*Nettavisen* Sportspill.

Nå er det dags for Ørebro

Foto: Wikipedia Commons

Medaljekandidat Ørebro kommer på vinnersporet igjen i ettermiddag. Sjekk vårt oddstips.

22.05.11 10:28

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Feite hjemmeodds i Premier League

Trav Sørlandet: Frode Hamre bankerspilles igjen
Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Selv med Tippeligastreik er det utmerket Langoddsprogram søndag med blant annet siste serierunde i Premier League og full runde i Adeccoligaen. Og vi synes det er flere riktig fine spill i dag. Så er det bare å beklage at vi ikke klarte å treffe på en våre dobler i går, selv om om hovedkampene Osasuna - Villarreal og Sochaux - St. Etienne gikk riktig vei, så kombinerte vi dessverre feil.

NB: Ingen tippetips i dag da de seks Tippeligakampene på søndagens kupong naturligvis trekkes på grunn av den pågående streiken.

Har skuffet
I Allsvenskan var det flere eksperter som hadde Ørebro som en av gullfavorittene, men etter åtte serierunder ligger laget helt nede på tolvteplass med skarve 10 poeng og ettersom tetlaget Helsingborg vant fredag (ni spilte kamper), er det ti poeng opp til dem før ettermiddagens kamp mot GAIS, og da er det svært viktig kamp for hjemmelaget i ettermiddag.

I forrige hjemmekamp mot Kalmar dominerte Ørebro voldsomt og 62-38 i ballinnehav er ett eksempel på det. Også sjansestatistikken ble vunnet klart, likefullt tapte Ørebro 1-2. Borte mot Malmø sist ble det også tap 1-2, i en kamp der Ørebro minst hadde fortjent det ene poenget. Ørebro liker å spille fotball, og enkelte kritiske røster mener det er årsaken til at laget har blitt straffet i de siste kampene, det blir ikke effektivt nok og laget er sårbare for brudd i mot.

I ettermiddag returnerer meget viktige Nordin Gerzic etter skade og det styrker hjemmelaget betydelig. Kreative Gerzic blir viktig i en kamp det er ventet at hjemmelaget atter vil dominere. Spissen Andreas Haddad er fortsatt på skadelisten, men ellers ser det bra ut for mannskapet, der norgeskjenningen Magnus Kihlberg spiller om dagen.

Tunge fravær
Gais slet seg inn til 1-0 seier mot Syrianska sist helg (seiersmålet i det 86. minutt). Femteplass og tretten poeng er bra for Gøteborg-laget, som har tatt ni av disse poengene hjemme. Borte er det blitt 1-1-2. I ettermiddag må imidlertid laget unnvære tre av spillerne som startet sist. Lagkaptein Fredrik Lundgren måtte ut med skade sist, viktige Richard Ekunde soner for tre gule kort og Johan Mårtensson skadet seg på trening i uken og er også uaktuell. Ikke minst defensivt vil dette svekke laget kraftig, og selv om de har friske spisseri Santos og Wanderson blir dette tøft.

Norsk Tipping tilbyr 1,80 for hjemmeseieren, men kampen kan ikke spilles som singel og vi må kombinere.

Da retter vi blikket mot Adeccoligaen og oppgjøret mellom Ranheim og Alta. Hjemmelaget har ikke tapt enda, men etter to strake trepoengere har det blitt fire poengdelinger på rappen (2-4-0). Mannskapsmessig ser det meste greit ut for Aasmund Bjørkans mannskap.

Hjemmeseier i Trondheim
Og nettopp Aasmund Bjørkan trente jo nettopp Alta i fjor, så Bjørkan har nok rimelig god kontroll på bortelaget. Som på sin side har hatt en svært positiv åpning på sesongen med 3-2-1 og foreløpig fjerdeplass, mye takket være superspiss Vegard Braathen som har scoret åtte av lagets tretten seriemål. 1-1-1 er fasiten etter tre bortekamper, seieren kom mot kriserammede Sandnes-Ulf, ellers er det blit 1-3 tap for Sandefjord og 2-2 borte mot Nybergsund. Jan Egil Brekke er skadet for bortelaget.

Lagene skal faktisk også møtes i cupens tredje runde her på onsdag, men i kveld har vi svært god tro på at hjemmelaget tar alle tre poengene. ranheim har møtt bra lag i starten og jevnt over levert bra prestasjoner og hjemme er de sterke. Alta på sin side kommer til å ha sin styrke hjemme i Finnmarkshallen og kommer nok til å falle av etterhvert.

1,85 er oddsen for tre poeng til Trondheims-laget og vi spiller Ranheim i en dobbel med Ørebro.

Spilleforslag (totalodds 3,33 og innsats kr 100 og spillestopp er 16.25):
Kamp 28 Ørebro - GAIS 1,80 3,05 3,40
Kamp 62 Ranheim - Alta 1,85 3,20 3,10
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger søndag:
- Aston Villa er et annet lag med sprek hjemmeodds i dag og 3,00 hjemme mot Liverpool er i overkant godt betalt
- Godtgående West Bromwich synes svært godt betalt mot et Newcastle-lag som blant annet må unnvære Cheick Tiote, Jonas Gutierrez og Kevin Nolan. 3,75 er et spennende langskudd
- Wigan kan overleve med seier borte mot ferdigspilte Stoke og er kanskje det mest interessante spillet av lagene som kjemper for å overleve. Odds 2,25
- LøvHam har tatt fire poeng på sine to siste kamper og nå venter meget bortesvake Bodø/Glimt hjemme på Varden Amfi. Odds 1,95
- Store skadeproblemer i Bryne som må gjøre rokeringer i forsvaret. Strømmen har bedre sjans enn oddsen indikere og kan kanskje prøves med 0-1 handicap til odds 1,95
- Vi tror Tottenham tar seg greit av Birmingham og 2,30 på mer enn ettmålsseier til Tottenham kan være verd et forsøk
- Dansk cupfinale mellom Nordsjælland og FC Midtjylland ser veldig jevn ut. U etter ordinær tid? Odds 2,85

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag