Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Mye spennende i 3. divisjon

Stjørdals Blink og Kolstad skal ha gode muligheter. Les hvorfor i fredagens oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V65 Jarlsberg: Jackpot med 1,5 millioner ekstra i potten
V75 Jarlsberg lørdag: Ei dame til 44 millioner kroner

Langoddsen byr på seks oppgjør fra norsk 3. divisjon, to oppgjør fra Superettan, og irsk Premier Division. To oppgjør fra argentinsk liga står også på programmet.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
17. Dundalk - Monaghan United H 2,30

Dette er en nøkkelkamp i bunnstriden i Irland. Begge lag sliter med å ta poeng på dette nivået, men Dundalk har klart 2-3-6 på de 11 første rundene, ligger nest sist og kan ta steget opp til trygg plass med poeng i kveld. Monaghan er jumbo med 1-2-8 på sine 11 første. De vant en bortekamp mot Bohemians i april, men ellers har det vært lite å glede seg over. Vi må 16 oppgjør bakover i resultatlistene for å finne forrige borteseier mellom disse. Dundalk har 8 strake hjemmeseire mot dagens motstander og selv om dette antagelig blir tøft og jevnspilt, tror vi mot at Dundalk tar 3 viktige poeng på eget gress. 2,30 for hjemmeseieren er verdt noen kroner.

Dagens avslag
15. Sligo Rovers - Shelbourne H 1,40

Hjemmelaget topper tabellen i Irland og ser sterke ut for tiden. 8-2-0 på de ti siste for Sligo Rovers gjør det vanskelig å tippe noe annet enn hjemmeseier, men opprykkerne fra Shelbourne har vist seg å være seige, og vi vegrer oss for å gå mot dem. Det ble 1-1 i sesongens omvendte møte, og Shelbourne viser god form og ligger på 5. plass med 5-3-3 totalt. 1,40 blir for lavt på favoritten, mener vi.

Dagens spill
Staal Jørpeland til 1,40 er et fint tilbud fra Norsk Tipping da det skal være store sjanser for hjemmeseier der, men vi går for høyere odds i 3. divisjon.

Vi benytter anledningen til å rose Kolstad, Tiller og Stjørdals Blink for oppdaterte hjemmesider med relevant informasjon kvelden før kamp.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Tiller - Stjørdals-Blink
3. divisjon avdeling 4. Dette er trønderoppgjøret i avdeling 4, der de fleste klubbene holder til lenger syd i landet. Tiller spilte en divisjon høyere forrige sesong, der de var to poeng unna å berge plassen. Det ble nedrykk sammen med trønderklubbene Steinkjer og Strindheim, mens Nardo berget plassen. Årets sesong har vært variabel, med knepne tap for Sander og Ottestad, og utklassinger av Hauerseter og rekruttlagene til Kongsvinger og Nybergsund. 12-1 ble det hjemme mot Sundet 2, før man tapte 2-3 på overtid borte mot Ottestad sist søndag. Fra klubbens hjemmeside:

Tiller-trener Geir Arne Kristiansen har også til denne kampen ingen nye bekymringer angående skader. Nesten alle skadefrie spillerne har trent optimalt den siste uken bortsett fra årets russekull Tormod & Jørgen Østerås og Bendik Hellstrøm, som kan være uaktuell til denne kampen.

Forrige oppgjør mellom lagene ble en avgjørende kamp på Øverlands Minde på Stjørdal 23. oktober 2010. Etter 2-2 på Tonstad i den første kvalifiseringskampen om opprykk til 2. divisjon, ble det en blå festaften for alle Tiller-involverte i den andre kampen. Blåtrøyene slo Blink 4-2 (sammenlagt 6-4) og rykket opp til nivå tre.

Blink har kjempet i toppen av 3. divisjon flere sesonger, men måtte altså gi tapt for Tiller i opprykkskvalifiseringen for to år siden. I 2011-sesongen ble de nummer 2, fem poeng bak Buvik som tok opprykket. Denne sesongen tipper vi Blink på opprykk, med konkurranse fra Eidsvold Turn og Tiller. Sesongstarten har vært perfekt. 5-0-0 og målforskjell på 20-2 etter møter med Brumunddal 2, Funnefoss/Vormsund, Alvdal, Hauerseter og Sundet 2 er meget sterkt. Kveldens kamp blir imidlertid tøffere enn alle disse. Lagets toppscorer er Nedzad Sisic med 10 mål hittil. Han scoret også i cupen mot Tromsø, der Blink tapte 1-2 etter å ha spilt jevnt med Tippeliga-klubben.

Blink måtte gjøre en del endringer i forsvaret mot Sundet 2, uten at det førte til baklengsmål. Til dagens kamp er flere av de faste tilbake. Klubben rapporterer om gode treninger på sin hjemmeside og skriver følgende om kveldens tropp:

Blinkgutta drar med en bortimot skadefri tropp til Trondheim fredag kveld. Sammenlignet med troppen som slo Nybergsund2 5-0 siste helg, er Mats Lillebo, Olav Zanetti, Raymond Grytbakk Korsnes og Håvard Fuglem tilbake. Troppen:

Vebjørn Skeide, Joakim Berg Fornes, Petter Holltrø,Marius Augdal,Håvard Fuglem, Ola Andreas Hoel, Mats Lillebo, Jørgen Selnes Sollihaug, Sondre Hopmark Stokke, Anders Dybvad, Simen Raaen Sandmæl, Olav Zanetti, Raymond Grytbakk Korsnes, Kenneth Meyer, Eirik Bùlow Langsæter, Mads Trøan Larsen, Jonas Knutsen, Nedzad Sisic.

Tiller har variert etter nedrykket, mens Blink ser veldig sterke ut. Her går bortelaget hardt for 3 poeng i det som kan bli en nøkkelkamp om opprykk, og med den troppen de stiller, skal de ha gode sjanser på Tonstad kunstgress. Det kan bli jevnt og vi tror ikke på noen utklassing, men 2,00 for borteseieren er godt betalt i våre øyne.

6. Kolstad - Tangmoen
3. divisjon avdeling 10. Kolstad husker vi fra 2. divisjon for et par sesonger siden. Trønderklubben rykket imidlertid ned i 2010-sesongen etter en skuffende sisteplass i avdeling 2. I 2011 ble klubben nummer 6 i sin 3. divisjonsavdeling, 12-2-12 totalt plasserte dem et stykke bak opprykker Buvik, Stjørdals Blink og Verdal på de tre første plassene. Årets sesong startet bra, med 4-3 mot Ranheim 2, 1-1 borte mot Steinkjer og 1-0 mot Charlottenlund. Deretter undervurderte man Rosenborg 3 og tapte 1-3 på eget kunstgress og på lørdag stilte man redusert og litt tafatte borte mot Tynset og røk 0-3 der. Nå bør det bli seier igjen, det skal hvertfall ikke stå på motivasjonen.

Kolstad forteller på sin hjemmeside at fem faste manglet sist. To mann med lettere skader, tre andre på grunn av eksamen, familieselskap og nærstående familieforøkelse. Juniorspiller Dogan fikk sjansen og debuterte for A-laget. Det holdt ikke mot Tynset, men nå stiller Kolstad sterkere. Vi gjengir fra den glimrende, faste posten "Kapteinens tale" på klubbens nettside:

Ellers siden sist så e Haugen tebake etter å ha blitt nybakt far, vi gratulere. Roy Helge Jackobsen e tebake fra sitt fryktelige blåtåavbrudd, og Mosbak å Lars Petter e klar for dagens kamp. Kent Nergård e fortsatt ute med lyskestrekk!

Tangmoen rykket opp fra 4. divisjon før sesongen og var ventet å få det tøft, til tross for et par oppløftende resultater i treningskamper. Det ble tap for NTNUI og Frøya, før opprykkeren tok sine første poeng med 3-0 over Åfjord, som nå ligger på nedrykk. Siden har Tangmoen tapt for Ranheim 2, men spilt 1-1 mot Charlottenlund før de på tirsdag slo til med en sterk 3-1-borteseier på Lerkendal mot Rosenborg 3. Ifølge referatet en taktisk seier der man lå lavt mot en motstander som dominerte spill og ballinnehav, mens man selv tok meget godt vare på dødballer og punkterte kampen med 3-1 på et langskudd.

Vi kjenner ikke denne klubben godt nok til å vurdere hvor sterkt lag de kan stille i dag, men de vant 3-1 på Lerkendal og det var ikke snakk om store skadeproblemer da. Vi forventer noenlunde likt lag, det er bare tre dager siden de spilte sist.

Etter oppturen mot Rosenborg 3 tror vi det blir tungt for Tangmoen på Huseby idrettspark. De møter et hjemmelag som er veldig revansjesugne etter to tap, og vi tror Kolstad tar 3 poeng på innsats og fysikk. 1,60 for hjemmeseieren er greit, og gir oss en dobbel til 3,20. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

Klokken 16.15 er oddsen på Blink 1,75 og på Kolstad er den nede i 1,40. Dette er ting vi ikke er herre over, men som vi fryktet kunne skje og derfor fikk varslet på Facebook i god tid. Vi håper de som vil spille, har spilt allerede.

Klikk "Like" på Sportspill på Facebook dersom du ønsker å få oddstipsene og kommentarer om mulige oddsendringer som nyheter på Facebook.

1. Tiller - Stjørdals-Blink 2,10 3,65 2,00
6. Kolstad - Tangmoen 1,60 4,30 2,55

Total odds 3,20

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus