*Nettavisen* Sportspill.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Foto: Norsk Tipping

Og til høsten kommer Norsk Tipping også med app og spilløsning for iPhone.

04.08.10 15:19

Norsk Tippings mobilklient fungerer ikke på smarttelefonene Android og iPhone, noe som har medført at brukerne ikke har kunnet levert spill som Lotto, Tipping og Langoddsen på mobilen.

- Vi er glade for at vi endelig kan tilby mobilløsningen vår til Android. Nordmenn er glade i duppeditter og smarte løsninger, og de forventer selvsagt at de også kan bruke mobilen til å spille med, sier pressetalsmann Magne Vikøren i Norsk Tipping til Sportspill.no.

Norsk Tippings mobilklient fungerer på vanlige telefoner og de fleste smarttelefoner bortsett fra iPhone. Du kan laste ned klienten gratis her.

IPhone til høsten
Android-løsningen ble lansert 18. juni, mens det er ventet at Norsk Tipping blir tilgjengelig på iPhone rundt september/oktober i år.

De nye løsningene er tilpasset grafikken, brukeropplevelsene og touchfunksjonene som er på Android og iPhone.

- Løsningene blir veldig «androidske» og «iPhonske» i sitt uttrykk. Men brukerne vil kjenne igjen de vanlige funksjonene som er på plass for dagens mobilløsning, forteller Vikøren.

Appstore-problemer
Grunnen til at det tar lenger tid å få opp iPhone-løsningen er blant annet ufordringer knyttet til Appstore. Apple tillater ikke applikasjoner som tilbyr lotteri- og pengespill, og i tillegg krever selskapet en avgift for all omsetning i Appstore.

- Overskuddet vårt skal gå til samfunnsnyttige formål. Derfor har vi landet på en wap-løsning, og ikke en tradisjonell app. Wap-løsningen er heller ingen tradisjonell wap-side, da den er tilpasset designet og uttrykket som man er vant med fra iPhone, forklarer Vikøren.

- Vår første App fra Appstore vil derfor antakelig ikke inneholde muligheten for å spille, men brukerne vil få tilgang til resultatservice og en del andre funksjoner. Vi har i stedet lagt ned mye krefter i å lage en løsning for Safari-browseren, eller Chrome for den sags skyld, på mobilen, sier Vikøren.

30.000 mobilbrukere

Norsk Tipping har også valgt å utvikle en ny ID-løsning som er tilpasset den mobile kanalen og alle leverandører av smarttelefoner.

Norsk Tipping har i dag ca 30.000 kunder som leverer spill fra mobilen, noe som er langt høyere enn hos de øvrige statlige spillselskapene i Norden.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Tippekupongen
Bestill gratis kortleser her
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen
Følg kampene LIVE her

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.