Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Og til høsten kommer Norsk Tipping også med app og spilløsning for iPhone.

Norsk Tippings mobilklient fungerer ikke på smarttelefonene Android og iPhone, noe som har medført at brukerne ikke har kunnet levert spill som Lotto, Tipping og Langoddsen på mobilen.

- Vi er glade for at vi endelig kan tilby mobilløsningen vår til Android. Nordmenn er glade i duppeditter og smarte løsninger, og de forventer selvsagt at de også kan bruke mobilen til å spille med, sier pressetalsmann Magne Vikøren i Norsk Tipping til Sportspill.no.

Norsk Tippings mobilklient fungerer på vanlige telefoner og de fleste smarttelefoner bortsett fra iPhone. Du kan laste ned klienten gratis her.

IPhone til høsten
Android-løsningen ble lansert 18. juni, mens det er ventet at Norsk Tipping blir tilgjengelig på iPhone rundt september/oktober i år.

De nye løsningene er tilpasset grafikken, brukeropplevelsene og touchfunksjonene som er på Android og iPhone.

- Løsningene blir veldig «androidske» og «iPhonske» i sitt uttrykk. Men brukerne vil kjenne igjen de vanlige funksjonene som er på plass for dagens mobilløsning, forteller Vikøren.

Appstore-problemer
Grunnen til at det tar lenger tid å få opp iPhone-løsningen er blant annet ufordringer knyttet til Appstore. Apple tillater ikke applikasjoner som tilbyr lotteri- og pengespill, og i tillegg krever selskapet en avgift for all omsetning i Appstore.

- Overskuddet vårt skal gå til samfunnsnyttige formål. Derfor har vi landet på en wap-løsning, og ikke en tradisjonell app. Wap-løsningen er heller ingen tradisjonell wap-side, da den er tilpasset designet og uttrykket som man er vant med fra iPhone, forklarer Vikøren.

- Vår første App fra Appstore vil derfor antakelig ikke inneholde muligheten for å spille, men brukerne vil få tilgang til resultatservice og en del andre funksjoner. Vi har i stedet lagt ned mye krefter i å lage en løsning for Safari-browseren, eller Chrome for den sags skyld, på mobilen, sier Vikøren.

30.000 mobilbrukere

Norsk Tipping har også valgt å utvikle en ny ID-løsning som er tilpasset den mobile kanalen og alle leverandører av smarttelefoner.

Norsk Tipping har i dag ca 30.000 kunder som leverer spill fra mobilen, noe som er langt høyere enn hos de øvrige statlige spillselskapene i Norden.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Tippekupongen
Bestill gratis kortleser her
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen
Følg kampene LIVE her

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Kommentarer til denne saken