*Nettavisen* Sportspill.

Mye god odds i Tippeligaen

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Strømsgodset og Brann er sannsynlige og godt betalte vinnere. Her er dagens første oddstips.

16.06.11 12:15

Sportspills meny torsdag:
Tipping: Lyst på 12 rette i kveld?
Oddstips 2: Norsk Tipping ser for skjevt
Skaderapport: Disse er skadet i Tippeligaen
Nyttig: Lesernes oddstips torsdag
Travtips Klosterskogen: Kolle i dytten
Travtips Bergen: Samlebonger i vest
Galopp Øvrevoll: Topphoppa banker alle?

Langoddsen domineres av Tippeliga og Adeccoliga. I tillegg finner vi de norske kvinnenes privatlandskamp mot Tyskland, objekter fra 3. divisjon og noe finsk fotball. Som vi begynte med sist fredag lanserer vi også dagens langskudd og dagens avslag i tillegg til to dagens spill i dag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Det er noe usikkerhet rundt Sarpsborgs tropp onsdag kveld, og med Stabæks evne til å overraske på bortebane blir en klar borteseier til Stabæk i Sarpsborg dagens langskudd, til hele 5,05 i odds.

Dagens avslag
Norsk Tipping tilbyr generelt mye god odds på objekter fra Tippeligaen og Adeccoligaen, og det er ikke noe opplagt avslag å finne på HUB-spill i dag. Det minst fristende på menyen er de lave oddsene på over 2,5 mål i kampen-spillene. Selv med relativt gjerrige lag som Ranheim, Asker og Hødd i aksjon får vi bare 1,50 for over 2,5 mål. Man kunne nesten tro at norske fotballkamper per definisjon er målrike, uansett hvem som spiller. Slik er det ikke. Vi takker ikke bare høflig nei, men svarer med et spill på Under i dagens andre oddstips.

Dagens spill
Vi ser nærmere på Strømsgodset og Brann i dagens første oddstips, før vi runder av med en over/under-dobbel fra Adeccoligaen (kommer innen kl 12).

Viking - Brann
Er det et Viking i fritt fall vi ser? Tre strake tap, mot Aalesund, Haugesund og Tromsø, gjør at det ser mørkere ut enn på lenge, og Viking ligger helt sist. Før sesongen så de sterke nok ut til å kunne kjempe i toppen, men noe er galt. Sportsdirektør Egil Østenstad mistet motet og sa opp jobben, han hadde gjort sitt beste uten at det hadde hjulpet. Det er mange runder siden vi sa det første gang, men det er litt vanskelig å se hvilke grep trener Hareide egentlig gjør for å få skuta på rett kjøl. Vi venter i spenning.

Andre Danielsen har en leddbåndskade som gjør at han ventelig er ute i fire uker. Ingelsten (a) er ute for sesongen, Sokolowski (m) og Knarvik (m) er også skadet, mens Bjarnason (m) spiller U21-fotball for Island. Når i tillegg viktige brikker som Berisha og Nevland er suspendert, ser ikke dette spesielt bra ut.

Brann har tapt sine to siste bortekamper, mot ligaens sterkeste hjemmelag Tromsø og Strømsgodset, men ellers har de vunnet mye i mai og juni, både i cup og liga. Forrige runde stilte man uten et par av de største profilene, men vant vestlandsoppgjøret mot Sogndal 2-0.

Lagnyheter fra Branns hjemmeside: Erik Mjelde pådro seg en kneskade mot Tromsø på bortebane, men har hatt en svært rask og god rekonvalens og er med i troppen, Nicolás Mezquida er også tilbake for fullt. Keeper Piotr Leciejewski, som gikk av banen med skade mot Sogndal forrige runde, er også friskmeldt og med i Brann-troppen som møter siddisene torsdag kveld. Kim Ojo, som sonet karantene mot Sogndal forrige runde, er også tilbake og klar for vestlandsderbyet. Brann-troppen er med andre ord skadefri. Juninho brakk tåen nylig, og ettersom tiden han trenger på å komme tilbake er identisk med kontraktslengden, har spissen forlatt Brann og dratt hjem til Brasil. Rodolph Austin er eneste fra A-troppen som ikke er aktuell for denne kampen, ettersom han og Jamaica er klar for kvartfinale i Gold Cup.

Brann har hatt noe lengre hviletid siden forrige kamp, siden de spilte mot Sogndal den 10. juni, mens Viking var i aksjon på mandag, tre dager senere. Skade- og fraværssituasjonen gjør at vi gir Brann noe bedre sjanser i dette vestlandsderbyet, og hvorfor skulle de ikke vinne? Viking er nede for telling, og da bør Brann med Ojo, Mjelde og alle gutta på plass gripe dagen og gå for seier. Det kan de klare. 2,65 for at så skjer spilles. Denne kan spilles alene, vi bruker den i en dobbel.

Strømsgodset - Molde
Godset er stødige hjemme i Drammen og har 1-0 mot Brann og 1-0 mot Fredrikstad i sine to siste. Mot Fredrikstad bølget kampen frem og tilbake, og seieren var vel ikke av den overlegne sorten, men Godset har lang tradisjoner for å avgjøre hjemmekampene sine og gjorde det igjen. 5-1-0 på hjemmebane levner liten tvil, bare Tromsø har fått med seg noe herfra.

Godset har hatt god tid til trening og hvile frem mot dagens kamp, men et par fravær er det. André Hanssen (m) og Razak Nuhu (f) er ikke med. Dette er troppen, som skal kuttes ned til 18 mann etter hvert:

Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Lars Sætra, Kim André Madsen, Krister Aunan, Alexander Aas, Muhamed Keita, Stefan Johansen, Øyvind Storflor, Jo Inge Berget, Ola Kamara, Fredrik Nordkvelle, Gustav M. Wikheim, Mohammed Abu, Eirik Markegård, Anders Ågnes Konradsen, Lars Christopher Vilsvik, Alfred Sankoh.

Molde vant hele 5-1 mot Start på mandag og spilte sin offensive, ballinnehav-pregede fotball med glans. Men hva skjedde runde før? Mot et redusert Haugesund kløner man det til og er sjanseløse i det som ble et 0-5 tap. Den så vi ikke komme, og resultatet får stå som et bevis på at det er små marginer som skiller suksess og fiasko for Solskjærs gutter. Med 2-1-2 på bortebane er man ganske gode på reise, alt i alt.

Børre Steenslid er ute i flere måneder etter skaden han pådro seg på La Manga. Det ser ut til at Emil Johansson og Christian Steen er usikre igjen.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

13.09.2010 Strømsgodset - Molde 1 - 3
15.04.2010 Molde - Strømsgodset 3 - 2

Molde vant på Marienlyst forrige sesong, det var en av få bortekamper de vant og en av få hjemmekamper Godset tapte. Denne gangen er det et nytt Molde som kommer på besøk, med en trener som har en annen filosofi. - Av og til går man på en smell, sa Solskjær etter 0-5 i Haugesund. Vi tror det kommer en ny smell i Drammen, kanskje ikke 0-5, men hvertfall 0 poeng til Molde. Vi spiller hjemmeseier til 2,25. Dette må være god odds på et hjemmelag som vinner nesten hver eneste hjemmekamp. Denne kan også spilles alene, men vi satser frisk og spiller en dobbel med Brann og Godset til 5,96 i total odds. 100 kroner settes på denne, spillefristen er klokken 18.55.

61. Strømsgodset - Molde 2,25 2,95 2,75
108. Viking - Brann 2,35 3,25 2,65

Total odds 5,96

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.