*Nettavisen* Sportspill.

Nå braker det løs i Qatar

Foto: Alex Livesey (Getty Images Sport)

MIDTØSTEN (Sportspill.no): Vi har sett nærmere på Asiamesterskapet i fotball, som starter i dag.

07.01.11 16:18

Les også:
Slik skal vi vinne mer på odds og tipping

Klokken 17.15 spilles åpningskampen i Asiamesterskapet mellom vertsnasjonen Qatar, og Usbekistan. Det er ventet at storsatsende Qatar vil vise seg fram på hjemmebane, og oddsen på H er satt til 1,85.

I alt 16 nasjoner fra Asia og Midtøsten, fordelt på fire puljer, kjemper om medaljene. Mesterskapet avsluttes med finale 29. januar på Khalifa Stadium.

Nyhet: Nå kan du spille uten kortleser!

Stor begivenhet
Mesterskapet er kanskje ikke så kjent i Norge og Vesten, men for de mange fotballgale i disse delene av verden, er turneringen like stor som det EM er for oss.

Spillselskapene har Japan, Australia (spiller sitt andre mesterskap) og Sør-Korea som de største favorittene, med land som Iran, Saudi-Arbia og Qatar som outsidere.

Tittelholderen Irak er spådd et middelmådig mesterskap i år, og India regnes som den desidert dårligste deltakeren (oddsen på indisk gull ligger noen steder på 500).

Flere stjerner
Selv om kvaliteten på troppene varierer en del, finnes det flere internasjonale stjerner i mesterskapet. Manchester Uniteds sørkoreaner, Park-Ji Sung, er kanskje den mest kjente spilleren.

Sør-Korea har også flere profilerte spillere i vestlige ligaer: Lee Chung-yong (Bolton), Cha Du-ri og Ki Sung-yeung (Celtic) og lovende Song Heung-min (Hamburg).

Under fjorårets VM var det mange som stiftet bekjentskap med CSKA Moskvas japanske lyslugg, Keisuke Honda.

Australia har mange nåværende og tidligere Premier League-kjenninger på laget, blant andre: Mark Schwarzer, Harry Kewell, Brad Jones, Lucas Neil og Brett Eemerton.

Les mer om gruppene og profilene her.

Tips på kamper
Sportspills medarbeider Thomas Gulbrandsen befinner seg for tiden i Midtøsten, og vi kommer trolig med tips til enkelte av kampene når turneringen får satt seg.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag