier borte mot nykomlingen Bournemouth i serieåpningen har blitt etterfulgt av fem tap og en poengdeling for Aston Villa som ligger tredje sist. Hang brukbart med borte mot Liverpool sist helg, men tapte fortjent 2-3. Men dersom Rudy Gestede fortsetter å levere mål, er det håp for Villa. Gary Gardner og Jores Okore er ute som ved forrige runde, mens Gabriel Agbonlahor, Jose Angel Crespo og Tiago Ilori alle er usikre.

Stoke med sin første seier for sesongen da Bournemouth ble slått 2-1 hjemme sist helg. Sesongstarten har ellers vært under pari for Mark Hugnes lag, men borte er det kun Arsenal laget har tapt for. Ryan Shawcross er eneste spiller på skadelisten nå, men både Xherdan Shaqiri og Marc Wilson er usikre.

Kinkig kamp dette. 0-2-2 på de fire siste tilsvarende og vi må ty til helgardering. HUB.

7. Bournemouth - Watford
Møte mellom de to lagene som gikk direkte opp fra Championship sist sesong og som har klart seg forbausende bra hittil. 1-2 tap borte for Stoke sist helg, men Bournemouth hadde fortjent poeng i den kampen. Står med 2-1-4 totalt og ligger på 16. plass. Viktige Callum Wilson ble skadet sist helg og er ute i lang tid.

Watford med ni poeng og 2-3-2 totalt. Tapte en jevn kamp hjemme mot Crystal Palace sist helg (0-1) og står med 1-1-1 på de tre første bortekampene. Joel Ekstrand er skadet, men Lloyd Doley er tilbake. Valon Behrami soner sin siste kamp.

Tilsvarende kamp i Championship i fjor endte med 2-0 seier til Bournemouth og selv om gode Wilson er ute, tror vi mest på hjemmelaget her. HUB.

8. Brighton - Cardiff
Pangstart for hjemmelaget som er ubeseiret etter de ni første seriekampene (6-3-0) og topper Championship poenget foran Middlesbrough. Hjemme er samtlige fire kamper vunnet og kun ett baklengsmål (5-1). Ledet 2-0 borte mot Bolton sist helg, men fikk James Murphy utvist kvarteret før slutt og måtte nøye seg med 2-2. Murphy soner følgelig karantene her.

Bra sesongstart også for Cardiff med 4-3-2 på de ni første seriekampene og foreløpig 6. plass. Har imidlertid hatt et overkommelig program i starten (i den grad noe er overkommelig i Championship) og står med 1-2-1 på bortebane.

Tre strake poengdelinger i de tre siste tilsvarende. Nå er det dags for Brighton-seier. H.

9. Reading - Middlesbrough
Tidlig toppkamp i Championship mellom Reading på 3. plass og Middlesbrough på 2. plass. Reading har 15 poeng og innehar 3. plassen, men det er seks lag på 15 poeng og Ipswich på 8. plass har samme poengsum. Kommer fra en sterk borteseier mot Burnley sist helg , men har ikke bedre enn 1-2-1 på hjemmebane hittil.

Middlesbrough har vist seg som den opprykkskandidaten laget var ventet å bli før sesongstart og står med 6-2-1 totalt. Det eneste tapet er kommet hjemme mot tabeelljumbo Bristol City (0-1 i den fjerde serierunden). Etterpå det tapet har laget fem strake seire. Har dog historisk sett vært klart best på hjemmebane.

2-2-0 på de fire siste tilsvarende, men nå tror vi ikke Middlesbrough taper. UB.

10. Nottingham Forest - Hull
Forest med 3-3-3 på de ni første seriekampene og 11. plass på tabellen. Åpnet svakt med 1-2-2 på de fem første seriekampene, men står nå med 1-2-1 på de fire siste. Normalt hjemmesterke Forest har allerede tapt to av sine fire hjemmekamper (1-1-2).

Hull oppe på 4. plass og jakter retur til Premier League på første forsøk. Er ett av seks lag på 15 poeng, og innehar 4. plassen i øyeblikket. 4-3-2 på de ni første, men ikke bedre enn 1-1-2 på bortebane.

0-0-3 på de tre siste tilsvarende og bortelaget får utgangstipset. UB.

11. Blackburn - Ipswich
Lørdag 19. september lanserte vi Blackburn som den dagens beste oddstips hjemme mot Charlton (1,90 i odds). Blackburn innfridde med stil og vant 3-0, det var samtidig lagets første seier denne sesongen og etter 1-1 borte mot Hull sist helg, den foreløpig eneste. Har dog prestert klart bedre enn det tabellposisjonen indikerer og kommer garantert til å klatre utover sesongen. En viss Jordan Rhodes (scoret fem av Blackburns ti seriemål) vil være et stort aktivum for laget også denne sesongen (21 - 25 - 26 seriemål de tre foregående sesongene).

Ipswich startet sesongen med tre seire og en uavgjort på de fire første seriekampene, men har som ventet falt litt av og fortsatt med 0-2-3 på de fem neste. Berget ett poeng i sluttminuttene mot tabelljumbo Bristol City sist helg. Totalt 2-1-1 på bortebane.

Tre strake Blackburn-seire i de tre siste tilsvarende og solid mulighet for den fjerde her. H.

12. Leeds - Birmingham
2-5-2 på de ni første seriekampene for Uwe Rösler og Leeds. Sjanseløse borte mot sterke Middlesbrough sist søndag og tap 0-3. Hjemme på Elland Road har laget fortsatt ikke vunnet denne sesongen (0-3-1).

Birmingham åpnet med knallsterke 3-2-0 på de fem første seriekampene, men tok kun ett poeng på de tre neste. I midtuken ble ekstremt skadeplagede Brentford slått 2-0 på bortebane. Det sendte Birmingham opp på 5. plass med 15 poeng.

3-2-3 på de åtte siste tilsvarende. Nå er det på tide Leeds slår tilbake. H.

96-rekker:
1. Mjøndalen — Stabæk UB

2. Chelsea — Southampton HU

3. Manchester City — Newcastle United H

4. Sunderland — West Ham United HB

5. Norwich City — Leicester City H

6. Aston Villa — Stoke City HUB

7. Bournemouth — Watford H

8. Brighton & Hove Albion — Cardiff City H

9. Reading FC — Middlesbrough UB

10. Nottingham Forest — Hull City UB

11. Blackburn Rovers — Ipswich Town H

12. Leeds United — Birmingham City H

Klikk her for å levere 96-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 96-rekkeren på mobil/nettbrett

432-rekker:
1. Mjøndalen — Stabæk UB

2. Chelsea — Southampton HU

3. Manchester City — Newcastle United H

4. Sunderland — West Ham United HUB

5. Norwich City — Leicester City H

6. Aston Villa — Stoke City HUB

7. Bournemouth — Watford HUB

8. Brighton & Hove Albion — Cardiff City H

9. Reading FC — Middlesbrough UB

10. Nottingham Forest — Hull City UB

11. Blackburn Rovers — Ipswich Town H

12. Leeds United — Birmingham City H

Klikk her for å levere 432-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 432-rekkeren på mobil/nettbrett

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus