Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Nå er det dags for Fredrikstad

Vi har veldig god tro på at Fredrikstad er tilbake på vinnersporet søndag. Sjekk våre oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Suksessen fortsetter for Moa
Tippetips: Start vinner skjebnekampen
Galopptips: Supersøndag på Øvrevoll

Premier League: Oversikt over skader og karantener

Tippeligaen: Status hos Tippeligalagene

Søndagens langoddsprogram består av 85 spillobjekter og det er en strålende program med en rekke toppkamper på programmet. I England møtes Tottenham og Manchester City og Manchester United tar imot Arsenal i to svært spennende oppgjør. Det er fem kamper fra Tippeligaen og sju kamper i Adeccoligaen og ellers er det fullt kjør rundt omkring i fotball-Europa.

Etter en strålende tipsuke (fem av seks forslag inn til og med fredag) ble det litt stang ut i går, der Middlesbroughs poengdeling hjemme mot Coventry og Portsmouths poengdeling hjemme mot Cardiff både kostet oss tolveren på tippekupongen og felte oss på oddsforslagene (der ellers Førde og Brighton innfridde). Det ble i det minste ti rette både på det lille forslaget og det store forslaget på Tippekupongen. Det er bare å bla om til en riktig spennende søndag.

Dagens langskudd
Randaberg - Asker

Fire strake tap for hjemmelaget som igjen ligger sist på tabellen ettersom Løv-Ham vant forrige helg. Tolv poeng opp til Alta på sikker plass, og med den formutviklingen rogalendingene har vist ser dette blytungt ut. Hjemme står laget med 3-2-4, har faktisk vunnet to av de tre siste hjemme (mot Bodø/Glimt og Bryne). Asker har vunnet de to viktige hjemmekampene mot Løv-Ham og Nybergsund den siste tiden, men bortsett fra det er de fem andre kampene tapt og Gaute Larsens mannskap har kun fire poeng ned til Strømmen på nedrykksplass og er på ingen måte trygge. . 3-2-5 er tallene for Asker på reise. De fem siste bortekampene er tapt. Slik oddsen er satt på denne kampen, er det kun hjemmeseieren som er aktuell og 2,65 på Randaberg er verd å teste med noen småkroner.

Sevilla - Malaga
Tung exit for Sevilla i Europa League-kvalik torsdag kveld der laget bare klarte 1-1 hjemme mot Hannover (tapte bortekampen 1-2). Varierte endel på hjemmebane i fjor, selv om 10-4-5 er brukbare tall. Malaga har handlet voldsomt foran denne sesongen og er uten tvil en av outsiderne til tredjeplassen. Toppspillere som Santi Cazorla (Villarreal), Jeremy Toulalan (Lyon - en av undertegnedes favoritter), Joaquin (Valencia), Joris Mathijsen (Hamburg), Ruud van Nistelrooy (Hamburg) og Sergio Sanchez (Sevilla) er noen av de svært spennende nye spillerne. Avsluttet sesongen strålende i vår og slik oddsen er satt, er det all grunn til å prøve litt på Malaga allerede i kveld. Baptista er riktignok skadet, men nå er det flust av solide alternativer. 2,90 på at Malaga vinner er tatt.

Dagens avslag
Manchester United - Arsenal

Til 1,42 i odds på United-seier er det etter undertegnedes oppfatning ikke mulig å anbefale spill. Arsenal er bedre enn det mange forestiller seg og viste borte mot Udinese at det er flust av moral i mannskapet. Nå imponerte United hjemme mot et svakt Tottenham-lag sist søndag, men denne kampen lever sitt eget liv godt uten innsatser.

Lillestrøm - Sogndal
Lillestrøm har vunnet sine fem siste hjemmekamper og er tilsynelatende i bra form. Men laget har samtidig vist seg sårbare mot lag som nettopp Sogndal. Forsvarssjef Even Hovland er friskmeldt for Sogndal, det betyr svært mye og Sogndal har bortsett fra glippen i Haugesund (tap 0-4) kommet seg kraftig på bortebane og var ikke langt unna tre poeng borte mot Vålerenga i siste bortekamp (endte 1-1). 1,50 på Lillestrøm er etter vår oppfatning helt uinteressant.

Dagens spill
Vi har valgt ut tre kamper totalt på våre to oddsforslag denne søndagen, men hadde flere lag på blokka. hadde vi vært sikre på at Roy Hodgson velger å starte med både Shane Long og Peter Odimwingie fra start mot Stoke hadde vi nok foreslått et spill på WBA som har møtt steintøff motstand i sine to første kamper. Har imidlertid røket for Stoke i tilsvarende oppgjør tre av de fire siste og da vil vi gjerne ha både Long og Odimwingie. Dere som kan sjekker lagoppstillinger før eventuelle innsatser.

Paris Saint Germain starter trolig med dyrkjøpte Pastore fra start for første gang i ettermiddag og er etterhvert i ferd med å finne formen etter sommerens storhandel. Skal ha en bra sjanse borte mot et skaderammet Toulouse som har møtt enkel motstand i sine første kamper.

Getafe er tippet høyt oppe av spanske eksperter denne sesongen og møter et Levante som har solgt sin toppscorer felipe Caicedo. Bra sjanse for hjemmelaget, men 1,70 for hjemmeseier i Madrid var tamme saker.

Dagens utvalgte
Fredrikstad - Strømsgodset

Møte mellom to lag som varierer mye i prestasjonene om dagen. Hjemmelaget står med 2-0-3 på sine fem siste seriekamper, mens Godset står med 2-2-1 på sine fem siste. Når det gjelder hjemmelaget så gjorde de en meget svak kamp borte mot Tromsø sist søndag og skuffet også hjemme mot Stabøk i kampen før. Kun ett poeng på de tre siste kampene, og det er faktisk ikke mer enn seks poeng ned til Sarpsborg under streken. Med mannskapet ser det bedre ut enn på lenge, kun Alex Valencia er uaktuell søndag. Den lovende stopperen Kevin Dure er hentet fra Løv-Ham. Normalt hjemmesterke Fredrikstad har faktisk ikke bedre enn 4-2-4 hjemme i Fredrikstad.

Strømsgodset burde og skulle vunnet hjemme mot Aalesund sist søndag, men ble straffet med utligningsmål på overtid. Tapte fortjent 0-2 borte for Stabæk nest sist, men gjorde en bra kamp til poengdeling borte mot Brann tredje sist. Likevel er det hjemme på Marienlyst laget tar poengene sine, bortestatsen er ikke bedre enn 1-2-5. Mannskapsmessig er det meste greit for Ronny Deilas mannskap.

Det står 2-2-0 på de fire siste tilsvarende. I kveld har vi en veldig god følelse for at Tarik Elyounoussi og Celso Borges endelig viser seg frem igjen mot Strømsgodset. 1,85 er oddsen for hjemmeseier og vi spiller. Kampen kan selvsagt spilles som singel, men vi tar med oss en kamp fra Adeccoligaen.

Oddstips 1: Suksessen fortsetter for Moa

Alta - Hønefoss
Alta kjempet heroisk i kvartfinalen mot Start i Kristiansand for fjorten dager siden, men det endte likevel i exit etter 0-1 tap. Spiller faktisk sin første seriekamp på tre uker søndag, men gjorde en storveis bortekamp mot Asker i sin siste seriekamp og seiret overbevisende 4-1 på Føyka. Aleksander Vasilev er igjen suspendert for gule kort, for øvrig er det kun Børge Josefsen (inormalt ikke i startoppstillingen) som mangler etter at han brakk armen på trening 11. august. 3-3-4 er tallene hjemme i Finnmarkshallen.

Hønefoss innfridde som vårt spilleobjekt mandag hjemme mot Ranheim og er på tredjeplass, kun ett poeng bak Ranheim som ligger på andreplass og innehar den andre opprykksplassen. Solide 4-1-1 på de seks siste seriekampene. I følge våre kilder er det ingen skader hos Ringerikslaget.

Fire strake seire til Hønefoss i de fire siste tilsvarende oppgjørene. Og statistikk er alltid fint å støtte seg på, men vi tror rett og slett at Hønefoss er et bedre lag og har etterhvert flere matchvinnere i laget sitt nå som Raymond Mendy (fra Nybergsund) gir laget flere offensive strenger å spille på. Oddsen for Hønefoss-seier er 1,95. Vi får dermed en dobbel til 3,61 og vår innsats er kr 100.

Spilleforslag 2 søndag:
Kamp 42 Fredrikstad - Strømsgodset 1,85 3,15 3,45
Kamp 50 Alta - Hønefoss 2,85 3,20 1,95
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus