Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Wayne Rooney i trøbbel

Wayne Rooney og Derby County er uten seier i de syv siste kampene. Fredag tror vi det snur for the Rams.

Det stormer rundt Wayne Rooney og Derby County. Mars har vært en mareritt-måned.

Etter en rekke svake resultatene de siste ukene har the Rams havnet i nedrykkskampen i Championship. Ikke nok med det. Sagaen rundt overtakelsen av klubben tok en dramatisk vending i midten av mars. Da ble det kjent at Sheikh Khaleds forsøk på å overta klubben kollapset fordi han ikke var i stand til komme opp med pengene som skulle til for å kjøpe klubben.

Fredag er det ca. 354 millioner i Eurojackpot-potten.

Med all usikkerheten rundt Derby, har det også vært stilt spørsmålstegn ved Wayne Rooneys fremtid på Pride Park.

Ifølge den britiske avisen Daily Mail er Manchester United-legendens forhold til klubbeier og formann Mel Morris anstrengt som følge av at det ikke ble noe av overtakelsen. Før Rooney tok managerjobben permanent, var han gitt forsikringer om at salget ville bli gjennomført.

Men Rooney tilbakeviste i Derby Telegraph onsdag at forholdet mellom ham og Mel Morris har kjølnet.

Uansett, the Rams er ikke noe nærmere å skaffe nye investorer og laget ligger svett an i Championship. Derby må vinne mot Luton Town fredag.

Derby - Luton 2,05 - 3,00 - 3,50 H (spillestopp fredag kl. 15.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Engelsk, Championship. Etter en sterk periode i slutten av januar og begynnelsen av februar, har Derby County kollapset.

Den siste seieren til the Rams kom på Pride Park mot Huddersfield Town 23. februar.

De står uten seier i de syv siste kampene og har kun tatt tre av 21 mulige poeng.

Supertrekning lørdag. Ca 45 ekstra Lotto-millionærer. Spill her!

Wayne Rooneys menn ligger nede på 19.-plass med 40 poeng. The Rams er bare fem poeng over nedrykksstreken med åtte kamper igjen av sesongen.

Rotherham United ligger på tredje sisteplass som er den siste nedrykksplassen, men de har fire kamper til gode på Derby County. Det betyr at Rooneys menn ikke har råd til

- Det er åpenbart at formen de siste ukene ikke vært bra nok. Vi vet at vi er i nedrykkskampen, sa Rooney til Derby Telegrapf.

- Jeg tror landslagspausen kom på et bra tidspunkt, sa Rooney.

Vraket Derbys målmaskin

Rooney vraket Martyn Waghorn, som har vært Derbys toppscorer de to siste sesongene, til kampen mot Stoke før landslagspausen. Derby-manageren er svært fornøyd med hvordan Waghorn har taklet varkingen, og spissen er tilbake til fredagens kamp mot Luton.

The Rams' toppscorer Colin Kazim-Richards er friskmeldt etter hofteskaden. Han har startet 24 av 25 kamper denne sesongen. Jordon Ibe har ikke spilt siden Boxing Day, og han er fortsatt skadet. Den polske landslagsspilleren Krystian Bielik er ute resten av sesongen. Det samme gjelder forsvarsspilleren Curtis Davies.

Fredag er det ca. 354 millioner i Eurojackpot-potten.

Rooney kan stille med denne startelleveren mot Forest fredag, ifølge Derbyshirelive: Marshall; Byrne, Wisdom, Clarke, Buchanan; Knight, Bird, Shinnie, Waghorn, Kazim-Richards, Jozwiak.

Derby County har gått målløse av banen i 19 kamper denne sesongen. Det er den verste statistikken siden katastrofe-sesongen da de kun tok elleve poeng i Premier League i 2007-2008. Rooneys mannskap har bare scoret 14 mål på 19 hjemmekamper.

Enten-eller med Luton

Luton har vunnet 14 kamper denne sesongen, og syv av seirene har kommet på bortebane. The Hatters er et lag som taper eller vinner på bortebane, kun to av 19 bortekamper har endt uavgjort.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Men Luton har vunnet to av de tre siste bortekampene, og de står med fire seire i de seks siste. Samtidig har de ikke vunnet på de syv siste bortekampene mot Derby. De har aldri vunnet på Pride Park. Sist de slo Derby på bortebane var i 1990. Den kampen ble spilt på Baseball Ground.

Luton vant det omvendte oppgjøret 2-1, men vi tror Derby får revansj fredag. Derby må vinne denne kampen, og vi tror Wayne Rooney har brukt landslagspausen godt. Oddsen på hjemmeseier er 2,05.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset