Linus Omark, Luleå HF, Elitserien 2008.
Linus Omark, Luleå HF, Elitserien 2008. Foto: Wikimedia Commons

Nå er det Luleås tur

Det har gått i hjemmeseire hele veien mellom Luleå og Frölunda.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag
V4 Umeå: Peppe duger til lunsj
Eksperten: Nytt travkonsept gir større vinnersjanser

Langoddsen byr på en del ishockeyobjekter, blant annet fra det svenske sluttspillet. Ellers brygger det opp til den store landskamp-fredagen i morgen, med et par privatkamper allerede i dag, blant annet Brasil – Italia på nøytral bane.

Dagens langskudd
233. Brasil – Italia U 2,95

Privatlandskamp, spilles i Geneve. Brasil tapte 1-2 for England i februar, og det ser ut til at trener Scolari gjør en del endringer i troppen til kveldens privatkamp. Scolari jobber intenst med å komponere laget som skal bli verdensmestere på eget gress neste år. Gamlegutta Ronaldinho og Luis Fabiano er ikke med, men det er Kaka, Marcelo, Thiago Silva og Luiz Gustavo. Italia og trener Prandelli håper å ta den første seieren over Brasil siden 1982, han har med seg offensive våpen som Balotelli, El Shaarawy, Gilardino, Giovinco og Osvaldo. Torinos Cerci kan debutere på midtbanen, og Marchisio og Bonucci er tilbake i troppen. Alt i alt to veldig gode og spennende lag, men vi heller mot at brasilianerne er gjort til litt for store favoritter. 2,95 for uavgjort er mer spennende, for Scolari trenger virkelig ikke et nyt tap på CVén, samtidig som Italia er vanskelige å slå. Uavgjort vil kanskje være et greit resultat for begge.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag
222. HV71 – Linköping H 1,85

Svensk ishockeysluttspill, kvartfinaler, kamp 5 av inntil 7, stillingen er 3-1 til Linköping. Vi var rundt 90 sekunder unna å få inn tipset på HV71 på tirsdag, men etter å ha blitt presset lavere og lavere av Linköping, trillet pucken i mål til 4-4 og spilleforlengelse helt på tampen. Det var fryktelig jevnt i denne matchen, og nå er det sannelig ikke godt å si hva som skjer. Linköping har på sett og vis råd til å tape her, de kan slå tilbake på egen is om to dager igjen. Men Linköping er bedre borte enn hjemme denne sesongen, og vi kan ikke utelukke at de får til noe her. Dersom Linköping leder et stykke ut i 3. periode, vil HV71 iverksette kamikaze-tiltak for å få scoringer. Det er bare ett av mange tenkelige scenarioer. Vi klarer ikke konkludere i dag etter det vi så fra lagene sist, og vi har bestemt oss for å se denne spennende matchen på TV uten innsatser.

Dagens spill
Det er stille før stormen på langoddsen. I tillegg til langskuddet er det bare ett lag vi har tro på i dag, men de har vi til gjengjeld stor tro på. Vi begrenser oss derfor til et singelspill, til litt lavere odds enn vi har for vane å spille, mens vi gleder oss til landskampene i morgen.

Norsk Tipping

224. Luleå – Frölunda
Svensk ishockeysluttspill, kvartfinaler, kamp 5 av inntil 7, stillingen er 2-2 sammenlagt.

Tirsdag fikk vi hjemmeseier nummer fire i denne kvartfinaleserien, Frölunda avgjorde til 4-3 en drøy halvtime inn i spilleforlengelsen. Luleå ledet ikke på noe tidspunkt i matchen og de lå under 1-3 da 3. periode startet, selv om de hadde mye av spillet og mange skudd på motstanders mål. Det var sterkt å hente opp til 3-3, men til ingen nytte. Bittert, for Luleå fikk en feilaktig avblåsning på et tidspunkt i 2. periode, dommer stoppet spillet et nanosekund før de scoret. Hjemmebane fordelen teller tungt her, Luleå har vært klart best i sine hjemmematcher, som de har vunnet 5-2 og 3-1. De må fortsette å vinne hjemme, noe de klarte i to av tre mot dagens motstander i grunnserien og som sagt i begge kvartfinalene hittil på dagens bane. Luleå var veldig sterke på egen is i grunnserien.

Jan Sandström måtte av isen sist, etter en kollisjon med motspiller. Vi setter spørsmålstegn ved ham i dag, men ellers forventer vi samme mannskap. Målvakt David Rautio har vært syk under starten av sluttspillet, men han kan være tilbake når som helst. Ikke sikkert at han går rett inn i laget. Fra før er Anton Hedman, Niklas Fogström og Sami Sandell ute.

Frölunda ville mest tirsdag, og vant foran sine egne. «Det er tilfeldigheter som gjør at vi vinner, men vi var friskest i forlengelsen», sa trener Kent Johansson etter forrige match. Målvakt Hudacek var igjen nøkkelen til seier, han holder Frölunda inne i kampene, hvert fall hjemmekampene. Luleå har vært best spillemessig hittil, men Hudacek utjevner det. Frölunda vant også 2-0 hjemme fredag forrige uke. I grunnserien klarte de imidlertid ikke å slå Luleå i ordinær tid, verken her eller der.

Det skal ikke være nye skader hos Frölunda. Fredrik Sjöström, Per-Johan Axelsson, Linus Fernström og Pierre Johnsson står på skadelisten fra før.

Denne kvartfinaleserien er dominert av hjemmeseire, noe vi ofte ser i det svenske sluttspillet. Vi tipset Luleå sist søndag, da vant de 3-1 til samme odds som i dag, og som vi sa da så må det noe ekstraordinært til for at vi skal vurdere noe annet enn hjemmeseier når Luleå tar imot Frölunda. Vi tror hjemmelaget tar neste stikk, og 1,70 er verdt risikoen for at det skjer uten bruk av spilleforlengelse.

224. Luleå – Frölunda 1,70 3,80 3,05

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus